ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Preparative pentru Al Treilea Razboi Mondial? Poate fi el evitat sau au fost investiti prea multi bani si prea multa inteligenta pentru a renunta la suprematie prin razboi? Marile puteri marseaza spre razboi…

Preparative pentru Al Treilea Razboi Mondial? Poate fi el evitat sau au fost investiti prea multi bani si prea multa inteligenta pentru a renunta la suprematie prin razboi? Marile puteri marseaza spre razboi…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Lumea a intrat intr-o perioada a existentei ei, in care superioritatea este necesar a fi arborata prin dorinta de razboi, prin capacitatea de a crea razboi si a invinge, chiar daca nimeni nu stie de nimeni si un eventual razboi declansat, chiar conventional, intr-o zona a globului, poate fi transferat la nivel de minute in zona opusa a globului prin diferite metode, creindu-se haos si pierderi nelimitate de resurse materiale si umane.

Se va ajunge in SUA, la situatia in care Donald Trump sa incerce sa isi exercite puterea de a fi lider mondial dur, incercind sa genereze un conflict commercial dar mai ales military, la nivel mondial?

Iranienii au facut inconjurul lumii cu stirile legate de testele unor arme sofisticate intr-o zona a globului extrem de volatila, in ciuda numeroaselor avertismente date de Administratia Americana, in timp ce Rusia, China si India taceau…

http://www.reuters.com/article/us-iran-missiles-navy-idUSKBN16G2C2

Manevrele militare iraniene au dus la desfasurarea unor rachete super sofisticate, Hormuz 2, destinate distrugerii tintelor in miscare pe mare si ocean, pe o raza de 300 km.

Este evident ca Iranul a urmarit ca aceste manevre militare sa se desfasoare in zona strimtorii Hormuz si pina la strimtoarea yemenita al Mandeb. Este la fel de evident ca Iranul doreste sa protejeze una dintre cele mai importante cai navale de deplasare a petrolului pe intreg globul, care este strimtoarea Hormuz, pe unde trece peste 20% din intreg petrolul mondial si care masoara mai putin de 40 de km in latime....

Cealalta strimtoare, al Mandeb, care apartine yemenitilor, unde influenta iraniana este mai mult decit evidenta prin comunitatea Houti, este cu mult mai ingusta si vitala sauditilor si nu numai, pentru a-si deplasa petrolierele spre Europa si alte destinatii mondiale, fiind traseul cel mai scurt care reduce mult pretul de cost al petrolului exportat de tarile din Golf.

Cum va raspunde Trump acestor provocari iraniene? Va decide el escaladarea situatiei? Daca el nu va face nimic, ar putea sa para un presedinte slab, dar daca va merge prea departe, ar putea risca un conflict pe care nu se stie daca il mai poate controla.

Administratia Trump a decis sa deplaseze peste 1000 de trupe speciale in Kuweit pentru a lupta impotriva ISIS in acea zona, dupa cum arata Washington Post, una dintre citatdele minciuni capitaliste, dar de aceasta data sint nevoiti sa puna in o pagina informatiile primate de la Pentagon.

SUA a mai trimis si citeva sute de puscasi marini in Siria, la Raqqa, pentru a lupta impotriva fanaticilor terorirsti ISIS.

http://www.reuters.com/article/us-usa-trump-islamicstate-exclusive-idUSKBN16F2SK

Intre timp, dragonul chinez, arunca foc pe nari din mai multe ratiuni. Prima ar fi faptul ca, China este furioasa pe vecinii din Coreea de Sud, care au permis SUA, amplasarea sistemelor de rachete THAAD, in punctele strategice ale tarii, lucru pe care China il interpreteaza ca o amenintare in Marea Chinei de Sud..si promite sa raspunda pe masura, ceea ce si face, incurajind tacit testele cu rachete balistice ale nord coreenilor, care pun in pericol peninsula si pacea mondiala, dar mai ales hegemonia SUA in zona.

http://www.cnbc.com/2017/03/09/saber-rattling-china-and-us-at-a-dangerous-military-tipping-point.html

Dar, este un lucru sa desfasori sisteme defensive de rachete intr-o zona si altul, total diferit, sa zbori cu bombardierele nucelare de notorietate, de genul B-1 si B-52 pe deasupra unei potentiale zone de conflict de o volatilitate crescuta, asa cum face SUA in zona sud coreeana… 

https://www.thesun.co.uk/news/3049573/donald-trump-sends-b-52-nuclear-bombers-to-south-korea-after-north-fires-missiles-at-japan-and-us-warns-of-overwhelming-response/

O alta ratiune pentru care dragonul chinez este extrem de indignat pe americani, este faptul ca Administratia Americana a trimis in zona unul dintre cele mai mari portavioane pe care le are in dotare, USS Carl Vinson, care navigheaza in zona insulelor construite de China in Marea Chinei de Sud, unde suprematia navala a Chinei este mai mult decit evidenta, dar pasul facut de americani pune in garda guvernul chinez…

Daca preluam si citim Media din China, discutiile se axeaza pe o reala posibilitate a unui razboi cu SUA in Marea Chinei de Sud, ceea ce ne face sa credem ca Media pregateste populatia pentru eventualitatea acestei conflagratii, chiar daca in SUA, cei mai multi americani, nu numai ca nu stiu de tensiunea din acea zona, dar nu ar sti nici sa o repereze pe harta…

http://www.nbcnews.com/news/us-news/us-flexes-its-military-muscle-china-n724911

In luna Februarie, SUA a trimis zece aparate de zbor militare de tipul F-22 Raptor in zona Tindal, in nordul Australiei, la cea mai apropiata baza militara australiana de China si chiar a desfasurat in acea zona manevre militare ample. Este prima deplasarea militara a unor aparate de zbor militare de gen F-22 in zona si cea mai mare deplasare de echipament militar american din toate timpurile in acea zona…si in Pacific.

Este de inteles ca fiecare lider al superputerilor doreste sa arate dur in fata celorlalti si a propriului popor, dar in aceasta cursa a confidentei, cineva ar putea merge prea departe si generarea conflictului ar fi o problema de timp scurt.

Sa nu uitam ca foarte putini oameni ar fi anticipat Primul Razboi Mondial si chiar pe cel de Al Doilea Razboi Mondial. Dupa declansarea lor, foarte multi se gindeau ca este doar o problema de citeva zile, in care anumiti lideri doresc sa isi arate muschii, insa in final se intrebau daca el se va termina vreodata si cite fatalitati ar putea genera in timp…

Deci sa incepem sa gindim realist, pentru ca este un moment care impune acest lucru…insa, sa nu uitam ca peste 95% dintre confruntarile militare la nivel mondial au fost generate de sistemul capitalist.. De ce? Pentru ca aceste razboaie au reprezentat pentru un grup de infractori, cea mai buna afacere a momentului respectiv, cind orice investitie parea sa fie cu un grad ridicat de risc si puteau sa piarda bani, in timp ce razboiul reprezenta o certitudine a umplerii buzunarelor fara fund a unei gasti criminale din complexul industrial militar bancar… pe care ii cunoaste bine si stim cit de mult le pasa si ce inseamna oamenii pentru ei, raportat la bani.

Sintem in aceasi situatie in acest moment, cind piata nu mai ofera prea multe oportunitati investitionale, cind cererea se diminueaza pe toate fronturile si cind speculatiile incep sa duca la o lupta intre sacali, care in cazul unui razboi, ar face front comun si si-ar adjudeca cea mai mare parte a bogatiei mondiale…

 

Adrian Cosereanu

 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!