ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ARHIVE

Ce greveaza majoritar bugetul de familie american in 2010

Chiar daca in ultimi ani am asistat la o marire artificiala a bugetului de familie american,cresterile pe segmente de consum din cadrul bugetului lor de familie au fost cu mult mai mari lasindu-i din ce in ce mai saraci si cu o structura de consum ce nu o pot acoperii si in contiua revizuire.Astfe ca americanii cheltuie din bugetul lor de familie peste 17% pentru platile aferente cumpararii casei(dobinda plus principal),21% pentru sanatate(diferite planuri de asigurari,pentru cei care inca mai au),14% pentru mincare,6% pentru cumparari de mobilier sau schimbarea celui existent,4% pentru haine si 2.5% pentru educatie,dupa care vin cheltuieli de intretinere a casei(caldura,energie electrica,reparatii,etc),iar nu in final vin taxele pe proprietate care sint si ele in jur de 8-10% pe luna din venitul de familie.De cele mai multe ori,datorita unor alte loan-uri ei gasesc ca inutil sa vorbeasca despre economii pentru ca ele nu pot fi luate in calcul, iar daca exista,ceea ce este greu de crezut, ei prefera la le cheltuie la restaurante sau pe benzina pe care o consuma cu masina,in final devenind datori in urma muncii prestate si neintelegind relatia dintre munca demolatoare pe care o presteaza si eficienta ei.Oricum pe ansamblu americani au o datorie de peste 1,8$ la un cistig de 1$,deci nu cred ca poate altceva reliefa mai bine debitele care greveaza viata lor de zi cu zi si cit sint de imprumutati pentru a-si oferii o viata cit de cit decenta si in contnua scadere calitativa.
 

ORA EXACTA

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?
In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!