ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Felicitari Domnule Presedinte Trump pentru cuvintarea de Inaugurare ! Pentru prima data in istoria SUA, Presedintele ales a folosit cuvinte care sint perfect suprapuse pe realitatea actuala… Are nevoie America de dictatura? Poate ca da…

Felicitari Domnule Presedinte Trump pentru cuvintarea de Inaugurare ! Pentru prima data in istoria SUA, Presedintele ales a folosit cuvinte care sint perfect suprapuse pe realitatea actuala… Are nevoie America de dictatura? Poate ca da…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Dupa discursurile in premiera ale Presedintelui Putin si Presedintelui Xi, la preluarea conducerii tarilor lor, a urmat un discurs de exceptie al Presedintelui Trump, care speram sa nu ne insele asteptarile si sa colaboreze cu fortele mari ale planetei, pentru realizarea pacii si a unui trai decent pentru toti cei ce muncesc si invata.

Am vazut o Inaugurare modesta, fara vedete si circ inutil si cu un lider hotarit. Am sesizat lipsa oamenilor ce au inteles ca aceasta inaugurare este o chestiune politica si nu una de mindrie nationala.

Am sesizat cu totii lipsa vedetelor muzicii americane si concertele date in cinstea lui Trump de catre formatii cvasi necunoscute, cintareti cu placerea de a cinta si fara milioane in conturi. Am vazut tineri minunati fara nume sonore, care au venit linga Trump. Am vazut ”elevi” lui Soros si Clinton cum au distrus bunuri dorind in nebunia lor sa impedice numirea Presedintelui Trump.

Ceea ce a fost cel mai interesant in discursul Presedintelui Trump, a fost faptul ca a folosit cuvinte care nu au fost nicoodata folsite de catre vreun presedinte american la instaurarea lui la Casa Alba.

Foarte multe forte, in special din domeniul financiar si al jongleriilor de pe Wall Street, il eticheteaza pe Trump ca fiind un dictator, dar intrebarea fireasca pe care le-as pune acestor mizerii care au distrus Main Street si au creat o imagine falsa a Americii, oferind si altor tari solutii artificiale de dezvoltare si furind ca in codru, creind o inegalitate de proportii: Oare nu credeti ca America are nevoie de un dictator, pentru a-si reveni, dupa anii de falsa democratie de care au profitat Bushii, Clintonii si Obama?

Alte gunoaie din stabilimentul politic american il numesc pe Trump populist, fara sa vada care ar fi cuvintul opus populismului si daca acest populism de care vorbesc ei, nu este cumva piatra de pornire pentru o noua societate si sistem, strict necesare.

Poate Trump respecta asa zisele masuri populiste promise? Eu cred ca da, iar atunci populsimul va deveni, asa cum este normal, un current necesar cu oameni necesari.

O fraza a facut inconjurul lumii si a dat fiori jigodiilor care au tinut un glob intreg la dispozitia lor si anume:”Ceremonia de astazi are un specific diferit pentru ca astazi noi nu vom transfera puterea de la o Administratie Americana la alta sau de la un partid politic la altul, ci noi vom transfera puterea de la Washington DC, catre voi, americanii de rind..”

Era normal ca mizeriile din lumea politica jewmericana sa nu agreeze cu Trump, pentru ca ei pot pierde, dar eu as intreba: Daca sint siguri, asa cum declara peste tot, ca stocurile vor cadea si piata va cadea, de ce acum nu joaca ei la Cazinoul Wall Street sume enorme asa cum au facut acum un an, doi sau mai multi, pe invers, pentru a face bani?

Soros a facut avere, miliarde de dolari, licitind pe caderea lirei britanice si odata cu deprecierea ei, s-a umplut de bani. De ce acest magar evreu este atit de sigur ca economia americana va cadea si de ce nu liciteaza pe caderea ei si a dolarului pentru a face bani?? Ceva este putred in tot acest joc si stim cu totii ce este putred…. Gasca de jewmericani imbogatiti prin specula, nu mai poate controla situatia, iar apropierea lui Trump de Presedintele Putin le poate aduce mari surprize, total in afara controlului lor.

 

Trump i-a zapacit pe acesti jewmericani , chiar la discursul inaugural in care s-a jucat cu persoana a intiia si a doua la plural:”Aceasta este ziua voastra…”, dupa care a spus: “Noi vom aduce inapoi locurile noastre de munca…”, dupa care a spus ca ceea ce se intimpla in acest moment, este “o mare miscare politica, economica si sociala de masa…care cauta unitate si solidaritate pentru finalizarea in favoarea americanului..”.

Despre politicieni, el a spus de fiecare data cind a avut ocazia: “Multa vorba, fara actiune..”. Dar de ce ar fi actionat Hillary sau Obama sau Bush, daca lucrurile mergeau favorabil pentru ei si gasca lor, iar oamenii incepusera sa creada ca saracia este o stare temporara de normalitate?

Trump a introdus multimea din jurul lui si pe americanii care isi vazusera orice sansa irosita, chiar muncind la nebunie, in ideea ca “noi sintem cei ce participam la nasterea unui nou mileniu…”, iar despre saracia multor americani, el a spus:”Noi sintem o natiune, iar suferinta lor este si suferinta noastra..”, insa dupa opinia mea, trebuia sa fie mult mai specific si sa spuna cine sint “ei”, cei care sufera, in majoritate “working poor class”….

El a scos in evidenta zonele industriale complet ruginite si in paragina de pe tot intinsul SUA, precum si necesitatea unui nou tip de guvernare…

Dar, ceea ce a atras atentia si m-a frapat si pe mine in discursul lui, a fost grupul de cuvinte “American Carnage”(Carnagiul American), grup de cuvinte extrem de dur, relativ la ceea ce se intimpla pe toate planurile si mai ales imaginea Americii. Din punct de vedere politic si propagandistic, este greu pentru un viitor presedinte sa faca legatura, in discurs, intre acest cuvint, “carnage” si mindrie, vis, prosperitate, unitate, libertate, speranta, dar vom vedea cum o va drege Trump.

Asa cum au fost toate discursurile lui Trump, el si-a “varsat focul” pe stabilimentul politic, care a incercat sa il impiedice luni de zile sa arate americanilor adevarul, de data aceasta folosind cuvinte care nu au mai existat in nici o cuvintare prezidentiala, dar care dupa mine, arata starea la care a ajuns natiunea si punctul de la care pleaca Trump in croaziera lui pe oceanul involburat al politicii americane si internationale.

Cuvintele cheie si extrem de dure folosite de Trump in discurs, au fost: singerare, carnagiu, disparitie, distrugere, tristete, furat, subventionat, de neoprit, mii de miliarde de dolari, piatra de mormint a economiei, prins in cursa, nerealizat, urban, radicalism Islamic, infrastructure, solidaritate, ruginit si alte citeva….extrem de semnificative pentru duritatea cu care va privi Trump procesul de refacere.

Intradevar, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui, miliardarul Carl Ichan, care joaca rol de sfatuitor special pe parte de economie al lui Trump, a fost surprins major de cuvintele dure folosite de Donald, dar le-a gasit nimerite si reale in actualul context, el declarind la CNBC:”Donald m-a surprins cu aceste cuvinte extrem de dure pentru un discurs inaugural, la care o lume intreaga da atentie, legat de stabilimentul politic falimentar al Americii pre Trump. Il admir pentru puterea si curajul de a spune lucrurilor pe nume..”

Trump va avea in opinia mea, o sarcina extrem de delicata si complexa, pentru ca va trebui sa elimine ideea ca exista un razboi intre guvernul capitalist si mediul de afaceri mic si mediu, in contextul in care guvernul nu mai poate si nu mai trebuie sa ofere atitea avantaje sectorului privat corporatist. El trebuie sa darime mitul crony capitalismului si asta cred ca va fi sarcina lui cea mai ingrata, dar fara de care, nu se va putea pleca in nici o directie de dezvoltare, nu se va putea crea clasa de mijloc si nu se va putea pretinde competitivitate.

Trump trebuie sa elimine, daca doreste capitalism, ideea ca guvernului nu ii place mediul afacerilor private mici si medii, pentru care Obama, Bush, Clinton, nu a facut nimic. Nu va fi usor, dar solutii exista si mai ales prioritati. Le va gindi Trump si echipa lui, in actualul context economic american si international?

Vom, vedea daca veninul varsat de Trump la discursul inaugural, va duce societatea americana la gasirea si implementarea solutiilor pe toate planurile. Exista sanse, care cu Hillary nu ar fi existat cu siguranta…

 

Adrian Cosereanu

Last Updated on Sunday, 05 February 2017 13:38  

Comments  

 
0 #1 argos 2017-01-26 15:45
Cum ramane, totusi, povestea cu zidul ? El este foarte ferm in ceea ce priveste acest element structural. Cat e de realist ? Va ajuta cu ceva ? Banii bagati in zid nu s-ar putea duce in alta parte ?
-------------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Circ propagandistic. Asa ceva nu poate sa lucreze in interesul americanilor si nu se va realiza niciodata, dar cu siguranta vor fi amplificate masurile de respectarea securitatii teritirului american. Zidul va trebui platit de americani, iar costul lui este intre 13 si 15 miliarde la prima vedere, ceea ce este clar ca nus e poate construi vreodata. Mexicul este mai important decit crezi, pentru SUA, iar orice deteriorare a relatiilor dintre SUA si Mexic duce inevitabil la razboi civil in America si caderea clasei politice, ceea ce nu este de dorit de nici unul dintre noi...Stai linistit ca acest zid este o pavaza a nerealizarilor... Sa ai o zi buna cu sanatate. Respect.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.