ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Se apropie Estul Europei de fenomenul de autodistrugere? Razboiul potential si conflictele interne, pot duce aceasta zona in abis. Nimic nu este intimplator…(Partea II a)

Se apropie Estul Europei de fenomenul de autodistrugere? Razboiul potential si conflictele interne, pot duce aceasta zona in abis. Nimic nu este intimplator…(Partea II a)

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Noi toti stim, prin intermediul studiului naturii umane sau la o privire subiectiva, faptul ca acesti politicieni capitalisti au in comun alinierea buzunarelor lor pentru a fi umplute, cit mai repede, prin orice modalitati si cu orice risc, stiut fiind ca oricind sint in pericol, frauda va fi legalizata de catre sistemul capitalist si vor iesi din culpa..

Auzim strada strigind: “Nu credem in Guvernul nou ales!” si ne intrebam: In ce mai poate crede strada, in cadrul acestui sistem capitalist care ii minte la scoala, in familie, la locul de munca, in relatia cu prietenii si peste tot…?

Realitatea este ca Estul Europei, poate fi sacrificat si integrat intr-un razboi sau miscari de strada de proportii inimaginabile cu distrugeri colosale. Cauza principala fiind incompetenta politicienilor, alesi de altfel, ceea ce ne arata incompetenta fiecaruia dintre noi in fata cutiei de vot.

In al dolea rind, incompetenta politicienilor UE, care sint cu mult mai ingrijorati de Brexit si de salariile lor, decit sa faca fata unei realitati din Europa de Est, ale carei controverse si conflicte sint total ignorate.

De aceea am spus si o spun, aceste proteste nu au nici un motiv sa se desfasoare nici la Universitate, nici in Piata Victoriei, nici la Cotroceni si nici intr-un alt loc unde au fost inscaunate autoritatile romane.

Protestele de proportii trebuie sa fie in fata ambasadelor tarilor cele mai influente din UE, in fata reprezentantelor UE in Romania si a tot ce este legat de UE si care isi pun pecetea pe deciziile luate in economia si politica din Romania..

Acei magari trebuiesc intrebati ce cred despre aceste conflicte majore din zona est europeana, cum vad coruptia, cum au rezolvat-o la ei acasa, cum vad capacitatea sistemului de a preintimpina coruptia institutionalizata, predata chiar de acesti infractori politici ai UE…

In acest fel, protestantii ar fi vazuti de o lume intreaga si de cei ce sufera la fel ca si ei, in aceste tari asa zis dezvoltate, dar pentru unii fiind o viata de huzur…

Se pune din ce in ce mai mult problema NATO in discutiile est europenilor, iar Trump se arata indignat ca membri aliantei nu participa financiar in mod corect la sustinerea aliantei, lasind pe americani sa suporte greul, iar americanii dorind ca UE sa finanteze mascat forta militara a SUA, care la rindul ei sa faca ce doreste pe toate colturile continentului si globului.

Liderii NATO au ales ca alianta sa desfasoare forte militare in tarile Baltice si estul Poloniei, pentru a contrabalansa un pericol inexistent, Rusia, care dupa opinia lor a acaparat Crimeea de la Ucrainieni si nu si-a luat inapoi teritoriul avut..

Toata aceasta tevatura militara a NATO si a americanilor in special, a avut ca finalitate crearea unei tensiuni si stari de confruntare cu Rusia si nu in ultimul rind, in interiorul statelor est europene.

 

 

Haosul din UE si ideologia invechita a NATO, sint premisele unui eventual razboi, dar nimeni nu intreaba:

Pina unde, exact, poate merge puterea si influenta NATO si pina unde pot merge puterea si influenta Rusiei? Unde este in mod précis granita influentei celor doua entitati? Raspunsurile la aceste intrebari ar elucida o mare dilemma sau ar crea artificial o si mai mare tensiune in dorinta vesticilor de a nu raspunde…

Anexarea Crimeei de catre Rusia, in 2014, a dus la un tablou de eagresor international, prin care vestul a zugravit Rusia, dar Crimeea a fost dintotdeauna teritoriu rusesc si a fost data in administrare Ucrainei in 1954.

Dar nimeni nu intreaba: Ce s-ar intimpla daca Spania ar dori sa isi ia inapoi Puerto Rico, de la americani, care ar fi dreptul ei, pentru ca nu este sub nici o forma si in baza nici unei legi, teritoriu american? Ar accepta americanii acest lucru? Greu de crezut si exemplele pot continua in lumea capitalista asa zis dezvoltata dar fara scrupule, cind vine vorba de bani si interesele gasti de infractori din complexul militar industrial bancar international si mai ales din SUA..

Vestul a generat un razboi TERITORIAL mascat si mocnit, iar oamenii din zona estica a Europei inca nu vad acest lucru. Toate razboaiele au fost generate si intretinute de politicieni, prim ministrii sau regi...  Omul de rind nu inseamna nimic in capitalism, este doar un numar interschimbabil, iar 99% din razboaiele planetare au fost generate de capitalism…

Cite milioane de vietii au fost curmate in aceste razboaie generate de politicieni, care sint cu mult mai ingrijorati de teritorii decit de oamenii care traiesc pe acele teritorii?

Din 2004, NATO si-a extins prezenta si sfera de influenta dincolo de ceea ce promitea in anii 90 Bush si Baker la Berlin, semnind noua ordine europeana impreuna cu Sevarnadze si Gorbaciov, mergind pina la granita Rusiei si invitind Rusia la cel de al Treilea Razboi Mondial, fara de care economia americana pare sa fie in colaps total.

Aceste actiuni de provocare au fost mai intii in Georgia, in timpul lui Mikhail Saskashvili, intre 2004 si 2013, totul incepind sub auspiciile asa zisei democratii promovate de vest, dar in realitate, insasi UE a eliminat ideea de democratie din noile structuri infiintate, structuri cu oficiali NEALESI de popoare ci numiti...

In 2008, conflictul din Georgia, prin care vestul aranjase acapararea unor regiuni ca Abhazia si Ossetia, cu populatie rusa majoritar covirsitoare, a ajuns la apogeu iar Rusia a terminat actiunea in decurs de o zi, restabilind echilibru si redind autonomia acestor regiuni. Cei mai multi americani nu au stiut si nici nu stiu ca Stalin a fost nascut in Georgia

NATO nu a venit sub nici o forma in sprijinul Georgiei, fiind foarte clar rezultatul dar nefiind foarte clar pentru ei, actiunea blitz a armatei ruse si cum pot rusi sa desfasoare un atac cibernetic atit de rapid…

Dar, nu au fost sanctiuni ale vestului pentru Georgia care acaparase cele doua teritorii rusofone autonome, dar vestul a generat sanctiuni pentru Rusia, la preluarea Crimeei..

Fara discutie, problema a fost ca Rusia detinea o flota militara de proportii in zona Crimeea si vestul a dat sanctiuni Rusiei, tocmai in speranta lor si a lui Soros, ca Rusia va parasii zona de influenta Crimeea, practic anulind orice contact militar al rusilor cu Marea Neagra, pentru ca la foarte scurt timp, SUA ar fi acaparat Crimeea si ar fi facut din Marea Neagra o zona militara a lor si a NATO. Deci sanctiunile nu au avut legatura cu Ucraina ci cu zona de influenta teritoriala a rusilor din Crimeea..

 

Continuare in Partea a III a

 

Adrian Cosereanu

Last Updated on Saturday, 11 February 2017 22:44  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.