ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Sfirsitul cocainei financiare americane, generate de Rezervele Federale ( Banca Centrala a Americii)? Isi va lua mina aceasta sinistra banca centrala, de pe economia Americii si va lasa sa intre America si globul, in economia reala?

Sfirsitul cocainei financiare americane, generate de Rezervele Federale ( Banca Centrala a Americii)? Isi va lua mina aceasta sinistra banca centrala, de pe economia Americii si va lasa sa intre America si globul, in economia reala?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Dupa cum a inceput si s-a sfirsit cuvintarea Presedintelui Rezervelor Federale, Janet Yellen, de ieri, impanata de minciuni si explicatii fanteziste, este greu de  crezut ca America si globul vor fi lasati de aceasta institutie sa intre pe poarta economiei reale, de piata libera care sa fie reglata de cerere si oferta reale.

Tiparirea de bani a fost si este atit pentru economia mondiala cit mai ales pentru cea americana, un drog, o “cocaina financiara”, care a creat o psihoza conform careia se poate traii din export de dolari, o viata decenta si chiar de lux.

Ieri a fost o zi istorica in politica monetara americana si mondiala, o zi care nu trebuie uitata si in care trebuie ca fiecare dintre noi sa tina minte valorile stocurilor de pe Wall Street pentru a le compara cu cele ce vor veni si cu caderea economica care va fi generata de oprirea tiparnitei de dolari  americana, asa cum a promis Sefa Rezervelor Federale americane.

Dow este la 16974, S&P 500 este la 1982 iar NASDAQ

este la 4549. Deci de acum incolo vom vedea, dupa cum a clarat Yellen, cum ruleaza o economie fosta artificiala si care se doreste a fi reala, fara cocaina monetara injectata. Din Noiembrie 2008 pina acum, Rezervele Federale au "creat" peste 3.500 de miliarde de dolari pe  care i-a pompat in sistemul financiar, atit american cit si mondial.

 

 

Site-ul de mai jos, reflecta pe intelesul oricui, prin grafic, situatia la care a dus aceasta “cocaina financiara” si cheltuielile facute de aceasta Banca Centrala a SUA.

http://www.economicpolicyjournal.com/2014/10/so-what-has-fed-been-doing-since-start.htm

 

Fostul Presedinte al Rezervelor Federale, Alan Greenspan, afirma ca aceasta tiparire iresponsabila a fost un "terrfic success", atita timp cit preturile stocurilor au fost in crestere permanenta, dar a uitat sa spuna ca acele stocuri nu au reflectat niciodata starea reala a economiei, ba din contra, economia a fost “finantializata”, aducind avantaje numai pentru marile corporatii si jucatorii care au avut si au controlul pe Wall Street, care au primit prin intermediul acestei tipariri iresponsabile, peste 3.500 de miliarde de dolari.

http://www.usatoday.com/story/money/markets/2014/10/29/stocks-wednesday/18105543/

 

Acum vin intrebarile pe care ar trebui sa ni le punem si care nu este cazul sa le punem celor ce au declarat ca opresc tiparirea dolarilor si aruncarea lor pe piata.

De ce au oprit Rezervele Federale tiparirea de bani, intr-o situatie extrem de dificila pentru economia Americii si mondiala??

Oficial, cei de la conducerea Rezervelor Federale, spun ca au oprit tiparirea datorita unor rezultate pozitive pe ansamblul economiei, mai ales pe piata muncii...

Aceasta este prima minciuna de proportii asa denumita de ei "solid job gains", spunind mai departe ca "substantial improvement in the outlook for the labor market", tot ei spunind in discurs ca "underutilization of labor resources is gradually diminishing".

Chiar asa sa fie? Este una din cele mai mari minciuni, care de fapt ne poate da de gindit daca oprirea tiparinitei este un fenomen real...

Procentul americanilor care muncesc in acest moment, este exact acelasi care a fost in 2009, anul de virf declarat al recesiunii.

Deci nu a fost nici un fel de refacere a fortei de munca, daca luam in calcul cresterea demografica naturala si generata de emigrare, ci mai degraba putem vorbi de un alt indicator si anume gradul de ocupare a fortei de munca in cadrul caruia sesizam un numar din ce in ce mai mic de persoane angrenate in cimpul muncii sau doritoare sa mai lucreze. Degradarea fortei de munca prin neparticiparea ei in cimpul muncii duce la o scadere a productivitatii si cheltuieli enorme ale statului in pomeni institutionalizate.

Numarul proprietarilor de case a scazut sistematic in ultimii ani, in special de la inceperea tiparirii iresponsabile a dolarilor de catre Rezervele Federale.

Deci aceasta tiparire a lucrat favorabil numai si numai pentru un grup de speculanti de pe Wall Street, care au umflat pretul stocurilor artificial.

Alan Greenspan a facut insa si o referire reala la situatia actuala si anume a spus ca "Effective demand is dead in the water" iar eforturile de revitalizare a acestei cereri efective nu a fost rezolvata de tiparirea dolarilor. Oricum trebuie sa il intelegem, pentru ca este un om care se apropie de 90 de ani si dupa declaratia ca " tiparirea(QE) a fost un proces extraordinar de util" , a spus ca cererea este moarta in apa, ceea ce este mult mai aproape de realitate.

Deocamdata, de cite ori Rezervele Federale au intrerupt tiparirea banilor, a avut loc o criza de proportii, iar piata stocurilor a cazut. In aceasta perioada, nu va mai fi cu siguranta asa, pentru ca atit guvernul cit si marile corporatii isi vor cumpara propriile stocuri, pentru a evidenta un “bun mers al lucrurilor”, asta in prima faza, dupa care caderea va fi mai mult decit evidenta.

Corporatiile vor scoate banii "de la ciorap" in prima faza si vor genera o inflatie si mai mare si o imagine din ce in ce mai artificiala a economiei, pentru ca banii scosi pe piata nu ii vor folosii in investitii ci in continuare in speculatii si cumparari de actiuni, dar inflatia o vom traii noi, cei ce nu am beneficiat de QE-uri.

O economie care a generat un prim proces de tiparire de dolari, in vederea stimularii economiei(QE1), iar viata poporului a devenit si mai dificila si au iesit milioane de lucratori in afara fortelor de munca, o economie care a generat un al doilea process de tiparire a dolarilor si aruncarii lor pe piata in scop “stimulativ”(QE2) si cu toate astea viata americanilor a devenit si mai grea si dezechilibrul mondial si mai evident, o economie care a generat si al treilea proces si totul a mers si mai rau, oare nu ar trebui sa ne duca la intrebarea: Unde sint banii si cine o duce mai bine? O economie care tipareste bani ca sa nu moara, va murii din cauza tiparirii de bani, dupa opinia mea….

Rezervele Federale, insista ca piata va fi OK fara QE (tiparirea de bani), care a fost cocaina de ani de zile a unei economii bolnave. Vom vedea, dar eu nu cred asa ceva si chiar teoria economica nu ne lasa sa credem acest lucru.

In primul rind, ar trebui ca toti americanii sa fie panicati pentru ca acest oraganism suprem al finantelor americane, Rezervele Federale este impus si nu a avut loc nici un vot de alegere democratica a lui, iar aceste Rezerve Federale la nivelul statelor americane, sint organisme private in mina unui grup, de care nu trebuie sa va mai spun… nimic. Acest organism financiar, Rezervele Federale, are mult mai multa putere asupra economiei decit orice alt organism sau guvern.

In perioada alegerilor politice, reprezentantii americani ofera discursuri despre ceea ce ei vor face pentru economie, dar realitatea este ca ei sint lipsiti de orice putere de a face ceva, nu au cum sa aiba nici un plan si chiar daca il au, nu il pot pune in practica, comparativ cu forta acestor Rezerve Federale. Numai citeva cuvinte ale lui Janet Yellen, Sefa Rezervelor Federale, pot cauza caderea sau urcarea pietei financiare americane si mondiale… Poate face vreun senator american asa ceva?????

Americanilor li se spune ca independenta Rezervelor Federale, este sacra si nimeni nu trebuie sa interfereze cu aceasta institutie. Este un non sens…

In mod normal, nici o organizatie privata erijata in banca nationala, nu ar trebui sa aiba puterea de a tiparii bani (dolari), fara nici o legatura cu economia reala si sa ii dea “prietenilor” lor…

Rezervele Federale, sint total in afara controlului, iar Congresul american este departe de a putea decide ceva in acest sens.

Americanii au vazut rata dobinzii aproape de zero, pentru banii economisiti de ei in banci si deci au pierdut sume incredibile in timp ce veniturile lor pe gospodarie au scazut semnificativ, in timp ce milioane de americani fac fata cu mare greutate pretului alimentelor, gazului, electricitatii, asigurarilor de sanatate si multe altele…

Orice problema majora exista in societatea Americana, este generata de Rezervele Federale, fara exceptie… Deci cine conduce America si cine este in spatele acestei organizatii destabilizatoare si criminale??

Daca se va putea rupe de “cocaina financiara”, America va merita respectul tuturor, dar acest lucru este mai mult decit imposibil. Iar daca nu o va face, vom vedea o saracie si un dezechilibru economic planetar care va contura imaginea Americii in toate tarile…

 

Adrian Cosereanu

Last Updated on Friday, 31 October 2014 20:27  

Comments  

 
0 #1 Bogdan 2014-11-02 10:19
Directionarea banilor "scosi de la ciorap" de catre corporatiile care au beneficiat de qe, catre achizitia proprilor actiuni, o pot intelege, dar nu inteleg cum rularea acestor bani pe bursa va genera inflatie pentru omul de rand.
Desi banuiesc ca totul este posibil intr-o economie artificiala.
Multumesc! Toate cele bune!
----------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Draga Bogdan, problema este ca aceste actiuni artificial create se bazeaza pe sume imprumutate de la banci de companii, a care se plateste o doobinda inca infima. Banii sint investiti in buybacks shares, aceste actiuni cresc. Cind ele cresc, ce fac capitalisti? Inceraca sa produca mai mult angajind oameni, cei mai multi part time, pentru a crea fluctuatie si a zapacii pe cei ce cred in aceste cistiguri dar nu sinta ctionari majoritari si trebuie sa aiba o imagine buna. Odata agatati, acesti actionari, ce fac mai marii companiei? Dau afara oamenii si lucreaza pe "inventory" deci vind din stocurile din magazie la costuri extrem de reduse cu profituri mari. Actionarii de conjunctura incep sa bage bani si in felul asta grupul celor ce conduc afacerea incepe din nou fluctuatia ducind stocul chiar inainte de terminarea marfii din magazie la o valoare extrem de mare, dupa care angajeaza din nou cu un salariu de mizerie si incee din nou fluctuatia. Eu vad zilnic acest lucru si discut cu oameni de la companii care sint total derutati uneori de o cerere artificiala, pe care ei nu o vad ca fiind evidenta... Daca ai intrebari, poti sa le pui pe site si iti voi raspunde cu respect. Sa ai o zi buna si multumesc pentru remarcile facute.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.