ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ARHIVE

China detroneaza Japonia si devine a doua putere economica mondiala

Cu numai patru zile in urma,a avut loc o lovitura ce se doreste a fi cotitura catre viitorul planetei a unei puteri economice de neoprit.La Tokyo intr-un cadru festiv mai putin placut pentru japonezi,a fost recunoscuta suprematiei economiei chienze fata de cea nipona si trecerea ei pe pozitia a doua in clasamentul economic mondial cu previziunea ca pina in 2030 va avea la indemina toate mijloacele pentru a fi numarul unu economic modial si de nedetronat.Economia Japoniei a fost evaluata la 1.280 miliarde de dolari in timp ce a Chinei la 1.330 miliarde de dolari.PIB-ul(GDP-ul) american a fost evaluat la 14.000 miliarde de dolari,iar al Chinei este de 2.300 miliarde de dolari.In timp ce populatia Japoniei imbatrineste,China a inceput un asalt spre o urbanizare industriala de proportii cu o populatie tinara si dornica de a invata si muncii in fabrici.

The New York Times - August 16 2010

 

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!