ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Sistemul bancar capitalist sta la baza dezastrului economic mondial. Acest adevar este arhicunoscut, dar a venit timpul in care nu mai avem ce pierde si trebuie sa avem in vedere influenta lui pe mesele noastre… Dezastru.

Sistemul bancar capitalist sta la baza dezastrului economic mondial. Acest adevar este arhicunoscut, dar a venit timpul in care nu mai avem ce pierde si trebuie sa avem in vedere influenta lui pe mesele noastre… Dezastru.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

In lumea capitalista actuala, un tinar absolvent de universitate, colegiu si chiar unul cu o anumita vechime intr-un domeni fara legatura cu sistemul bancar si structurile organizationale de stat, isi doreste sa lucreze fie in sectorul public, fie in sistemul financiar bancar sau asigurari. Acest lucru se intimpla, chiar daca respectivul este un absolvent cu rezultate foarte bune, in domenii ca mecanica, transporturi, electric, fizica, matematica si asa mai departe, fara a avea legatura cu economia si perceptele ei, si atunci ne intrebam: De ce toata lumea bine pregatita in domenii fara legatura cu acesti diavoli, se ingramadeste in a participa la forta de munca si contingentul format de aceste structuri ale societatii, in loc sa isi gaseasca locul in domeniile in care au studiat? Cum poate fi denumit un sistem ca fiind capitalist, in care marea majoritate a celor ce au studiat in diferite domenii doresc sa fie angajati in structurile publice…? Intrebari grele insa rezultatele sint mai mult decit vizibile.

Este mai mult decit clar, faptul ca vedem zilnic sistemul bancar, ca fiind in centrul dezastrului pe care il traim, in centrul mecanismului care creaza injustitie sociala si inegalitate de proportii, din ce in ce mai ridicata, in centrul procesului de distrugere a familiilor noastre. Mai mult, ii vedem pe cei ce lucreaza in aceste sectoare malefice ale economiei capitaliste, ca pe niste oameni care nu sint in stare sa imparta afectiunea necesara momentului, cu noi. Ii vedem ca parte separata a societatii si inca unii dintre noi ii mai trateaza cu respect… De ce?

De ce nu sintem noi corecti si deschisi sa recunoastem efectul devastator al acestor institutii financiare in cadrul societatii in care traim si nu o facem de foarte mult timp, din moment ce influenta lor a metastaziat societatea, facindu-ne slugile captive ale unui sistem de gasca infractoare.

De la sistemul si contul in care isi primesc banii pensionarii, care au platit ca acesti monstri din finantele capitaliste sa studieze, la casele in care traim, la legile sub care ne desfasuram activitatile zilnic si asa mai departe, bancile isi pastreaza controlul in absolut totul. Un control prin care ele conduc sistemul capitalist, dar in nici un caz in avantajul nostru…

Am scris pe acest site, sute de pagini legat de efectul nociv, malefic, complet distructiv in process, al sistemului bancar capitalist, despre modul cum acest sistem se consolideaza sub ochii nostri ignoranti.

In timp ce toate institutiile financiar bancare capitaliste detin din ce in ce mai multa forta in socitate, in 1999 a fost reconsiderat si apoi total ignorat, amendamentul sau Actul Glass Steagall, pentru a elimina orice sansa de revenire la atitudini constructive ale sistemului bancar. De atunci, sistemul bancar american, care sta la baza raului international, a urmarit numai si numai deregularizarea lui, prin interventii la nivele ridicate si coruptie de proportii. Acest sistem a inceput sa manipuleze piata, elimind cea mai mica urma de “free market”, practic acum inexistenta. Acest sistem bancar nu intervine in generarea de idei pe piata ci in derularea proceselor si mecanismelor pietei, intervine pe parcursul lor si deturneaza intreg procesul in interesul unui grup de infractori, care din cind in cind iau pozitia lui Isarescu, pocaindu-se, “turnindu-se” pe el insusi ca agent al Securitatii sau altor foste organe represive, si dorind sa iasa din joc pentru a revenii sub o alta forma si la un alt nivel de decizie, mult mai ridicat.

In fiecare zi, aceste banci isi asuma riscuri iresponsabile, dupa care le imping in totalitate in directia contribuabililor, privatizind intre ele profitul si socializind pierderile in urma riscurilor asumate iresponsabil.

Cind sint in pericol, aceste institutii monstruoase capitaliste, incep tiparirile de bani si exportul lor, cum este cazul SUA, UE si altora. Iar ei tiparesc mii de miliarde de dolari si ii exporta celor ca Romania, pentru a pastra controlul si a-si primi sume din ce in ce mai mari, fara sa investeasca mai nimic.

Numai de la inceputul lui 2016, BCE si Banca Centrala a Japoniei, doua citadele ale dezastrului economic zonal si mondial, in opinia mea total inutile, ca si Rezervele Federale, in conjunctura unui sistem capitalist dorit si a unei piete conduse de cerere si oferta, aceste doua banci au injectat pe piata, peste 200 de miliarde de dolari in FIECARE LUNA…..si continua sa o faca, dar de produs nu mai produce nimeni nimic ci doar transfera bani via bancile comerciale, catre canale speculative, care nu au in laterala lor nici o marfa sa le sustina… dupa cum arata graficele Deutsche bank Global Markets Research…

Fiind primele care au acces la acesti bani tipariti si scosi iresposabil pe piata, bancile comerciale capitaliste si cele de asa zise investitii, au acces la un tsunami financiar controlat, dupa care aceasi infractori discuta de free market, aceste banci devenind parazitii sistemului care se alimenteaza din saracia noastra, a celor din jur, pe care ne face dependenti de ele in directia supravieturii si muncind ca robotii zi lumina, in timp ce aceia care conduc aceste institutii financiare sint foarte ocupati in a-si stivui banii in paradisurile financiare si a merge pe plajele insorite ale unor statiuni unde numai ei au acces…

Bancile s–au imbogatit ele insusi si au imbogatit si pe cei din “sistem” care sint la indemina lor si mai mult, sint uneltele lor de a trata cu noi, evident in interesul unui grup infractional din sistemul financiar bancar.

Sa ne amintim deviza lor, sub care au furat si fura continuu:”Too Big to Fail..”, oferindu-ne imaginea devastatoare a acestui capitalism, in care noi putem oricind sa pierdem, insa bancile vor ramine mereu in picioare indiferent de deciziile pe care le iau.

Bancherii au evitat pedepse grele ce ar fi trebuit sa ii trimita pe viata in puscarii, in 2008, 2009 si mai departe, in urma furatului si jafului totalizind sute de miliarde de dolari… Si procesul continua cu o intensitate chiar mai mare, pe alte coordonate. Capacitatea data de sistem bancilor, pentru a imprumuta bani “free”, fara dobinzi practic sau cu dobinzi glumete, de la bancile centrale, care nu ar trebui sa existe, dupa care ele cumpara bonduri si certificate de trezorerie de la guverne sau Trezoreria SUA si in final vedem acest proces aducator de sume imense din munca naostra, ca fiind unul “risck free” pentru sistemul bancar…

Ultimul castigator al Premiului Nobel pentru Economie, Angus Deaton arata intr-un interviu, imediat dupa cistigarea premiului:”Inegalitatea nu omoara capitalismul ci aceia care imprumuta bani creati din nimic, tipariti iresponsabil, cum sint bancile si sistemul bancar dar si sistemul de sanatate, unde coruptia si jongleriile sint la un nivel ridicat….”. Se pare ca stie el ceva, din moment ce a cistigat Premiul Nobel…

In capitalism, nu ar fi nici o problema ca cineva sa isi investeasca bani creati de el insusi, in ceva productiv, dar nu poate fi aceasi situatie cu cei ce investesc si devin revoltator de bogati din “inchirieri de bani”, asa cum sint bancile capitaliste…

Sistemele de sanatate capitaliste “inchiriaza bani” lasind populatii numeroase in stare de sanatate precara si dezechilibrind intreg sistemul atit economic cit si pe partea de incredere in el….

Deaton spunea in alocutiunea lui:”Toate talentele individuale existente in acest moment sint acaparate de sistemul bancar si devotate in a crea mecanisme ale inselaciunii, in loc sa produca lucruri..”.

Poate de aceea el nu este chemat nicaieri sa discute despre economie in fata politicienilor ci isi desfasoara mai departe activitatea la catedra, scotind valori, care din pacate, in final sint racolate de acelasi sistem bancar capitalist al inselaciunii de masa…

Ginditi-va ca, numai in 2016, venitul din tranzactii bancare al marii banci americane JP Morgan a fost de….80 de milioane de dolari PE ZI !!! Ceea ce inseamna peste 20 de miliarde de dolari pe an, numai venitul din tranzactii effectuate de aceasta banca criminala care a participat la aducerea in genunchia  economiei mondiale, tranzactii efetuate din “inchrieri de bani” de la banca centrala…

Multi spun “operatiuni bancare”, pentru a acoperii realitatea dura, insa eu cred ca trebuie sa discutam de “inchirieri bancare”, pentru ca avem in vedere o institutie care extrage bani dupa piata, in valori de miliarde de dolari, fara sa isi asume nici un risc practic.

In fiecare tranzactie, este un comparator si un vinzator, iar noi trebuie sa ne intrebam: Daca JP Morgan, ca si multe altele, cistiga tot timpul, cine este perdantul? Este o intrebare grea? Nu cred, si mai cred ca aveti si raspunsul…

Omul de rind nu are acces si nici vizibilitate fata de ceea ce se intimpla in aceste banci si foarte rar iese la iveala cite un detaliu nesemnificativ si o inselaciune de citiva dolari, dar in realitate discutam de sute de miliarde de dolari deturnate in directii dorite de acesti sacali…si tilhari internationali.

 In acest moment al arogantei totale a bancilor fata de populatie, aceste banci nici macar nu mai ascund inselaciunile ci le pun fata in fata cu un client caruia nu ii mai ofera decit sansa sa piarda, mai mult sau mai putin…

Uitativa la sistemul din aceste banci de acordare a bonusurilor si sumele alocate in acest sens si vedem sfidarea de suprafata si de proportii, in conditiile tranzictionarii unor bani imprumutati si fara nici un risc... Aceste banci sint inamicul public numarul unu...

Daca esti un pensionar care nu poti trai decent sau nici macar la limita de suportabilitate din pensia pe care o primesti dupa zeci de ani de munca si plata a taxelor, multumeste bancilor centrale pentru dobinda aproape de zero care o ofera via bancile comerciale, celor ce au depozitat citeva mii de dolari pentru zile grele. Multumeste acestei banci centrale care face profit enorm din starea de pauperizare permanenta a unui numar din ce in ce mai mare de oameni.

Daca esti un tinar care in bascalie esti definit ca “millennial” si nu iti poti permite sa iti cumperi o casa, sa iti inchiriezi un apartament si sa te desprinzi de familie, daca nu poti sa iti permiti sa iti cumperi un automobil, daca nu iti poti crea propria ta familie, daca nu iti poti plati hrana si cheltuielile curente, multumeste bancilor centrale si jongleriilor care le exercita prin dobinzi si crearea unei alte crize a caselor…

Daca vrei sa iesi din saracie si nu iti mai gasesti locul in clasa de mijloc, indiferent cite ore muncesti pe zi si cit cistigi, multumeste tiparirii iresponsabile de bani de catre bancile centrale si pozitia singulara de acces la acesti bani ai sistemului bancar care cistiga fara risc din bani imprumutati, creind zone intinse ale debalansarii economice si inegalitatii sociale…

Bancile vor continua sa scrie reguli, sa fie aprobate de Parlamente si Congrese si de o clasa politica iresponsabila si vor continua pe fundamentul ignorantei noastre in a ne pune intrebari si cauta raspunsuri, sa ne duca in cea mai josnica faza a sclaviei, pe noi si pe copiiii nostril, pentru ca dupa cum reactionam, pare ca asta sa fie dorinta noastra si evident succesul lor, al bancilor si institutiilor financiare.

Noi acordam posibilitatea bancilor sa aiba un control din ce in ce mai mare asupra noastra, asupra vietilor noastre si exact ca niste insecte parasite, aceste banci elimina bogatia noastra atribuindu-si-o si ne limiteaza libertatile si proiectele potentiale de perspectiva, in beneficiul lor si al gasti de infractori politici de la conducere.

Este correct ceea ce se intimpla? Poate fi pus sub semnul indoielii? Este moral ceea ce se intimpla? Cine incalca moralitatea si respectul care ar trebui sa prevaleze? Incercam noi, in asa zisele alegeri capitaliste, sa intrebam sau sa punem presiune pe potentialii alesi si sa le spunem ce credem despre aceste banci si sa ii intrebam ce cred ei despre ele? Inca nu am auzit asa ceva in multe, foarte multe tari.

Va colapsa acest sistem bancar sub propria greutate? Se pare ca raspunsul este DA, pentru ca restrictionindu-ne permanent si ducindu-ne in zona in care sa ne consideram inutili si sa traim frustrarile sistemului, vom actiona ca niste indivizi inutili creind nimic sau foarte aproape de nimic si interesindu-ne din ce in ce mai putin daca putem sau nu sa returnam banii imprumutati, in final neavind ce sa mai pierdem si aici discutam de cei 99%...

Ce putem face? Foarte simplu, sa ne pozitionam existenta in zona unde aceste banci nu ne pot considera sau nu le permitem sa ne considere subiectul lor de afaceri si unde ele vor sa ne forteze sa intram in joc..

Asta inseamna sa traim modest si din ceea ce realizam, din munca noastra, fara sa apelam la mecanismele lor, in felul asta vom fi martorii caderii unui imperiu care ne face sa fim din zi in zi mai saraci si mai umili… sa evitam intrearea in jocul acestor infractori si sa incercam sa stam in jocul care ne reprezinta si in care ei nu pot penetra, sa ne pastram bogatia, atit cit este, si sa nu o predam bancherilor…

Este timpul pentru noi toti, sa vorbim, sa ne spunem punctul de vedere, sa eliminam frica in fata farsei si minciunii care ne sint impuse…

 

Adrian Cosereanu

 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.