ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Peste 31% dintre studentii din facultatile si colegiile americane, cheltuiesc banii imprumutati pentru studii, pentru calatorii exotice, bautura, sex si “alte” delicii ale vietii de student….

Peste 31% dintre studentii din facultatile si colegiile americane, cheltuiesc banii imprumutati pentru studii, pentru calatorii exotice, bautura, sex si “alte” delicii ale vietii de student….

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

In timp ce se discuta din ce in ce mai mult, in zona politica americana, de crearea unui sistem educational “free for all” la nivel academic, si chiar scutiri de taxe de studii pentru cei ce au platit pina in prezent si mai au de platit anumite sume, de curind a aparut un studiu mai mult decit descurajator al LendEDU, care arata o realitate socanta a traseului banilor primiti imprumut de catre studentii americani, pentru a-si definitiva studiile. Este imperios necesara o intrebare: Cit din cei 1.300 de miliarde de dolari datorati de acesti studenti si fosti studenti americani din colegii si universitati in momentul actual, au fost canalizati catre activitati scolare?

Lend EDU a gasit ca 31% dintre studentii americani, sau practic, peste 2,4 milioane de tineri studenti, au admis ca folosesc banii imprumutati pentru a “finanta” betii devastatoare si excursii la Cancun, in Mexic si pe Daytona Beach in perioada vacantei de primavara…

https://lendedu.com/blog/spring-break-student-loan-study/

Studiul LendEDU, mai arata ca 30,5% dintre studentii cu datorii, revendica faptul ca ei folosesc banii primiti imprumut pentru studii, in petreceri si excursii care se lasa cu betii, sex si alte “delicii”, toate trebuind a fi platite…. Realitatea este ca ei au la indemina aceste imprumuturi facute pentru studii, pentru a-si finanta unele necesitati bazale ale vietii de student si achizitionarea de carti si alte materiale didactice, dar dupa cum vedem, situatia este putin…diferita.

National Center for Education Statistics, a calculat ca peste 20,5milioane de studenti americani vor frecventa cursurile facultatilor si colegiilor americane in acest an… Orbitz arata ca 55% dintre ei vor merge in vacanta de primavara in destinatii unde cei mai multi dintre ei isi vor pierde controlul…ceea ce inseamna ca aprox. 11.275.000 studenti americani vor petrece vacanta de primavara in diferite destinatii.

Studiul mai arata ca peste 69% dintre studentii din colegiile americane chetuiesc banii cu mult inainte ca ei sa definitiveze studiile, ceea ce inseamna, in urma studiului, ca 7.779.750 studenti americani, merg in vacanta de primavara fiind déjà datori…in acest an.

Dar, lor nu le pasa, pentru ca stiu faptul ca in final, contribuabilii vor acoperii banii investiti de grupuri de investitori private sau institutionalizati, bani care insumati, reprezinta peste 1.300 de miliarde de dolari si numaratoare continua…

Peste 24% dintre studentii americani, recunosc faptul ca utilizeaza imprumutul oferit pentru studii in vederea procurarii de alcool si numai 7% dintre ei folosesc aceasta suma pentru procurarea de droguri….

Ce asteptari mai pot fi de la acesti tineri? Ce spun parintii, cind citesc aceste studii elaborate da agentii de statistica renumite? Ii intereseaza pe parinti aceste devieri de comportamne si lipsa de motivare si determinare a copiilor lor? Ce spun conducerile facultatilor de ”top” americane, despre comportamentul studentilor si modul cum cheltuie banii? Pai, nu spun nimic, pentru ca studentul este “customer” pentru profesori si personalul universitatilor si colegiilor americane si ei sint in business datorita acestor studenti…

Prapad in sistemul educational american si nu mai mira pe nimeni, faptul ca rezultatele si solutiile gasite de mediul academic in economie si tehnica, nu mai au nici o relevanta in viata reala…Dupa care, liderii americani se minuneaza legat de produsele provenite din China si rezultatele studentilor chinezi veniti la studii in America…Deci, ce urmeaza?

 

Adrian Cosereanu

 

Add comment


Security code
Refresh


ORA EXACTA

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?
Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.