ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home De la COLABORATORI... Spinzurati-ne - reflectii ale unui popor ce nu mai intelege ce sa creada si nu mai crede ceea ce intelege.Raspuns pentru prietenul meu Marius Mera

Spinzurati-ne - reflectii ale unui popor ce nu mai intelege ce sa creada si nu mai crede ceea ce intelege.Raspuns pentru prietenul meu Marius Mera


Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească.Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi fiind, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.

Şi-acum aud că România se duce fix în faliment.

Iar Traian Băsescu mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

Mă uit la Băsescu şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.

Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.

 

- Da. Aparatul de stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş.Voi, clasa politică,

l-aţi transformat în monstru.

- Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab! Cu contribuţia anterioară, în ordine procentelor de reprezentare în structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc... Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă

i-aţi vârât pe gât.

- Aţi spart instituţiile statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau  posturi de conducere pentru clientela de partid.

- Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.

Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem.

- Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.

- Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... instituţia preşedintelui României.

- Nu mama - mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, consiliile judeţene ale voastre, primăriile voastre.

- Nu populaţia a prăpădit banii statului – sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani-  pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştri voştri, ai clasei politice.

- Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui?!! Pe ăştia pe care-i tăiaţi azi de la pensionari!

- V-aţi construit un aparat uriaş  de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi înstituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.

- Nu populaţia se află în AGA şi CA din companiile şi băncile de stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.

- Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică. Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.

 

 

 

Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri!

Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă.

Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.

Ce ce curaj? Cu ce moralitate?

Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraţi- vă întâi pe voi!

Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi.

După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.

După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui... gras, de 500 sau 600 de lei.

 

1.Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.

2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame!

3. Luaţi-vă clientela politică din toate AGA şi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.

4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul?

5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele (primăriile, consiliile judeţene) cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.

7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru. Oamenii voştri, ai partidelor, îi protejează. Îi apără de funcţionari, să nu-i descopere. Îi apără de lege.

8.După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări.

 

Asta este România, dle Băsescu. O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. Sunt inofensivi. Ascultători. Mult prea blajini. Tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde! Nu ţipă.

 

--Kind Regards
MARIUS MERA

Salut Marius,

Da,sti foarte bine ca esti prietenul meu de suflet si stiu si eu ce reprezinta situatia actuala din Romania,unde de fapt traiesti,pentru tine.

Stiu cit te framinta ca nu poti face mare lucru si totul se indreapta impotriva ta,ca vezi oameni neputinciosi care au piredut speranta si evident te intrebi unde poate merge in final sentimentul asta de oprimare si ignoranta,de depersonalizare si frustrari,de furt al demnitatii si batjocura.

Am citit mesajul si nu cred ca poate sa fie ceva mai elocvent si mai imperativ decit modul cum este prezentata succesiune etapelor ce afecteaza major o mare parte a populatiei.

Vreau sa iti spun de la inceput ca modul cum acest mesaj abordeaza situatia actuala din Romania este unul ce face jocul celor de la conducere,este un mesaj binecunsocut,tratat ca un cintec al lebedei,un mesaj care emana doar disperarea fireasca a unor categorii socio profesionale  care nu mai pot indura,care se vad intr-un pericol existential.

Spun ca mesajul face jocul nemernicilor de la conducere pentru ca el poate fi ignorat,pentru ca ei creaza si au creat premisele ca la o eventuala discutie sa isi impuna punctele de vedere.

Nu putem cistiga cu ura si cu afise de genul „Jos Basescu”,”Jos Dictatorul”, „Jos Guvernul”.Este o ura care nu ne lasa sa mergem mai departe.Marele pictor Goia si-a intitulat o opera de arta „ Somnul ratiunii naste monstrii”.Noi trebuie sa aratam ca sintem capabili sa construim si sa gindim in orice moment,sa facem in asa fel incit sa le dovedim lor ca se afla intr-o stare de somnolenta generata de bogatia pe care aua cumulat-o si nesimtirea nativa.Noi trebuie sa gasim solutii pentru ca ei le-au gasit si le merge,noi trebuie sa impunem solutii,dar cel mai mult,trebuie sa cream pirghiile prin care aceste hahalere ale politicii romanesti sa dispara.

Cum pot ele sa dispara?

Singura solutie ar fi responsabilizarea protestului nostru,adica sa protestam pentru a sti de ce raspund ei si de ceea ce vrem noi sa raspunda.Sa ii facem sa aduca in fata noastra rezultatul raspunderii lor.Responsabilitatea si fortarea ei ar duce la iesirea lor din schema.

Se poate ca ei sa fie responsabili si sa se dedice interesului national intr-un astfel de sistem capitalist cancerizat care nici macar nu este cunoscut de catre ei,mai departe decit prin nume?

Categoric NU,acest sistem nu mai poate si nu mai trebuie lasat sa creeze seturi de responsabilitati pe care acesti mascarici de politicieni le-ar convertii cu „generozitate” in interesul lor.Deci concluzia este ca sistemul trebuie schimbat.

Trebuie el sa fie neaparat capitalsit,sau socialist,sau comunist?

Asta o decidem noi,acest sistem trebuie sa se subordoneze intereselor nationale,sa se subordoneze in primul rind respectului,cea ce acum este total in afara discutiei.

Cum putem face pentru a avea succes?

Este evident ca acesti politicieni de malul Dimbovitei,au pregatite seturi de raspunsuri date de colegii in ale furatului din UE,FMI,BM,BCE,etc.Este evident ca au construit scenarii ce spun ca altfel nu se poate.Stim lucrul acesta,stim ce vor sa spuna si o vor spune pina ne vor lasa in chiloti.

Vor incerca si chiar uneori le-a si reusit de-a lungul timpului,sa puna fata in fata in pozitii antagoniste categroii sociale ce nu au de ce sa se urasca.Vor pune bugetarii cu cei din sectorul privat,vor pune pensionarii cu cei care inca mai au ceva de lucru,vor pune studentii cu potentialii pensionari care mai tin de acel loc de munca pentru ca altfel nu ar putea sa supravietuiasca si multe alte contradictii si jocuri muradare pe care cu siguranta le au in vedere.

Problema este ca noi trebuie sa gasim ceva care sa raspunda radacinilor noastre culturale,specificului nostru etnic,latinitatii noastre si a influentei balcanice vizibile pe care nu trebuie sa o privim intotdeauna ca defavorabila.

Noi trebuie sa gasim subiectul si sistemul care pune in centrul lui acest subiect si sa il mulam pe configuratia noastra.

Eu vad a fi cel mai bine ca in locul urei dobindite si justificate sa aducem educatia si sanatatea copiilor nostri.Este un subiect la care nimeni nu poate obiecta si extrem de dificil pentru magarii care guverneaza un popor pe care il trateaza ca fiind o populatie,un popor pe care nu il mai recunoaste ca facind parte din el.

Latinitatea poporului roman ne face sa gindim pozitiv atunci cind,chiar daca o ducem mai greu,vedem copiii nostri avind rezultate bune la invatatura,fiind formati ca oameni cu o conduita in societate si avind o valoare care sa le permita sa ceara.

Sint popoare care pe timp de criza au reactionat in acest fel si au reusit.Nimeni nu s-ar opune unui plan educational,unui plan care sa aduca copilul de la tara in universitati gratuite,sa il  educe acolo unde s-a nascut si sa ii creeze mediul in care ii predau profesori competenti.Sa cerem ca acei copii care au reprezentat fundamentul si cinstea gindirii romanesti sa aiba din nou dreptul la scoala.Sa cerem ca occidentul sa recunoasca exportul de inteligenta romaneasca  de ani de zile care a favorizat economiile lor.FMI,BM,UE,BCE,sa inteleaga ca numai dindu-ne bani imprumut pentru a face ceva de care noi nu sintem constienti,nu este suficient,ne sugruma.Trebuie sa ii fortam pe politicieni de Cismigiu sa convinga sau sa iasa din joc,sa spuna fara sa le fie frica de pierderea unor avantaje persoanle,sa spuna acestui occident ca trebuie sa plateasca pentru tirgurile de forta de munca anuala prin care racoleaza inteligenta romanesca.Trebuie sa inteleaga faptul ca atunci cind nu cream valori si nu le mentinem in economie,lucram cu bani imprumutati de ei,pentru ca ei sa isi ia inapoi banii si sa raminem cu proiecte neterminate si cu mina intinsa pentru a mai primi bani.

Daca o sa pieredem scoala din mina vom pierede orice posibilitate de refacere.Vor exista proiecte care vor trebuii derulate si le vom aplauda.Dar cine la va face? Le vor derula firmele lor ce vor pune preturile care doresc si se va duce banul inapoi de unde a venit lasindu-ne datori si la mina lor,si cu lucrarile neterminate.Se vor prevala acesti mizerabili de la guvernare de lipsa valorilor si de incompetenta in a putea derula proiecte majore,si asa va fi pentru ca ei ne duc in directia asta.

Vom ajunge ca investitii straine si imprumuturi gindite ca inutile in domenii la indemina romanilor dintotdeauna sa fie necesar sa aducem forta de  munca de afara si sa asistam  inmarmuriti si fara a sti tabla inmultiri.Vor circula banul iar la final vom declara faliment,la solicitarea lor.Vor spune ca le sintem datori prin glasul acestor corifei ai raului care guverneaza Romania,dar ei si-au luat bani inapoi de mai multe ori.Iar cei de la guvernare si-au luat comisioanele ce le confera o viata de huzur.

Dar cine trebuie sa le spuna?

Cine trebuie sa le spuna despre procentele din PIB pe care Germania si Franta,si nu numai,le aloca educatiei si sanatatii comparativ cu ceea ce ne cer ei noua?

Vor inteligenta pe degeaba si mase de oameni care sa consume conservele stricate cu etichete pompoase ale occidentului?

Cine trebuie sa spuna ca starea de sanatate a populatiei este determinanta in a realiza un PIB corespunzator?

Atentie mare cu iesirea din schema politica sau structurile economice a acestor sacali,de genul Patriciu,Vintu,Voiculescu si multi altii.Ei nu vor iesii fara sa dezechilibreze pentru ca stiu sistemul iar schimbarea lui ia ceva timp si efort.Am asistat si am citit ce reactie au avut in alte caderi „democratice” acelasi tip de gunoaie.Au cedat si au trecut de partea gruparilor criminale,a mafiei drogurilor,a economiei subterane si de acolo au subminat economia reala si asa fragila.Trebuie avuta mare atentie cum ies acesti fanarioti din scena.data trecuta au iesit din scena datorita tancurilor si fortei.Acum este cazul logicii si inteligentei in actiune.

Aparatul de stat si structurile lui greoaie nu trebuiesc hulite,pentru ca si ele pot aduce dezechilibre majore.Poporul trebuie sa inteleaga faptul ca bugetari nu sint numai femeile de serviciu din ministere,sau soferii de autobuze,care vor fi cu siguranta primi dati afara.Serviciile publice trebuie sa fie destinate publicului si sa se subordoneze interesului lor si programului de evolutie al societatii,acest sector nu trebuie sa fie parte separata asa cum isi doresc nemernicii care guverneaza.Profesori,doctorii,serviciile diplomatice consulare si cei din ambasade,siguranta publica si altele,trebuie sa existe,trebuiesc responsabilizate.Sigur ca schema este umflata si nu mai poate fi suportata din a nu face nimic.Cei discponibilizati insa sint si vor fi si ei intr-o situatie dificila si nu avem cum sa nu ne gindim la ei,Acestia fac parte din poporul nostru,sint romani ca si noi si trebuiesc integrati.

Cine trebuie sa ii integreze pe acestia si cum?

Aici din nou ar trebuii sa iasa la rampa un guvern responsabil si sa explice FMI,BM,UE,BCE si altora ca noi am trait momente pe care ei le defineau ca teroarea comunista,in care liderii asa  zisi comunisti si fara scoala aveau in vedere educarea si crearea de valori pentru acest neam.Acei lideri gaseau de cuvinta sa primeasca fiul de taran gratuit la cele mai bune facultati,aveau in vedere structuri de productie flexibile prin trimiterea la cursuri de calificare si prin introducerea chiar a unui concept de policalificare.Exisatu bani pentru ca se prducea,pentru ca valorile erau in tara,pentru ca nici rusii nu isi permiteau sa ne ia valorile la ei si sa ne imprumute asa cum fac sacalii occidentali.

Acesti fi de tarani in marea lor majoritate care sint acum in fruntea bucatelor, au facut scoala fara sa plateasca,dar cineva a platit.Cine a platit? Simplu ,cei de care acum isi bat joc si ii imbrincesc in fata unui Palat Prezidential al rusinii.

Daca Ceausescu dorea cresterea valorii intelectuale a poporului,oare de ce acesti „occidentali intelectuali” de conjunctura care conduc tara vor sa creeze mase de analfabeti?

Oare famiiile lor vor traii pentru totdeauna in occident si nu se vor mai gindi la tara,lasind-o in paragina?

Oare cred ei ca occidentul si capitalismul vestic va fi in masura sa ii apere fara sa le ia si ultimi bani pe care i-au cistigat in cirdasie cu ei?

Vestul nu ii va apara iar daca ei cred ca capitalsimul vestic nu isi uita prieteni,se inseala,pentru ca banul este in centrul tuturor deciziilor pe care vesticii le iau.Ei nu au mama,nu au tata,nu au copii si este greu de crezut ca nu vor urma la ghilotina terorii economic, acesti baroni locali din Romania,ei sint prada usoara a unui sistem pe care  „capitalisitii” romani nu il cunosc,ei fiind bisnitari de duzina si nerealizind complexitatea unui sistem care face ravagii chiar intre cei care il cunosc.

Sint alaturi de voi si incerc sa fac cite ceva,realizez situatia in care sinteti si imi doresc sa comunicam si sa gasim o cale comuna de actiune,sa ducem intre noi oameni valorosi neafectati de frica terorii economice instituita de marinarul sef.

Asta este si motivul pentru care am investit timp,bani si efort in a edita permanent cite ceva pentru voi pe site-ul acesta.Dorinta mea este sa ne informam unul pe celalat, pentru ca asta au rupt ei,circuitul informational care a dus la dezbinare si neintelegere.Numai prin unitate putem reprezenta un pericol pentru ei,numai fiind cunoscuti si vorbindu-se de existenta noastra vom putea pune in pericol real un sistem oricum in cadere.

Dar nu trebuie sa mizam pe faptul ca oricum,caderea va antrena in mod automat un proces pozitiv pentru cei ce acum sufera,sau se va crea de la sine un sistem favorabil roamnilor.Noi trebuie sa stim ce vrem si sa punem ratiunea inantea urii,sa dovedim ca avem rabdare pe planul nostru si nu pe proiectiile economice mincinoase pe care le dezvolta ei in fiecare zi cu economsiti ai rusinii ale caror articole cu greu le suporta hirtia.

Ma bucur si primesc cu satisfactie orice mesaj de la tine si de la oricine din tara si voi raspunde asa cum vad eu din unghiul asta de aici modul de actiune.Ar fi mai multe de spus dar cred ca venirea mea in Romania si discutiile pe care le vom avea vor clarifica unele divergente sau neintelegeri.

Cu respect,

Adrian Cosereanu

Last Updated on Tuesday, 18 May 2010 14:32  

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!