ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ARHIVE

Conspiratia autoritati-banci incepe sa apara din ce in ce mai evidenta. Bancherii si autoritatile nu vor sa piarda, dar populatia va pierde casele deja platite.

User Rating: / 0
PoorBest 

Era evident ca bancherii evrei din America si de pretutindeni, vor gasii solutii ca cei ce ii ignora in cazul platii datoriilor fata de ei, sa fie pusi in situatie dificila si fortati sa plateasca.

In SUA, pentru cei care nu au onorat platile la cardurile de credit la timp, asigurarile auto sint mai mari, dar apar probleme peste tot, odata ce acesti sacali nu isi iau bani la timp.

Era la fel de evident va adminstratiile locale nu vor ceda in fata sumelor neplatite si in permanenta crestere catre primarii si alte foruri adminstrative locale.

Ceea ce nu era foarte clar si asupra carui fapt planau intrebari, era, ce se intimpla daca nu sint platite la timp darile catre administratiile locale sau teritoriale si ca ar fi legatura lor cu bancile, prin care ar putea forta plaitorii de taxe sa isi achite datoriile.

Stiati ca in SUA, marile banci au posibilitatea legala de a fura casa unui proprietar care a platit-o deja si nu  mai are datorie la banca pentru casa?

 

Marile banci americane cumpara de la primarii, taxele neplatite de contribuabilii din zona, in valoare de miliarde de dolari, aceste banci incercind sa puna presiune pe proprietari de case pentru a plati datoriile.

Aceste mari institutii financiare, pot evacua proprietari, daca ei nu si-au platit datoriile in timp, chiar pentru sume ridicole datorate, care pot fi grevate de penalizari sau alt gen de taxe la o anumita factura.

Ziarele americane, evident ale acelorasi mari sacali ai finantelor sau compatriotilor lor din Orientul Mijlociu, trateaza pe larg cazuri in care diferite cetateni in virsta si-au pierdut casele pentru sumele datorate si greu de platit pentru o persoana in virsta, la pensie.

Un virstnic de 76 de ani a pierdut casa in valoare de 197.000 de dolari, pe care o plati-se integral, datorita unei facturi neplatite de 134$. O alta femeie de 95 de ani a pierdut casa ,propritatea ei, in valoare de 300.000 de dolari pentru neplata unei facturi de 44,79$.

Cam asa actioneaza institutiile financiare pentru recuperarea creantelor, printr-o practica cunoscuta de noi, prin care cind se fura un porumb din lan, asa zisul hot era bagat doi ani la puscarie, iar cind se fura cu camionul , nu era nici o problema.

Deci administratiile locale, vind datoriile contribuabililor pe care le au fata de ele, catre marile concerne bancare si liota lor de avocati, iar acesti contribuabili trebuie sa isi vinda si chiloti de pe ei, pentru a face fata unor procese in tribunalele americane. Este o noua versiune a furtului la drumul mare, in varianta legala capitalista.

Cu numai citeva zile in urma, Washington Post, prezenta, modul cum aceste banci si fonduri mutuale care au cumparat datoriile de la Administratiile locale, incaseaza dobinzi, penalitati, taxe legale si alte forme de presiune financiara, de la cei ce sint datori si pe care primariile nu pot pune presiune pentru ca nu beneficiaza de aportul a sute de avocati si legi de care se pot prevala.

Aceasi publicatie arata ca, aceste companii financiare au transformat datorii de pina la 500 de dolari in penalizari de peste 5.000 de dolari si chiar au confiscat case, de la cei ce nu au putut plati aceaste sume majorate imcredibil dupa calcule numai de ei stiute.

 Aceasi piata a praduitorilor financiari recuperatori, reprezinta peste 15 miliarde de dolari pe an, dupa cum spune Howard Ligget, CEO-ul de la Distressed Real Estate Consulting Services, sau peste 5 miliarde pe an, dupa cum estimeaza incasarile, cei de la National Tax Lien Association.. Investitorii in aceste companii praduitoare, obtin un cistig in jurul a 10% pe an.....

Surse din interiorul institutiilor financiare, arata ca in acest moment, fondurile mutuale detin peste 40% din piata recuperatorilor de datorii oficiale, fata de numai 5% , in urma cu cinci ani.

Dar rapacitatea acestor institutii financiare merge mult mai departe, astfel ca multe dintre marile corporatii financiare care se prevalau cu cinci ani in urma de deviza"too big to fail".

1. Marile banci de pe Wall Street, au investit sau au aranjat mecanisme de recuperare pentru companiile financiare care sint angrenate in recuperarea creantelor de la contribuabili, companii financiare care au preluat aceste datorii ale contribuabililor fata de andministratiile locale.

2.Companiile financiare au facut o activitate de baza din acest sistem de recuperare financiara si impunerea taxelor de intirziere sau evacuarea debitorilor din case, in baza contratelor cu autoritatile locale.

3. Nivelele dobinzilor aplicate de aceste companii financiare persoanelor fizice datoare, in imposibilitate de plata, au depasit cu mult 18%, iar taxele suplimentare si penalizarile sint cunoscute de organele legislative la nivel local, statal sau federal dar nu se discuta nimic. Toate duc la situatia in care cei ce au datorii, in final sa nu mai poata platii si sa piarda totul.

4. Avocatii firmelor de colectare au facut o meserie din aceasta activitate si care in final incarca factura finala a celui care este dator si din anumite motive nu a putut plati datoria, iar daca lucrurile treneaza, ii este confiscata casa.

Deci s-a inlocuit inchisoarea datornicilor cu exproprierea datornicilor si lasarea lor pe drumuri, la indemina unui stat care ii “incondeiaza” ca rau platnici si neascultatori”, pentru sume derizorii.

Companiile finaciare de genul Bank of America si JP Morgan Chase, care “tin steagul” pe Wall Street, au preluat sute de mii de cazuri in care unii cetateni nu mai pot plati anumite datorii, in general fata de autoritatile locale, iar mortgage-urile intra si ele in seama marilor sacali ai finatelor amricane si avocatilor lor, dupa cum arata Huffington Post.

Pe de alta parte, multe dintre aceste taxe impuse de companiile financiare (tax liens) celor datori, sint vindute la licitatii online si nu pare sa fie clar daca multi manageri din cadrul autoritatilor locale realizaza evenimentul si amploarea lui in plan social si procedurile care stau in spatele acestor companii financiare.

Unii oameni simpli nu inteleg ce li se intimpla decit dupa ce li se ia casa in care locuiesc, pentru datorii mai mici , de multe ori, de 1.500 de dolari. Ba chiar, sint situatii inserate in Washington Post, in care aceste companii financiare, din “greseala”, au confiscat casele unor cetateni care nu aveau legatura cu aceste datorii.

Companiile financiare praduitoare, se mira de unde vine ura cetatenilor fata de ei, dupa ce aceasi contribuabili, au platit pentru scoaterea lor din falimentul indus voluntar, de acum cinci ani, pentru ca acesti magari ai finantelor mondiale, in final, sa isi indrepte atentia catre a jecmanii chiar pe cei ce i-au salvat.

Interesant si "uman" acest sistem capitalist !!!

Niciodata institutiile financiare nu au fost mai acaparatoare si impotriva populatiei decit acum, ceea ce dovedeste disperarea financiara in care se afla ele si lipsa de scrupule in mentinerea bogatiei pentru cei ce le conduc.

Situatia va veni cu siguranta la scara nationala in Romania, mai ales ca represalii fata de impotrivirea romanilor fata de proiecte de genul Rosia Montana si altele. Romanii vor pierde tot si vor vedea curind capitalismul la lucru, in plin. Pentru inceput, va trebui sa tineti o evidenta a facturilor platite si chiar sa le aveti, in vederea justificarii platilor, pentru ca ei se prevaleaza de orice. Acesta este capitalismul in faza finala.....

 

 

Adrian Cosereanu

 

 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!