ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Trump incepe “epurarea” prin arestari masive ale emigrantilor ilegali. Manifestatii de proportii in California si pe intreg teritoriul SUA. Administratia Americana pregateste pentru luni, 13 Februarie o alta lege cu privire la emigrantii ilegali din SUA..

Trump incepe “epurarea” prin arestari masive ale emigrantilor ilegali. Manifestatii de proportii in California si pe intreg teritoriul SUA. Administratia Americana pregateste pentru luni, 13 Februarie o alta lege cu privire la emigrantii ilegali din SUA..

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Trump a promis in alegerile prezidentiale, masuri extraordinare pentru oprirea emigratiei ilegale si trimiterea in tarile de origine a emigrantilor ilegali care locuiesc ilegal in SUA.

Emigratia ilegala a fost cunoscuta de zeci de ani, a ajutat economia SUA, a creat preturi la produsele alimentare pe care americanul sa si le poata permite, a construit case pe care americanul sa si le poata permite, iar unii investitori si bancile, sa devina atit de bogati, incit pot spune acum, ca nu mai au nevoie de emigratie ilegala.

In SUA, exista cel putin 11,5 milioane de emigranti ilegali, majoritatea hispanici…De ce au fost acceptati pina acum si de ce, aceia dintre ei care au muncit si au creat valoare pentru America, nu au fost rasplatti cu cetatenie americana sau cu rezidenta permanenta in SUA?

Pai, nu avea cum sa se intimple asa ceva, pentru ca acceptindu-i pe cei care muncesc si au muncit mereu din greu pentru a-si sustine familia, nici un investitor nu ar fi gasit mina de lucru pe care sa o plateasca asa cum facea si o face cu emigrantii ilegali. Nici o banca nu ar fi facut un numar urias de imprumuturi pentru contractarea de case ale populatiei, daca acesti emigranti ilegali nu ar fi existat si nu ar fi lucrat mai mult pe degeaba, cistigind de cel putin 8 ori mai putin decit un resident american sau un cetatean american..

Obama a stiut de ei, dar a acceptat sa primeasca multumiri de la miliardarii din constructii, agricultura si industria alimentara. El a acceptat sa isi petreaca vacantele in cele mai luxoase zone ale tarii si in insule paradis, alaturi de acesti miliardari, unii dintre ei, ca Richard Bronson, chiar din afara tarii, tocmai pentru ca acesti asa zisi capitalisti isi bazau si isi bazeaza bogatia, in cea mai mare parte, pe acesti emigranti ilegali…

Acum urmeaza pogromul impotriva lor, declansat de Trump, care la rindul lui, direct sau indirect, a beneficiat de munca si valoarea creata de ei, in constructii.

Fara discutie ca cei mai vocali sint tot cei ce au profitat de acesti emigranti ilegali, iar strada, omul de rind, intelege ca acesti oameni nu se mai pot intoarce de unde au plecat lasind o parte din familie in SUA, ei plecind fara bani, fara familie, fara casa si fara speranta…

O alta categorie de locuitori ai SUA, emigrantii legali, au o opinie divizata. Unii dintre ei, au asteptat ani de zile ca sa fie primiti in SUA legal si nu pot accepta ca niste emigranti ilegali sa vina in SUA, cind doresc ei, si sa primeasca viza de sedere in timp ce lucreaza si fac ceva bani in America.

Cei care au emigrat legal, au platit sume mari de bani si au trebuit sa dovedeasca faptul ca au bani de subzistenta la venirea in SUA si au facut-o, iar dupa ce au venit, au cheltuit toti banii pentru a se stabili cu familia, bani care au intrat automat in economia Americana, in timp ce emigrantii ilegali au venit fara nici un ban, au apelat la fel de fel de ”gauri” ale sistemului pentru a supravietuii, au facut ceva bani, nu au avut conturi in banci si deci nu au putut fi taxati, au trimis bani acasa, in tarile de unde provin, fie pentru existenta familiei de acolo fie pentru eventuale investitii, au nascut copii care automat au luat cetatenia americana si sint in asteptarea rezidentei permanente sau chiar cetateniei, insa...Trump are alt punct de vedere si deja a declansat arestari masive ale emigrantilor ilegali pe intreg teritoriul SUA.

Sint in cadrul acestui proces de ”epurare” la scara larga, incalcari ale Constitutiei Americane? Opozitia spune ca da, Trump spune ca nu, populatia de rind fiind divizata.

Realitatea este ca acest proces demarat de Trump, este unul extrem de agresiv si cu multe sincope, Administratia neintentionind sa creeze un plan legal prin care acesti emigranti trimisi in tarile lor, sa poata fi reprimiti cu prioritate, in urma unui proces legal de cerere de emigrare, demarat la ambasadele americane din tarile lor... Nu exista nici un plan care sa atenueze aceasta actiune agresiva a Administratiei Americane.

Actiunea prezinta un risc economic si social de proportii, atit prin masurile pe care emigratia hispanica le va lua in vederea contracararii masurilor lui Trump, ei déjà anuntind ca vor bloca tribunalele in scopul de a genera o cadere a sistemului legal american. Pe de alta parte, cu siguranta, rudele celor expulzati, vor fi nevoite sa cheltuie banii pentru a le trimite celor evacuati, bani care nu vor mai intra in circuitul economic american.

O alta consecinta ar fi preturile, in special la produsele agro alimentare, care vor sari in aer, in conditiile unei economii terminate din radacini, in care americanii déjà nu isi mai pot permite nici produsele realizate in China, insa alimentele au fost si sint produse in America, in cea mai mare parte a fructelor, legumelor, produselor din carne, piine, oua si produse lactate, al caror prêt a fost bazat pe munca la negru a emigrantilor..

Ceea ce vad foarte interesant si nepus pe “tapet”, este faptul ca multi miliardari si multimilionari americani, care au realizat bogatie incredibila din munca acestor emigranti ilegali, nu discuta nimic de taxele pe care ei nu le-au platit atit la profitul realizat cit si pe salariile pe care le-au oferit…

De unde au avut ei atitia bani cash pentru a plati milioane de emigranti ilegali, netrecind nici un ban prin banci si chiar avind acces la asa sume in cash?

De ce nu doresc ei sa plateasca inapoi o parte din aceste sume care au eludat fiscul si sa creeze o forta de munca legala din acesti emigranti ilegali, care au muncit si produs pentru SUA?

https://www.wsj.com/articles/mexicans-vow-to-fight-trump-by-jamming-u-s-courts-1486768500

Nimeni din sistemul de justitie american nu a avut nici un interes sa rezolve problema stabilirii acestor emigranti ilegali, iar cei care lucreaza in sistemul de emigrare, spun ca numarul cazurilor de cerere de azil in America este cu mult peste capacitatea lor de a le rezolva… Dar, nu au stiut pina acum?

Cu numai doua zile in urma, agentii federali au inceput masiv arestarile emigrantilor ilegali, dupa cum relateaza chiar Reuters, arestind mii, in cel putin patru state, majoritar hispanice, autoritatile anuntind ca actiunea va continua…

http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-immigration-arrests-idUSKBN15Q02I

O panica de proportii a cuprins comunitatile hispanice pe intreg teritoriul SUA, ele fiind cele mai afectate dxe deportarile dictate de Trump, dar nici comunitatile arabe si mai ales africane, nu sint ferite de furia agentilor federali cu sarcini de deportare…dupa cum anunta chiar ziarul Congrsului American, The Hill.

http://thehill.com/latino/319044-panic-setting-in-among-hispanics-over-deportations

Paradoxul apare din analiza politica si perversitatea americanului de rind, care una gindeste si are o alta comportare cind se loveste de realitate. Trump a  fost votat majoritar de catre populatia muncitoare si agricultori, de cei cu cistiguri mici si cei fara scoala si educatie superioara, in general.

Odata cu deportarile, sint sigur ca acesti oameni care l-au votat pe Trump nu vor accepta sa lucreze pe salariile emigrantilor ilegali, insa nu vor accepta nici sa plateasca pe produsul de la raft, un alt prêt, cu mult mai mare, pentru ca nu vor primi salarii in concordanta cu aceste preturi…. Intrebarea ar fi: Vor mai fi ei de acord cu Trump, asa cum au fost cu numai trei luni in urma sau vor urma secesiuni si proteste violente in strada.

Asa cum gindeste Trump si cit de repede reactioneaza, asteptind rezultate peste noapte, el nu va putea rezista pina la finalul anului, pentru ca nu intelege ca a fi manager politic este altceva decit a fi manager la un hotel.

Ceea ce pare sa fie cel mai rau, este alternativa care se va crea odata cu prabusirea lui Trump, care mai mult ca sigur va fi una de genul Hillary Clinton…ceea ce automat va aduce razboiul si milioane de morti, printre care si oameni care acum accepta sau nu actiunile lui Trump...

Au inceput sa apara organizatii constituite legal care sa apere acesti emigranti ilegali si legea in SUA, care, pare sa fie ca si cea din Canada:”Legile sint facute sa fie respectate de cei ce nu isi pot face propriile lor legi..”

Este extrem de interesant cum un sistem juridic al SUA, anunta ca lupta din rasputeri pentru emigrantii ilegali, eludind chiar acesti magistrati legea si apelind la sentimente, in dauna faptelor reale.

De ce nu a protestat aceasta justitie cu ani in urma, pentru gasirea solutiilor de legalizare pe anumite criterii a acestor emigranti ilegali? De ce sistemul juridic a creat chiar ”gauri” in sistem, prin care acesti emigranti ilegali sa poata urma facultati pe care sa le plateasca, pentru ca studentul este ”customer” in sistemul capitalist, prin care acesti emigranti ilegali au putut sa obtina permis de conducere legal si multe , multe altele..

De ce a creat sistemul juridic aceste posibilitati ilegale? Mai exista lege in America? Eu cred ca SUA nu a fost niciodata, nici un stat constitutional si nici dominat de aplicarea stricta a legilor, ci a fost si este un “vest salbatic”, la indemina unor sacali.

In America orice afacere se incepe ilegal, intr-o masura sau alta si se legalizeaza cind fondul de bani cistigat este considerat ca fiind corespunzator…, ceea ce inseamna o tara fara lege, dar in care un numar minoritar de emigrati ilegali, trebuie sa urmeze legea si nu cei care au facut averi din exploatarea lor, sa intre in puscarie…

America se va lupta cu o armata de emigranti ilegali, iar ceea ce va distruge din temelii SUA, este lupta acesta in care ilegalii nu au ce sa mai piarda si vor apela la orice, americanii nefiind sub nici o forma pregatiti. Numai un razboi il mai poate scoate pe Trump din conul de umbra in care a intrat… Sper sa ma insel.

 

Adrian Cosereanu

 

 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.