ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home SERIALE de ADEVĂR


Evoluții și puncte de inflexiune în comerțul capitalist. ** Episodul 1 **

Intenționez prin intermediul publicării acestor seriale să captez atenția dumneavoastră cu subiecte interesante și situații în care unii dintre noi ne regăsim actualmente iar alții se vor confrunta cu ele în timpul cel mai scurt.

După cum am spus de fiecare dată când am avut ocazia, în opinia mea, MEDIA este ucigașul din umbră al poporului român, ea este aceea care manipulează și crează imagini false atât legate de lumea de afară cât și lumea noastră apropiată, pe care fie începem să nu o mai înțelegem fie începem să o detestăm, dintr-un motiv sau altul.

Dar realitatea este că nici una din lumile care au impact asupra vieților noastre, nu o cunoaștem in aprofunzime, și mai mult, le înțelegem fragmentat și greșit pe ansamblu, datorită lor, acestor propagandiști ai râului pentru România.

Eu îmi propun să creez teme de gândire și să aduc în atenția dumneavoastră realitatea, încercând să dau culoare informațiilor ce nu au fost niciodată evidențiate în MEDIA românească, sau au fost colorate în culori prea frumoase ca să le putem crede.

  • Dar,oare aveam și altă variantă în cazul în care nu credeam sau nu credem acești mincinoși propagandisti ai raului care reprezinta presa si,care ne fac viața din ce în ce mai instabilă și greu de suportat?

Nu, nu am avut până acum o altă alternativă și a trebuit sa luăm mizeriile lor din presă ca singurele informații, chiar dacă nu le-am crezut. A venit timpul în care cel puțin să ne spunem unul altuia ce credem și ce nu credem, de ce credem și de ce nu credem, cum interpretăm și cum vedem că ar fi posibil să se repercuteze asupra noastră o informație sau alta.

Un alt rol ar fi, să aducem noi informații pe care ei nu ni le dau și să le interpretam în contextul actual al economiei și societății românești.

Doresc ca în primul set de seriale să fac o istorie a modului cum s-au dezvoltat anumite sectoare ale economiei americane, dar mai ales comerțul.

Nu trebuie să uităm acel slogan care stă scris pe frontispiciul Liceului Economic Nr.2 - Crețulescu din București si anume “Comerțul stimulează producția”, de aceea este imperios necesar să înțelegem cum acest comerț stimulează producția, ce fel de producție și cum are loc impactul la nivelul omului de rând cu un comerț agresiv și din ce în ce mai diversificat, care il controlează pe om și necesitățile lui.

Pe timpul fostului regim ( regimului Ceaușescu) deviza era total diferită din păcate și anume se subînțelegea faptul că “producția stimulează comerțul”, ceea ce era greșit, dar nu se vedea pentru ca produsele erau oricum vindute la un preț derizoriu și de cele mai multe ori li se dădea o alta întrebuințare. Ne confruntam cu stocuri nevandabile dar făceam parte dintr-o grupare economica regionala(CAER) care putea să le absoarbă chiar și pe acestea.

În acest moment chiar și țările socialiste și comuniste sunt angrenate într-un alt fel de circuit economic și sunt legate de piața internațională, ceea ce le face să fie atente la toate aspectele economice și financiare.

 Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!