ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Iran sfideaza si ameninta America, reluind seria testelor cu rachete ce balistice. Este America in masura sa raspunda? Sanctiunile americane impotriva Iranului sint vazute de Moscova ca fiind contraproductive…

Iran sfideaza si ameninta America, reluind seria testelor cu rachete ce balistice. Este America in masura sa raspunda? Sanctiunile americane impotriva Iranului sint vazute de Moscova ca fiind contraproductive…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Trump escaladeaza in fiecare zi un conflict ce poate avea urmari devastatoare pentru pacea globului. Administratia condusa de el amplifica pe zi ce trece contradictiile legate de interzicerea intrarii in SUA a persoanelor din sapte tari predominant musulmane, printre care si Iran. Trump interzice pentru 4 luni intrarea in SUA a oricaror potentiali refugiati musulmani, dar eu cred ca cea mai mare greseala a lui este insasi folosirea cuvintului REFUGIAT. El nu a definit ce inseamna refugiat si asta a creat o multitudine de interpretari, pentru ca in ultima instanta, toti cei care sintem veniti din diferite colturi ale globului, aici pe continentul nord american, sintem sub o forma sau alta , refugiati. Noi am parasit tarile de origine datorita unor considerente, datorita unor politici terminatoare practicate de clasa politica clientelara, datorita lipsei posibilitatilor de afirmare, datorita faptului ca nu am vazut o potentiala evolutie in plan economic si social a copiilor nostri si asa mai departe….

Deci, dupa opinia mea, Trump se pune singur intr-o lumina proasta in fata comunitatii internationale, insasi prin folosirea cuvintului refugiat, in componenta caruia se regasesc foarte, foarte multi cetateni, printre care si multi iranieni care locuiesc in SUA. O a doua eroare pe care Trump o face, este afirmatia permanenta, la aproape fiecare fraza:”America first..”. Cine te poate respecta si poate sta la tratative cu tine, in momentul in care pui problema sub aceasta forma, mai ales in politica…

Sintem la numai doua zile de cind SUA a impus restrictii pentru 25 de persoane si entitati iraniene, in raspuns la testele balistice ale Teheranului.

In acelasi timp, Iranul ameninta SUA ca va deconspira un numar de diplomati americani, implicati in ajutorul si finantarea terorismului, precum si modul cum au actionat.

Ieri dimineata, Iranul a reinceput seria testelor cu rachete balistice, in cadrul unui exercitiu militar complex, in desertul iranian.

Ceea ce este mai curios, este faptul ca Trump si Administratia Americana, apeleaza intotdeauna la reglementarile ONU, legat de ilegalitatea internationala a acestor experiente cu rachete balistice, dar mai cu seama, se discuta de interzicerea posesiei unor astfel de rachete de catre Iran.

Nu se spune nimic de Israel, care pe linga testele desfasurate in zona desertica a tarii, Negev, detine peste 300 de incarcaturi nucleare. Oare ei nu pot intra sub incidenta legilor si reglementarilor ONU? Pentru ce are nevoie statul evreu de un asemenea arsenal atomic? Oare nu chiar statul evreu a creat o fobie a inarmarilor si o reactie nucleara in zona Orientului Mijlociu, pentru ca tari ca Iran sa contrabalaseze eventuale agresiuni israeliene?

Dupa cum vedem, sanctiunile impotriva Iranului, dictate de vest, nu numai ca nu au relevanta, dar mai mult, au exacerbat reactia Iranului, dovedindu-se contraproductive. Este evident, ca Trump nu este chiar atit de ingrijorat de un eventual atac al Iranului asupra SUA sau Israelului, ci mai ales legat de “deversarea” necontrolata de dolari a bancii centrale iraniene, care a hotarit sa renunte la moneda americana incepind din 22 Martie 2017, in schimburile comerciale internationale.

https://www.bloomberg.com/politics/articles/2017-02-03/u-s-imposes-fresh-sanctions-on-iran-in-wake-of-missile-tests

Dupa cum arata agentia de stiri iraniana Tasnim, care a intervievat un comandant superior al Garzii Revolutionare Iraniene, Amir Ali Hajizadeh, care face parte din Divizia Aerospatiala Militara Iraniana, Iranul a testat cu success deplin rachete sol-sol si un nou sistem de radar, in cadrul unor manevre militare pe o suprafata de desert de 35.000 de kilometric patrati, in nordul provinciei Semnan.

Mai departe, Reuters evidentiaza un interviu cu un General de Brigada Iranian, care spune printre altele ca, “in cazul in care Iranul va observa un singur pas facut impotriva integritatii tarii, intreg arsenalul va cadea pe capul inamicilor tarii..”

http://www.reuters.com/article/us-iran-usa-military-idUSKBN15J0BM

Ce pot crea sanctiunile dictate de Trump in acest caz? Cu siguranta, NIMIC!

America trebuie sa renunte in mod intelligent la politica “Hard Power” si sa imbratiseze pas cu pas, un tip de politica si colaborare de genul Moscovei, adica “soft power”, mult mai constructiva si in favoarea comunitatii internationale, politica ce poate schimba cit de cit imaginea sifonata a SUA…si soarta planetei. Dar, ce facem cu complexul militar industrial bancar si Media jewmericana? Pe ei cum ii saturam?

 

Adrian Cosereanu

 

 

Last Updated on Sunday, 05 February 2017 13:22  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.