ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Despre mine Despre mine Mesaj de încheiere și respect față de toți cititorii si colaboratorii site-ului.

Mesaj de încheiere și respect față de toți cititorii si colaboratorii site-ului.

E-mail Print PDF

Am convingerea și vreau să ies în întâmpinarea acestei tendințe de gândire, că vor fi colaboratori și prieteni care vor spune: "este ușor de spus anumite lucruri și de criticat din poziția ta, faptul că trăiești în Canada unde sistemul este cu mult mai sigur și stabil"

Prin ceea ce am scris în cadrul articolelor inserate în acest site, eu cred ca am dovedit că sistemul nu este nici sigur și nici stabil. Dacă vorbim de siguranță, ar trebui să o definim, iar aceasta are un înțeles complex și numai dacă parcurgem toate etapele înțelegerii ei putem afirma că o avem sau nu. Referitor la stabilitate, eu cred ca ea este din ce în ce mai fragilă și aici trebuie să includem stabilitatea socială, profesională, emoțională și să facem o analiză din toate unghiurile a acestui aspect.

Ceea ce am văzut și am trăit pe pielea mea, este faptul ca aceasta societate Nord Americană a creat ani de zile un sentiment puternic în rândul emigranților, un sentiment cu multe urmări la toate nivelele de percepție a societății, de către noi în contact cu ea. Este vorba de faptul că odată ajuns aici, emigrantul fără bani și împrumutat, a fost făcut să înțeleagă că este și el cineva și este înstărit (artificial), iar emigrantul care a venit cu o sumă de bani ce părea să ii asigure existenta și să gândească relaxat viitoarele etape, a fost făcut să înțeleagă faptul că nu este suficient de bogat ca să poată avea pretenții și deci trebuie să muncească sau să piardă totul în favoarea unui sistem pe care nu îl cunoaște. Pe cei săraci, societatea aceasta capitalistă ii face prin intermediul intervenției sistemului bancar, prin oferirea unor sume pe care nu le puteau accesa în România în interesul lor, să creadă că pot să își determine singuri nivelul de viață. În dorința lui umană de a o face, emigrantul, intră în plasa unui sistem de o perversitate greu de imaginat și începe a munci pentru a plăti niște datorii legate de acumulările făcute, fără a se fi gândit la sacrificiile care trebuiesc făcute pe toate planurile.

Societatea capitalistă nu mai poate oferi aceste imagini false, este terminată, suferă de o criză morală greu de închipuit cu câțiva ani în urmă și care se perpetuează. Valorificarea naturii umane pe fondul inexistentei pârghiilor eficiente de punere a ei în scenă este imposibilă și lasă la latitudinea fiecăruia să găsească ieșirea dintr-o criză care nu va sfârși prea curând, poate niciodată pentru societatea capitalistă. Cursa nebunească după înavuțire a celor care au înțeles și prelucrat sistemul în avantajul lor, duce zi de zi la neîncrederea celor care așteptau de la ei rezolvarea problemelor, crearea unor pârghii care să ii facă să creadă că sunt și ei o parte a sistemului.

După cum am arătat și în primul articol, eu lucrez ca taximetrist, sunt patron al unei licențe de taxi și am patru angajați români și un etiopian. Eu ii consider colegii mei și vreau să cred că i-am tratat mereu cu respect și amiciție. Lucrez cu ei și nu fac rabat de la nici un efort. O parte a lor lucrează în activitatea de taxi normală, adică cea de transport călători, iar eu împreună cu alți doi dintre ei lucrăm pe un alt segment al afacerii mele și anume transportul de persoane cu handicap, în general cu probleme locomotorii. Am o serie de contacte cu clinicile și spitalele lor, dar cele mai importante sunt cu pacienții, care sunt într-o gamă extrem de largă, începând de la copii cu probleme dobândite la naștere și terminând cu bătrânii de la azile. În paralel, transport cu aceste van-uri special amenajate pentru transportul persoanelor în cărucior și clienți care apelează la activitatea de taxi în mod curent.

Acesta activitate coroborată cu studiul și analizele făcute pe marginea citirii a tot ce se leagă de cunoașterea societății în care trăiesc, a avut și are un impact asupra mea și reprezintă o experiență deosebită. Nu este o activitate ușoară, este o activitate pe care o desfășor cu precădere în relația contractuală cu guvernul canadian. În altă ordine de idei este o activitate cu puternică tenta emoțională având în vedere poveștile și realitățile pe care le-au întâmpinat cei pe care ii transport în contact cu "cinstea" unui sistem care se bate cu cărămida în piept că a construit corectitudinea și a pus omul în centrul atenției lui.

Am putut vedea cu ochii mei cum totul poate fi transformat în afacere, chiar atunci când omul din fața ta nu are o percepție, nici a afacerii și nici a ce se poate întâmpla cu el după intrarea în această afacere. Am văzut cu ochii mei tratamente diferențiate oferite oamenilor care ar fi trebuit să fie tratați în același mod. Am văzut ce înseamnă drogurile și alcoolul și ce pot aduce în plan social, celor implicați pe scurtă și pe lungă durată. Dar ceea ce este foarte important este că am văzut și am auzit cum sunt tratați oamenii pe diferite paliere ale societății, pe diferite trepte socio-profesionale, am văzut ceea ce înseamnă ei pentru societate și ceea ce înseamnă societatea pentru ei, cum sunt tratați atunci când au nevoie și când nu concep că pot să nu primească ceea ce merita, cum "reacționează " la tratamentul societății, cum și de ce își construiesc un sistem motivațional personal și de grup.

Unii prieteni îmi spun că eu și oamenii mei avem de-a face cu un segment nereprezentativ și în general clasa de jos și mijloc. Eu vreau să cred că ei glumesc și nici nu vreau să le dau un răspuns care să ii dezamăgească. Acești occidentali fac bani cu aceste clase, le subjugă și le stoarce sângele din ei. Când acești vestici tratează România și pun în paginile ziarelor occidentale știri despre România, nu arată nici măcar clasa de jos sau de mijloc, ci pur si simplu aurolacii și casele de copii cu copii cu malformații de toate felurile. Când prezintă un film cu aspecte din România sau chiar unul artistic, îl introduc fie pe Adrian Copilul Minune fie alți țigani cu casele lor dărăpănate și fără cultură, dar care se dorește să ii pună în lumină ca fiind români, furând identitatea unui popor care a produs valori incontestabile. Celor care mă zugrăvesc ca activând într-un domeniu profesional în care am contacte cu o clasă ne-determinantă pentru imaginea de ansamblu a societății, pot sa le spun că aceste clase, clasa de mijloc și clasa de jos crează toată bunăstarea necesară pentru clasa exploatatoare, aceste clase dau imaginea societății, ele sunt formatoarele de imagine și nu am cum sa le evit în analizele mele. Dacă vorbim de dezechilibre generate sau dobândite de oameni, aici le putem vedea și sunt puse în evidentă de către toate categoriile socio-profesionale și de vârstă.

Aș dori în încheiere sa transmit un mesaj de mulțumire tuturor celor care, mai mult sau mai puțin, prin informații sau atitudini, prin încredere sau totala neîncredere în reușita site-ului, au participat la realizarea acestuia. În primul rând aș vrea să mulțumesc prietenului meu Adrian Savu, care de-a lungul timpului a fost și coleg de facultate cu mine în Politehnică, după care am fost asociați în derularea unei afaceri în țară, iar actualmente suntem stabiliți aici în Canada. El a avut un aport determinant în realizarea graficii acestui site și datorită ideilor lui în acest sens, am certitudinea că orice cititor poate naviga cu ușurință pe paginile site-ului. Vreau să mulțumesc celor care au fost și sunt sceptici raportat la aspectul și impactul constructiv al site-ului, celor care nu au crezut și nu cred că acest site poate aduce ceva nou în viața noastră. Aceștia mi-au dat forța de a începe și de a finaliza acest site, mi-au dat încrederea că trebuie să lupt cu o mentalitate care nu este singulară dar care este balansată de un număr mare de români care într-adevăr sunt dornici de a se reuni într-o formă sau alta sub o idee comună; un număr mare de români care consideră că este un moment favorabil pentru a începe o noua viață pentru noi și familiile noastre; un număr mare de români care au cunocut și cunosc ambele sisteme (socialist și capitalist) pe care România le-a îmbrățișat pentru ani de zile și care nu sunt mulțumiți de ceea ce se întâmplă acum; un număr mare de români care au înțeles că ceea ce se urzește în economia României și sistemul care ni se impune, nu este unul care să ne satisfacă nici măcar cerințele bazale, existențiale; un număr mare de români care vor să considere România țara lor și nu a altora. Mulțumesc pe acesta cale și celor care m-au etichetat drept comunist și activist de la distantă și pe care nu am să ii numesc capitaliști, care ar putea fi la aceasta oră una dintre cele mai mari jigniri, dar nu am să ii numesc nici binevoitori, pentru că unii dintre ei nu au înțeles că acest site este un site al exprimării realității, realitate evitată de o presa mincinoasă și aservită din România și nu numai. Acest site se adresează deschis tuturor celor care au de spus ceva în avantajul românilor, pentru ca lupta și sacrificiul lor de zi cu zi să se materializeze în ceva favorabil, dacă nu lor, cel puțin copiilor lor. Acești români adevărați nu mai vor să lase copiilor doar o casă moștenire ci un sistem în care ei sa traiască și să poată spune "este țara mea". Nu am sa mă supăr la citirea nici unui mesaj mai mult sau mai puțin tendențios la adresa mea, dar aș vrea să spun încă o dată, că mesajul acestui site este de respect și colaborare, de informare reală și de găsirea de soluții în comun, deci rolul meu este limitat, fiindcă putem vorbi doar de un merit care ar putea să mi se atribuie pentru faptul că am incercat să construiesc ceva, dar cu siguranță nu voi incerca să determin un mod de gindire sau o stare de fapt.

Eu consider ca fiind o mare experiență tot ceea ce am facut si fac aici si imi doresc ca această experiență și tot ceea ce am citit si învățat aici să fie un câștig pe care să îl pun în favoarea României prin informațiile și comunicarea pe care aș vrea să o am cu voi.

Cu mulțumiri si respect,


Adrian Cosereanu

 

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.