ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Colapsul fondului de pensii in SUA, alaturi de alte sisteme ale economiei americane, in criza, duce incet dar sigur a colapsul de proportii al “stindardului” capitalismului modern…

Colapsul fondului de pensii in SUA, alaturi de alte sisteme ale economiei americane, in criza, duce incet dar sigur a colapsul de proportii al “stindardului” capitalismului modern…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Auzim si chiar vedem rezultatele crizei enorme legata de plata imprumuturilor contractate de tineri pentru efectuarea studiilor in institutiile de invatamint superior. Auzim de criza generata de imprumuturile contractate pentru cumpararea automobilelor personale. Auzim de criza spatiilor comerciale, care sint in procent din ce in ce mai mare goale. Auzim de criza unui sistem medical falimentar pentru care nu se mai gaseste nici o solutie. Este la fel de adevarat ca nu auzim niciodata de criza financiara din domeniul industriei de armament americane, a complexului militar industrial bancar, care la rindul lui este aducator de criza in multe domenii…

Dar una dintre cele mai importante crize a economiei americane, care va fi cu siguranta urmata de un colaps de proportii, este cea  fondului de pensii, care ne va afecta pe toti si cu repercursiuni grave asupra intregului sistem financiar si mai ales moralului americanilor si celor ce traiesc in lagarul capitalist.

Deoarece acest fond de pensii national este bazat pe promisiuni de plata in perspectiva, care a facut de foarte multe ori subiectul unor crize declansate de sindicatele americane, pentru ca in final, este vorba de crearea unei datorii mai mari, indiferent ca discutam de sectorul privat sau de stat, capitaliste….

Discutam de zeci de mii de miliarde de dolari care nu au o baza reala de finantare si care vor veni ca o avalansa de natura sa distruga totul in calea lor. Este evident ca generatia virstnica, in pensie, are nevoie de bani pentru existenta de zi cu zi, in timp ce generatia tinara trebuie sa sustina aceste cheltuieli, care de departe nu pot fi acoperite financiar.

http://www.againstcronycapitalism.org/2017/03/collapsing-pensions-will-fuel-americas-next-financial-crisis/

Este un aspect fata de care foarte putini sint interesati si dau atentie.. In acelasi timp, politicieni isi vor incrucisa bratele in jurul corpului si vor spune ca nu au vazut ca posibila aceasta criza, ceea ce este evident o minciuna, dar ei nu vor in legislaturile lor sa faca nefericiti tocmai pe cei ce inca mai merg la urnele de vot.

Unul dintre statele americane care sint in reala dificultate si cu siguranta nu are cum sa asigure acest fond de pensii, colapsul fiind foarte aproape, este Carolina de Sud, care déjà inregistreaza datorii enorme pentru asigurarea la limita a fondului de pensii. Sistemele sociale capitaliste, sint in cadere libera peste tot…

In 2015, statul Illinois declara ca nu mai sint bani pentru fondul de pensii. Multi pensionari inca mai au datorii la banci pentru casele cumparate, in plus ei au cheltuieli cu medicamentele, alimentele, intretinerea si multe altele, insa in Kansas, peste 400.000 de pensionari au fost anuntati ca pensile lor au fost taiate in medie cu 1.400 de dolari pe luna…

http://www.marketwatch.com/story/collapsing-pensions-will-fuel-americas-next-financial-crisis-2017-03-14

Daca ne uitam in directia statului Carolina de Sud, unde guvernul statului trebuie sa asigure un plan de pensii pentru peste 550.000 de americani, practic unul din noua rezidenti, acest guvern este in imposibilitate de a plati pensionarilor, o suma de 24,1 miliarde de dolari, pina in prezent.

http://www.goupstate.com/news/20170310/curtis-loftis-plan-to-fix-sc-pension-crisis-falls-short

http://www.postandcourier.com/news/south-carolina-s-looming-pension-crisis/article_dd4cd1e2-b03d-11e6-9d85-7b24e6e338ed.html

Este mai mult decit o alarma in cadrul sistemului financiar iresponsabil capitalist. Tinerii muncitori sint rugati sa faca un effort suplimentar pentru a platii fondul de pensii al celor ce in mod indreptatit asteapta banii acasa pentru intretinere si care au activat in lagarele de munca capitaliste.

 http://www.postandcourier.com/news/south-carolina-s-looming-pension-crisis/article_dd4cd1e2-b03d-11e6-9d85-7b24e6e338ed.html

In acelasi timp, veti intreba: Dar ce se intimpla cu aceste fonduri de pensii?

Fondurile de pensii au fost si sint jucate iresponsabil si cu un grad mare de risc, la Cazinoul Wall Street, in loc ca ele sa fie niste investitii stabile asa cum sint bondurile, care au un grad mult mai mic de risc si nu sint volatile aidoma stocurilor, chiar daca profitul este mai mic.

Sistemul public de pensii al Californiei, Calpers, este permanent in dificultate financiara si are nevoie de imprumuturi din ce in ce mai mari pentru a tine pasul cu plata pensiilor.

Chicago, Detroit si multe alte centre urbane sint in abisul datroriilor. Orasul Dallas, din Texas, este in permanenta dificultate in ceea ce priveste onorarea fondului de pensii, iar acest fond este decimat si in dificultate existentiala in Puerto Rico…

Ceva foarte grav ne asteapta.. Va las sa percepti singuri ce inseamna tabloul general al sistemelor sociale capitaliste si consecintele care vor avea loc.

 

Adrian Cosereanu

 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!