ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Am plecat cu lacrimi in ochi din Romania. Parte din ele pentru ca ma desparteam de prietenii mei de o viata de acolo , iar celalta parte pentru situatia dezastruoasa si fara iesire in care i-am lasat.

Am plecat cu lacrimi in ochi din Romania. Parte din ele pentru ca ma desparteam de prietenii mei de o viata de acolo , iar celalta parte pentru situatia dezastruoasa si fara iesire in care i-am lasat.

E-mail Print PDF

Am ramas inlemnit sa vad romanii cum se zbat in cea mai crunta saracie din toate timpurile, sa ii vad ca nu au locuri de munca, sa vad listele de cheltuieli cu intretierea de la blocuri, cu restantieri cu sume enorme si irecuperabile, situatie prezenta la mai bine de 80% dintre locatari, am vazut cei mai multi dintre romani si chiar taximetristi, mergind majoritar cu rezervoarele de benzina aproape goale si cu lampa  de atentionare aprinsa, am vazut romanii cum se uita la marfuri in mall uri, am vazut romanii cum incep sa fie adeptii achizitionarii lucrurilor ieftine si  proasta calitate, am vazut romanii care nu mai au nici un espect fata de parinti, am vazut vinzatorii romanii din magazine care te fac sa te simti dator fata de ei , fiind privit cu o totala lipsa de respect, am vazut romanii ingroziti de frica ascultarii telefoanelor si  temîndu șe chiar sa discute difetite subiecte chiar in familie, de teama de  a nu fi interceptati de Securitate, am vazut romani care nu mai vad nici o speranta, care nu mai vad o solutie de viitor in scoala, pentru copiii lor.

 

Am vazut familii care locuiesc in spatii restrinse mai multe generatii, fara sansa ca tinerii sa isi poata crea un viitor independent, am vazut romanii privind ingroziti la ecranele televizoarelor, pe care sint prezentate numai stiri legate de criminalitate, inșelatorii, furturi si rapirii, violuri si crime, santaje si escrocherii, in mai toate fiind implicate figuri publice din lumea politica, am vazut romanii speriati de teama zilei de mîine si preocupati de un sistem politic care ii afunda in saracie. Ei simt cu toti aceste sentimente si vad semenii lor cum se confrunta cu ele. Romanii au ajuns in situatia in care au vazut recesiunea atunci cind vecinul lor a ramas fara loc de munca , iar acum vad depresiunea economica, pentru ca au ramas ei insusi fara loc de munca.
Dar ceea ce ma uimeste, este pasivitate lor, lipsa lor de interes si preluarea saraciei ca stare de normalitate, crearea unor scuze sociale in fata saraciei, pasivitatea in fata ignorantei si arogantei unei clase politce retrograde, fata de ei.
Procesul pare a fi unul de sinucidere controlata, realizata chiar de poporul roman. Ceea ce pare surprinzator, este faptul ca in discutiile avute, cea mai mare parte a romanilor spun ca au vizitat o tara din vest sau est, la care au admirat cite ceva, fie curatenia, fie ospitatlitatea, fie  atitudinea in trafic, fie calmul cetatenilor, fie relatiile dintre oameni si asa mai departe, dar in acelasi timp, nimic din ceea ce au respectat in alte parti si le a placut, nu isi doresc sau nu vor sa accepte sa fie in tara lor, nu concep sa se comporte asa cum le-a placut la altii.

Este uluitor sa vedem soferi care fac din trafic un calvar si care inca mai cred in agresivitatea la volan, ca fiind solutia smecheriei cu rezultate favorabile in dauna celorlalti.

A fost uluitor pentru mîne, sa vad in Palatul de Justitie, cum un politist pe care l-am intrebat cum pot ajunge la un anumit birou, sa imi spuna sa astept pentru ca trebuie sa trimita un mesaj de pe IPhone ul lui, dupa care uitindu se la mesajul trimis, sa îmi arate cu mina, fara sa se uite la mine, o directie confuza in care eventual sa gasesc obiectivul solicitat. Am ramas mut sa vad preturile enorme din magazine si faptul ca nimeni nu cumpara mai nimic, dar aceste preturi persista la rafturi.

Am inlemnit sa vad ca pe un fond de saracie dezolanta, romanii solicita preturi incredibil de mari pentru serviciile oferite sau munca prestata, ei neavind alta activitate mai eficienta in acea unitate de timp.
Ceea ce m-a impresionat insa cel mai tare a fost modalitatea de  conducere a terorii in rindul populatiei de catre clasa politica de tradatori de tara care ghidoneaza fraudulos destinele Romaniei.

In cea mai mare parte a programelor TV, romanii pot vedea numai "mascati", care descind în locuinte si aresteaza diverse persoane , mai mult, mai putin sau deloc vinovate. Acesti "mascati" sint echipati si inarmati pina in dinti si par ca nu au mama si nici tata, sint determinati sa faca regula in Romania.

Se discuta pe toate canalele TV, numai  numarul de ani pe care diverse persoane trebuie sa il petreaca in spatele gratiilor, numai de puscarii, recursuri si reglari de conturi si influențe in lumea politica.

Cetateanul de rind este complet minimizat, este o victima si este terorizat, el traieste intr o lume in care nu se mai poate exprima, o lume in care democratia nu numai ca nu mai exista, dar este definita de cei ce conduc autoritar si fara scripule, in detrimentul unui ințreg popor, niste tradatori si servanti ai unui vest ce doreste linstea cu orice pret intr o tara adusa in pragul celei mai mari saracii din istoria ei.
Am luat ziarele centrale si am urmarit rubricile de mica si mare publicitate, in speranta ca voi putea vedea o companie sau un intreprizator care solicita mina de lucru in domeniul productiei de orice fel.

Pe zeci de pagini citite, nu am vazut un loc de munca in industrie. Am vazut in schimb, locuri de munca pentru dansatoare din buric si "animatoare", pentru paznici, dar si unele care se adreseaza muncitorilor necalificati din Romania, care ar trebui sa lucreze in vest, pentru ca cei calificati sint racolati de la tirgurile de locuri de munca organizate sub obladuirea tradorilor de neam care conduc Romania. Oare sint sigurele activitati de care au nevoie asa zisii ințreprinzatori autohtoni si cei din afara țarii?
Seria contrastelor este completata cu masinile puternice din vest care zac in fata blocurilor insalubre, achizitii prin care s-a facut curatenie in parcurile de  masini vechi din vest.

Am vazut camioane petru marfa, care aveau anvelope mai mult decit uzate, cu sirmele iesite din ele si in real pericol  explozie si producere de accidente tragice.
In planul educatiei, am ramas mut, ascultind un numar mare de tineri care nu numai ca nu vad o solutie in a urma cursurile unei scoli, dar nu mai vad ca necesara sustinerea bacalaureatului si numarul lor este de ordinul miilor, ei  aratind o reactie la modul cum"lucreaza” acest capitalism salbatic.
Se discuta de egalitate in drepturi intre femei si barbati in scoietatea capitalista, dar aceasta egalitate vine de la o stare  de saracie generalizata, de la lipsurile care greveaza cele doua sexe.

Din pacate, femeile nu mai exista ca femei si barbatii ca barbati. Femeile au ajuns sa fie umilite in cel mai crunt mod, existential, iar minciuna cu drepturile oferite lor, nu mai poate duce de nas pe nimeni. Familia este pusa intr-o situatie fara iesire si practic desfintata.

In marile orase sint zeci si chiar sute de blocuri in care locuiesc in cea mai mare parte tinere prostituate, ale caror sanse de supravietuire se leaga de cea mai veche meserie  pe pamint. Preturile la care ele se expun sexual, sint derizorii, iar respectul barbatilor fata de femei in general, este ca si inexistent, familia fiind o instututie fara nici o relevanta si aducatoare  obligatii la care tinerii nu vor sa se expuna.

Oare ce ar spune parintii “capitalisti”, daca ar sti in ce conditii “lucreaza” fetele lor pentru a avea un venit?

Capitalismul pervers discuta de cooptarea femeilor in structurile economice, sociale si politice, iar pe de alta parte creaza armate de prostituate a caror sansa de supravietuire se leaga numai de sex, pe care nu stiu nici ele cit timp il pot practica, pențru ca "oferta" este una de proportii incredibile.
Se discuta fara nerusinare, de catre clasa politica care conduce dezastrul din Romania, de PIB si cresteri ale lui in ultima perioada, chiar in primul trimestru al anului in curs.

Dar sa vedem cine participa la aceste cresteri, care fara discutie nu sint reale, dar sint prezentate cu nerusinare de INS, care este la comanda politicienilor romani de Cismigiu.
Statisticile aratate de INS, ne spun ca industria are o pondere de 28,8% din PIB, dar fiecare roman se intreaba care industrie si unde este ea, atita timp cit nu exista nici un loc de munca oferit.

A doua sursa de alimentare PIB ului, este  Administratia Publica (a-ti citit bine, chiar daca este de risul lumii), care participa cu 14,6%. Este uluitor cum acesti asa zisi politicieni si cirmuitori handicapati mental ai economei romanesti, pot avea in vedere cresterea PIB ului. Deci acesti samsari politici, isi bazea cresterea economica pe taxele prin care impovareaza un popor pe care il conduc, dar nu taxe pe productie ci pe orice inca mai misca,mai mult sau mai putin, lasind poporul intr o saracie si confuzie, nestiind de ce plateste aceste taxe.

O a treia ramura, care participa la PIB ul romanesc , este  Comertul , cu  13,5%. Dar ce comert facem noi? Pai in cea mai mare parte, cu materii prime si prin exploatarea oricaror resurse minerale ale țarii in furia nebuna a celor de conduc tara  a face bani cit mai repede pentru ei si acolitii lor. Cum poate prospera un comert, din moment ce nu exista industrie si nici cerere de forta de munca in tara? Ar trebui ca acest comert sa stimuleze productia, dar numai daca el se refera la structuri comerciale de natura sa se intimple acest lucru.

Pe locul patru gasim o ramura extrem de dezechilibrata, care participa la PIB ul romanesc cu 12,7%  si anume Departamentul  Imobiliarelor, un domeniu in care se vinde orice si pe orice suma, in disperarea de a crea un venit, romanii vazind ca acesta piata a cazut semnificativ in ultima perioada si simtind ca ei nu mai au bani sa cumpere o casa, iar copiii lor nici nu se mai pot gindii la asa ceva.
Surprinzator, pe ultimele locuri ca participare la PIB, gasim sistemul bancar cu 3,2%, cel care a distrus economia tarii si a creat pirghiile prin care bancherii fac bani foarte usor, care a impovarat mase intregi de romani si care, prin fluctuatii artificial intretinute ale cursurilor  schimb, aduc saracia in casele fiecarui roman. Cum se poate ca maestru Isarescu, sa vada aceste ponderi in cadrul PIB-ului si sa nu se intrebe cum se poate ca bancile straine sa participe cu sume derizorii la acest PIB? Nu ii este rusine, lui si cotofenelor politice de la Cotroceni si Victoria, sa se uite in ochi romanilor si sa ii minta cu asa o nerusinare? Uite ca nu le este nici rusine si nici nu se opresc din acest mars al praduirii neamului romanesc.
Ca sa avem o imagine a perversitatii acestor politiceni, trebuie sa spunem ca departamentul cultural si incasarile de la spectacole organizate, participa cu 3,3% din PIB, adica ceva mai mult decit bancile, dupa cum arata statisticile INS.

CE RUSINE DE PROPORTII ESTE PATRONATA DE ACESTI MAIMUTOI POLITICI !!!
Mai Poate fi spus ceva si mai putem invinovatii pe cineva? Eu cred ca nu si sint convins ca insusi sistemul le-a dat acestor farsori increderea ca pot pune aceste minciuni in paginile publicatiilor economice si oriunde au ocazia, in ideea ca poporul se uita la final si anume la o crestere care  nu exista de fapt.

Asa zisa crestere pe care ei o trimbițeaza , este legata de cresterea preturilor la diverse produse si nicidecum nu reflecta o cestere a productiei industriale, deci nu poate fi tratata ca o crestere economca ci ca o prapastie economica care greveaza prezentul si viitorul Romaniei, daca acest sistem capitalist va mai exista.

Adrian Cosereanu

Last Updated on Saturday, 08 June 2013 08:39  

Comments  

 
0 #1 fery Vaida 2013-06-19 21:03
...un articol ca un dus rece ..!
daca dupa o viata de om traita cu familia ta ,modest si fara eccese ...cu frica de Dumnezeu si respect fata de tine insuti si familia ta,fata de munca si societate ,respectind legile scrise si nescrise ale lumiii in care traiesti ,te intreaba cineva ce ai realizat ...? uite un posibil dialog:
- ce a-ti realizat in viata ?
am muncit si crescut doi copii frumosi ,sanatosi si respectuosi care invata si ,muncesc pentru ei si familia lor ...mai am o casa mostenita de la parinti si o masina mina doua...! cam atit..!
- ce prost esti ...! ia uite la vecinul tau ...a furat si de pe viu si de pe mort ...nu a muncit o zi in viata lui ...si are vila ,3 masini mai are o vila la munte si o casa de vacanta la mare ...nu sta nimeni in ele ...dar smecher mare ..! asta-i omu.." de succes al zileolor noastre ..
cit despre viata din romanica ..eu cred ca HAOSul total ...inca nu a venit ..!
------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Cite ar mai fi de spus... Poate va veni timpul in care vom cere cuiva sa raspunda si nu sub orice forma ci asa cum merita magarii astia care au distrus tara si au creat ideea de populatie la o comunitate care se numea POPORUL ROMAN. Eu cred in schimbare si ea va fi adusa coercitiv de un popor care nu va mai avea ce pierde si nu mai este mult...
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!