ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI In premiera mondiala, guvernul suedez se plinge de faptul ca incaseaza un volum prea mare de taxe. De ce? Cum folosesc suedezi mecanisme simple pentru “detronarea” sistemului financiar capitalist praduitor.

In premiera mondiala, guvernul suedez se plinge de faptul ca incaseaza un volum prea mare de taxe. De ce? Cum folosesc suedezi mecanisme simple pentru “detronarea” sistemului financiar capitalist praduitor.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Am spus intotdeauna ca exista solutii inteligente pentru a pune in genunchi acest sistem capitalist praduitor si mai ales banca centrala si guvernul unei tari capitaliste. Pentru aceasta, trebuie unitate, o gindire de stinga puternica, inteligenta si o eliminare a crizei de autoritate in societatea civila prin crearea de structuri care sa lupte cu acesti monstrii capitalisti. Se poate si este la indemina oricarei populatii sa o faca, fara violenta si fara iesiri in strada.

Suedezii au facut-o si acum pun in pericol atit guvernul cit si banca centrala a Suediei, care in mod pervers capitalist, invoca o situatie economica dificila si promoveaza dobinzile negative, care distrug intreaga tesatura a societatii.

Cum? Foarte simplu. Contribuabilii suedezi au platit la taxele anuale datorate statului, cu mult mai mult decit trebuia, suma diferenta fiind un fond de economie al lor la stat, pe care il pot scoate cu o dobinda oferita legal de stat. Suma in surplus platita de suedezi la taxe a fost de proportii iniamginabile pentru guvern, care a intrat imediat in criza…

http://www.businessinsider.com/swedish-government-collects-too-much-tax-2017-2

https://mishtalk.com/2017/02/22/hard-times-sweden-complains-it-collects-too-much-tax/

Surplusul generat a fost de peste 9,5 miliarde de dolari, numai pentru 2016, mai mult de jumatate provenind din plati suplimentare platite de contribuabili la taxe.

In aceasta situatie, guvernul suedez va avea de platit contribuabililor, peste 4 miliarde de dolari, mediului de afaceri si individualilor, care au platit cu mult mai mult decit trebuia sa o faca pentru 2016.

Guvernul a incercat si incearca sa descurajeze o astfel de practica, dar datorita manevrelor bancii centrale de a duce dobinzile la banci la negativ, contribuabilii au reactionat.

Asadar, in timp ce dobinzile la banci au fost reduse semnificativ, afectind economiile populatiei si fondul de pensii in principal, dar si toate programele sociale, educationale si de sanatate, Suedia a inregistrat un surplus enorm din taxe platite peste ceea ce datorau contribuabilii, dar acesti contribuabili, vor cistiga 0,56% dobinda anuala de la statul suedez, pentru sumele platite in plus, in acest fel contribuabilii folosind contul de taxe al statului ca un depozit al lor pentru economii si ferindu-se de dobinda negativa applicata de banci.

De aceasta data, guvernul va intra in criza si va trebui sa ia masuri fata de politica monetara a bancii centrale suedeze, pentru a revenii la rate decente ale dobinzilor la depozite.

Multe guverne ar fi mai mult decit bucuroase sa se intimple asa ceva si sa existe un ”sprijin” al contribuabililor fata de contul de acumulare de taxe al guvernului respectiv, practic mai mult de jumatate.

Dar, nu guvernul suedez, care se plinge acum de faptul ca acest ”imprumut involuntar” de la proprii cetateni, va costa statul peste 800 de milioane de coroane suedeze, care ar insemna ca reprezinta o cheltuiala cu dobinda, mai mare decit ei ar fi platit pe piata financiara artificiala si perversa controlata de banca nationala a Suediei.

Si uite cum din cistig, statul suedez isi vede diminuate fondurile, ba mai mult, se creaza de catre contribuabili, o debalansare la bugetul taxelor locale si nationale, controlat de aceasta data de cetateni, care is pot retrage banii de la guvern oricind cu dobinda aferenta sau pot lasa banii in contul de taxe si vor primii mai departe dobinzi, daca guvernul nu le va rezolva problema....
 Cu siguranta, dupa cum arata publicatiile suedeze, situatia va trena, iar cetatenii suedezi nu sint dispusi sa renunte pina cind guvernul nu le va da asigurari exacte ca va schimba politica fiscala si va influenta banca centrala sa desfasoare un circuit monetar corect si in avantajul cetatenilor...

Deci se poate, asa cum am spus intotdeauna, dar suedezi au o traditie socialista inpamintenita de zeci de ani si inteleg ca o societate a inegalitatii economice nu este in avantajul nici unui membru al acestei societati...

Cu numai o saptamina in urma acestui mecanism-boicot al contribuabililor fata de Banca Centrala a Suediei si guvernul suedez, banca centrala anunta un traseu spre negativ, puternic, al dobinzilor….dar se pare ca acum se vor calma.

Chiar daca banca centrala va decide sa dea zero dobinda contribuabililor care au depus un surplus semnificativ la taxe, guvernul suedez va pierde cu siguranta bani, pentru ca fata de ceea ce trebuie sa dea cetatenilor, adica zero dobinda, acest guvern va fi obligat sa piarda la banca centrala dartorita dobinzilor negative..

Daca guvernul va incerca sa ”ciupesca” din fondul suplimentar depus de contribuabili la contul de taxe, prin decizia de a aplica la acest fond o dobinda negativa, in acest caz, guvernul sudeze si-ar ”asigura” iesirea masiva in strada a contribuabililor si o serie de procese pe rol la toate tribunalele internationale, pe care le va pierde cu siguranta.

 Trezeste-te Romania, capitalismul nu este un sistem invulnerabil, chiar daca este la indemina unui grup de jigodii si infractori internationali, pentru care oamenii sint niste numere interschimbabile…

 

Adrian Cosereanu

 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!