ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ARHIVE

Decada Drogurilor in SUA

Incepind din 1990,numarul prescriptilor medicale de calmante pe baza de opium s-au inmultit de peste zece ori in SUA,dupa cum releva ultimul raport al Centers for Diseases Control and Prevention(CDC).In 2007 un numar de 3,7 milioane de americani au primit 21 de milioane de retete medicale pentru procurarea de calmante bazate majoritar pe opium.Ceea ce este si mai tragic este ca raportul spune ca 5,2 milioane de americani cu virste de peste 12 ani au raportat folosirea acestor calmante pe baza de opium in conditii non medicale doar intr-o singura luna,aceste cifre fiind eliberate si de Substance Abuse and Mental Health Services Administration(SAMHSA).Din 2004 pina in 2008,camerele spitalelor de urgenta au fost vizitate de un numar dublu de pacienti care solicitau retete pentru aceste medicamente pe baza de opium.In 1990 s-au inregistrat in SUA un numar de 6.000 de morti din cauza utilizarii fara prescriptie a acestor medicamente.Trendul fatalitatilor ne arata un dezastru fara marigini si anume,in 2007 numarul lor este de 27.658 americani cu o crestere exponentiala pe partea de opium,dar si in ceea ce priveste heroina si cocaina.In Washington DC capitala celui mai "dezvoltat" stat capitalist din lume,este pentru prima data cind accidentele mortale de circulatie au fost detronate ca numar de fatalitatile in consumul de droguri,de ingurgitarea de catre americanii acestui stat a unor cantitati mult prea mari care a pus capat vietii lor.Oare mai este cazul sa spunem pentru ce este derulat razboiul din Afganistan,tara care furnizeaza 98,5% din cantitatea mondiala de opium?Este un razboi al americanilor pentru americani sau pentru distrugerea lor?Ramine de vazut si opinia dumneavoastra.

TIME Magazin - SUA

 

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!