ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ARHIVE

Danemarca mentine statutul de stat socialist si rezista crizei economice

Foarte putini danezi revendica ca fiind ridicate taxele care se aplica pe veniturile lor si care au ajuns la peste 50%.Danemarca a fost si se doreste a fi un stat socialist pronuntat,care ofera facilitati si creaza microsisteme in cadrul economiei pentru a echilibra orice soc economic,pentru a oferii siguranta pensiilor,un sistem de sanatate de stat si asigurari de somaj decente pentru cei ce ies temporar din cimpul muncii.Intelegind in acest fel relatia lor cu un sistem ce nu duce la imbogatirea unora si saracirea accentuata a marii amjoritati a populatiei,danezii sint declarati cei mai fericiti oameni de pe planeta.Danemarca a investit masiv in programe de comversie profesionala a celor fara locuri de munca si garanteaza legal cel putin 80% din venit fiecarui muncitor indiferent de mersul companiei la care lucreaza.Peste 30% dintre danezi isi schimba locul de munca in fiecare an,iar peste 85% dintre companii sint sindicalizate pentru a le apara drepturile.Sute de angajatori danezi beneficiaza de sponsorizari guvernamentale pentru a mentine mucitorii in pozitiile profresionale pe care le detin in companiile lor,pentru a nu degrada forta de munca si a arata interes fata de necesitatile lor.Astfel ca aceste companii platesc un numar de ore de munca iar statul danez plateste restul pina la concurenta cu venitul lor de baza.
 

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!