ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Home ECONOMIC Efectele crizei economice
efectele crizei

Efectele crizei economice, ce aduce nou în peisajul colaborării economice

 

Cele două coordonate care afectează economia României și a țărilor în curs de dezvoltare în relațiile cu țările capitaliste dezvoltate, sunt mișcarea liberă a forței de muncă și a capitalului.

Dacă vorbim de mișcarea capitalului și de efectele acesteia, trebuie să amintim că discrepanțele de dezvoltare și varietatea structurilor economice, conduc la o mișcare de capital, către țările în curs de dezvoltare, cărora li se impun programe pentru investițiile făcute cu acești bani oferiți de ei.

În urma eșuării acestor programe, eșuare preconizată de țările dezvoltate, urmează celalalt circuit al capitalului, de cele mai multe ori al celui furat cu nerușinare și anume dinspre țările în curs de dezvoltare către țările dezvoltate, mișcare făcută de cei îmbogățiți din țările în curs de dezvoltare și tentați să investească și să își păstreze banii în locuri mult mai sigure, în final rămânând ca poporul român să plătească pentru aceste circuite și bineînțeles dobânda pentru timpul de mișcare.

 • Se poate numi acesta, un ajutor, și sub ce formă, dar mai ales pentru cine?
 • Sunt conștienți nonvalorile de la guvernarea României, de faptul că va exista un moment al adevărului, în care occidentalii nu îi vor mai putea susține și îi vor plasa acolo unde le este locul și vor încerca să găsească alții în locul lor?

O spun din nou, mecanismul capitalist occidental este la îndemâna celor care l-au înființat și perfecționat și nu al disperaților care intră în el, atrași de mireasma câștigurilor ușoare.


Având în vedere cea de-a doua coordonată a sistemului capitalist, după mișcarea liberă a capitalului și anume mișcarea liberă a forței de muncă.

Poate pe domnul Isărescu, sau domnul Băsescu îi liniștește târgul de job-uri pentru personal medical organizat în București pe 12-13 Octombrie și care ne arată ce înseamnă circulația liberă a forței de muncă, cea de a doua coordonată a "legăturilor” capitaliste cu Europa Unită și în lumea capitalistă în general.

 • Cum pot guvernanții și toți politicienii mizerabili din Parlament și nu numai, să privească și să asculte știri cum doctorii noștri și personalul  medical mediu calificat sunt recrutați cu salarii intre 3000 și 12000 de euro pe lună, de cei care trâmbițează că sunt alături de noi într-o uniune a minciuni și perversității capitaliste, pe care noi am tratat-o cu respect și încredere, cu pâine și sare, așa cum am făcut-o mereu, din păcate, cu oameni care nu meritau?


Aceasta Uniune care ne-a trimis la “cămătari” ca să împrumutăm bani și ne-a dat indicații, cu toate că ei au un procent ridicat din avuția FMI (statele dezvoltate capitaliste din UE au circa 32% din FMI), aceasta Uniune Europeană ne sfătuiește că este bine să avem și noi, ca și ei, o sumedenie de drogați pe străzi și clinici medicale de dezintoxicare, tineri infectați de aceste mizerii de droguri “ușoare” pe care le ingurgitează pentru a fi occidentali.

 • Care este diferența între acestă Uniune Europeană și CAER (fostul Consiliu de Ajutor Economic Reciproc, care a avut în componență țările est europene începând din 1947 până în 1989)?

La ședința CAER din 1962, condusa de Nikita Hrusciov, s-a discutat ancorarea fiecărei țări din estul și centrul Europei la un set de activități economice pentru ca mecanismul pe ansamblu să funcționeze.
Hrusciov a propus la acea ședință ca României să îi revină sarcina de a fi principalul furnizor de produse agricole. Șeful statului român din acea perioadă, Ghe. Ghe. Dej, s-a opus vehement ideii și a fost în stare să aducă argumente și chiar să convingă un lider sovietic pentru care orice discuție cu orice partener, putea fi ultima. A reușit și a făcut ca țara să înceapă un parcurs economic agro-industrial, care a avut un curs pozitiv în ani '70 sub comanda lui Ceaușescu, atunci când s-a apelat la resursele energetice ieftine sovietice.
În anul 1967, la ședința CAER de la Sofia, liderul sovietic din acea perioadă, Leonid Brejnev, a adoptat un principiu interesant și anume "principul parții interesate", care a fost menit a da autonomie de alegere fiecărei țări asupra proiectelor de dezvoltare alese și pe care le considera favorabile, permițând în acest sens folosirea mecanismelor CAER și a băncii centrale a organizației în vederea coordonării activităților economice.

 

De ce am amintit aceste date, care par de tristă amintire pentru poporul român, dar în final, făcând o analiză comparată se poate vedea că lucrurile pot fi și mai rele acum și că realitatea poate întrece ficțiunea.
Actualmente nu am auzit și nu cred că voi auzi prin vocile așa zișilor europarlamentari români, că România are nevoie de structuri industriale adevărate și nu să i se impună agricultura sau să fie lăsată până când cedează acestei conspirații de grup a UE.
România are nevoie ca specialiștii ei să nu fie momiți cu salarii mari și UE să văduvească țâra de toată inteligența în numele frăției și comuniunii de interese și a falselor declarații.
România nu are nevoie de emisari europeni în fiecare zi, care să ne spună că nu am fost cuminți și încă nu pot discuta serios cu noi, că încă suntem corupți și nu am legalizat corupția, așa cum o fac ei, că șpaga o iau toți și la toate nivelele, față de situația lor, în care o iau numai unii, să ne critice că nu avem canalele de scurgeri de bani negri reglate așa cum le au ei, care fac pe cinstiții cu propriul popor, dar se lăfăie și eludează taxele în paradisele fiscale fără rușine.

 

România ar trebui să le prezinte acestor emisari care ne doresc "binele", statistici care să arate fraudele majore produse de firmele occidentale "investitoare" în țara noastră și să arate cam ce lucrări și de ce calitate au făcut firmele străine care au luat banii împrumutați de la guvernele lor, închizând circuitul ața cum au vrut ei.
România trebuie să le spună celor de la UE ca noi am avut o colaborare economica în CAER, organizație detestată de ei, colaborare care a însemnat trimiterea de specialiști în schimb de experiență, realizarea de proiecte împreună cu specialiștii din alte țări din cadrul CAER, stimularea unui complex industrial și agricol pe baze de respect. În cadrul CAER nu s-a pus niciodată problema racolării specialiștilor din țările componente în detrimentul țării de origine, ceea ce acum se întâmplă și dovedește "frăția"europeană.
Ceea ce face UE cu noi acum este de natură să pună în umbră orice colaborare pe care am avut-o în CAER, să ne arate că ei pot călca în picioare și pot determina cursul jocului în favoarea lor oricând, prin pârghii pe care le construiesc cu dibăcie, dar care pe zi ce trece își dovedesc ineficienta de ansamblu.
Nu putem accepta ca România să realizeze un complex economic bazat pe o industrie de făcut ace de gămălie și papiote.

 • Dar cine să nu accepte? Un președinte care plânge la tablouri și un set de prim miniștri care calcă atent față de masă înaintea venirii la București a "emisarilor" europeni și îi așteaptă cu degetele întinse pe vipușca pantalonilor?

Este greu de crezut că ei o pot face, dar substituirea lor, ar putea crea un drum pentru găsirea unor oameni integrii care să iubească România și să o reprezinte cu cinste.

Acest UE ne trimite agenții de rating (Moody's și altele) pentru a ne da notă la purtare și să ne creeze o imagine așa cum își doresc ei.

 • Ce ar fi, dacă am constituii noi o agenție de rating, sau mai multe, care să le dea lor note pentru cât au furat firmele din UE, pe parcursul a doi ani și mai bine de aici din România?
 • Să evaluăm noi participarea și minciunile lor, ale investitorilor trimiși în România care nu au fost în stare să stabilească nici o structură de management.
 • Să le dam note după cum au furat băncile lor mamă și au forțat aceste amărâte de subsidiare românești să aplice reguli care nu sunt și nu vor fi niciodată conforme cu sistemul nostru de dezvoltare.
 • Să le dăm noi un rating pentru câți specialiști ne-au luat din țară sub pavăza frăției economice.
 • Să le dam noi rating la câtă mâncare procesată și expirată, anumite firme occidentale au introdus-o în țară, și câte deșeuri de toate felurile au fost aruncate în țară de firmele lor și multe alte ratinguri pe care ar trebui să le construim noi înainte ca ei să elaboreze studii tendențioase la adresa noastră fără a face pe nimeni să înțeleagă faptul că nerealizările noastre ar fi și ale lor, pentru că suntem o "uniune".

Din contră, atunci când ceva funcționează, merge datorită lor, iar când este greșit, ne trimit agenții de rating și comisari europeni pentru a bea un șpriț și a mai sta de vorbă cu cei pe care îi aplaudă și le da bani, dar ei știu de ce o fac.


Tot ei ne spun ca prostituția este un fenomen normal și legalizarea ei este o problemă de nivel de civilizație și chiar tratamentele pe care le incubă în cazul unor probleme medicale majore care pot să apară, sunt privite și ele ca stare de normalitate dar pe bani împrumutați.
Tot aceasta Uniune Europeană ne sfătuiește ca homo sexualismul este un fenomen cât se poate de normal și că putem să renunțăm la credința noastră și să îi aplaudăm, sa îi incurajăm pe cei care practică acest tip de relații sexuale și să ne bucurăm că trebuie să le dam locul în clinicile medicale și să le oferim tratamente în cazul declanșării unor boli generate de aceasta practică, tot din bani împrumutați.

Occidentalii nu ne spun nimic despre importurile în România, a mâncărurilor procesate și pline de chimicale și de substanțe care ne crează dependența la o alimentație mai mult decât nesănătoasă, care a făcut în occident ca multe tipuri de cancer să aibă frecvența gripei.

Țările dezvoltate vest europene se așteaptă ca și noi să intrăm în rândul lor și să avem structuri sanitare care să acopere toate aceste probleme înșiruite de mine pe câteva rânduri.


 • Pai cum, dragi guvernanți să le putem acoperi când am cedat doctorii și personalul specializat din medicina? Cum să acordăm atenție și cum să cream un sistem de priorități în tratarea bolilor?
 • Cine în țară va accepta să stea la coada la doctor pentru a aștepta ca un homosexual sau un drogat să fie tratat și să i se spună că pentru a se plăti aceste tratamente el, omul normal și muncitor, care își susține din greu familia, trebuie sa meargă mine la muncă indiferent de starea sănătății lui pentru a acoperii cheltuielile acestor categorii de "oameni"?
 • Acest fel de capitalism ni l-am dorit pentru România?
 • Asta este ce vrem să lăsam copiilor noștri?
 • Trebuie ca ei să ne mulțumească și sa aprindă o luminare în memoria noastră când nu vom mai fi, pentru deciziile pe care le luam? Sunt întrebări la care va trebui să răspundem, pentru a clarifica poziția îndoielnică a guvernanților care au în grijă România și a unui sistem capitalist care dovedește priorități ce nu pot fi acceptate de poporul român.


Cu mulțumiri,

Adrian Coșereanu

 

 Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.