ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Trump ofera o lectie de diplomatie si curaj in fata adevarului, unuia dintre cele mai importante canale de stiri din SUA, Fox News. Trump il apara pe Presedintele Putin si declanseaza un taifun la nivelul celor ce doresc razboiul…

Trump ofera o lectie de diplomatie si curaj in fata adevarului, unuia dintre cele mai importante canale de stiri din SUA, Fox News. Trump il apara pe Presedintele Putin si declanseaza un taifun la nivelul celor ce doresc razboiul…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Ce poate fi rau intr-o colaborare constructiva dintre SUA si Rusia, atit in domeniul economic cit si militar, pentru exterminarea terorismului generat de fostele Administratii Americane, in special in Orientul Mijlociu si Europa? Orice om normal si cu o gindire progresista, ar spune ca totul este OK.

Ce poate fi rau intr-o abordare “soft power” a liderului de la Casa Alba, pentru a schimba in mod constructiv imaginea Americii si a crea din nou acel tablou de care se bucura America in anii 70?

Presedintele Trump stie foarte bine ca are nevoie de sustinerea diplomatica si militara a Rusiei pentru o serie larga de probleme ce trebuiesc rezolvate la nivel mondial. In al doilea rind, Trump realizeaza ca orice confruntare cu Rusia poate duce la un dezastru imposibil de refacut pentru intreaga planeta. In al treilea rind, Trump intelege faptul ca Rusia face parte din uniuni economice vaste, cum ar fi BRICS si Eurasia, printre altele, unde traiesc peste 2,8 miliarde de consumatori, de care America are nevoie.

Donald Trump stie ca in ultimii opt ani, Presedintele Putin a realizat o colaborare si acorduri economice de proportii cu tari care au renuntat total sau partial la SUA, datorita unei politici falimentare, intr-o comunitate internationala care astepta exact ceea ce liderul rus le oferea, adica locuri de munca, colaborari industriale pe parte energetica si deschiderea pietelor.

SUA vine dupa infringeri consecutive, atit in plan international cit si acasa si mii de miliarde de dolari cheltuite fara rost, dupa tensiuni de proportii in politica interna si crearea celei mai mari diviziuni sociale la nivelul populatiei americane, iar Trump trebuie sa repare ceea ce este foarte greu de reparat, insa nu imposibil, dar oricum, nu prin agresivitate, aroganta si lipsa de respect in tratamentul cu ceilalti lideri mondiali si popoarele lor.

Trump nu poate restaura respectul fata de SUA, fara a duce o politica prin care sa renunte la inducerea fricii si ideea petrodolarului suprem…   

In interviul de la ora de maxima audienta, Duminica la 4pm de la Fox News, jurnalistul Bill O’Reilly, chiar inaintea celui mai mare eveniment sportiv al anului din America, Superbowl, Trump a dovedit inca odata coloana vertebrala si curajul de a spune ce gindeste, in fata unei audiente TV de zeci de milioane de americani, din care nu au lipsit si dusmanii lui Trump si ai pacii, care au declansat o furtuna de acuzatii la adresa presedintelui american, de la care se asteptau sa auda planuri ale confruntarilor militare, mai ales cu Rusia si Iranul.

 

 

Evident, Trump a fost acuzat ca este marioneta Kremlinului, poate pentru faptul ca Presedintele Putin nu este asa cum a fost Gorbaciov, servantul CIA si marioneta Americii.

Momentul cel mai impresionant al interviului a fost cel in care Trump l-a aparat vadit pe Presedintele Putin, la incercarea lui O’Reilly de a crea portretul unui criminal din liderul de la Kremlin.

Trump a spus ca il respecta pe liderul rus si a reiterat ca SUA nu este un stat inocent sub nici o forma, fraze care au creat déjà o imagine diferita Americii “atotinvingatoare si cinsitita” pentru intreaga comunitate internationala…

Bill O’Reilly l-a intrebat pe Trump daca il respecta pe Presedintele Putin, iar mai jos vedeti momente din cadrul interviului. Raspunsul lui Trump a fost:”Da, il respect. Eu respect multi oameni, dar asta nu inseamna ca voi dori sa intretin o relatie durabila cu ei in orice conditii..”

https://youtu.be/tDdkpKm_xsA

 Dupa care, O’Reilly, incerca fara success sa duca discutia in zona conflictului, intrebindu-l pe Trump de ce il respect ape liderul rus, la care presedintele american a raspuns: “Putin este un lider al tarii lui. Am spus intotdeauna ca este bine sa intretinem o relatie cordiala si de respect reciproc cu Rusia, iar daca Rusia ne va ajuta sa luptam si sa invingem terorismul islamic si ISIS, care este o lupta majora peste tot pe glob, ar fi un lucru foarte bun. Ma intrebati daca voi avea o relatie foarte apropiata cu Putin. Nu am idée ce va fi…”

O’Reilly insa a insistat pe conflict, spunind in continuare:” Dar el este un criminal, Putin este un criminal…”. Raspunsul lui Trump a inmarmurit America “razboinica” si fara respect fata de ei insasi, care este reprezentata de o mare parte a clasei politice americane, care la rindul ei isi trage “seva” din complexul industrial militar bancar jewmerican:”Sint o multime de criminali. Noi avem in America o parte dintre ei. Tu crezi ca tara noastra(America) este atit de inocenta?...”. Acest interviu a umbrit chiar, cea mai marea festivitate sportiva si toata America vorbeste de reactia lui Trump...

Un mare bravo pentru Presedintele Trump, chiar daca a inceput furibund si a facut o serie de greseli politice in lant in dorinta lui de a ealiza ceva pentru America, cit mai rapid, greseli care ar putea sa ii afecteze cariera la Casa Alba…El a dovedit ca incearca si doreste pacea, in stilul unui om de afaceri care isi apara compania, angajatii si investitia…

https://youtu.be/tDdkpKm_xsA

 

 

Adrian Cosereanu

Last Updated on Sunday, 05 February 2017 20:01  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.