ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Poate crea SUA probleme reale economiei iraniene si Iranului in general? Poate fi economia UE scoasa din incurcatura de Iran? Iranul renunta la dolarul american….

Poate crea SUA probleme reale economiei iraniene si Iranului in general? Poate fi economia UE scoasa din incurcatura de Iran? Iranul renunta la dolarul american….

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Trump a decis interzicerea temporara a celor ce vor sa calatoreasca dinspre sapte tari predominant musulmane catre SUA. Iranul se afla printre aceste tari, dar nu se afla cea mai terorista tara araba, care a furnizat 15 dintre cei 19 terorsiti ce au facut istorie in America pe 11 Septembrie 2001... Nu se afla nici Emiratele Arabe si nici Qatarul sau Bahreinul, tari si ele mai mult sau mai putin teroriste sau care, sub o forma sau alta, finanteza terorismul international.

Guvernul Iranian a decis renuntarea la folosirea in schimburile comerciale a..dolarului american, dupa cum a anuntat oficial Guvernatorul Bancii Iranului, Valiollah Seif, intr-un interviu televizat din 29 Ianuarie 2017. Drama americana a renuntarii la dolar de catre iranieni va incepe din Martie 21 2017….si va afecta atit Iranul cit si SUA, care chiar de acest lucru nu avea nevoie acum si nu dorea ca sume de bani in dolari americani sa se reintoarca in tara sau sa circule pe trasee greu de controlat…

https://financialtribune.com/articles/economy-business-and-markets/58512/iran-to-ditch-us-dollar-in-official-reports

Tot Seif, a anuntat ca va imbratisa in schimburile comerciale internationale derulate de tara sa, moneda euro, precum si alte monede, ceea ce creaza premisele unei usoare revigorari a zonei Euro si a UE.

http://www.forbes.com/sites/dominicdudley/2017/01/30/iran-to-ditch-dollar/#403fcf27676d

http://www.forbes.com/sites/dominicdudley/2017/01/29/trump-muslim-ban/#16b09e3c6c6f

Realitatea este ca Trump nu a luat in considerare un amanunt extrem de important, atunci cind a luat decizia interzicerii calatoriilor catre SUA a cetatenilor din sapte tari musulmane. Aceste tari, incepind din 1975 nu au omorit nici un cetatean american in vreun atentat terrorist, in timp ce Arabia Saudita si celelalte tari bogate din Orientul Mijlociu, au distrus si omorit un numar considerabil de americani in atentate teroriste dictate de liderii lor.

Iran este un exportator de petrol mondial de top, iar petrolul pe piata internationala este comercializat in dolari american, majoritar. In acest an fiscal, Iranul preconizeaza sa cistige peste 41 miliarde de dolari din export de petrol la nivel mondial, o suma chiar mai mare decit cea pe care o cistiga Emiratele Arabe…China este unul dintre cei mai importanti clienti ai iranienilor.

Va fi foarte interesant cum Iranul va compensa aceasta decizie de renuntare spontana, as spune, la dolarul american…

http://www.sena.ir/En/Sena__37225__Iran-Eyes-%2441b-Oil-Income-by-March-2017-Min.Se

 

Va mai fi dolarul american o moneda standard in tranzactiile cu petrol?

Iranul face parte din OPEC, unde dolarul a fost mentinut ca moneda standard, numindu-se petrodolar… Cum vor trata celelalte 11 tari din OPEC, relatia cu Iranul, in conditiile renuntarii la dolarul american?

Tarile OPEC reprezinta 42% din productia globala de petrol, detinind 73% din rezervele de petrol ale planetei.

In acest caz, o mare problema pentru SUA, ar fi pierderea  unei piete importante unde se deversau dolarii tipariti de americani, aruncati la imporatorii de petrol Iranian, iar sumele sint enorme. Exportul de dolari tipariti si dezechilibrele create de americani, sint practic cele mai importante activitati comerciale ale SUA…

Aruncarea a cit mai multor dolari, inapoi pe piata americana si necontrolat, poate aduce in SUA o inflatie de proportii si pierderea controlului unei economii si asa aflata in deriva, iar in final scoaterea lui Trump dc la presedentie si de ce nu, poate chiar un razboi civil in SUA…

Iranienii poseda peste 13% din totalul rezervelor petroliere ale OPEC, iar SUA va incerca prin toate modalitatile sa impiedice Iranul sa porneasca aceasta cruciada impotriva dolarului american.

Va declansa SUA un razboi impotriva Iranului, acum dupa ce Administratia Trump a declarat ca in urma experientelor cu rachete balistice de zilele trecute, a spus ca a notificat Iranul asupra acestei incalcari a acestor incalcari ale acordurilor internationale? Greu de spus, conoscut fiind protectoratul rus si zona extrem de sensibila in care se afla tara…

Economia zonei Euro si a UE va beneficia de o crestere reala a valorii monedei euro, urmind sa o scada prin programe economice la nivelul uniunii, fara ca Trump sa mai numeasca pe europeni manipulatori de moneda, in realitate, SUA fiind cel mai mare manipulator valoric al monedei americane universal circulate. Vor fi europenii suficienti de inteligenti pentru a profita de balansarea monetara pe care o va induce Iranul datorita renuntarii la comertul in dolari americani? Intrebari grele care au si raspunsuri sincronizate, pe care, insa pare ca Trump inca nu le vede sau asteapta o reactie din partea Rusiei…

 

Adrian Cosereanu

 

Last Updated on Sunday, 05 February 2017 13:29  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.