ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ARHIVE

Procentul de proprietari de locuinte in plan mondial

La inceputul lunii Septembrie 2010,mai multe agentii de statistica recunoscute in plan mondial au anuntat procentul de proprietari de case in anumite tari dezvoltate ale globului.Surprinzator,in tarile in care situatia economica este dificila,numarul de proprietari este cu mult mai mare decit in cele care trec mai usor prin acesta Recesiune, ce se pare ca nu va avea sfirsit.In Spania procentul de proprietari este de 89,1%(cu un PIB de 34.144$) din total locatari,in Italia avem 81,7%(38.730$),in Marea Britanie avem 73,3%(44.094$),in Canada 68,4%(54.457$),in Australia 68,3%(60.160$),in SUA sint in situatia fragila de proprietari un procent de 67,8%(56.092$),in Japonia avem 61,1%(49.041$) iar la partea de jos a clasamentului se situeaza Germania cu 55,6%(45.606$) si ultima in clasament este Elvetia cu 34,6%(73.798$) dintre locatari fiind proprietrai ai caselor in care locuiesc.In Romania proprietarii sint intr-un procent de peste 90%.Oare va rezista Romania in acest clasament si de ce ar trebuii sa o faca?Ce poate spune acest clasament?

FMI 2010 World Economic Outlook - Septembrie 2010


 

ORA EXACTA

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?
In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!