ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ARHIVE

Din ce in ce mai mult se discuta de initiativa privata,de crearea de noi locuri de munca,de desprinderea celor care muncesc sub nivelul lor de pregatire profesionala si crearea de mici companii private,de recalificari in sensul deschiderii de noi mici afaceri si asa mai departe.Totul este o poveste pentru a da o definitie cit mai frumoasa unui sisetm ce nu mai face fata problemelor cu care se confrunta.In Canada,in provincia British Columbia numai 19,7% dintre muncitori isi desfasoara activitatea ca angajati ai propriei lor companii,iar in provincia Newfoundland numai 9,6% se pot bucura de acest privilegiu care se pare ca este pe cale de disparitie datorita inghitirii micilor afaceri de catre marile corporatii care le fac sa devina din ce in ce mai nerentabile.Si tocmai acum cind lumea occidentala dicscuta critic de centralizare economica si decizionala.Oare ce fac ei nu se numeste centralizare si exploatare prin intermediul capitalului companiilor transnationale care controleaza cam tot ce misca in interesul lor?

Stats Canada Labor Force Survey 2010

 

ORA EXACTA

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?
In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!