ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ARHIVE

Americani apeleaza din ce in ce mai putin la serviciile medicale de rutina.

Ultimul studiu al National Bureau of Economic Research releva o scadere dramatica a numarului de americani care apeleaza la serviciile medicale de rutina,controale necesare periodic pentru sepistarea unor probleme de sanatate.Ei nu pot face acest lucru din cauza pierderii locurilor de munca si al preturilor extrem de ridicate pe care nu si le pot permite atunci cind trebuie sa viziteze un doctor.Ca urmare, starea lor de sanatate este intr-o degradare continua, la acest aspect contribuind major stress-ul la care sint supusi din cauza problemelor financiare,mincarea preponderent procesata,poluarea si schimbarile economice la care sint expusi.Un numar de peste 27% dintre americani au raportat reducerea drastica a vizitelor la doctor pentru controale medicale incepind din 2007.Este cel mai mare numar de persoane care renunta la analizele medicale de rutina din cadrul tarilor "dezvoltate",in Canada numarul lor fiind de 5,3%,in Marea Britanie de 7,6%,in Germania de 10,3% iar in Franta de peste 12%.Cum se poate definii o societate capitalista ca fiind DEZVOLTATA din moment ce membri ei nu au acces la doctor,iar dupa ce muncesc la disperare constata ca nu au bani de analize medicale?
 

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!