ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Europa la ora adevarului dur si in preajma dezintegrarii. Vor suporta contribuabilii pierderile generate de un sistem capitalist nefunctional si speculat de niste infractori financiari?

Europa la ora adevarului dur si in preajma dezintegrarii. Vor suporta contribuabilii pierderile generate de un sistem capitalist nefunctional si speculat de niste infractori financiari?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

In vestul Europei, se spune ca, daca BCE va reduce masiv volumul stimulentelor economice, bancile europene vor trebui sa faca fata unui risc din ce in ce mai ridicat de colaps financiar. Exista solutie de iesire?

Europa se misca extraordinar de repede in directia dezintegrarii si colapsului economic. Reuters a publicat de curind un raport in care avertizeaza sectorul bancar din UE ca ar putea sa trebuiasca sa faca fata unui nivel ridicat de risc generat de imprumuturile delicvente ale celor aflati in imposibilitate de a le plati, daca conducerea BCE va reduce volumul de stimulente financiare oferite populatiei si companiilor, dar procesul déjà a inceput…chiar si pe fondul oferirii unor stimulente.
http://www.reuters.com/article/us-eu-banks-regulations-idUSKBN16M23T?il=0

Volumul total al imprumuturilor neperformante din UE, este cu mult peste 1.000 de miliarde de euro sau 5,4% din volumul total al loan-urilor oferite de banci, practic de trei ori mai mult decit orice alta regiune economica a globului.

Daca facem o analiza de la tara la tara, in UE, lucrurile arata extrem de rau, chiar inspaimintator de rau. In acest moment, 10 tari din UE au un volum al loan-urilor neperformante de peste 10% din total loan-uri contractate de la banci, procent considerat de specialistii in finante ca fiind de o magnitudine nemaintilnita undeva. Mai jos aveti tarile si procentul de loan-uri neperformante, delicvente, cu procentele aferente, din zona Euro.

Irlanda are 15,8% loan-uri neperformante contractate din sistemul bancar al UE, Italia 16,6%, Portugalia 19,2%, Sloventia 19,7%, Grecia 46,6%, Cipru 49%....

Ce ar mai trebui spus despre potentiala geneza a dezastrului care se indreapta spre Europa? Trump stie acest lucru si degeaba este Merkel amabila si doreste sa dea mina cu el, fiind refuzata....

Grecia si Cipru au practic, jumatate din loan-urile neperformante, toxice, ale UE…

Italienii au un volum de peste 350 miliarde de euro in loan-uri neperformante, ocupind locul trei in Europa in domeniul datoriilor delicvente... Italia nu are nici o solutie si nici nu va avea pina la colapsul final.

Urmind exemplu irlandez si american, dar la scara mai mare, liderii UE au inteles ca ar trebui sa formeze doua mari banci care sa preia toate loan-urile delicvente, toxice, pentru a curata sistemul si in acelasi timp, sa gaseasca solutii pentru ca aceste banci sa lucreze sub o forma sau alta pentru recuperarea creditelor oferite, ele numindu-se Atlante I si Atlante II, echivalentele financiare ale lui Freddie Mac si Fannie Mae din SUA, care in final au fost “adoptate” de guvernul american al lui Obama si care dupa ce sint finantate de guvern si se vor “reface” vor fi din nou privatizate pe bucati pentru ca aceasi sacali sa inceapa din nou frauda financiara chiar in detrimentul celor care le-au acoperit gaurile, adica contribuabilii…

Dar asta inseamna, in lupta pentru supravietuire a sistemului, o lupta total inegala si situatia se deterioreaza permanent...

http://wolfstreet.com/2017/02/04/italy-bad-banks-to-save-financial-system-on-verge-of-collapse/

Decizia recenta a liderilor a doua banci italiene de prima mina ca marime, Unicredit si Intesa, de a ”investii” in Atlante, este fara discutie descurajatoare pentru sectorul privat, datorita dorintei guvernului italian de a pompa fonduri in bail out-ul acestor banci, ajunse la limita de jos a potentialului lor, in loc sa stimuleze sectorul privat acolo unde inca mai functioneaza si unde se poate demara o dezvoltare economica pe verticala sau orizontala.

Cine va trebui sa salveze situatia? Evident, contribuabilii din UE...

In Februarie 2017, Vice Presedintele BCE, Vitor Constancio a facut un apel la liderii europeni in vederea crearii unor banci sustinute de guverne care sa ajute la cumpararea a peste 1.000 de miliarde de euro in loan-uri delicvente, de la clienti in faliment sau imposibilitatea de a-si achita datoriile contractate. Asta ar fi insemnat ca aceste banci sustinute de stat sa preia toate “gunoaiele” financiare si celelalte banci sa poata fi “purificate” financiar si balantele lor sa fie din nou in ”negru”.

http://in.reuters.com/article/us-ecb-banks-bailout-idINKBN15I1Q2

Este ceea ce au incercat americanii sa faca cu cele doua mari concerne bancare Freddie Mac si Fannie Mae..

https://global-admin.handelsblatt.com/finance/top-banking-regulator-insists-europe-needs-a-bad-bank-704063

In acest fel, bancile ar vinde loan-urile lor neperformante la o companie financiara specializata in vinzarea si cumpararea de bunuri, sau mai multe companii, la preturi reflectind valoarea economica reala a acestor bunuri, care deobicei este sub valoarea din actele contabile dar deasupra pretului de piata current. Deci, bancile vor trebui, cel mai probabil sa preia pierderile aditionale.  

Compania de management financiar ar avea in mod normal trei ani ca sa vinda aceste bunuri la investitori privati.

In planul Vice Presedintelui BCE, ar trebui sa existe o garantie de la statele membre ale UE, in cadrul procesului de transfer bancar al bunurilor fiecarei banci catre compania de management a bunurilor. Acest mecanism protejeaza compania de management a bunurilor de potentiale viitoare pierderi daca pretul final de vinzare este sub nivelul pretului transferului initial.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale lansarii unei banci a UE cu loan-uri delicvente, este faptul ca aceasta banca ar face sa se evite miscarile de rezistenta ale populatiei, in strada, la nivel national in fiecare tara. Oricum, diferentele de prêt vor fi acoperite de contribuabili.

 http://www.reuters.com/article/us-eu-banks-regulations-idUSKBN16M23T?il=0

UE va incerca orice strategie care pare posibila sa scoata uniunea din impas, dar este foarte putin probabil ca va functiona vreuna.

Cu alte cuvinte, contribuabilii din UE ar trebui sa cheltuie sute de miliarde de euro in vederea salvarii sistemului bancar, un sistem financiar capitalist al fraudei, care odata salvat va duce din nou la imbogatirea actionarilor bancilor si detinatorilor de stocuri ale bancilor.

Odata ce aceste banci din UE sint salvate si in actele lor contabile este “curatenie”, ele vor fi preluate de marile corporatii bancare, de obicei de sorginte americana, pentru ca sint curate si pot, prin ele, sa adune din nou datori si sa solicite fonduri de la BCE. In schimb, contribuabilii din UE, vor sfirsii in a vedea un sistem mult mai concentrat, un monopol bancar care nu le va da dreptul sa aleaga, va fi un sistem bancar consolidat si interconectat, mult mai inclinat catre coruptie, abuzuri si control…

Politica BCE, nu este legata de crearea inflatiei ci Junker, Draghi & Co, doresc sa  mentina in forma favorabila lor, sistemul financiar si moneda euro, pentru a nu colapsa, pentru ca un eventual colaps, ar insemna sfirsitul hegemoniei aceste gasti criminale…Dar, in opinia mea, Europa nu va scapa de colapsul indus de aceste mizerii…

 

Adrian Cosereanu

 

Add comment


Security code
Refresh


ORA EXACTA

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?
In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!