ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI America a atacat Siria si a dovedit o vulnerabilitate diplomatica excesiva si capacitatea Kremlinului de a face din SUA un stat vasal……

America a atacat Siria si a dovedit o vulnerabilitate diplomatica excesiva si capacitatea Kremlinului de a face din SUA un stat vasal……

E-mail Print PDF

Jocul insa, este extrem de periculos, iar Trump a pierdut din nou…

Trump a cazut in plasa neoconservatorilor din Congres si pentru a-si asigura votul unora dintre ei, dupa mai multe esecuri si o perioada a primelor 100 de zile cind inca nu are un guvern complet ales si zilnic introduce si scoate din personalul diplomatic cite o persoana sau mai multe. Trump stia foarte bine ca fara acest atac din Siria, ar putea in lunile urmatoare sa piarda totul. La fel de bine stia si Presedintele Putin, faptul ca soarta lui Trump tine de citeva intilniri si voturi viitoare din Congres. In acelasi timp, Presedintele Putin stie ca el poate lua o decizie si ea va fi urmata de actiune, fara a consulta prea multa lume, in timp ce Trump nu numai ca nu poate lua o decizie finala, dar este 100% obligat de imprejurarile politice sa asculte vulturii din Congres care vor o confruntare militara de proportii, care evident va fi menita sa le umple buzunarele.
Peste citeva zile, mai precis pe 29 Aprilie 2017, Congresul va trebui sa voteze plafonul de indatorare a Americii, sau cit mai poate apela Trump la credite, in ce volum si pina unde poate merge, mai ales ca el a promis ca va reduce deficitul urias pe care il inregistreaza SUA. Este foarte clar ca acest plafon reprzinta un punct crucial iarTrump ar fi in situatie de a pierde puterea, in cazul in care acest plafon care va fi votat la finalul lunii Aprilie, nu va fi unul prin intermediul caruia sa se poata indatora si mai mult si sa isi deruleze programele lui economice, oricum falimentare, dar care ar apela la rabdarea americanilor si ar intirzia caderii imperiului de nisip american, lasind o gasca de infractori sa isi umple buzunarele.
Un al doilea eveniment economic avut in vedere de Trump in decizia de a bombarda Siria, a fost votul de care are nevoie in Congres pentru a si promova politica fiscala si programul fiscal pe care il va supune aprobarii pina la 1 August 2017. . Daca Trump rateaza  acest vot fiscal, este terminat, iar corporatiile au neevoie de el, in spatele acestor corporatii fiind membri Congresului American, care trebuie sa isi umple buzunarele insa il santajeaza pe Trump cu votul lor.
Trump nu ma poate sa isi permita greseala, pentru ca este pe final si trebuie sa accepte orice mecanism al neoconservatorilor si democratilor razboinici ai gasti lui Clinton, fara voturile carora nu va putea merge mai departe.

 


Trump a bombardat Siria si o serie de membri ai Congresului au iesit la rampa, condusi de democrataTulsi Gabbard, care este si o veterana a razboiului din Irak si care s-a intilnit saptamina trecuta cu Assad, inainte de bombardament, acesti membri ai Congresului recunoscind ca Trump a incalcat cel mai elementar aspect al democratiei, demarind operatiuni militare de proportii impotriva unui stat suveran, fara aprobarea Congresului.
In acelasi timp, acesti membri ai Congresului au intrebat de ce Trump, inainte de a demara o actiune militara, nu a solicitat Consiliului de Securitateal ONU, sa formeze o echipa de specialisti care sa investigheze procesul in urma caruia a fost aruncat gaz Sarin paralizant peste orasul Idbil. Assad a anuntat ca nu are nici o implicare si americani nu au cum sa aduca nici o dovada a implicarii fortelor guvernamentale in acest atac criminal cu arme chimice….
Trump a pierdut international si a creat o imagine si mai jalnica pentru SUA, in urma acestui atac si va trebui sa gazduiasca si mai multi refugiati, atit America cit mai ales Europa, ceea ce fara discutie devine indirect, un proces ghidonat de la Moscova via prostia lui Trump.
Siria a pierdut, in acest atac al americanilor, doi soldati si 20 de avioane militare de generatie veche, un radar militar si un hangar pentru parcarea avioanelor, insa Trump nu si a permis sa bombardeze pistele de lansare a avioanelor militare si nici zona Damascului, Latachia sau Tartus, port extrem de important pentru Rusia, unde are cea mai mare parte a flotei din Mediterana.
Invingatorul in urma acestui atac, este ca deobicei, Presedintele Putin, care inaintea atacului nu ar fi putut sa deplaseze forte militare navale si echipament militar greu in zona, deoarece ar fi creat la nivelul opinie internationale, un precedent favorabil pentru Trump si o imagine a dorintei de razboi a Kremlinului. Acum, Rusia va deplasa echipament militar si nave de razboi chiar pe coasta siriana, isi va deplasa sistemele anti racheta S400 si S300 de aparare si va avea un motiv serios sa atace fortele rebele teroriste finantate de SUA, carora americanii le crease culoar de deplasare spre Damasc prin bombardamentul aeroportului militar de la Shayrat, din regiunea Homs.
De doua zile,politicienii americani cit si Media mizerabila jewmericana si mai ales CNN, au inteles ca au intrat in plasa Moscovei si incearca un alt tip de atac mediatic, pentru a iesi din aceasta plasa, ducindu-l pe mult prea slab pregatitul Trump intr-o situatie si mai dificila. Acesti magari, incearca acum sa acrediteze ideea ca Rusia a participat la atacul cu gaz Sarin asupra civililor din Idlib, pentru a nu pune Rusia in pozitie diplomatica compensatorie in care sa aiba urmatorul avantaj din situatie creata prosteste de Trump. Evident, politica “soft power” a presedintelui rus va demola minciunile americane si interventia la sol a rusilor este iminenta. Trump a actionat intr-o perioada in care Rusia nu isi mai poate permite sa piarda bani in campanii militare indefinite ca timp.
Ce au facut ceilalti jucatori din zona? Iranul a a vazut aceasta interventie oarba si fara finalitate a SUA, ca o victorie, permitind iranienilor sa intervina, atit diplomatic cit si militar, alaturi de Rusia, moment pe care il asteptau. Arabia Saudita isi manifesta multumirea pentru agresiune americana, insa nu intelege ca ceea ce doreste regatul criminal, nu are cum sa se finalizeze, ba mai mult, exact zona de nord si nord vest siriana, in care exista Inaltimile Golan, portul militar Tartus unde este localizata flota militara rusa  si potentialul drum al petrolului saudit si qatarez catre Europa, aceasta zona va fi puternic vascularizata de armata rusa si de data asta devine un obiectiv imposibil pentru tarile bogate din Golf, lansarea constructiei conductei de aprovizionare cu petrol a sudului Europei, in detrimentul Rusiei.
 Turcia, ca deobicei, are o atitudine disperata si Erdogan a agreat din primul moment cu bombardamentul american, ceea ce il va duce la noi probleme majore in plan intern, ca deobicei cind nu ia in seama diolomatia rusa. In disperarea lui, Erdogan va lua decizia eliberarii unui numar de refugiati de proportii care sint localizati in Turcia, cit si a multora care vor veni, catre Europa, presedintele rus lasindu-l sa faca pasul si sa isi degradeze din nou imaginea, dupa care va merge din nou la Moscova pentru a accepta un ultim set si decisiv de compromisuri cu liderul rus legat de participarea Turciei la NATO si acceptarea unei conducte de petrol ruse catre Europa via Trucia. Hazbolahul isi vede pozitia intarita si mult mai bine ancorat militar la necesitatile Rusiei si Iranului in zona si cu siguranta va lupta cu mult mai bine fortificat in zona Allepo, Homs, Tartus si Latachia, fara ca Israelul sa ii poata contracara militar in zona, datorita participarii Hezbolah la coalitia rusa. Israelul ca deobicei a aplaudat actiunea militara americana si evident o potentiala inaintare a gruparilor teroriste al Nusra Front, ISIS si al Qaeda catre nord vest, in ideea ca foarte curind Inaltimile Golan, aflate in teritoriul sirian cit si porturile siriene din nord vest, vor intra sub influenta evreiasca si ei vor putea finanta conducta saudito-qatareza catre Europa si evident ar putea alimenta statul evreu cu gaz ieftin, ceea ce cu siguranta nu se va intimpla, in detrimentul intereslor ruse. Acest atac american, a redus la zero sansele ca Israelul sa poata trage avantaj si pun teroristii din ISIS si al Nusra, finantati si ajutati logistic de statul evreu cit si CIA, in situatie terminatoare. Aceste grupari teroriste, la numai o ora de la atac, au multumit americanilor pentru sprijinul acordat…, fara ca acesti salbatici sa isi dea seama ca acest atac este terminator chiar pentru ei.
Tarile vest europene au intrat si ele, mai voalat, in joc. UK si-a manifestat satisfactia pentru acest atac american, prin Theresa May, fara sa realizeze finalitatea lui si faptul ca peste 40% din petrolul consumat de britanici in acest moment este de provenienta rusa…. Celelalte cancelarii europene si mai ales cea germana a fost mult mai rezervata insa a agreat cu americanii, fortati de imprejurari.
In cea mai dificila situatie se afla insa…Trump, care este fortat la o serie intreaga de compromisuri, in conditiile unui mediu excesiv de incert creat in jurul lui, chiar de el, de catre sistemele politice pe care a crezut ca le poate controla si acum se razbuna  pe el, fara ca sa le mai poata contracara. Trump  este slab pregatit politic si mult  prea sigur pe el, insa nu intelege ca un sistem excesiv de incert este ca si cum ai juca un joc fara sa ii cunosti regulile. Fara a sti regulile sau fara ca ele sa existe, este imposibil sa dezvolti planuri sau o strategie sincronizata….
Acum Trump este in zona compromisurilor extrem de dificile,  iar regulile si strategiile sint create acolo unde se cunoaste jocul, adica la Moscova…, iar Trump va fi impins inainte de apaludacii americani si mondiali si va face greseli si mai mari in cadrul unui joc scapat total de sub controlul lui…
Ce va face Moscova in acest sens? Va prelua controlul jocului international si isi va duce la indeplinire planul prin strategii care vor exista datorita vidului de la Washington. Media jewmericana este si ea in situatie delicata si la “indemina” deciziilor de la Kremlin. CNN nu poate agrea cu Trump in multe aspecte, dar sint fortati de jigodii republicane ca McCain, Lindsey Graham si alte jigodii asa zis democrate cum sint cei din gasca Clinton&Soros, sa accepta planul lui Trump si sa il arunce in fata si mai mult, pe un teren minat care aduce chiar pentru Media jewmericana un nivel de incertitudine ridicat…
Ce va fi in viitorul apropiat? Vom vedea din ceea ce va spune cuplul Presedintele Putin&Ministrul de Externe Serghei Lavrov sau mai ales vom putea deduce din….tacerea lor. Oricum, saptamina viitoare un nou “sol”va ateriza la Poarta Kremlinului, pentru a da socoteala…Rex Tillerson, Secretaul de Stat american…

 

Last Updated on Sunday, 09 April 2017 22:03  

Comments  

 
0 #1 Gheorghe Deresu 2017-04-10 04:01
Multumesc, pentru analiza deosebita.
-------------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Multumesc si eu Gica pentru interesul aratat fata de site si sper ca in continuare sa nu iti insel asteptarile si sa vin cu analize care sa clarifice multe din subiectele lasate in coada de peste de Media mizerabila din Romania si multe publicatii chiar de aici. Analiza si sinteza fenomenelor politice trebuiesc facute comparativ si politica trebuie sa reprezinte o stiinta si nu o simpla discutie cu opiniie partizane... Multuemsc, sa ai un Paste Fericit si sa ne auzim cu bine si sanatate.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.