ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Se apropie Estul Europei de fenomenul de autodistrugere? Razboiul potential si conflictele interne, pot duce aceasta zona in abis. Nimic nu este intimplator…(Partea IIIa)

Se apropie Estul Europei de fenomenul de autodistrugere? Razboiul potential si conflictele interne, pot duce aceasta zona in abis. Nimic nu este intimplator…(Partea IIIa)

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Uniunea Europeana nu este sub nici o forma o uniune economica, ci o uniune “politica” fortata si legata in totalitate de NATO si actiunile aliantei, la cheremul americanilor.

Tratatul de la Lisabona(cunoscut initial ca Tratatul Reformei), care a fost initial un acord international, ce se dorea sa creeze un federalism constitutional de baza al UE, FARA sa fie vreodata supus vreunui vot sau sa informeze populatiile tarilor din UE despre continutul lui in amanunt.

Tratatul de la Lisabona a fost semnat de tarile membre din acea perioada, in Decembrie 13, 2007 si a fost in functiune pina in Decembrie 1, 2009. Pentru cei ce citesc acest acord, este foarte clar de ce Trump doreste sa paraseasca alianta NATO si la fel si Le Pen, in Franta.

In plus, Trump este nevoit sa faca un gest de reciprocitate fata de Presedintele Putin, astfel ca iesirea ar insemna si o alta tratare a Ucrainei, care are un contract direct cu UE, privitor la o alianta militara, prin care Ucraina poate fi foarte usor considerata ca un membru al NATO, cu drepturi partiale, inca.

Ceea ce Trump nu are cum sa agreeze, iar dupa aflarea vesti cum ca o tara amarita ca Ucraina condusa de un presedinte miliardar si o sleahta nazista reprezentata de Svoboda si Right Sector, Presedintele Trump va face tot posibilul ca lucrurile sa nu degenereze defavorabil zonei si Americii.

Sanctiunile vestului impotriva Rusiei sint de o ipocrizie, pe care Trump o va elimina curind, ele fiind dictate de dorinta NATO si a Americii lui Obama de a pastra controlul asupra Marii Negre prin intermediul Crimeei. SUA nu va renunta niciodata la bazele militare din Japonia, de la Okinawa, care controleaza o buna regiune din Pacific, iar Rusia nu a reprosat niciodata acest lucru lui Trump si nici unui presedinte american, in pofida demonstratiilor imense de protest ale populatiei japoneze…

Flota militara rusa din Crimeea nu va dispare niciodata, asa cum nici Okinawa nu va dispare vreodata. Daca Rusia ar pierde iesirea flotei sale militare la Marea Neagra via Crimeea, este foarte clar ca locul ei va fi luat de NATO, ceea ce nu se va intimpla niciodata, ceea ce face ca anexarea Crimeei sa fie o urmare logica a strategiei de ajungere a NATO in zona Marii Negre la granita cu Rusia. Nici un imperiu la nivel mondial, niciodata, nu a agreat pericol la granitele lui. Intotdeauna cind acest pericol a aparut, el a fost dezamorsat prin forta sau alte modalitati. America nu a acceptat pericolul socialist sau comunist din tarile central americane si sud americane, creind via CIA, fel de fel de scenarii de dezansamblare a lui, cu riscul a mii si mii de morti.

Oricum, Ucraina ramine o zona strategica si un mare semn de intrebare pentru comunitatea internationala.

 

FMI este mai mult decit dornica sa ofere imprumuturi Ucrainei, fondul ”bucurindu-se” de dreptul de veto al SUA, dar facind acest lucru, FMI poate avea surprize majore in Europa de Est, unde Rusia poate interveni pentru a crea imposibilitatea platilor, totala sau partiala, a banilor datorati de tarile din zona catre FMI. Interventia FMI, demonstreaza ca rolul fondului nu este unul economic ci politic, iar Trump nu are nevoie de asa ceva in acea zona si in acest sens vor iesi scintei in Congresul America, datorita sacalilor din ambele partide, care isi trag ”seva” sau spaga, cum vreti sa o denumiti, din conflictele la care participa complexul industrial militar bancar...

Ucraina, prin intermediul nazistilor care conduc tara, isi inchipuie ca SUA va interveni militar in favoarea lor, ceea ce nu se va intimpla.

Ceea ce este interesant, este faptul ca Belarus si Rusia, simuleaza un gen de conflict care se doreste a fi interpretat de vest ca un butoi cu pulbere la granite Rusiei, dar Trump stie ca acest lucru este o capcana pentru cei din UE si ca, cel mai bun indicator al relatiilor dintre Rusia si Belarus, este aprovizionarea ritmica cu gaz, chiar daca Belarusul reclama un prêt prea mare si promit generarea unui conflict diplomatic, la care Trump nu are cum sa inghita momeala, dar UE cu siguranta o va lua. Ca imaginea unui conflict intre Belarus si Rusia sa fie cit mai verosimila, Rusia a instituit un control mai riguros la granita cu Belarus. Cit de riguros, nu stie nimeni, pentru ca cele doua tari au avut granitele deschise una fata de cealalta pentru mai bine de douazeci de ani. Belarus a impus o viza de cinci zile pentru orice strain care intra in tara, si pentru cei din UE si SUA, iar vestul vede in mod naiv aceasta masura ca o potentiala apropiere a Belarusului de vest, ceea ce nu se va intimpla niciodata, dar UE a luat deja momeala..

In acest moment, in estul Europei, sintem martorii unei fragmentari sau dorintei de fragmentare a unor tari si guverne, datorita unei situatii economice extrem de precare induse de vest si mai ales de sistemul capitalist importat cu urale in aceste tari. Daca ne deplasam in zona tarilor Baltice, vedem tarile din zona opunindu-se Rusiei, chiar daca ele sint 100% dependente de gazul rusesc, fara de care economia lor poate intra in intuneric vesnic si la mina mizeriilor capitaliste vestice, care au distrus in calea lor tot ce a existat...

Lituania, Estonia si Letonia au aderat la NATO si UE si de aici vine intrebarea: Unde se sfirseste influenta NATO si unde incepe influenta Rusiei? Liderii romani nu vad inca acest aspect si nu isi pun aceasta intrebare si cel mai sigur si-o vor pune prea tirziu. Din acest motiv, zona est Europeana devine din ce in ce mai periculoasa...si in care se pot lua orice decizii pe muchie de cutit….

Realitatea este ca actualul Secretar de Sat al SUA, Rex Tillerson poate fi de mare ajutor in vedrea detensionarii situatiei din Europa de Est si el a fost cea mai inteligenta alegere a lui Trump. NATO este dominata categoric de SUA, dar acest lucru este in contradictie cu prevederile Tratatului de la Lisabona… In acest moment mai apare o intrebare: Oare, plateste SUA factura militara pentru UE, care prin Tratatul de la Lisabona, creaza imaginea NATO ca o forta militara a UE?

Tillerson a spus de curind ca, “Rusia este foarte periculoasa, dar este este predictibila..”

Tillerson stie foarte bine Rusia si are o perioada destul de lunga in compania rusilor si chiar a Presedintelui Putin, el stiind situatia politica si potentialul rus, cu mult mai bine decit intreg Congresul de scursuri politice.

Este indubitabil faptul ca Tillerson si Trump vor stabili cu Rusia un dialog constructiv pentru a garanta pacea mondiala. Asa zisii Democrati americani din Congres, sint extrem de preocupati in acest moment cu incercarile de a impiedica pe Trump si Tillerson sa creeze un climat de respect diplomatic in relatia cu Rusia, acesti democrati alimentind proteste masive pe intreg teritoriul american, iar impreuna cu presa arondata la gasca lui Clinton & Soros, sa deturneze atentia poporului si chiar mondiala de la adevaratele probleme globale care au fost in cea mai mare parte create de Admnistratia Obama.

Romania este inca in zona gri a politici vestice si in mare pericol, cu un popor foarte usor de manipulat si niste lideri sovaelnici, care pentru a-si mentine scaunele, tac si lasa minciuna sa devina realitate. Sa speram ca ma insel si lucrurile vor merge pe un fagas mult mai bun si pasnic…..

 

Adrian Cosereanu

Last Updated on Saturday, 11 February 2017 22:42  

Comments  

 
0 #1 argos 2017-02-16 17:36
Romania are nevoie de lideri tehnocrati adevarati cu experienta in special in domenii ca transporturi si energie. Ar trebui ca tara sa ne concentram pe o relatie constructiva bazata pe proiecte concrete cu tari ca Germania, Italia si Turcia, popoare ce avem, istoric si cultural, in primul rand ceva de impartit. Rusii ar trebui privit mai putin ca babaul din rasarit si mai mult ca cel mai important furnizor de metale rare din lume, de care o economie relansata bazata pe industrie, ar avea nevoie. Cat despre intelectualii care protesteaza sunt exact copiii, despre care am vb in alt articol ce credeau ei ca schimba lumea studiind in universitati depasite, care au obtinut o diploma si muncesc pe salarii de tamplar, sudor sau strungar la "multinationala" pentru ca sunt prea sclifositi sa faca meseriile enumerate. Si fereasca Sfantul sa ajunga astia la putere-------------------------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Asta a iterat Lavrov la intilinirea cu Rex Tillerson de acum citeva zile... PRAGMATISM, a fost cuvintul de ordine oferit de Presedintele Putin. Este ceea ce ceri si tu si eu si zute de milioane de oameni. Vor americanii asa ceva? Cu siguranta nu, pentru ca este greu sau poate imposibil sa traversezi de pe trotoarul Wall Street pe cel al Main Street si sa renunti la speculatii pentru cistig in timp...ei nu mai pot avea rabdare sa fie la constructie ci numai in specula. Da, ai perfecta dreptate, sint de acord cu tine si pe aceasi pagina.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!