ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Peste 31% dintre studentii din facultatile si colegiile americane, cheltuiesc banii imprumutati pentru studii, pentru calatorii exotice, bautura, sex si “alte” delicii ale vietii de student….

Peste 31% dintre studentii din facultatile si colegiile americane, cheltuiesc banii imprumutati pentru studii, pentru calatorii exotice, bautura, sex si “alte” delicii ale vietii de student….

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

In timp ce se discuta din ce in ce mai mult, in zona politica americana, de crearea unui sistem educational “free for all” la nivel academic, si chiar scutiri de taxe de studii pentru cei ce au platit pina in prezent si mai au de platit anumite sume, de curind a aparut un studiu mai mult decit descurajator al LendEDU, care arata o realitate socanta a traseului banilor primiti imprumut de catre studentii americani, pentru a-si definitiva studiile. Este imperios necesara o intrebare: Cit din cei 1.300 de miliarde de dolari datorati de acesti studenti si fosti studenti americani din colegii si universitati in momentul actual, au fost canalizati catre activitati scolare?

Lend EDU a gasit ca 31% dintre studentii americani, sau practic, peste 2,4 milioane de tineri studenti, au admis ca folosesc banii imprumutati pentru a “finanta” betii devastatoare si excursii la Cancun, in Mexic si pe Daytona Beach in perioada vacantei de primavara…

https://lendedu.com/blog/spring-break-student-loan-study/

Studiul LendEDU, mai arata ca 30,5% dintre studentii cu datorii, revendica faptul ca ei folosesc banii primiti imprumut pentru studii, in petreceri si excursii care se lasa cu betii, sex si alte “delicii”, toate trebuind a fi platite…. Realitatea este ca ei au la indemina aceste imprumuturi facute pentru studii, pentru a-si finanta unele necesitati bazale ale vietii de student si achizitionarea de carti si alte materiale didactice, dar dupa cum vedem, situatia este putin…diferita.

National Center for Education Statistics, a calculat ca peste 20,5milioane de studenti americani vor frecventa cursurile facultatilor si colegiilor americane in acest an… Orbitz arata ca 55% dintre ei vor merge in vacanta de primavara in destinatii unde cei mai multi dintre ei isi vor pierde controlul…ceea ce inseamna ca aprox. 11.275.000 studenti americani vor petrece vacanta de primavara in diferite destinatii.

Studiul mai arata ca peste 69% dintre studentii din colegiile americane chetuiesc banii cu mult inainte ca ei sa definitiveze studiile, ceea ce inseamna, in urma studiului, ca 7.779.750 studenti americani, merg in vacanta de primavara fiind déjà datori…in acest an.

Dar, lor nu le pasa, pentru ca stiu faptul ca in final, contribuabilii vor acoperii banii investiti de grupuri de investitori private sau institutionalizati, bani care insumati, reprezinta peste 1.300 de miliarde de dolari si numaratoare continua…

Peste 24% dintre studentii americani, recunosc faptul ca utilizeaza imprumutul oferit pentru studii in vederea procurarii de alcool si numai 7% dintre ei folosesc aceasta suma pentru procurarea de droguri….

Ce asteptari mai pot fi de la acesti tineri? Ce spun parintii, cind citesc aceste studii elaborate da agentii de statistica renumite? Ii intereseaza pe parinti aceste devieri de comportamne si lipsa de motivare si determinare a copiilor lor? Ce spun conducerile facultatilor de ”top” americane, despre comportamentul studentilor si modul cum cheltuie banii? Pai, nu spun nimic, pentru ca studentul este “customer” pentru profesori si personalul universitatilor si colegiilor americane si ei sint in business datorita acestor studenti…

Prapad in sistemul educational american si nu mai mira pe nimeni, faptul ca rezultatele si solutiile gasite de mediul academic in economie si tehnica, nu mai au nici o relevanta in viata reala…Dupa care, liderii americani se minuneaza legat de produsele provenite din China si rezultatele studentilor chinezi veniti la studii in America…Deci, ce urmeaza?

 

Adrian Cosereanu

 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.