ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Se apropie Estul Europei de fenomenul de autodistrugere? Razboiul potential si conflictele interne, pot duce aceasta zona in abis. Nimic nu este intimplator…(Partea I a)

Se apropie Estul Europei de fenomenul de autodistrugere? Razboiul potential si conflictele interne, pot duce aceasta zona in abis. Nimic nu este intimplator…(Partea I a)

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Foarte multi colaboratori si cititori ai site-ului ma roaga sa comentez situatia existenta in acest moment in Romania, conflictul dintre populatie si intreg spectrul politic cu divizarile sociale de rigoare, in urma intelegerii diferite de catre romani a deciziilor politice si intentiilor politicienilor romani.

Am stat de vorba cu prieteni din Romania si de foarte multe ori aud: “Nu ai cum sa sti tu, din Canada, ceea ce se intimpla aici.”, iar intrebarea mea a venit ca ceva firesc: “Dar ar trebui sa stiu ce se intimpla acolo pentru a gindi o solutie? Dar faptul ca voi stiti, aveti vreo finalitate in actiunile voastre impotriva clasei politice sau ati avut vreodata?”

Acest aspect este unul care a distrus un potential mod de gindire constructiv si a creat “sindromul experientei”, un sindrom care se apropie de cel manifestat de psihopati, care incearca prin aceasi metoda sa rezolve o problema, dupa ce a realizat ca incercind de citeva ori, rezultatul este gresit…

Foarte multi prieteni si cetateni din Romania, imi spun ca nu am experienta legat de ceea ce se intimpla in Romania si de aceea nu trebuie sa vorbesc si intrebarea vine din nou: “Dar, cu experienta voastra, ati putut crea posibilitatea modificarii situatiei economice devastatoare prin care trece un popor intreg?”

Daca NU, atunci despre ce experienta vorbim, despre experienta esecurilor? Da, poate ca nici nu ma intereseaza acest tip de experienta, pentru ca ea este la indemina oricaruia dintre noi.

Aud, in discutiile mele cu cei din Romania, ca oamenii din Piata Universitatii, din Bucuresti, orasul in care m-am nascut, am invatat, am muncit si am trait intreaga existenta a mea din Romania, in aceasta Piata, oamenii sint imbracati frumos, vorbesc in termeni academici, se comporta civilizat si au opinii altele decit cei de la Cotroceni, care protesteaza impotriva lui Iohannis, in opozitie cu cei de la Universitate, care la rindul lor protesteaza impotriva guvernului, a lui Dragnea, a lui Iordache si cam toate numele pe care le vehiculeaza Media din Romania…, acestia de la Cotroceni fiind oameni “simpli”, fara pregatire academica si cu putine cunostiinte despre politica si economie, dar cu dorinta de a munci si trai decent..

Am intrebat, cum vad acesti intelectuali rasati de la Universitate, finalitatea acestui proces “revolutionar” de demolare a unui guvern acceptat cu numai o luna si jumatate in urma, ce se va intimpla dupa eventuala cadere a guvernului?

Nimeni nu stie nimic ci doar vehiculeaza citeva nume de infractori politici si ispravile lor din ultimele saptamini.

Nimeni nu vede ca necesara schimbarea de sistem politic si economic, dar ceea ce ma surprinde cel mai mult, este faptul ca alegerile au validat aceasta clasa politica de infractori cu numai o luna si jumatate in urma.

De ce ma surprinde alegerea lor?

 

Foarte simplu, pentru ca de mai multi ani incoace, citesc in presa din Romania si urmaresc in Media, in general, faptul ca o mare parte a fostilor si actualilor parlamentari au fost si sint obiectul unor dosare penale, demarate pentru o paleta larga de infractiuni, unele dintre cele mai josnice.

In aceasta conjunctura, in care cu mult inainte de alegeri, fiecare roman intelectual din Piata Universitatii stia ce “poame” sint acesti asa zisi politicieni, si cu toate acestea, acesti oameni imbracati frumos si cu limbaj academic, au mers la vot pentru a-i valida.. De ce? Credeau ei ca acesti infractori politici s-au pocait si din ziua urmatoare alegerilor vor fi trup si suflet cu poporul? Hai sa fim seriosi, acesti intelectuali de la Piata Universitatii au fost dusi de nas de sistem si acum nu le place, la numai doua luni. Cum se poate numi un cetatean intelectual si cu un bagaj de cunostiinte in domeniul economic si politic, din moment ce el voteaza aceasi infractori si asteapta un alt rezultat…

Interesant este ca unii prieteni, cunostiinte si rude, spun ca ei nu au votat cu PSD, alti ca au votat cu PNL, alti cu alte grupari politice si asa mai departe, ceea ce dupa mine este si mai nociv, pentru ca au acceptat COMPETITIA POLITICA CAPITALISTA.

Aceasta competitie politica generata de mizerii politice care stau dupa perdea si rid de un popor intreg, a avut aderenta extraordinara la romani si a creat patimi pe care nu mi le-as fi imaginat vreodata, impingindu-i spre urnele de vot dominate de ura fata de alte grupari politice capitaliste, mai mult sau mai putin corupte dar corupte fara nici un dubiu.

Odata intrat in aceasta competitie politica capitalista a strazii, cu pungi si galeti de varza, cu cirnati si gratare, un popor intreg, mintit pentru ani si ani, a intrat in cursa capitalista a minciuni si specularii naturii umane.

Alegeri ca cele din Romania, patimase, au loc in mai toate statele capitaliste, dar mai ales in asa zisele “democratii tinere” de care profita vestul, zimbind.

Pentru “sursele” potentiale de bani occidentale, aceasta competitie politica din Romania, arata ca au cistigat, ca au divizat si ca pot controla situatia in mod “democratic”, fiind numai o problema de zile, punerea la punct a sistemului pentru ca ei sa fure, sa insele si sa minta in continuare.

Aceste potentiale “surse” financiare occientale sint legate ombilical de partidele politice si reprezentantii lor, carora le furnizeaza fonduri, ii invata in ale minciunii si perversitatii si mai ales ii “educa”, legat de dispersia banilor directionati catre o tara ca Romania si modul cum o mare parte din ei trebuie sa ajunga de unde au plecat, iar cealalta parte sa revina, prin coruptie, ca o multumire, celor ce au fost protagonistii competitiei politice capitaliste… Si uite asa, intelectualii si oamenii simpli au inteles ca acesta competitie poate sa continue in strada si dupa alegeri, ambi primind lipsa de respect, aroganta, sfidare si “puterea” de a lupta unul impotriva altuia, in detrimentul fiecaruia dintre ei si in avantajul grupului de infractori de dupa perdea, fara valoare dar cu lectia capitalista mult mai bine invatata.

Cei mai multi dintre cei cu care am discutat, nu inteleg faptul ca sistemul economic din Romania capitalista, nu este de natura sa rezolve problema unui complex economic si sa gaseasca echilibrul dintre economic si social, iar deciziile guvernului si presedintelui capitalisti din Romania, sint “novocaina”(anestezicul) politica si economica necesare intretinerii acestui sistem in favoarea infractorilor politici.

Acesti asa zisi politicieni realizeaza la fel ca si intelectualul de la Universitate si timplarul de la Cotroceni, faptul ca economia Romaniei practic nu mai exista si este o umbra a ceea ce a fost, ca este pe un drum al distrugerii fara intoarcere, in conditiile acestui capitalism. Acesti infractori politici, nu au cum sa nu isi dea seama ca odata cu generarea voluntara de catre ei a unui sistem corupt, societatea pe ansamblu si sistemul politic si economic, nu vor mai putea avea credibilitate si nu vor rezolva problemele stringente ale Romaniei.

Nu avem cum sa credem ca acesti infractori politici din Romania, unii aplaudati, altii dezavuati, nu inteleg faptul ca indiferent de nivelul ei, coruptia distruge tesatura de baza a unei societati…

Nu avem cum sa credem ca acesti infractrori din zona politica, nu inteleg ca prin generarea coruptiei in avantajul lor si al grupului din jurul lor, inegalitatea nu va creste... Este evident ca stiu toate aceste lucruri si la fel de evident este faptul ca ei continua, ba mai mult, sub ”globul de cristal” al capitalismului, care le-a creat personalitatea si credinta ca sint invulnerabili, ei isi permit la numai doua luni de la alegeri, sa faca ce vor si cum vor.

Cine le-a creat lor confidenta ca pot sa isi bata joc de un popor, ca se pot amnistia singuri, pot deveni din nou infractori, ca pot primii spaga, ca se pot numii unii pe alti in functii ale furatului si inselaciunii si asa mai departe, asa cum se face in tot lagarul capitalist? Raspunsul este unul singur: Sistemul Capitalist! Asta pentru ca aceleasi infractiuni sint comune si in tarile dezvoltate si in cele in curs de dezvoltare capitaliste…

Asistam in plan mondial la Brexit, un potential Fraxit, un altul Italexit si asa mai departe, la “schimbarea” Trump, la ideologia politica indiana a lui Modi si ne gindim in final ca toate aceste tari au un numitor comun in abordari si problemele cu care se confrunta, in fiecare tara, oamenii fiind satui de clasa politica de la putere… De ce?

Pentru ca este o lupta generata de capitalismul sfidarii, intre realitate si atotstiutori, iar problema centrala este ca sint mult prea multi atotstiutori, iar aceasta criza de autoritate este de natura sa creeze un haos controlat de catre cei ce rid dupa perdea. Elitele politice capitaliste s-au erijat in atotstiutori, generind la nivel mondial un conflict major al oamenilor de rind, impotriva atotstiutorilor, experti in toate..

Dar, ce se intimpla cu omul simplu, din strada, de la Universitate sau de la Cotroceni, este si el atotstiutor, expert si cu stiinta rezolvarii conflictului, dar fara posibilitatea de a o face?

Da, aici este problema, faptul ca acest cancer al crizei de autoritate a distrus si distruge permenant exact pe cei ce cer dreptate, dar nu unitate, pe cei ce cred ca stiu dar nu stiu ce sa aplice si cum sa aplice, care stiu ca sufera si inca mai cred ca vor suferi, care stiu ca sint diferiti in mentalitate de copiii lor, insa cred ca au dreptate…

Problema cu guvernul, este faptul ca nici unul dintre cei ce minuiesc pirghiile executive ale economiei nu au avut inainte de aceste posturi ocupate, un loc de munca adecvat, au fost si sint niste parveniti, iar acum nu inteleg ca a fi birocrat nu este un loc de munca adecvat pentru a rezolva problemele care confrunta o tara….

Deci problema centrala, se rezuma la “expertii atotstiutori”, aceia care nu stiu ceea ce nu stiu si presupun ca stiu ceea ce oamenii de rind doresc, stiu ce le trebuie si cum le trebuie acestor oameni de rind, chiar mai bine decit ei insusi…

Un om simplu, care este suficient de inteligent pentru a nu avea certitudini, nu va avea niciodata aceasta problema.

Intr-o democratie, fiecaruia dintre noi trebuie sa ii fie permis sa aiba un punct de vedere, o opinie, dar nu putem veni cu un mesaj prin care sa distrugem tocmai democratia…

In viata, este foarte clar faptul ca matematicienii gindesc si raporteaza totul la numere, avocatii si judecatorii raporteaza la legi, iar oamenii nepregatiti, dar cu personalitate, raporteaza totul la cuvintele care le aud... De aici trebuie sa plecam cu analiza si eventual cu sinteza a ceea ce se intimpla si ne afecteaza pe toti...

 

Continuare in partea  a II a.

 

Adrian Cosereanu

 

Last Updated on Saturday, 11 February 2017 22:46  

Comments  

 
0 #2 ioanca 2017-02-11 13:14
Din punctul meu de vedere şi nu numai al meu, această clică numiţi guvernanţi, nu este legitimă, mai mult de jumătate dintre alegători nu au votat deoarece nu au putut accepta acest sistem corupt şi imbecil şi au avut dreptate.
Da sunt tot felul de experţi ce-şi dau cu părerea despre actuala stare de manifestaţii, dar despre faptul că aceste mase de oameni sunt manipulate, nu prea vorbeşte nimeni sau nu este luat în seamă sau marginalizat, deşi clar aceasta este o situaţie identică cu cea din 89, când oamenii de rând au murit, iar hahalerele au tras foloasele şi încă ce foloase.
-----------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Dragul meu, faptul ca oamenii sint manipulati, o aud de ani si zeci de ani, o stiu si sint convins ca exista, dar nu inteleg cum cineva poate pleca de acasa la un protest de acest gen, fara s stie nici de ce protesteaza, nici cum sa protesteze, nici ce finalitate poate avea protestul si nici caile prin care acest protest poate deranja sau sufoca o clasa politica de jigodii care au inteles ca sint platiti pentru un loc de munca pe care il merita, ei uitind ca acesta este o responsabilitat e majora si nu un loc de munca, practic aceste jigodii nedetinind niciodata un real loc de munca. Deci, eu cred ca problema sta la noi, la cei care criticam si sintem adeptii unei crize de autoritate, ale carei efecte se intorc impotriva noastra, in final noi fiind valorificati de naivitatea noastra aflata prin diferite pirghii in mina celor care inteleg ca noi intelegem ca sintem manipulati si ne lasam manipulati. Dorim sa cream un nucleu propriu, revolutionar, prin care sa darimam sistemul? Asta este intrebarea, iar daca raspunsul este DA, atunci trebuie sa existe atit un plan cit si o strategie si eu sint convins ca sint si chiar cunosc sttrategii care ar pune pe foc aceasta clasa de asa zisi politicieni de Cismigiu... Cine a indrumat acest popor spre urnele de vot, din moment ce se stia foarte bine ca jumatate din Parlament si politicienii de duzina care au candidat, au dosare penale?? Manipularea, dragul meu o generam noi insasi iar magarii speculeaza procesul din mers valorificind natura umana. Multumesc pentru comentariu si te asigur ca iti voi raspunde ori de cite ori vei scrie si chiar critica. Sa ai un sfirsit de saptamina placut alaturi de cei dragi....
Quote
 
 
0 #1 Gheorghe Deresu 2017-02-11 05:10
Felicitari pentru analiza facuta. Pana aici nu ati gresit cu nimic. Acestea sunt datele problemei. Sa nu credeti ca toti cei de la Universitate sunt academicieni si universitari. Cei mai multi se cred intelectuali,ci tind mesajele de chemare in Piata pe facebook.
Se zice ca:
Prostul nu-i prost destul, daca nu-i fudul.
Tot prostul stie sa critice, dar sa faca mai bine ba.
Un popor care se taraste are rani la genunchi.
-------------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Multumesc pentru aprecieri si la rindul meu nu am decit sa iti spun ca remarcile facite de tine sint 100% corecte, dar atunci cind vorbim de sisteme si vorbim de un popor care este tratat ca o masa de emigranti in tara lor, lucrurile se complica. Eu sint departe de tara insa citesc consecvent stirile si am contacte cu multi de acolo. Eu cred ca un sistem ca acesta nu poate fi demolat decit de oameni inteligenti. Ceea ce as dori ca romaniis a inteleaga, este faptul ca ceea ce se intimpla in Roamnia este comun tutror tarilor capitaliste dezvoltate si chiar in Canada. Deci, trebuie sa intelegem ca este vorba de o problema sistemica. As dori ca cei din tara sa defineasca intelectualul si as mai dori ca sa imi explice si mie diferenta dintre a fi destept si a fi inteligent, pentru ca eu am o boala sa pornesc mereu, in orice analiza de la definitii, iar daca nu le stiu, le caut. In al doilea rind, as dori ca romanii, nu numai cei din tara, sa defineasca doua cuvinte foarte importante ina ceasta perioada si anume, adaptare si asimilare. Dupa aceea, daca ajungem la definitii comune si le vedem introducerea lor in contextul actual economic si politic din Romania, putem porni la drum. Romanii nu trebuie sa fie din tara Piata Universitatii, din tara Piata Victoriei, din tara, Palatul Cotroceni si asa mai departe... Ei trebuie sa fie cu totii romani si sa isi respecte opiniile unui altuia. Eu cred si chiar am conturate unele solutii prin acre magarii care conduc pot fi pusi in genunchi, chiar de cei care ii intretin in functionarea lor partinica... Multumesc din nou pentru comentariu si te astept chiar cu critici, ori de cite ori timpul iti permite acest lucru. Cu respect si sa ai un sfirsit de saptamina placut alaturi de cei dragi.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!