ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ARHIVE

Accidentele de munca au atins cifre considerabile in SUA

Cele mai numeroase accidente fatale sint cele inregistrate pe autostrazile americane,care pot fi considerate loc de munca pentru unii,882 de morti inregistrati in 2009,ceea ce inseamna mai mult decit 20%,Caderile de la inaltimi in structurile de constructii si industriale au numarat 617 cazuri mortale,sinuciderile au fost de 521 iar cei loviti mortal de un oioect au fost in numar de 414.Cea mai mare rata a fatalitatilor o detin muncitorii hispanici si este de 3,7 la 100.000 de lucratori full time,dupa care urmmeaza albi cu 3,4% iar pe locul trei sint negrii care au 3 cazuri mortale la 100.000 de muncitori.Din totalul de fatalitati,cel mai mare numar il detin albi,3059,dupa care avem 668 in rindul hispanicilor si 407 pentru negri.In zona forestiera,a agriculturii si pescuitului s-a inregistrat cea mai mare rata a fatalitatilor si anume 26 de morti la 100.000 de locuitori,fata de 12,7 pentru minerit 12,1 pentru transporturi si depozite,9,7 pentru constructii si,surprinzator 1,1 pentru sectorul financiar,asigurari si imobiliare.

The New York Times - Vineri August 20,2010

 

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!