ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Obama se erijeaza in arbitru international, intra in teren si incepe sa dea cartonase galbene spectatorilor, iar UE da cartonase copiilor de mingii, in timp ce Presedintele Putin isi continua jocul…

Obama se erijeaza in arbitru international, intra in teren si incepe sa dea cartonase galbene spectatorilor, iar UE da cartonase copiilor de mingii, in timp ce Presedintele Putin isi continua jocul…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Mascarici de genul lui John Kerry, William Hague, David Cameron si multi lideri europeni, se intrec in deplasari costisitoare si in afirmatii prin care se fac de ris in fiecare zi. In loc sa investeasca acei bani consumati cu deplasarile, in economiile lor, in a da milioanelor de copiii din tarile lor de mincare, in a aduce unele imbunatatiri unui sistem de educatie inexistent, in a oferii servicii medicale care sa si le poata permite oamenii din aceste tari, in a regulariza functionarea fondurilor de pensii si multe altele, ei se plimba si ameninta, dupa care se umplu de ridicol. Kerry se adresa Presdintelui Putin de curind spunind: ”Tu nu poti invada o alta tara folosind ratiuni artificiale, nefondate. Este un comportament din secolul XIX, iar noi sintem in secolul XXI”. La fel s-au adresta si Cameron si Hague, care cu ani in urma au fost raspindacii care incurajau invazia Irak-ului pe pretextul ca Saddam detinea arme nucleare. Nu le-a vazut nimeni si nu au existat niciodata. A fost o ratiune fondata? Pe ce ?

 

 

Pe 4 Martie, plimbaretul Kerry declara: ”Libertatea nu va fi adusa niciodata de gloante si provocari”. Dar daca ne gindim la zecile de tari, printre care Grenada, Panama, Iugoslavia, Kosovo, Afganistan, Libia si de curind Siria, tari in care gloanetele americane au facut diferenta si pe care le-a lasat intr-o paragina economica, atunci cuvintele lui Kerry par niste glume proaste si de o perversitate iesita din comun.

Cameron, Merkel, Hollande si alti citiva, au considerat actiunile Rusiei intolerabile in Crimeea, cu toate ca nu s-a tras nici un foc si trupele ucrainiene nu au avut de suferit in cazarmi. Acest cor de glumeti au inceput cu amenintari legate de viitoarele sanctiuni dictate Rusiei, dar au spus-o cu suficient timp inainte de a le lua, pentru ca fiecare sa stie si ei sa se faca de ris din nou.

Mai mult, William Hague, s-a dus la Kiev, unde s-a fotografiat cu protestatarii, unii dintre ei fiind imbracati in uniforme naziste si respectind gesturile celui de Al Treilea Rich, el dorind sa faca din problema ucrainiana o problema de securitate internationala.

Obama a devenit si mai glumet decit acesti raspindaci, el nefiind in stare sa elimine o inchisoare din arhipelagul cubanez, de la Guantanamo, unde sute de prizonieri erau incarcerati fara nici o dovada si care odata plecati de acolo nu si-au mai gasit locul in Afganistan, raminind pe drumuri sau ingrosind rindurile gruparilor radicale. Obama discuta de invazie, de respectarea drepturilor oamenilor si multe alte subiecte care probabil ca i-ar fi fost drag si lui sa le respecte dar nu a fost cazul. El nu a discutat acest subiect cind a trimis dronele sa omoare sute de copii in scolile din Afganistan, cind cortegii funerare au fost bombardate doar pe motivul ca isi inmormintau membri ai familiilor omoriti de gloantele americane, la fel au fost omoriti nuntasi care se bucurau, in Afganistan si Pakistan, de casatoria tinerilor, la fel s-a intimpla si cu multi tarani din zonele rurale din Afganistan, Yemen, Somania si Pakistan care au fost omoriti la culesul recoltei cu bombe lansate cu precizie din dronele americane. Dar cu o perversitate specifica vestului, Obama spune ca Presedintele Putin este “pe o parte gresita a istoriei”, dar nu spune cum ar arata partea buna si daca el se afla pe ea.

Nimeni nu spune ca Rusia are un acord in Crimeea, prin care ar fi putut mentine vasele militare in portul Sevastopol pina in 2042, iar cea mai mare parte din populatie are pasapoarte rusesti. In acest moment, americanii au peste 900 de baze militare in peste 150 de tari, unde isi ancoreaza navele sau detin infrastructura militara de intimidare.

In Memorandumul din 1994 de la Budapesta, Marea Britanie, SUA, Rusia si Ucraina au agreat ca sa nu foloseasca forta economica pentru a subordona Ucraina in interes propriu. Atit SUA cit si Marea Britanie, nu au respectat acordul si au dat un ultimatum Ucrainei de a intra in UE sau vor ramine cu rusii, asta dupa ce Presedintele Putin semnase un acord de imprumut de peste 15 miliarde de dolari pentru refacerea economiei ucrainiene, iar investitiile ruse in Ucraina erau in masura sa fie in interesul ambelor parti sa poata derula acest program economic. Vestul are investitii nesemnificative in Ucraina dar pune conditii si promite. Presedintele Putin a promis ucrainienilor gaz ieftin, cel mai mic pret din Europa si chiar le-a oferit mereu un discount, a oferit contracte marilor compbinate si exploatari de la Donetk si Harkov, iar importurile si exporturile Ucrainei cu Rusia sint de peste 30% din total.

De ce au pus occidentali o presiune atit de puternica pe Ucraina, in timp ce ei erau in proces de distrugere a economiilor sud est europene, printre care se numara si Romania?

America nu a reactionat in nici un fel la atitudinea celor din Piata Maidan din Kiev, unde grupuri intregi se adresau cu sloganuri anti semite, impotriva negrilor, a rusilor si au distrus sinagogi. Aceste iesiri au fost constitutionale in opinia lui Kerry si Obama? Pai daca ei au interese, nu mai conteaza ce se intimpla si cui i se intimpla.

In bataie de joc, Secretarul de Stat Asistent al SUA, Victoria Nuland, al carei nume real este Nudelman, iar bunicul ei este un fost emigrant rus in SUA, pe nume Meyer Nudelman, aceasta doamna a oferit pungi de plastic cu dulciuri demonstrantilor din Piata din Kiev. Ea a aratat din pacate pentru capitalismul vestic, ca acestea sint metodele prin care doresc sa acapareze teritorii si inimile unor oameni care au crezut in mult mai mult. Victoria Nudelman s-a facut si ea de ris cu aceasta ocazie.

O convorbire telefonica pe 20 Februarie, rusinoasa, intre Catherine Ashton si Minsitrul de Externe Estonian, Urmas Paet, dezvaluia faptul ca acei tragatori de elita ucrainieni(snipers) care erau prezentati ca fiind aruncati in lupta de Yanukovici si care se spunea ca impuscau protestantii de pe cladirile din Piata, erau oamenii opozitiei si foarte cunoscuti de vest, iar ei impuscau pentru crearea de haos, atit protestatari cit si politisti, pentru a crea subiect cercurilor din vest interesate in dezbinare si intoarcerea in favoarea lor a ultimatumului dat Ucrainei de UE, de a alege intre ei si rusi.

https://www.youtube.com/watch?v=Xh_YkdGbWqk

Mai mult, Victoria Neuland a recunoscut ca anumite organizatiii cheie in aceste iesiri in strada din Kiev, de sorginte nazista printre care si gruparea neo fascista Partidul Svoboda, au fost generos sustinute de SUA. Neuland spunea:”Noi am investit peste 5 miliarde de dolari in Ucraina pentru a-si realiza dezideratul dorit.” In ce au investit? Pai am vazut si din pacate au murit oameni intr-un joc murdar al vestului.

Aceasi Neuland Victoria, pe numele real, este casatorita cu Robert Kagan, autor al Proiectului pentru America Secolului XXI. El fiind si sfatuitorul lui Bush pentru invazia irakiana.

Chestiunea cu sanctiunile am vazut ce inseamna si cit inseamna. Este un circ pe care Obama l-a imbratisat pentru a nu cadea in ridicol in totalitate, el stiind ca orice sanctiune serioasa impotriva Rusiei nu face decit sa ii distruga economia si sa il indeparteze si mai mult de partenerii europeni traditionali.

Rusia va reduce dependenta ei de dolarul american oricum, acesta fiind un proces ireversibil de distrugere a economiei americane. Rusia si China se vor indrepta catre o alta moneda cu siguranta iar fiecare interventie a lui Obama si actiunile ulterioare, nu fac altceva decit sa slabeasca si mai mult increderea in dolar a intregii planete, in final veinind din ce in ce mai multi dolari inapoi in SUA si in paralel cu tiparirea iresponsabila, se va ajunge la o inflatie de proportii, chiar daca acum ea este tinuta in friu de saracie si nu de o evolutie favorabila a economiei.

Rusia este cel mai mare furnizor de gaz al Germaniei (peste 40% din total), precum si un furnizor important al Olandei si vestului Europei in general si sa nu uitam ca Gazprom are actiuni masive bagate in retelele de distributie a gazului in intreaga Europa si poate lua decizii si din aceasta pozitie.

In ceea ce o priveste pe Franta, Rusia are un contract pentru construirea de nave, dar ea importa autoturisme Peugeot, Renault si Citroen din Franta, piata ruseasca fiind una in ascensiune pentru automobilele franceze. Pe de alta parte, firme ca L’Oreal, exporta produsele lor in Rusia, iar Auchan a deschis un mare lant de magazine de proportii in Rusia. La fel, firme ce exporta in Rusia echipament agricol, cum ar fi Kuhn Group, isi vad in pericol investitiile si o piata in miscare, ancorata la un BRICs care face diferenta in economia globala. La fel de afectata ar putea fi de o decizie a Presedintelui Putin, si firma de bunuri de consum casnic, Leroy Merlin si multe altele.

In Marea Britanie, in special la Londra, pierederile economiei ar fi enorme in urma unor blocaje financiare ale companiilor ruse si milionarilor rusi.

Vestul poate face oricind o greseala pe acest fond, care ar insemna un dezechilibru economic planetar in conditiile in care Rusia va raspunde acestor provocari.

Este mai mult decit evident din declaratiile Presedintelui Putin, ca nu poate fi dornic sa gazduiasca la granitele Rusiei, armament NATO si trupele lor. Este hilar pentru vest sa creada ca in jurul unei baze militare NATO din Crimeea, oamenii au in totalitate pasapoarte rusesti, vor fi de acord ca aceasta alianta a nimanui sa isi indrepte rachetele spre rudele lor din Federatia Rusa. Numai o minte bolnava putea crede ca asa ceva se putea intimpla. Oricum, dupa cum vedem, numarul zonelor europene care isi manifesta dorinta sa fie primite in Federatia Rusa, se inmultesc si cred ca vestul a trebui sa se intrebe de ce, daca ei au niste economii robuste si daca sint atit de credibili cit vor sa para si au niste state democratice.

UE si SUA nu mai reprezinta o solutie pentru multe state europene si de pretutindeni, ei au aratat ce pot face cu “floarea” inteligentei, cu cele mai galonate universitati, cu cei mai buni economisti si cele mai avansate tehnologii.... Omul de rind o duce din ce in ce mai rau si nu mai vede nici o iesire. De ce si-ar indrepta tarile in curs de dezvoltare atentia spre vest, din moment ce ei nu isi pot acoperii sutele de probleme pe care le au si se “mindresc” cu un somaj peste orice limite.

Oare stiau tinerii care au murit in Piata din Kiev, cit este procentul tinerilor someri in Spania? Ar fi ramas uimiti sa stie ca peste 60% dintre ei nu au un loc de munca si acelasi dezastru il intilnim si in Italia, Portugalia, Grecia si alte tari ale uniunii foametei si minciunii.

Romania a fost atit de ajutata de UE, incit in ani de zile de cind este parte a UE, nu a reusit sa aiba pe piata vestica decit Magiunul de Topolveni, asta dupa ce inainte de 89 se exporta si iarba din Romania....

Asta a aratat UE, SUA si vestul in general. Cind nu le convie ceva, ataca Rusia ca fiind comunista si Coreea de Nord, unde domina o saracie anuntata de occident, dar nu spun nimic de sutele de tari capitaliste din Asia, Africa, America de Sud, America Centrala si alte zone, unde saracia este la ea acasa, dupa ce au fost ajutati de vest......

 

Adrian Cosereanu

Last Updated on Tuesday, 18 March 2014 18:25  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.