ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Ati auzit in ultima perioada vreun lider american sau chiar Donald Trump, discutind de Venezuela? Rusia ajuta Venezuela, iar un eventual colaps al economiei venezuelene, duce la un grad de control mai mare al rusilor asupra economiei…americane.

Ati auzit in ultima perioada vreun lider american sau chiar Donald Trump, discutind de Venezuela? Rusia ajuta Venezuela, iar un eventual colaps al economiei venezuelene, duce la un grad de control mai mare al rusilor asupra economiei…americane.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Cu putin timp in urma, o parte a Mediei jewmericane, anunta cu surle si trimbite ca marea companie de stat din domeniul petrolului, din Venezuela, PDVSA, avea o datorie de plata de 2,2 miliarde de dolari, care cuprindea atit dobinda cit si plata intitiala a datoriei(principal), totul pentru ca jewmericani sa isi exprime satisfactia “reusitei” impotriva economiei Venezuelei.

Dar, cu o saptamina in urma, compania venezueleana…si-a platit datoria, evitind colapsul financiar. Compania petroliera, cea mai mare din Venezuela si una dintre cele mai mari din OPEC, a ramas cu o datorie de 62 de miliarde de dolari, pe care trebuie sa ii plateasca in urmatorii ani, esalonat, atit in dobinzi cit si la datoria initiala.

Multi infantili din Congresul American vedeau ca un succes al Americii, al economiei de asa zisa “piata” si al capitalismului, caderea economiei Venezuelei.

Acestia nu stiau inca faptul ca Rusia prin Presedintele Putin a gasit solutie si pentru Venezuela, ba mai mult, a gasit o solutie prin care marea companie petroliera din Venezuela, sa iasa din impas financiar, iar o eventuala cadere a ei sa duca la pirederi enorme ale economiei…americane in favoarea rusilor.

Imediat dupa declansarea mecanismului financiar de sprijin al PDVSA de catre rusi, membri Congresului American au aflat ca sint in situatia in care sa nu isi doreasca caderea economiei Venezuelei si chiar sa isi doreasca sa sprijine marea companie petroliera si pe Presedintele Maduro, pentru ca altfel sint in situatia in care pot pierde bunuri strategice din economia americana.

Clasa politica americana a devenit atit de agitata in ultima perioada de citeva zile, incit s-a asternut tacere si legat de sprijinirea candidatului “propus” de americani pentru a lupta impotriva lui Maduro pentru a deveni presedinte al tarii, dar si de situatia economica dificila trimbitata de Media jewmericana, pusa si ea la colt de…Presedintele Putin.

Ce se intimpla insa daca economia Venezuelei si PDVSA, un punct strategic al acestei economii, colapseaza si datoriile nu mai pot fi platite? Vor incerca marile banci americane sa amplifice un eventual dezastru economic al Venezuelei, pentru a arata o fata dorita de ele a socialismului, comparativ cu capitalismul american?

Foarte simplu. In acest cazul unui colaps si incapacitatii Venezuelei de a-si plati datoriile, procesul final va duce la preluarea controlului unor rafinarii strategice si de proportii americane de pe teritoriul american, de catre…Rusia.

In acest fel, Rusia va dicta pretul petrolului si implicit al benzinei, chiar la americani acasa, in baza legilor internationale actuale. Acest aspect va duce la o totala insecuritate energetica a SUA si la schimbari majore geopolitce si compromisuri pe care liderii americani ar trebui sa le faca cu Rusia si in favoarea Rusiei, pentru ca situatia economica a SUA sa nu devina cit mai rapid un cosmar.

http://oilprice.com/Energy/Crude-Oil/US-Oil-Assets-Could-Fall-Into-Russian-Hands-If-Venezuela-Defaults.html

 

Articolul de mai sus, bazat pe cifre actuale, evident neeliberate de Media jewmericana, este un avertisment pe care doi membri ai Congresului American, Republicanul de Carolina de Sud, Jeff Duncan si Democratul de New Jersey, Albio Sires, l-au dat forului politic al SUA, legat de un eventual colaps al economiei Venezuelei. Ei au trimis acest memoriu catre Secretarul Trezoreriei Americane, Steven Mnuchin, iar alti sase senatori americani au cerut lamuriri asupra gravitati situatiei, cerind eventuale solutii de la trezorierul sef al Americii… Dezastrul este atit de mare, incit ei nu au primit nici un raspuns si se inceraca o tacere de mormint legata de Venezuela…

http://jeffduncan.house.gov/sites/jeffduncan.house.gov/files/documents/Duncan-Sires%20PDVSA-Rosneft-Citgo%20Letter%20%284.6.17%29.pdf

Ce se intimpla de fapt? Marea companie petroliera de stat rusa, Rosneft a oferit companiei venezuelene PDVSA, un imprumut de 1,5 miliarde de dolari pentru plata celor 2,2 miliarde de dolari scadenti, catre bancile americane.

Acum vine cea mai interesanta parte a jocului... COMPANIA PETROLIERA VENEZUELEANA PDVSA, A OFERIT COMPANIEI RUSE, DECI STATULUI RUS, CA SI GARANTIE PENTRU ACEST IMPRUMUT, 49,9% DIN COMPANIA CITGO, O FILIALA A MARI COMPANII VENEZUELENE PDVSA.

CITGO are in proprietate trei dintre cele mai mari rafinarii americane, de pe teritoriul SUA si…un numar impresionant din liniile de distruibutie a gazului si benzinei catre statiile petroliere de pe teritoriul SUA…..

In acest moment, politicienii timpiti din Congresul American, au inteles ca in cazul colapsului PDVSA, compania rusa Rosneft va intra automat in posesia rafinariilor americane de pe teritoriul SUA, ceea ce este foarte posibil.

Este evident ca rusii vad situatia in care guvernul venezuelean va colapsa, il vor lasa sa ajunga in aceasta situatie, vor prelua rafinariile americane si vor decide pretul petrolului si gazului in America si din cistigul realizat va recladii economia venezueleana si va fi parte din sistemul energetic al Venezuelei, cistigind atit piata petroliera americana, creind debalansare pe piata energetica a SUA de cite ori doresc, dar mai ales, fiind parte si la refacerea marii companii petroliere venezuelene PDVSA, iar prin intermediul ei, dictind si pretul mondial al petrolului, in pofida sicanelor Arabiei Saudite si tarilor bogate din Golf, membre ca si Venezuela, ale OPEC.

A pierdut undeva Rusia? Se pare ca raspunsul este NU? A cistigat undeva America? Nicaieri, si se pare ca pierderile sint enorme pentru americani, daca nu vor pune mina la refacerea economiei venezuelene si nu vor accepta infringerea in alegeri a lui Capriles, candidatul din ”partea SUA” la alegerile prezidentiale din Venezuela…

Acum intelegeti de unde vine tacerea americana a ultimelor saptamini? Ea va continua pentru mai mult timp…  

In cazul colapsului marii companii petroliere venezuelene si implicit a economiei Venezuela, guvernul rus va deveni automat…al doilea cel mai mare proprietar al capacitatilor de rafinare a SUA, de pe teritoriul american, dupa cum arata documentul pe care vi l-am prezentat mai sus, eliberat de Congresul SUA.

Este o lovitura de moarte, careia Trump trebuie sa ii faca fata si chiar sa mearga la Poarta Moscovei, pentru ca presedentia lui sa nu fie in pericol real… Presedintele Putin este din nou cel care il poate ajuta pe Trump sa reziste politic, dar depinde de modul cum el va rezista presiunilor politice ale naivilor politicieni din Congresul American. Securitatea nationala americana este din nou decisa la…Moscova.

Romania si alte tari, prin liderii lor politici mizerabili si fara cunostiinte, sint in situatia in care latra la Poarta Moscovei, precum ciini la luna, fara sa inteleaga faptul ca o pozitie refractara si ignoranta fata de Rusia, le poate duce in faliment la o singura lovitura de tasta a Presedintelui Putin… Acesti lideri traiesc in istorie, pe partea gresita a istoriei, neintelegind sub nici o forma transformarile geopolitice.

Mai jos aveti un site care arata exact modul cum securitatea nationala a SUA poate fi afectata major de decizia energetica a Rusiei, in cazul preluarii rafinariilor americane ca urmare a colapsului Venezuelei…

Dupa cum arata documentele, Rusia va restrictiona productia de benzina pe teritoriul Americii, iar preturile benzinei o vor lua razna in sus, ducind la o degringolada economica si in final la imposibilitatea ca Trump sa isi mai puna in aplicare vreun program economic si fara nici o sansa de a mai aduce inapoi in tara marile corporatii americane, care si ele acum depind de Rusia si colapsul eventual al economiei venezuelene….

http://oilprice.com/Energy/Energy-General/Is-The-Oil-Price-Rally-Running-Out-Of-Steam.html
Parea cea mai trista ”gluma” si cel mai sumbru scenariu pe care il poate trai Administratia Americana. Consumatorii americani, prin intermediul pretului benzinei, depind acum de o potentiala cadere economica a Venezuelei, iar un eventual colaps al economie americane depinde de pozitia Presedintelui Putin.

Din pacate, zeama de creier este cu mult mai importanta decit a avea propria moneda in circulatie internationala…

Unii politicieni de la Washington spun ca productia acestor rafinarii ale Citgo, poate fi preluata de alte rafinarii americane, fara ca ei sa inteleaga faptul ca insasi sistemul de distributie apartine Citgo si ca ei ar trebui sa realizeze o alta uriasa infrastructura energetica, care automat ar avea o inertie si ar duce economia multor zone din SUA, in colaps economic si o degringolada economica de proprotii, cu mutatii demografice si ale unor mari corporatii de productie din aceste zone…

Acum, cred ca intelegeti de ce Rex Tillerson, Secretarul de Stat american a facut o vizita cu capul in jos la Moscova, incercind in mod diplomatic si extrem de inteligent sa gaseasca solutii geopolitice favorabile ambelor parti…

Pe piata financiara este o panica de nedescris legata de un eventual colaps al Venezuelei, marile corporatii care asigura prin intermediul CDS-urilor(Credit Default Swaps), imprumuturile Venezuelei, tremura si ele si investitorii vad o cadere a economiei Venezuelei in procent de 41%, un salt fata de previziunile de 34% din Martie 2017, deci cu numai o luna in urma… Si aceste mari corporatii financiare uriase stau la mina Rusiei…

In acest fel Rusia a incurcat din nou planul americanilor de a se implica major in alegerile prezidentiale din Venezuela si de a prelua fortat controlul economiei venezuelene, asa cum o face peste tot pe glob sau cel putin incearca.

Ce ziceti de situatia in care se afla Trump? Va apasa el pe butonul bombardierului american pentru a intretine razboi in Siria? Se pare ca o va mai gindi si la fel, va fi foarte circumspect legat de Coreea de Nord….

Sper ca multi dintre cititorii site-ului, care ma intreaba ce cred despre Venezuela, sa inteleaga situatia...Americii si jocul inteligent facut de Moscova, un joc care poate fi oricind facut si la nivelul Romaniei, dar care pentru moment nu intra in vizorul Moscovei, datorita puterii incomparabile de autodistrugere dictat economiei romane de proprii lideri politici. In acest moment, Moscova cistiga partida economica cu Romania, chiar daca nu participa la joc, dar din pacate mai sint inca romani care inteleg ca ajutorul american este vital... Pentru ce si cum mai poate ajuta America o tara si o economie falimentara ca cea a Romaniei, imi este greu de inteles… Mai este cazul sa spun ca tace si CNN?...

 

Adrian Cosereanu

 

 

Last Updated on Monday, 17 April 2017 22:28  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!