ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Va putea Donald Trump sa onoreze promisiunile facute in alegerile prezidentiale in domeniul financiar fiscal? Cu siguranta IMPOSIBIL, iar incepind cu 15 Martie, vom vedea apocalipsa fiscala si financiara in SUA.

Va putea Donald Trump sa onoreze promisiunile facute in alegerile prezidentiale in domeniul financiar fiscal? Cu siguranta IMPOSIBIL, iar incepind cu 15 Martie, vom vedea apocalipsa fiscala si financiara in SUA.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Se pare ca nimeni nu mai poate scoate SUA de pe acest drum spre colaps….

Vedem zilnic decizii si ordine executive promovate si puse in practica de Trump, dar toate acestea se refera la masuri represive si mai putin la partea de constructie sau reconstructie a unei societati care sa aiba pretentia iesirii din criza economica cumplita in care se afla.

Vedem demonstratii peste tot, legat de deciziile lui Trump si ne intrebam ce fel de decizii poate lua in domeniul fiscal si financiar, pentru ca acesti oameni nemultumiti si cei care inca mai cred in Trump, sa fie determinati si motivati sa accepte un eventual program de austeritate constructiv.

Ne intrebam daca America nu va lua in disperare decizii care sa distruga pacea mondiala, economia mondiala si planeta in cele din urma. Toate par sa fie scenarii posibile, daca Trump nu va convinge Congresul sa ridice plafonul de indatorare al Americii. Deocamdata, entuziasmul lui Trump il poate baga in “cursa” si distruge pentru totdeauna. Sa venim la calcule simple.

Datoria de astazi a Americii, este foarte aproape de 20.000 de miliarde de dolari, ceea ce inseamna 106% din PIB-ul american...un dezastru real. Guvernul Trump mosteneste un deficit de peste 10.000 de miliarde de dolari, care va trebui platit in urmatorii 10 ani, dupa cum sint acordurile semnate.

In acest mediu financiar extrem de toxic, Trump doreste sa cheltuie din ce in ce mai mult pentru aparare, care nu produce nimic. Doreste sa reduca substantial taxele pentru mediul de afaceri si personal. El doreste sa construiasca un zid la granita cu Mexicul, care reprezinta o cheltuiala, la prima vedere, de peste 7 miliarde de dolari si sa investeasca cit mai mult in securitatea granitei, care mai inseamna alte miliarde. El doreste sa faca cheltuieli suplimentare cu mult mai mari pentru veteranii de razboi, veniti permanent dupa teatrele de lupta unde America a generat si intretinut razboaie inutile. Trump doreste sa investeasca masiv in infrastructura, unde sute de miliarde de dolari asteapta sa fie investiti si unde drumuri darapanate si poduri care stau sa cada asteapta si ele miliardele de dolari. Mai sint si aletele, la Sanatate, Educatie, dar daca punem cap la cap aceste potentiale cheltuieli, ne gindim ca este o nebunie si o poveste care nu are cum sa sfirseasca decit in colaps si dezastru de proportii la nivelul societatii americane, economiei tarii si economiei si pacii mondiale.

Nici nu imi propun sa adun acest noian de cheltuieli pe care Trump le-a promis si care cu siguranta nu se vor putea derula, atita timp cit numai Administratia Trump are un deficit de peste 10.000 de miliarde de dolari, iar datoria tarii este de peste 20.000 de miliarde de dolari, deja in cartile contabile...

Ceea ce trebuie sa ne reamintim in acest moment, este data de 15 Martie 2017, cind va trebui ca, Congresul SUA sa aprobe un alt plafon de datorii care pot fi contractate, data stabilita a fi un fel de bilant si acorduri sau dezacorduri in Congres, in urma carora va trebui luata o decizie fiscala si financiara la nivelul Congresului. Marti 28 Februarie, seara, Trump va avea o alocutiune in Congres, pentru un bilant al primelor saptamini de guvernare.

Ar fi o nebunie de nedescris ca acest Congres sa creasca plafonul datoriei potentiale a SUA la cererea lui Trump, peste datoria pe care o are acum si care creste de la sine oricum, prin dobinzile percepute si penalizari la neplati, deci Congresul va ingheta acest plafon de 20.000 de miliarde de dolari care sint datoria SUA actuala.

Va fi ca o lege care se va accepta unanim si il va lasa pe Trump cu chilotii in vine si la indemina acelorasi sacali din finantele americane, care pot fi contracarati, dupa opinia mea, doar prin instituirea unei dictaturi, ceea ce pare sa fie spre ceea ce se indreapta Trump si echipa lui.

Trezoreria americana are ceva in jurul a  200 de miliarde de dolari in cash, dar America tipareste si consuma prosteste sau arunca bani in diferite directii inutile, in valori de peste...75 miliarde de dolari pe luna, ca o rata medie....

Deci, la inceputul verii, Trezoreria ar fi in faliment si nu va mai avea nici un ban cash, in conditiile foarte posibile, in care Congresul ii va spune lui Trump sa isi respecte promisiunile si sa nu mai contracteze nici un imprumut care sa duca datoria peste 20.000 de miliarde de dolari....

Incepind din 15 Martie 2017, va fi cea mai mare criza financiara generata de plafonul de indatorare al Americii. Totul va fi schimbat si economia capitalista americana, canadiana si mondiala, vor incepe sa sucumbe odata cu intreg lagarul capitalist. Sa speram ca Trump nu va apela in disperare la arme si un eventual razboi regional cu posibilitati de extindere global, pe care cu siguranta il va propune jigodiile din sistemul financiar ca o compensatie. Sa speram ca manevrele militare de proportii ale Iranului care au inceput ieri dimineata pe o suprafata intinsa intre strimtorile Hormuz din Iran si al Mandeb din Yemen, vor fi discutate la ONU si nu la Casa Alba...

Va mai putea Trump sa isi indeplineasca promisiunile facute electoratului, fara sa depinda de gasca de infractori din Congresul American si acceptarea ridicarii de catre ei a plafonului datoriei Americii? Greu de crezut. Daca pina acum, Trump a fost ”lucrat” sau s-a incercat ponegrirea lui de catre Media si serviciile de inteligenta de la Casa Alba, carora le-a facut fata ingnorindu-i si construindu-si mediul lui de lucru, de acum incolo va fi necesar sa intre in politica reala, in lumea perversilor, in lumea coruptiei de proportii inimaginabile... Va putea conduce el ostilitatile si in acelasi timp sa mentina echilibrul necesar pentru constructie? La fel de greu de crezut.

In opinia mea, vom vedea o lupta a sacalilor din Congresul SUA pentru demontarea Guvernului condus de Trump, ceea ce este foarte posibil datorita, asa cum am spus intotdeauna, unui sistem de prioritati in abordarile politice, total eronat si ales dupa criterii care nu au la baza elementul politic, de catre Trump… Nu va exista inlocuirea sistemului medical Obamacare si americanii vor arata in stare jalnica si fara dinti in gura, cu sanatatea subrezita. Administratia Trump nu va avea cum sa isi permita scutiri de taxe partiale sau totale, nici pentru corporatii si nici la nivel individual. Trump nu isi va putea permite cheltuieli si fonduri stimulative pentru infrastructura.... Va fi un dezastru fiscal de proportii pe marginea plafonului datoriei, care nu se va dori sa fie ridicat, dar fara ridicarea caruia, America va sucomba, mai rapid decit se asteapta si cei mai optimisti. Nimeni nu va mai putea vota pentru ridicarea acestui plafon in conditiile actuale, pentru ca mizeriile dupa Wall Street nu isi mai pot lua nici macar dobinzile, pentru ca o parte insemnata din datoria Americii, o reprezinta dobinzile datorate la creditari in scara….

Ce se va intimpla, nu este foarte greu de prevazut, iar situatia care va trena de la 15 Martie 2017 va fi una generatoare de preturi ridicate ale argintului si aurului....

 

Adrian Cosereanu

 

 

 

Comments  

 
0 #1 ermaxer 2017-02-28 13:10
Buna seara
Nu puteti face o functie de 'share" pe fk?
-------------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Multumesc pentru sugestie, am sa incerc.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.