ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI De ce traim din ce in ce mai rau? Mecanismele malefice ale transferului bogatiei in capitalism si crearii inegalitatii si saraciei, ca stari de normalitate, sint principalele cauze…Poate sustine sistemul capitalist un altfel de transfer al bogatiei?

De ce traim din ce in ce mai rau? Mecanismele malefice ale transferului bogatiei in capitalism si crearii inegalitatii si saraciei, ca stari de normalitate, sint principalele cauze…Poate sustine sistemul capitalist un altfel de transfer al bogatiei?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Discutam mereu despre faptul ca nu sintem multumiti cu un lider sau altul, ca sintem furati de sistemul de taxe, ca anumiti politicieni incearca sa beneficieze din ce in ce mai mult de naivitatea noastra, ca unele corporatii sint stat in stat si duc societatile capitaliste unde vor ele si in final, ne intrebam: De ce traim din ce in ce mai mizerabil, muncind din ce in ce mai mult, protestind din ce in ce mai mult, renuntind din ce in ce mai mult la timpul dedicat familiei si in final fiind din ce in ce mai datori la banci?

Despre transferul bogatiei in societate si modul duplicitar cum se face el, a fost si este o discutie permanenta, o discutie prin intermediul careia, capitalistii au incercat sa faca masele sa inteleaga faptul ca sint participante la aceasta distributie a bogatiei in societate si ca prin munca lor, pot fi atit creatori de valoare cit si participanti la dispersia ei in societate.  

Despre centralizarea economica, capitalisti si-au permis sa faca un subiect tabu al economiilor socialiste sau comuniste, chiar daca cea mai accentuata centralizare economica si financiara se inregistreaza in capitalism, creindu-se chiar centre de putere internationale, care prin apasarea unei taste lasa milioane de oameni in saracie si imbogateste un grup de infractori din finantele internationale. Dar, niciodata nu ne-am intrebat: Oare ce cred acesti circari ai finantelor internationale si mai ales cei 1% care isi impart bogatia societatii capitaliste intre ei, despre noi, noi cei care prin ceea ce facem si ceea ce consumam le cream bogatia si le umplem buzunarele?

Transferul total inegal al bogatiei incepe sa aiba un ritm accelerat si din ce in ce mai unidirectional, catre un grup din ce in ce mai mic de infractori internationali legalizati de sistemul capitalist, in detrimentul celor 99%, iar in acest fel, bogatii devenind si mai bogati si saracii, cei care muncesc, devenind si mai saraci, incercindu-se sa li se inoculeze ideea de …criza economica capitalista perena si dorindu-se sa li se explice ca durata ei tine chiar de cit muncesc acesti oameni din ce in ce mai amariti si nu de o dispersare a bogatiei in societate, indreptata numai in directia acestor mizerii din finantele mondiale, ale caror radacini le stim cu totii…

Transferul partinitor al bogatiei nu este o problema individuala ci este o caracteristica a ceea ce se intimpla la finalul unui sistem monetar capitalist bazat pe incatusarea in datorii si controlat de un grup pentru care coruptia si mecanismele ei au devenit o profesie…

Fara discutie ca, cei ce gindesc designul acestui sistem corupt pina in cele mai mici detalii, nu isi pot imagina ca ei sint corupti sau vinovati de ce se intimpla si cu atit mai putin pot crede ca sint infractori internationali, care distrug oamenii ce doresc o existenta decenta.

Nici vorba ca, cei ce conduc sau au condus Rezervele Federale, cei care activeaza pe Wall Street sau in Frankfurt si multe citadele ale inselatoriei financiare capitaliste, isi pot imagina ca sint vinovati pentru saracia din ce in ce mai mare care intra in casele noastre, muncind din ce in ce mai mult si trebuind sa ne supunem la din ce in ce mai multe legi si reguli inventate de ei…

Acesti praduitori ai economiei mondiale, cred ca fac “munca lui Dumnezeu” in favoarea societatii si vor sa pozeze in oameni decenti, chiar daca vad zilnic cum distrug existential milioane si milioane de persoane, chiar miliarde de oameni a caror vina este ca produc pentru aceste mizerii si isi mentin familiile intr-o stare din ce in ce mai austere, aceste mizerii continua actiunea lor.

Aceste gunoaie internationale au reversat schema lui Robin Hood, luind de la saraci si oferind bogatilor…, dar se cred Robin Hood, doar pentru ca pot face transferul, ca sta la indemina lor, ca pot decide datele transferului bogatiei…

Pentru noi, cei 99%, cel mai important aspect este sa determinam modul cum sintem separati de cei 1%, de ce sintem tintele acestui sistem care ne separa de bogatia de ansamblu a societatii, cum putem evada din acest sistem si cum ne putem proteja de coordonatele distructive ale lui, care ni se impun de atitudinea asa zis capitalista moderna.

Cum se defineste acest transfer de bogatie in societate? Nu este nici pe departe un concept academic ci un mod capitalist, la vedere, de a extrage fortat bogatia de la publicul larg si de a o oferi acelora care se afla la putere…

Prima parte a acestui proces de transfer al bogatiei, o reprezinta “represiunea financiara” sau terorismul financiar, genocidul financiar capitalist..

Aceasta represiune financiara este activata cind guvernele capitaliste contracteaza mult prea multe datorii (ceea ce fac permament) si gasesc pe fond politic, argumentele de acceptare a cailor de evitare a responsabilitatilor. Iar etapele sint urmatoarele:

Prima etapa este cea in care un guvern capitalist sau o intreaga natiune imprumuta mult prea mult si se indreapta catre colapsul economic.

In etapa a doua, aceleasi structuri de conducere ale societatii capitaliste, mai degraba decit sa plateasca datoriile contractate, in mod onest, prin reducerea sau taierea unor cheltuieli inutile, aceste guverne capitaliste intra in conspiratie cu bancile nationale, tot capitaliste si chiar private, cum este cazul Rezervelor Federale, fortind rate negative ale dobinzilor pentru membri societatii, care trebuie sa plateasca bancilor, care la rindul lor au creat inflatie prin dispersarea banilor intr-un mod debalansat dar in interesul unui grup infractional international legalizat de sistem.

Deci daca dobinda la depozitul pe care unul dintre noi il are la banca, este de 0%, dar inflatia anuala este de cel putin 5%, inseamna ca noi pierdem, cei multi si lasati descoperiti in fata tavalugului financiar de catre statul pe care il platim sa ne apere..

In etapa a treia, intelegem ca dobinzile negative sint extrem de detrimentale noua, daca “parcam” banii in locuri unde credem ca sint in siguranta. Deci un gard inalt a fost construit in jurul nostru, printr-un control riguros al capitalului si al ratelor dobinzilor. Nimeni nu are cum sa acceseze investitii care ofera o dobinda negativa, iar pentru a descuraja oamenii de la ascunderea banilor la saltea, sumele detinute in cash vor fi interzise, bancherii si politicienii declansind un razboi impotriva cash-ului, promitind crearea unei societati fara cash….in “avantajul” celor 99%, dar acesti 99% au trait cu mult mai bine cind nu exista acest razboi impotriva cash-ului si nu inteleg de ce acum ar trebui sa traiasca mai bine cu banii lor controlati de altii…

In etapa a patra, noi cei 99%, care incercam sa economisim un ban pentru perioade mai mult sau mai putin previzibile ale vietii, incepem sa vedem puterea noastra de achizitie aferenta banilor strinsi, transferata celor 1%, care fac parte din entitati publice sau private.

Guvernele capitaliste, in mod deliberat distrug valoarea banilor pe care noi ii cistigam din ce in ce mai greu si pe care, o parte din ei, incercam sa ii economisim si mai mult, incercam sa evitam consecintele unor imprumuturi inutile.

Ceea ce se intimpla, este furt la drumul mare, foarte simplu si la vedere. Un furt instrumentat de o sleahta de infractori constienti de stare financiara din ce in ce mai precara a noastra. Nu exista o dezbatere, daca noi dorim sa traim acest sistem de austeritate, nu exista un vot fata de acceptarea sau neacceptarea lui si nu a existat niciodata situatia in care sa admitem sa sintem de acord cu el, ceea ce arata caracterul ”democratic” al sistemului capitalist...

Cei in virsta nu pot traii din economiile realizate de-a lungul vietii. Tinerii nu isi pot cumpara o casa si nici chiar plati o chirie la un apartament de confort rezonabil. Bancile centrale capitaliste stiu acest lucru si ii ignora total, ei ignorind chiar si mizeria economica si suferinta sociala declansata de politicile lor impotriva a sute de milioane de oameni.

Deci, aceasta represiune financiara care declanseaza pierderea de bani a celor 99%, pusa in scena de niste psihopati spalati pe creier, a dus si duce la crize de proportii, dar nu pentru ei, crize de care sintem anuntati an de an si minut de minut prin Media arondata la acest grup infractional international capitalist.

Aceasta represiune financiara, care reprezinta primul pas al transferului de putere, se deruleaza sub ochii nostri, dar cel mai trist este ca multi dintre noi inteleg acest proces ca stare provizorie de normalitate, chiar daca de o perioada de ani de zile, inegalitatile si criza se amplifica pentru ei, politicienii si cei din finantele mondiale, pregatind economia globala pentru un colaps evident sub impulsul datoriilor create, care in final va scurge catre ei bogatia fragila, acumulata de noi, cei 99%, de care ne legam ultimele sperante ale vietii.

Clasa de mijloc, din ce in ce mai putin vizibila va vedea o eroziune a situatiei ei financiare si securitatii financiare, fiind dusa din aproape in aproape, in zona torturii financiare, a terorii financiare, in fiecare an, economiile acestei clase de mijloc si veniturile ei, vor fi din ce in ce mai mici, valoarea banilor detinuti de cei ce fac parte din aceasta clasa fiind in declin terminal.

Cei care nu inteleg acest terorism financiar sint confuzi de victoria obtinuta de Trump in SUA, dar Trump reprezinta un fenomen rezultat in mod normal, ca reactie a acestei represiuni a clasei politice si celor din finantele mondiale, niste infractori internationali legalizati de capitalism..

A doua etapa a represiunii financiare va fi extrem de dura, daca va fi acceptata de noi, pentru ca aceasta represiune financiara, este prezentata acum ca o cale de intirziere a recunoasterii realitatii. Cu cit o vom face mai tirziu, cu atit efectele ei vor fi mai dureroase pentru cei 99%.

Realitatea este ca in acesta lume capitalista dominata de datorii incredibile intr-o tesatura de paianjen greu de imaginat, care a fost creata, in timp ce lucrurile materiale reale, companiile productive, terenul agricol, minele, padurile, aurul, argintul, cladirile, caile ferate, apele si altele, sint limitate, ele au un final existential.

Ceea ce este cel mai interesant si total neluat in seama de cei 99%, este faptul ca odata cu exacerbarea acestui sistem iresponsabil de contractare a datoriilor si banii tipariti iresponsabil pentru acordarea lor, cei 1% revendica din ce in ce mai multe bogatii limitate de natura, noi cei 1% avind din ce in ce mai putin acces chiar la bogatiile pe care ni le-a oferit mama natura si ne sint confiscate zilnic de acesta sleahta de mizerii capitaliste. Bogatiile de pe Terra si accesul la ele va fi din ce in ce mai mult un avantaj pe care si-l vor insusii aceste gunoaie, acesti infractori, care vedem cum pe zi ce trece ne ingusteaza chiar si posibilitatea de deplasare in teritoriu, datorita unei represiuni financiare care ne tintuieste pe suprafete geografice limitate, aidoma unor ciini legati in lant de un pom, care se invert in jurul pomului si in final nu mai ajung nici la farfuria cu resturi oferite de stapin…

Lumea capitalista si mai ales mizeriile din finante, incearca sa faca fericiti pe cei 99% eliberind hirtii fara valoare sub toate formele, pe care le vedem ca lucreaza impotriva noastra si a vietii noastre economice si sociale…

Bunurile reale, de care cei 99% dintre noi nu se pot bucura, nu se vor inmultii la nesfirsit ci doar isi vor schimba proprietarii si valoarea, printre cei 1%, iar noi vom devenii din ce in ce mai saraci, odata cu schimbarea valorii lor, neavind niciodata acces la aceste bunuri confiscate fara drept de cei 1%...

Nu valoarea noastra si respectul fata de famiiile noastre si cei din jur, vor face diferenta, ci achizitiile celor bogati, care vor determina pe cei ce pierd si cei ce cistiga, noi fiind in permamenta in zona celor care pierd, dar aplaudind sistemul capitalist rapace, care se presupune sa ofere libertatea de a fi sclavi…

 

 

Adrian Cosereanu

 

Comments  

 
0 #1 argos 2017-03-06 14:54
Foarte interesant. Speneati ca solutia pentru Romania este un regim dictatorial. V-as ruga sa elaborati putin, pentru a nuanta cateva aspecte ale acestui tip de dictatura. Va fi una de tip junta, ca dictatura coloneilor din Grecia ? Ce libertitati vor fi sacrificate ? Se va ajunge iarasi la sarma ghimpata si lunetisti imprejurul Romaniei ? Insinuati ca am avea nevoie de un Lukashenko sau de oricare lider din fostele "stan-uri" sovietice ? Cum ar arata viata economica zilnica ? Va fi mica intreprindere incurajata sau sugrumata in detrimentul paarteneriatelo r transnationale ? Va fi copiat modeul Iugoslaviei in asa fel incat individul sa nu se simta prins intr-un regim dictatorial ?
-----------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Draga George, in faza actuala, asistam la doua tipuri de capitalism. Unul este capitalismul politic pur si care a fost transformat in crony capitalism, in care sectorul corporatist impune clasa politica iar clasa politica isi plateste "datoria" fata de acest sector corporatist. Al doilea, este unul de tip nou, Trumpian, in care se creaza o politica de business, in care crporatistii si marile companii preiau puterea politica, se instaleaza ca politicieni, chiar daca nu au experienta si conduc spectrul politic in stil business, existind posibilitatea ca cei ce muncesc, sa primeasca mai mult, datorita faptului ca acesti corporatisti cunosc mult mai bine modul cum sa stoarca forta de munca si prin ce metode sa o faca fericita, intretinind-o pentru a le sluji interesele. Ambele variante de capitalism sint extremd e fragile si cu mari sanse de esec. Pe de alta parte, trebuie spus ca NU exista miscare de stinga adevarata la nivelul esicherului politic capitalist si ca nus e p[oate dezvolta nici o miscare socialista serioasa in capitalism, deci nu exista si nu are cum sa existe opozitie, atita timp cit aceste misari de stinga sint finantate sub o forma sau alta de banci private si indiferent de politicile lor financiare, punctul terminus este la bancile private si institutiile private de finantare. Acum venim si spunem: Care ar fi solutia? Fara discutie, o dictatura a legii, iar legile sa fie de stinga reala. Aceste mizerii nu vor avea unde sa se duca si nu vor risca sa isi iroseasca findurile investite ci vor incerca sa deregleze situatia, iar acum vine rolul unei dictaturi inteligente de stinga, care sa ii faca sa inteleaga faptul ca numai sprijinind regimul, situatia lor financiara este favorabila. Indiferent ce doresc eu sau tu, dictatura este inevitabila si ea nu mai poate fi decit de stinga. Realitatea este ca foarte multi de pe dreapta politica vor adera la stinga dictatoriala insa pentru stinga, cel mai important lucru este politica de cadre si aici am cea mai mare teama, pentru ca va fi greu sa se intimple ceea ce s-a intimplat in 1945 si dupa aceea.... O dictatura nu inseamna si nu trebuie sa insemne automat sacrificarea libertatilor, care am vazut cum au fost interpretate si la ce s-a ajuns datorita unei lipse a aspectului dictatorial in scoli si universitati, de unde practic trebuie sa se inceapa.Lumea va accepta usor dictatura, daca ea va lucra in sensul sigurantei strazi si favorizarii segmentelor umane principale. Daca ne uitam in urma cu zeci de ani in Costa Rica si vedem cum a impus si sub ce forma a impus Oscar Arias dictatura, intelegem ca ea este necesara. Daca ne uitam la Singapore si la modul cum Lee Kwan a impus dictatura aducind in tara lui Intel si cele mai mari companii de producere a microprocesoare lor, avem o imagine a ceea ce inseamna si a succesului unei dictaturi. Sa nu uitam ca in Singapore, cu numai doi ani in urma, populatia pligea pe strazi pentru moartea lui Lee, care a condus tara dictatorial in jur de 50 de ani...Deci se poate si oamenii sa aiba tot ce le trebuie si mai ales sa se respecte unul pe altul. Sa ne indreptam privirile spre nordul Europei si sa luam si de acolo cite ceva si uite cum vom crea un sistem flexibil, adaptabil schilbarilor internationale. Aici ar fi multe de spus, insa nu este spatiul necesar. Daca te uiti unde inca mai functioneaza capitalismul, ai sa ramii mut si sa vezi ca este functional in tarile...musulmane, care au cea mai mare crestere economica si aici discutam in principal de cea mai mare tara islamica a globului, Indonezia, de Malaezia, Singapore si alte citeva. De ce functioneaza capitalismul si bancile musulmane in sistemul economic islamic..? Sintem inclinati sa credem ca principalul motiv este un tip de dictatura, care fara discutie ca eu nu il imbratisez dar ti-am dat doar un exemplu.... Sa o gindim Geroge, pentru ca se poate si exista materiale de studiu si chiar analize si sinteze care arata ca este posibil, insa magarii care ghidoneaza acest sistem capitalist nu sint avantajati si uite in ce directie privesc....spre tarile islamiste.....
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.