ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Avem nevoie de inflatie, asa cum spun bancile centrale capitaliste? Cit ar trebui sa fie pentru a avea un echilibru economic si a putea relansa cresterea economica? Este inflatia periculoasa sau deflatia?

Avem nevoie de inflatie, asa cum spun bancile centrale capitaliste? Cit ar trebui sa fie pentru a avea un echilibru economic si a putea relansa cresterea economica? Este inflatia periculoasa sau deflatia?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Gospodaria tipica americana are in acest moment un venit sub nivelul venitului din 1999. Preturile din ce in ce mai mari din magazine si din zona serviciilor fac ca viata sa devina din ce in ce mai grea pentru multi americani. Dar cea mai mare problema, care ii face pe multi americani sa nu mai poata dormi noaptea, o reprezinta DATORIILE.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/12/29/over-prescribed-antidepressants.aspx

http://health.usnews.com/health-news/health-wellness/articles/2015/02/25/the-dark-link-between-financial-stress-and-depression

 

Banii reali, sustinuti de aur, sint limitati ca si aurul din trezoreriile bancilor nationale capitaliste si Rezervelor Federale. Aceasta cantitate de aur limitata, duce evident si in mod logic, economic, la o limitare mai mult decit necesara a datoriilor care pot fi contractate, pentru ca exista un volum limitat de bani care poate fi oferit ca imprumut consumatorilor de catre banci.

https://www.federalreserve.gov/faqs/currency_12770.htm

 

Dupa 1971, sistemul de tiparire a banilor iresponsabil, practic scoaterea pe piata a unor bancnote a caror tiparire costa citiva centi, avind valori de 50 sau 100 de dolari, acest sistem a permis crearea de datorii nelimitate si contractate in mod galopant.

In acest moment sint peste 200.000 de miliarde de dolari datorie la nivel global, de peste trei ori mai mult decit valoarea productiei mondiale... dezastru.

Dar economic ar trebui sa gindim realist: Daca datoria creste, inflatia devine un cosmar de nedescris, amplificind volumul datoriei.

In prima faza bancile centrale si Rezervele Federale se bucura ca exista inflatie, dupa care survine moartea economiei. Cresterea preturilor le indica bancilor care imprumuta, ca banii pe care ei ii au la dispozitie pentru a imprumuta isi pierd din valoare, ceea ce face ca aceste banci sa solicite o marire a dobinzilor, pentru a-si pastra valoarea fondurilor pe care le au in rulaj in sensul imprumutului clientilor bancilor si as pastra valoarea rezervelor.

Deci o cresere a dobinzilor, este iminenta in citeva zile prin intermediul deciziei care va fi luata de Sefa Rezervelor Federale Janet Yellen, care cu siguranta va promova o marire a dobinzilor, chiar daca Trump este total impotriva acestei decizii.

Problema centrala, este faptul ca in aceasta perioada de citiva ani, institutiile cele mai mari, private, cum ar fi bancile, fondurile de pensii, coropratiile de proportii  si chiar guvernele capitaliste, ca principali jucatori in sistemul “Deep State”, au prosperat in cadrul acestor dobinzi aproape de zero sau chiar zero… intr-o economie desincrnizata si anormala.

In acest moment, aceste institutii sint exact ca animalele adaptate la tropice, care sint transferate la polul nord, ele tremurind de frig si chiar riscind sa moara, cind vintul rece al schimbarii sulfa puternic…iar vintul schimbarii de proportii sulfa cu o forta pe care aceste institutii nu si-au imaginat-o.

Realitatea este ca o crestere cu numai 1% in costul datoriei, daca s-ar aplica la datoriile la nivel mondial si este foarte posibil acest lucru, ar costa mai mult de 2.000 de miliarde de dolari in dobinzi in fiecare an….

Schimbarea de “stil de viata” a celor care au crezut ca pot imprumuta la nesfirsit fara sa isi faca nici o probema, va duce la un cosmar pentru acestia, printre care se afla si Romania, care nu va mai putea traii niciodata in maimutareala artificiala creata de Isarescu si va trebui sa vina cu picioarele pe pamint…renuntind la multe din obiceiurile dobindite pina in prezent…

 

Propaganda Media, este in cadere libera, pentru ca este din ce in ce mai departe de realitate si chiar cu o pregatire intelectuala precara, multi oameni realizind faptul ca monopolul informatiei mincinoase detinut de Media este in detrimentul poporului..

Gospodariile traditionale si cu un nivel mediu al veniturilor, vor fi cele mai afectate de aceasta crestere a inflatei, pe care o promoveaza bancile centrale pentru a se mindrii cu crearea artificiala a locurilor de munca si cu un fond de bani existent pe piata, mai mare decit inainte.

Imprumuturile pentru contractarea unei case vor creste major. Preturile caselor vor cadea la nivele care sa poata permita din ce in ce la mai putini potentiali cumparatori sa le achizitioneze. Piata creditelor va fi intepenita, pentru faptul ca nimeni nu va putea sti gradul de risc la care se supune imprumutind bani, ceea ce face din ce in ce mai grea functionarea mecanismului de refinantare in baza valorii casei, pentru cumpararea altor bunuri.

Pe de alta parte, multi lucratori vor fi concediati pe perioade variabile sau nedeterminate, acestia fiind in situatia de a reduce masiv consumurile si a elimina proiectele gospodariei, de perspectiva…consumul reprezentind o variabila foarte importanta a sistemului capitalist.

Stocurile vor cadea la valori incredibile in acest moment si vor sta acolo, la valorile reale si nu cele masluite de acum. Fondurile de pensii, din care sint platiti pensionarii, vor trebui si ele reduse, pentru ca marea majoritate a lor sint jucate la Cazinoul Wall Street, ceea ce inseamna ca pensionarii vor trebui sa se impace cu ideea ca vor primii mai putini bani si acestia grevati de inflatie, deci valoarea lor va fi depreciate de doua ori.

In final, guvernul va fi fortat sa plateasca mult mai mult la datoria pe care o are la banci si alte institutii financiare, ceea ce va face ca aceste guverne capitaliste sa renunte la multe dintre cheltuielile bazale si strict necesare pentru functionarea societatii…..

Ce vor face bancile nationale? Cu siguranta, vor creste ratele dobinzilor si in acest fel vor tine in friu inflatia, pe care ei o promoveaza ca un element important in evaluarea sanatatii sistemului si isi doreau ca ea sa creasca….

Va apare din nou Recesiunea economica? Dupa cum am fost avertizati de Rezervele Federale, aceasta banca centrala malefica a SUA, nu se va intoarce niciodata in mod voluntar la un volum realist al ratei dobinzilor, deoarece chiar aceasta banca si toate bancile centrale capitaliste, au creat in economiile lor, o dependenta a sistemului financiar de starea de anormal…

Bancile centrale capitaliste vor creste dobinzile cu siguranta, in foarte scurt timp, iar in Romania, aceste mizerii din lumea financiar bancara, vor avea in vedere in cadrul cresterii, ca aceasta sa fie acoperitoare, in primul rind, a factorului de incredere in moneda nationala…

Dar, recesiunea si o cadere a pietei sint inevitabile in acest an, care va fi unul al colapsului capitalist, el nemaiputind fi tinut la reanimare de catre gloata de mizerii si infractori din finatele mondiale.

In America, vedem un Trump in permanenta graba sa realizeze ceea ce a promis, lasind totul intr-o ordine a prioritatilor greu de inteles. Daca din punct de vedere politic, el ar fi fost un om cu niste cunostiinte solide, ar fi trebuit sa preia de la inceput, chiar de la venire, niste programe financiare si fiscale, putind sa dea vina pe Obama pentru deciziile pe care le lua chiar el, presedintele Trump.

Cu cit se va duce mai mult in timp pentru a lua decizii in acest sens, el va fi mai vinovat si nu va mai putea sa il culpabilizeze pe Obama, pentru greselile facute…

Piata si economiile, in general, sint parte a lumii reale, fara de care nu poate supravietuii nici un sistem. Aceste elemente trebuie sa respire dar sa si inspire in cadrul economiei, plaminii acestor coordonate fiind plini cu ambitii si de cele mai multe ori cu optimism. Dupa primul contact cu realitatea, asistam la greseli si dezamagiri atit in economie cit si pe piata…

Ce vor face bancile centrale si Rezervele Federale americane cind momentul adevarului economic, colapsul, va veni? Aceste banci centrale vor abandona pretentiile lor de a se reintoarce la normal, continuind circul anormalului si artificialului in economii si pe piata.

Aceste banci centrale, déjà au anuntat ca vor cumpara stocuri si bonduri corporatiste, implicindu-se major pe piata, ceea ce este o incalcare grava a capitalismului si regulilor stimulative pe care le pot avea bancile centrale la dispozitie, dar nu sa intervina pe piata si sa modifice artificial parametri pietei.

Va veni foarte curind timpul, cind numai infractorii vor revendica proprietatile lor, inchise in sistemul bancar pentru totdeauna…

Traim un moment inedit al economiei capitaliste in cadere libera si fara nici o idée de cum ar putea fi salvata, ba mai mult, traim un moment in care aceasta economie se distruge pe ea insasi, prin propriile mecanisme, care sint total nefunctionale si impotriva cursului jocului economic mondial.

 

Adrian Cosereanu

 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!