ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Iran promite sanctiuni clare impotriva SUA, in cazul in care americani vor continua amenintarile la adresa statului si oficialitatilor iraniene…Exista posibilitatea ca pina pe data de 22 Martie sa fie declansat un razboi devastator in zona Orientului ....

Iran promite sanctiuni clare impotriva SUA, in cazul in care americani vor continua amenintarile la adresa statului si oficialitatilor iraniene…Exista posibilitatea ca pina pe data de 22 Martie sa fie declansat un razboi devastator in zona Orientului ....

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Cu o zi in urma, tensiunile dintre Iran si SUA au crescut la o cota de avarie, iar US Treasury Department a publicat o lista  cu 13 iranieni si 12 entitati iraniene care vor fi puternic restrictionate, in urma experientelor cu rachete balistice efectuate de Iran.

La rindul lor, iranieni nu au asteptat continuarea deciziei SUA si au promis contramasuri impotriva Americii, ceea ce a dus la o tensiune de proportii intre cele doua state. Este evident ca lui Trump ii este teama de decizia luata de Guvernatorul Bancii Centrale Iraniene, prin care de la data de 22 Martie 2017 se va renunta total la dolarul american de catre Iran. Poate stopa Trump acest proces? Cu siguranta NU.

Pe de alta parte, Iranul a promis impunerea de restrictii pentru persoane fizice americane si entitati americane care ”au ajutat si ajuta miscarile teroriste din Orientul Mijlociu”, dupa cum a anuntat Ministrul de Externe iranian pe postul central de televiziune. Fara discutie ca iranieni au primit cele mai precise informatii si pot rasturna multe din calculele facute de americani...

https://www.treasury.gov/resource-center/sanctions/OFAC-Enforcement/Pages/20170203.aspx

Este farte clar pentru toata lumea, faptul ca America sprijina sub toate formele retelele teroriste din Orientul Mijlociu, iar o denuntare a modului cum o fac americanii, ar fi extrem de jenant atit pentru aliatii lor cit si pentru retelele lor de informatii. O intreaga lume va privi circul american iar aliatii lor europeni si canadieni, nu vor intelege pentru ce si-au trimis tineretul sa lupte si sa moara pentru o cauza deja stabilita de americani.

Liderii iranieni au spus ca noile sanctiuni indreptate impotriva tarii lor, nu sint acoperite de acordul semnat intre Obama si Primul Ministru iranian, in cadrul Rezolutiei ONU 2231 a Consiliului de Securitate, care a aprobat acordul asupra caruia s-au inteles Iranul si SUA, dar si alte sase tari dezvoltate la nivel mondial.

Iranul a anuntat deja ca va reactiona la orice decizie a SUA care ii ataca interesele nationale si in zona

http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-iran-idUSKBN15I2R2?il=0

 

Iranul a anuntat ca orice miscare a SUA va aduce in plan international, informatii majore legate de spijinul americanilor, oferit gruparilor teroriste si oficialii care au generat aceste acorduri ale SUA cu teroristii. Iranienii au spus ca vor elibera toate numele in cauza…

SUA a anuntat ca mai are in vedere pe lista neagra o serie de iranieni, peste 12 companii iraniene, dar si trei cetateni chinezi si doi arabi…

Iranul a anuntat ca nu va genera sub nici o forma un razboi, dar se va apara prin toate mijloacele. Pe de alta parte , acelasi Ministru de Externe iranian a anuntat ca ”tara sa este nemiscata de amenintarile americane, politica iraniana fiind concentrata pe securitatea propriilor cetateni...”.

Acordul international de care se prevaleaza Iranul si pe care SUA nu mai doreste sa il respecte, se numeste P5+1 si a fost semnat de sase puteri majore la nivel mondial: Rusia, China, SUA, UK, Franta si Germania si evident Iranul. Prin acest acord, Teheranul s-a angajat sa reduca doua treimi din centrifugele nucleare pentru producerea uraniului imbunatatit...

Va fi interesant cum vor evolua lucrurile in urmatoarea saptamina si daca Iranul va eroda atit de mult personalitatea lui Trump si va tine in sah America, in conditiile in care vor renunta la dolarul SUA…

 

Adrian Cosereanu

Last Updated on Sunday, 05 February 2017 13:24  

Comments  

 
0 #1 mehi 2017-02-04 05:01
Iranul este una din tariile care si-a revenit spectaculos dupa razboi, dezvoltandu-se pe toate planurile.. economic, agricultura, medicina invatamant... contribuind cu descoperiri stintifiice uimitoare ce aduc bunastare fiintei umane, deranjant la culme pe cainii razboiului de sub drapelul american.

pt noutati din zona, un canal de informare alternativ si independent: http://www.presstv.ir/
-------------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Asa este insa razboiul cu Irakul a fost o propaganda shia vs sunni, fara ca Iranul sa isi arate coltii, insa este o tara bogata si cu peste 70 milioane de locuitori. Nu te poti juca cu un asa potential, mai ales ca au o diaspora extrem de activa si potentiala. Sper ca Trump sa ia in considerare toate detaliile... Multumesc pentru comentariu. O zi buna cu sanatate. Respect.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


ORA EXACTA

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?
In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!