ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Intrebarea anului, pentru cei ce promoveaza ideea stocurilor in crestere reala: De ce brokerii individuali si angajatii institutiilor financiare implicate pe Wall Street, nu cumpara stocuri?

Intrebarea anului, pentru cei ce promoveaza ideea stocurilor in crestere reala: De ce brokerii individuali si angajatii institutiilor financiare implicate pe Wall Street, nu cumpara stocuri?

E-mail Print PDF

In acest an, s-a inregistrat, in primele doua luni, cea mai mica rata de cumparare a stocurilor de catre “insiders” din ultimii 29 de ani….

In Media jewmericana si in toate publicatiile financiare, ni se prezinta cu “mindrie” cresteri ale valorilor stocurilor agregate sau individuale, cu valori record si permament. Foarte rar vedem o scadere si aceea nesemnificativa, in rest sagetile verzi de pe ecrane sint preponderente avind sub ele valori de invidiat…

Ne uitam si ne miram sau ne dorim si noi sa jucam pe piata pentru a face bani usori, dar ne trece prin minte o intrebare: De ce nu cumpara cei implicati si care manevreaza aceste stocuri, borkerii sau cei din institutiile financiare, aceste stocuri mult laudate? Doresc ei mai multi bani si au alte oportunitati mai bune? Greu de crezut, mai ales cind poti face bani fara sa misti un deget din ceea ce cunosti, sau doar un deget si acela pe tasta.

De ce ”executivii” corporatiilor isi cumpara propriile stocuri intre ei, in loc sa lase pe altii sa cumpere si sa le promoveze in cadrul institutiilor pe care le conduc, in special angajatii, care cu siguranta ar dori sa cistige un ban usor? Dar, vor acesti angajati sa fie parte la aceasta minciuna?

Dar, studiile actuale, dupa cum arata chiar una dintre cele mai mincinoase publlicatii – Wall Street, ne spun ca in acest moment se inregistreaza cel mai redus nivel de cumparare a propriilor stocuri de catre angajatii companiilor implicate pe Wall Street, din ultimii 29 de ani.... De ce se intimpla acest lucru, cind acesti angajati pot vedea cresteri ale valorii stocurilor zilnice?

Dupa cum arata Washington Service, au fost in total doar 279 de angajati ai acestor corporatii care au cumparat stocuri la propriile companii inregistrind in luna Ianuarie, cel mai scazut nivel din 1988…

Pai, care este realitatea fratilor capitalisti, adepti ai speculatiilor financiare si mult mai putin ai dezvoltarii economiei reale? De ce nu vreti voi sa faceti bani, daca considerati munca voastra ca fiind una extrem de benefica si eficienta pentru societate?

Mai mult, numarul vinzatorilor de stocuri a crescut masiv in ultimele luni, ducind raportul dintre cumparatori si vinzatori, in lunile Ianuarie si Februarie 2017, la cel mai scazut nivel din 1988 si pina in prezent…

https://www.wsj.com/articles/corporate-insiders-havent-been-this-uninterested-in-buying-stocks-since-ronald-reagan-was-president-1489055409

Aceasta vinzare precara a stocurilor catre “insiders” a dat un semnal multor operatori de pe piata, dar frauda masiva si economia artificiala continua sa tina prima pagina a tuturor ziarelor financiare…

Este un mare semn de intrebare la care nu mi-a putut raspunde nimeni pina in prezent, mai ales cei care promoveaza aceste stocuri si ne indemna sa cumparam aceste “junk stocks”, intretinute de ei la Reanimare…

Se pare dragi brokeri ca a-ti luat-o mult inaintea realitatii, iar dezastrul s-ar parea ca de la voi va veni…insa va trebui sa il suportam noi toti, cei care inca mai avem puterea sa aplaudam sistemul capitalist “prosper”…

 

Adrian Cosereanu

 

Add comment


Security code
Refresh


ORA EXACTA

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?
In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!