ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home De la COLABORATORI...
De la colaboratori

raspuns pentru Doamna Profesoara Doina Elena Tintosan

 

d-lui

Adrian Cosereanu

 Am descoperit site-ul http://www.alternativaromaniei.com

 Ma bucura enorm de mult cand descopar, romanii din diaspora ..., mai ales faptul ca nu si-au uitat tara, concetatenii, cu toate ca poate candva necajiti, suparati au parasit tara in sperante de realizare de mai bine,...ei dar nu toata lumea = populatia tarii ar fi putut face acest lucru, nu-i asa........

Voi incerca sa urmaresc cele postate pe site, iar daca voi gasi oportunitatea de a ajuta in vreun fel ma voi implica si voi anunta...

 Doina Elena Tintosan

profesor

 

Raspuns pentru un cititor fidel al site-ului - Ec.Prof.Vladimir Polyarush

Salut Vladimir,
Imi cer scuze ca am sa imi permit sa ma adresez tie pe numele mic si te rog ca si tu sa o faci,in general mi se pare aiurea sa mi se spuna "domnule" chiar daca  eu o fac inainte de a-mi da seama de potentiala relatie care exista sau va exista intre doi oameni.Am sa va public pozitia in rubrica "De la colaboratori" si sper ca din ce in ce mai mutli oameni sa doreasca a colabora si a-si spune cuvintul,pe care,inca o data o spun,il voi publica pe site neconditionat,la fel cum o voi face si cu oponentii care au ceva de spus.
 

Raspuns pentru Iulian Moldovan

Raspuns pentru Iulian Moldovan la articolul trimis din Ziarul Financiar din 10 Mai 2010 semnat de Cristina Rosca.

Draga Iuly,

Imi pare bine ca incerci sa ma informezi si imi trimiti articole pe care de altfel nu le-as fi citit dar care reflecat stare de servitude a presei in fata unui fenomen si nu a  unui pericol asa cum incearca doamna Cristina Rosca sa scoata in evidenta.Remarcile mele sint cu culaorea rosie asa cum vor fi intotdeauna pentru a se evidential mai usor.Astept reactii de la tine si sper ca seria articolelor care te impresioneaza din presa romana sa nu se termine aici.Imi face placere sa le discutam si chiar sa dezbatem stiri care sint tendentioase.

 

Spinzurati-ne - reflectii ale unui popor ce nu mai intelege ce sa creada si nu mai crede ceea ce intelege.Raspuns pentru prietenul meu Marius Mera

 

 

Spânzuraţi-ne !!!

 

Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine.

De ce mă ameninţă că intră România în colaps.

În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut.

Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.

Last Updated on Tuesday, 18 May 2010 14:32
 

Capitalistul Boc dovedeste ca nu intelege lectia si se face de ris

 

Salut!!
As dori sa iti spun ce inseamna rapida "modernizare a statului" in viziunea domnului prim-ministru Boc!
Inseamna reforma sistemului de pensi.Adica o certa inrautatire a vietii varstnicilor,cu exceptia celor pensionati in numar mare inca de tineri din SRI si alte servicii secrete, care-si vor pastra privilegiile, mai inseamna si Legea responsabilitatii fiscale,care va viza tot zona privata si nu marii datornici cu capital de stat.Lege care nu explica de ce, de un an la guvernare BOC nu a facut nimic pentru a scoate la suprafata economia gri,desi avea si legi si inspectii(ANAF < GARDA FINANCIARA).Acum se vrea reducerea nr. de parlamentari si desfintarea Senatului ,desigur prin grabnica revizuire a constitutiei. Desi este comparabila cu alte state UE romania poate renunta la circa 200 de parlamentari.Restul insa ar putea lucra in 2 Camere,cum este de altfel si trendul UE .
...........Una peste alta, lui BOC i se intampla sa vorbeasca in somn si sa viseze frumos, in timp ce romanilor le-a pierit somnul de grija zilei de maine!!!!!!
Acum insa le-a mai venit o idee sa scoata din salarii sporurile de vechime ceea ce inseamna un salariu mizerabil. Aceasta este Romania in care traim si slabe sanse de redresare!!!
Va imbratisez cu drag.

Ana - Bucuresti

Last Updated on Tuesday, 18 May 2010 14:34
 

Propaganda pe internet impotriva Romaniei - de nepermis

Acest mesaj l-am primit de la un foarte bun prieten de-al meu din Canada, fata de care am un respect deosebit si care intradevar imi da sentimentul de prietenie la orice mesaj imi trimite. M-am simtit obligat sa raspund acestor rinduri primite, de el, de la altii sau direct de la cei care si-au manifestat dorinta de a trezi sentimentul romanilor, adica un presupus Iulian care a intervievat un asa zis bancher de Cismigiu, dar care au introdus in text si in jocul intrebarii si raspunsului chestiuni ce pot deveni reale la un scenariu dintre cele mai pesimistice. Remarcile mele sint scrise cu ROSU si nu am nici un aport la ceea ce discuta Iulian cu asa zisul bancher, acest interviu fiind cu litere negre.

Salut ,

Da,in primul moment tin sa iti spun ca au luat plasa si gindirea astuia de la banca nu are nici o radacina in istorie si am sa iti scriu cu alta culoare (rosie) comentariile mele, legate de anumite fraze si remarci facute de rahatul de la asa zisa banca. Este adevarat si evident ceea ce au facut pina acum si cit rau ne-au produs, dar mult mai putin verosimil este ceea ce vor sa faca, este imposibil de repetat un scenariu,care a aratat unde poate duce si a fost facut de magarul ala de Allan Greenspan (Secretary Treasury USA pentru 26 de ani) cu ani de zile in urma, dar hai sa trecem la treaba.

Last Updated on Wednesday, 03 February 2010 21:41
 

Contactați-mă

Stimati colaboratori si cititori ai Site-ului ALTERNATIVA ROMANIEI, puteti sa ma contactati la urmatoarea adresa de emaill: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.