ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Iohannis, Ponta, romanii si gainile naziste. Cei doi mascarici prezidentiabili, fac de ris Romania, romanii si ideologiile politice pe care le reprezinta, in fata unor camere de luat vederi care ar trebui sa arate altceva poporului.

Iohannis, Ponta, romanii si gainile naziste. Cei doi mascarici prezidentiabili, fac de ris Romania, romanii si ideologiile politice pe care le reprezinta, in fata unor camere de luat vederi care ar trebui sa arate altceva poporului.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Am urmarit intilnirea dintre cei doi glumeti ai politicii romanesti, pentru presedentie. Un spectacol trist, o tiganie de nedscris, o dorinta de a cistiga fara a arata nimic, o eschiva neprofesionala de la problemele centrale care trebuie sa greveze o campanie electorala, mai ales in acest moment extrem de dificil pentru Romania si economia tarii.

O campanie electorala si o confruntare, care ar fi hilara chiar si pentru fostul presedinte al Romaniei, Nicolae Ceausescu. Este adevarat ca pe buletinele de vot era numai un nume, care putea fi votat sau anulat, dar chiar si asa, inainte de alegeri, se discutau probleme mult mai interesante decit ce se intimpla acum cind vocabularul si subiectele sint de "usa cortului", tiganesc, evident.

Ceausescu discuta de la planuri economice, care erau mai mult sau mai putin realizabile, constructia de universitati, scoli si gradinite si pina la amnistierea puscariasilor, acestea afectind intr-o masura determinanta societatea, in timp ce acum, se discuta despre salariul soacrelor candidatilor, despre sotiile lor si cheltuielile facute, despre excursii facute si pe banii cui, despre vizite facute si asa mai departe.

Absolut totul fiind parte a unui show capitalist de distragere a atentiei intr-o directie ce nu are nimic comun, nici cu evolutia economica a societatii romanesti, nici cu pacea sociala, nici cu spiritul de lupta politic si in final, nici cu vreo doctrina politica. Este doar un SHOW. Dar, unul trist, care scufunda si mai mult poporul roman, fara voia lui, in mlastina capitalista a circului de zi cu zi.

 

 

Ponta, este o paparuda, etichetata socialista, care nu are nici o legatura cu socialismul si doctrina acestui curent politic, care este mai mult decit necesar de pus in practica in mod serios in acest moment al istoriei. Acest Ponta,este cea mai buna varianta pentru vest, dupa francezul Hollande, pentru a dovedii incapacitatea socialismului de a putea reface ceea ce a distrus si continua sa distruga acest capitalism.

Ponta este ceea ce isi doreste vestul si se caleaza ca o manunsa pe dorinta vestului de a dovedii ca stinga nu poate avea sanse si nu poate avea oameni capabili sa refaca situatia dezastruoasa, fara sa se spuna cine a creat-o.

In opinia mea, Ponta este un mascarici, un bufon, o victima a unui transfer de personalitate fortat, un politician care, cu sau fara voia lui a imprumutat personalitatea, in mod nejustificat, a unor lideri ca Iliescu si Nastase Adrian. Un om care imprumuta personalitate, este un om imprumutat de un anumit mod de gindire din care nu numai ca nu poate sa iasa, dar nu doreste sa o faca, pentru ca are linga el aceasi mentori-lichele pe care le adora.

Ponta nu este la prima "copy-paste" din viata lui si se pare ca nu este in stare sa dezvolte nimic singur, dar vrea sa fie presedintele romanilor...

Fara voia lui si din slugarinica altora dar si a lui, fata de vest si sistemul capitalist, acest Ponta a creat mediul politic si economic in asa fel incit sa poata iesii presedinte, fara ca romanii sa realizeze acest lucru.

De ce spun acest lucru si ce reprezinta ceea ce spun? Acest Ponta a distrus economia din radacini, a mers la fel de fel de intelegeri tacite cu un alt tradator de tara, actualul presedinte al Romaniei, Basescu, Ponta a lasat lucurile sa mearga in sensul degradarii economice, politice si mai ales sociale, acceptind ca munca sa nu mai fie valoare sociala si exemplele sociale sa fie cele pe care le poate contracara, in parte, el a creat relatii externe indoielnice dar nu ferme, din pozitia de Prim Ministru, lasind sa se inteleaga ca va veni si timpul cind ele se vor clarifica, dar aducind un mare deserviciu poporului roman.

Deci el a creat un dezastru economic, social si politic de proportii, fata de care acum vrea sa arate ca poate redresa cite ceva, ceea ce imi aduce aminte de un banc cu evrei, care se potriveste de minune situatiei create de acest bufon.

Un evreu, merge la rabin si ii spune ca nu are spatiu locativ suficient pentru el si familie, la care rabinul ii spune sa bage porcul in casa. A doua zi vine inapoi si ii spune rabinului ca este si mai putin loc, dupa care rabinul ii spune sa bage si gainile in casa. La fel se intimpla a doua zi, cind vine si spune ca este si mai putin spatiu locativ, dupa care este sfatuit de rabin sa bage si vaca in casa. In final, evreul nu mai avea decit un spatiu extrem de limitat pentru el si familia lui. Vine la rabin si ii spune ca nu mai are unde sa locuiasca, la care rabinul ii spune sa scoata vaca afara din casa, iar evreul vine a doua zi si spune ca acum este mult mai bine si mai mult spatiu. Dupa care, rabinul ii spune ca trebuie sa scoata si porcul afara din casa, iar evreul vine si ii spune rabinului ca este cu mult mai bine si asa mai departe, pina cind evreul ajunge la spatiul pe care il avea inainte, dar din ce in ce mai fericit...

Asta se intimpla cu ceea ce a facut si face Ponta, fara ca poporul sa inteleaga, deocamdata, ca el nu face altceva decit a peticeasca un dezastru impus de politica lui si a Chiorului, fara sa intervina cu nimic, fara sa aiba nici o initiativa, fara sa creeze nici un mecanism economic... Dar el nu este, inca, rabin, dar cei ce i-au oferit personalitate, au cam stat pe linga acest tip de rabini si i-au pavat drumul acestui mascarici de Ponta....

Merita sa mergeti la alegeri sa votati pentru un astfel de pierdut, care in mod sigur va pune pe butuci economia si asa aproape inexistenta a Romaniei. Eu nu cred ca el merita nici sa activati televizorul pentru a-l vedea..

Klaus Iohannis, este si el un praf in ochii romanilor, un mesager fara potential, al unui vest care inca mai crede ca are potential. Este un politician in formare, pe un sablon care nu i se potriveste. El face greseli fundamentale si are arhitecti de campanie vestici, care evident nu doresc sa cistige, pentru ca occidentul are necoie in situatia actuala a Romaniei, de un pacalici de tip Ponta.

Iohannis nu stie sa isi structureze campania electoarala si nu are pe linga el oameni de valoare si se vede clar ca este un micromanager, de departe.

Strategia lui electoarala este eronata si nu mai poate reeface nimic, niciodata. El ii raspunde intrebarii lui Ponta: "De cite ori a-ti fost la Chisinau(Republica Moldova) in viata dumneavoastra?" cu:"Deocamdata Republica Moldova nu face parte din Romania!". Nici un politician adevarat nu dadea raspuns la intrebarea asta ci deturna discutia catre dezastrul etnic si diferendele create intentionat de Ponta si Basescu, chiar in Romania, in centrul tarii.

Iohanis trebuia sa discute de tensiunile interetnice si manifestarile de strada create artificial de Ponta si Iliescu, pe timpul lui. dar pentru a face asta, ar fi trebuit sa mearga in cele trei judete ale tarii care simt presiunea etnica, Mures, Covasna si Harghita si sa aiba intilniri cu masele si cu liderii maghiarilor de acolo.

In discursurile pe care ar fi trebuit sa le tina in acea zona, el trebuia sa darime mitul unor gunoaie politice si mascarici internationali ca Laszlo Tokes si alti hoti din rindul maghiarimii si sa ii faca pe etnicii maghiari sa inteleaga faptul ca sint romani, sa puna mina pe pieptul lui Istvan si sa il intrebe daca bate ca si a lui, de roman german si nu de german roman?

Acolo se juca cartea pe care Ponta nu putea sa o joace, dupa care trebuia mers in Dobrogea, Modova noastra si chiar la intilnire cu tiganii, unde trebuia sa li se spuna ca propseritatea potential relizabila de un neamt, in Romania, nu poate face din tara noastra o Germanie care prin sistemul social si economic, sa duca la transferul bogatiei catre cei ce nu muncesc. Daca ar fi luat o asemenea pozitie si ar fi reglat comunitatile etnice din Romania, ar fi inteles ca globalizarea inseamna tocmai acest lucru si numai o atitudine de acest fel poate duce la un succes economic si social. Nu a gindit-o, nu a inteles ce strategie sa adopte, nici in plan politic, nici economic si nici social si chiar cu suportul romanilor de afara(eu nu voi vota si nu voi sustine pe nici unul dintre ei, pentru ca nu vreau sa fiu partas la raul care va veni foarte curind in tara), el nu va putea cistiga.

Eu cred ca nici unul dintre ei nu va cistiga in realitate, ci va pierde poporul roman, din pacate, vor pierde si cei ce cred in acesti mascarici politici si cei care nu cred in ei si nu vad in ei sansa de reface a Romaniei, vor pierde si cei ce muncesc de dimneata pina seara in speranta unui trai  mai bun, vor pierde si cei ce au plecat din tara la munca grea si suferinta, pentru ca familiile lor sa supravietuiasca, vor pierde chiar si trintorii care nu muncesc, vor pierde si maghiarii si germanii si tatarii si tiganii.

Cum va fi perceputa pierderea aceasta peste citeva luni, de catre romani? Se vor instala conflicte la comanda si pentru deturnarea atentiei? Vor intelege romanii saracia, ca stare de normalitate, pentru ca "este rau si in alte locuri", cum se gindeste de obicei, fara sa ne gindim ca la noi inca nu a fost bine si plecam de la rau la mai rau si nu de la foarte bine la bine...

Sfatul meu, este :"fara vot" pentru ca sectiile de votare sa fie goale si sa ii faca sa inteleaga faptul ca oamenii urasc sistemul si acesti bufoni sint reprezentantii unor sisteme politice false.

Nu vreau sa cred ca in America, in urma cu citeva zile, ei au inteles si au demonstrat ca nu sint de acord cu sistemul, printr-o prezenta mai mult decit rusinoasa pentru politicieni, la vot, iar tineretul a  dat o lectie dura capitalismului, fiind prezent la vot intr-un procent de 13%.

Marea majoritate a statelor americane au inregistrat scaderi ale prezentei la vot extrem de mari, iar din discutiile cu ei, sint prezentate nemultuiri legate de situatia care li se impune de sistem si nu de un politician sau altul, care oricum sint marionetele... corporatiilor, care la rindul lor actioneaza in stil "capitalist" in detrimentul poporului...

http://www.pbs.org/newshour/updates/2014-midterm-election-turnout-lowest-in-70-years/

 

Adrian Cosereanu

Last Updated on Wednesday, 12 November 2014 20:56  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.