ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Va demara Trump un razboi devastator impotriva Iranului? Este SUA in situatia de a putea controla situatia in cea mai fierbinte zona a globului si de a suporta cheltuieli militare imense pe care pe implica o astfel de actiune?

Va demara Trump un razboi devastator impotriva Iranului? Este SUA in situatia de a putea controla situatia in cea mai fierbinte zona a globului si de a suporta cheltuieli militare imense pe care pe implica o astfel de actiune?

E-mail PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Razboiul dintre SUA si Iran, pare sa devina pe zi ce trece o realitate de necontestat care este la rindul ei, o problema de timp.

SUA nu va declansa acest razboi datorita dorintei de a cuceri Iranul sau de a apara aliatii Americii impotriva unor actiuni militare ipotetice si greu de anticipat ale Iranului.

Iranul este si se va incerca sa fie folosit de catre SUA, ca un tap ispasitor, o tara care renunta la dolarul american si care trebuie pedepsita pentru ca ea poate reprezenta un precedent pentru alte state, care trebuie sa stie ce se intimpla in astfel de cazuri...

Cu numai citeva zile in urma, Generalul Michael Flynn, una dintre cele mai strategice piese ale Administratiei Trump de la Casa Alba, declara intr-o cuvintare chiar de la Casa Alba, faptul ca ”Iranul a fost notificat de nemultumirea americanilor, pentru faptul ca ei nu respecta deciziile ONU legat de testele cu rachete balistice...”, el incercind sa traga o linie rosie, de avertizare ca urmatoarea miscare de acest fel a Iranului, nu va fi acceptata de catre SUA.....

In acest moment, credibilitatea lui Trump incepe sa fie sub semnul intrebarii, pentru ca el a facut o serie de declaratii legate de Iran si tinerea acestei tari sub control fortat, pe care acum se vede in situatia sa le scoata din arsenalul politicii sale externe.

Dar, ce va putea aduce acest ultimatum adresat de Gen. Flynn Iranului?

Cuvintarea lui Flynn a inceput prin adresarea de minciuni tendentioase la adresa Iranului, el spunind ca ”...rebelii houti, sustinuti de Iran, au atacat un vas de razboi saudit, iar acest fapt, in paralel cu testele balistice iraniene, submineaza securitatea, prosperitatea si stabilitatea in Regiunea Golfului, ducind la un risc major pentru militarii si personalul american din aceasta zona...”.

Pai, draga Flynn, in acea regiune exista prosperitate doar pentru emiri, seici si sultani din Emirate, Arabia Saudita, Kuweit, Qatar, Bahrein, in rest saracia este cuvintul de ordine. Yemen, o tara extrem de strategica, a devenit una dintre cele mai sarace de pe glob, in urma bombardamentelor saudite de proportii. Stabilitate nu are cum sa fie atita timp cit insasi americanii si sauditii finanteaza gruparile teroriste din zona, urmarind sa demoleze regimuri politice din zona, stabilite prin alegeri democrate. Vietile americanilor sint puse in pericol in zona?

De ce, dupa atitia zeci de ani, in care americanii au fost ”respectati” in zona, se pune problema unei opozitii fata de ei? Poate stie Flynn si nu vrea sa ne spuna.

In doi ani, militarii si aviatia saudita au bombardat Yemenul si pe rebelii Houti, ducind tara in Evul Mediu.

 

 

Au sauditii dreptul la imunitatea internationala, prin care se urmareste ca yemenitii houti sa nu se razbune in urma bombardamentelor practicate chiar de sauditi impotriva populatiei civile nevinovate din Yemen?? Adica acesti perversi seici si printi, bombardeaza o tara vecina slab dezvoltata, numai pentru a avea acces la strimtoarea yemenita al Mandeb si a-si exporta petrolul, omorind fara mila peste 3200 de copii, mii de batrini si femei, dupa care acesti criminali si farsori mondiali cu bani in bancile americane, conduse de jewmericani, solicita imunitate, ca si cum ei sint Maica Teresa…

Am intrebat pe mai multe cai, oameni mai informati decit mine in domeniul militar, unde este dovada faptului ca Iranul a bombardat sau a participat sub o forma sau alta la bombardarea vasului militar saudit pe coastele Yemenului?

O alta intrebare la care nu am primit raspuns, este: De ce Presedintele Trump face ca acest razboi sa fie razboiul lui si al Americii, invinovatind Iranul, asa cum si Administratia Bush a anuntat inainte de invazia irakiana, ca Saddam Hussein detinea arme nucleare de distrugere in masa, care s-a dovedit o minciuna ce a dus la sute de mii de morti si un razboi sub forma unui circ care a ditrus Irakul in totalitate…?

Rezolutia ONU din 2015, recomanda Iranului sa nu testeze rachete nucleare cu nici o raza de actiune, DAR nu interzicea Iranului sa testeze rachete conventionale, in scopul apararii teritoriului national, ceea ce Teheranul a si facut, fara ca americanii sa poata face dovada unei incarcaturi nucleare in componenta rachetelor iraniene lansate in decurs de citeva zile in desertul Iranian pentru testare.

Cum poate SUA sa emita noi solicitari la adresa Iranului, in domeniul militar, atit in scris cit si prin intermediul mediei jewmericane, solicitari care nu sint prevazute in nici o lege sau rezolutie aprobata in forurile internationale?

Daca ONU cere un anumit standard militar, poate SUA sa ceara in acelasi domeniu, un alt standard, care americani cred ca le este lor mai favorabil? Au cerut iranieni interzicerea experientelor nucleare americane din Nevada sau din desertul israelian Negev, pe motiv ca au incalcat prevederile legilor iraniene? Nu am auzit de asa ceva si nici nu cred ca a fost cazul, pentru ca Media jewmericana ar fi avut o “trompeta” imensa in plan international.

Doreste SUA sa provoace o confruntare militara cu Iranul, numai pentru ca Iranul nu respecta indicatiile liderilor americani, care nu au nici o legatura cu normele internationale si cele emise de Rezolutiile ONU, care sint intru totul acceptate si urmate de Iran?

Oare a coordonat Gen. Flynn o actiune si o opinie comuna a aliatilor SUA in Golf, tocmai pentru a eluda Rezolutia ONU si a declansa un razboi impotriva Iranului? Este o obligatie a NATO sa eludeze regulile si legile internationale dictate de ONU si sa se alature actiunilor militare americane impotriva Iranului, dictate de SUA de la Washington?

Cum se poate asa ceva si chiar promovarea de catre Trump a unei incalcari flagrante a legilor si rezolutiilor date de forurile internationale? Cum poate Trump sa sfideze ONU si sa ameninte organizatia ca isi retrage finantarea, daca nu “danseaza” cum cinta el?

 Poate SUA sa instrumenteze o astfel de actiune militara de proportii si extrem de periculoasa, fara participarea NATO, in timp ce, Paradoxal, tari ca Israel, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Qatarul si alte tari bogate din Golf, au luptat alaturi de Hillary impotriva lui Trump iar acum il adora, numai datorita dorintei lor ca America sa inceapa un razboi devastator, impotriva tarilor ce se opun intereselor lor, adica Siria, Iran si nu in ultima instanta, Rusia si China?

Netanyahu a reactionat imediat, cum era de presupus, cu o perversitate de neimaginat, anjuntind ca este de acord cu Gen. Flynn, legat de faptul ca “..Iran a violat flagrant Rezolutiile ONU, iar in acest sens, agresiunea iraniana trebuie sa primeasca un raspuns dur…” De la cine draga pervers Netanyahu, de la tine? De ce nu o faci, daca simti ca te tin curelele?

Cu numai citeva zile in urma, Regele saudit a avut o convorbire telefonica cu Trump. Oare l-a putut convinge Salman pe Trump sa inceapa razboiul impotriva Iranului? Greu de crezut, mai ales ca imediat dupa intilnire, Trump a primit reactia Kremlinului, care a anuntat ca orice masura militara americana impotriva Iranului este contraproductiva…

Cea mai mare problema pe care o vad in acest moment, este timpul de reactie al partilor, ma refer la americani si iranieni. Americanii au anuntat, amenintind, ca “Iran is on notice..”, dupa care iranieni au raspuns prin a doua faza a testarii rachetelor balistice.

In acest caz, atit Iranul cit si SUA se vad in imposibilitatea de a face pasul inapoi, impunindu-si singuri, in sens politic, sa continue duelul diplomatic si mediatic. Este exact ceea ce Presedintele Putin nu face, dar se pare ca atit Trump cit si liderii iranieni nu au invatat din diplomatia internationala, al carei lider indiscutabil este presedintele rus….

Teheranul se simte obligat de conjunctura sa sfideze amenintarile SUA, in special legate de incetarea manevrelor militare cu arme conventionale pe care le testeaza.

Pe de alta parte, amenintarile SUA, nu fac altceva decit sa imputerniceasca, sa ofere puteri si valente noi acelor iranieni care se opun oricarui acord nuclear intre SUA si Iran, care sa duca la eliminarea arsenalului militar nuclear al Iranului si care doresc o conducere iraniana mult mai dura si iesirea de la putere atit a presedintelui Rouhani cit si a Primului Ministru Javad Zarif, in cadrul alegerilor din acest an din Iran. Amenintarile iraniene, pot aduce in alegerile din Iran, o grupare fundamentalista de o duritate extrema si cu dorinta de a actiona impotriva intereselor comunitatii internationale...

Personal, sper ca Rex Tillerson, actualul Secretar de Stat american, fost CEO al Exxon, nu se va erija in secretar de razboi, asa cum au facut-o Colin Powell sau Dean Rusk si va incerca sa discute cu iranieni si sa gaseasca o cale a compromisului comun din care sa triumfe pacea si colaborarea, fara sfidarea specifica americana ci intr-un dialog diplomatic normal.

Greu de spus ce va face Tillerson, in special in urma declaratiilor lui belicoase la adresa insulelor construite de chinezi in Marea Chinei de Sud, in jurul carora Tillerson a promis o blocada pentru ca militarii si populatia chineza sa nu aiba acces... Este o prostie ca Tillerson sa se astepte ca lideri chinezi sa renunte la dominatia in zona Marii Chinei de Sud si sa renunte la fortaretele construite pe aceste insule.

Oare vad, atit Flynn cit si Trump, necesitatea unui razboi cu Iranul si evident ca va fi extins, in acest moment?

In urma a 15 ani de razboi in Afganistan, generat de americani si alte razboaie, tot ale lor, in Libia, Siria si Yemen, americanii au platit mii de miliarde de dolari si au inregistrat mii de morti din trupele trimise de ei pe aceste teatre de razboi. In al doilea rind, toate aceste teatre de razboi unde este evident ca au pierdut militar, au adus un volum de ura inimaginabil impotriva lor, din partea popoarelor care au fost atacate, ura care a fost exploatata de ”partenerii” americanilor, al Qaeda, al Shabab, al Nusra Front si ISIS.

Trump a fost perceput in alegeri, ca fiind aducatorul pacii, comparativ cu Hillary, promotoarea razboiului, dar la numai doua saptamini de la instituire, el face declaratii extrem de periculoase si generatoare de conflict la adresa Iranului, o tara de peste trei ori mai mare decit Irakul, care a fost si este o dezamagire pentru militarii americani, unde ei au pierdut lamentabil si au lasat o tara cu o economie in deriva. Mai trebuie tinut cont de faptul ca Rusia este cel mai important furnizor de armament al Iranului, iar armamentul va fi de generatie noua...

Acelasi lucru, l-a incercat si Obama in Siria, sa traga linia rosie impotriva lui Assad, datorita unei potentiale folosiri a armelor chimice impotriva populatiei siriene, in final, Obama descoperind ca americanii de rind nu doresc un razboi impotriva Siriei, iar Rusia a impus strategia si datele incheierii conflictului, prin control asupra armelor chimice siriene, acelasi Obama fiind umilit de logica impecabila a lui Lavrov si Presedintele Putin si trebuind sa dea inapoi...

In acest moment si cu siguranta in perspectiva, nici Ayatolahul Khamenei cit si Trump, nu mai pot da inapoi in actiunile lor, pentru ca nu au stiut sa creeze un plan politic de repliere in urma unor decizii logice, ei preferind sa faca publice deciziile lor belicoase.

Cu siguranta, interventia Presedintelui Putin va fi decisiva si in acest caz si el va cistiga si mai multa popularitate si aprobare pe arena politica internationala, pentru ca asa este in politica si diplomatie, cistiga ”zeama de creier” si nu ambitiile...

Adrian Cosereanu

Last Updated on Sunday, 05 February 2017 13:19  

Comments  

 
0 #1 argos 2017-02-05 13:39
Felicitari Iranului ca stie sa contrabalanseze masurile tembele si populiste ale SUA. Sper ca Rusia si mai ales China sa dea cu pumnul in masa si transmita Washingtonului un mesaj clar, cum ca Iranul nu va avea soarta Irakului lui Hussein si ca Hollywood-ul va face filme militare in alta parte.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.