ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Pacea!!! Vorbim despre ea sau o dorim? Cine ne impiedica sa o avem si cine ne-a adus la situatia in care sa credem ca razboiul este solutia iesirii din criza economica.

Pacea!!! Vorbim despre ea sau o dorim? Cine ne impiedica sa o avem si cine ne-a adus la situatia in care sa credem ca razboiul este solutia iesirii din criza economica.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Auzim la fiecare cuvintare a politicienilor capitalisti, cuvintul PACE, dar aceasi mamuti politici care il rostesc, gasesc ca necesare investiile in armament si declanasare de razboaie.

Auzim cuvintul PACE la negrii din America cu semnele paci la capatul lanturilor de aur uriase tiganesti atirnate la git, dar se impusca si un oras ca Chicago a devenit capitala criminalitatii mondiale, sute de oameni de culoare impuscindu-se in strada.

Auzim cuvintul PACE, la bancheri si in discursurile lor, dar pe de alta parte imprumuta complexul militar industrial cu sume enorme, facind un caz de colaps economic general din imposibilitatea platii imprumuturilor pentru cursurile universitare, contractate de tineri...

Auzim cuvintul PACE chiar si la militarii de cariera de la virful ierarhiei decizionale din tarile capitaliste, insa ei imping si conditioneaza popularitatea politienilor de sumele care le aloca pentru armament si munitie...

Ne intrebam: De unde atita perversitate si de ce o credem noi? A doua intrebare ar fi: Este pacea oferita de libertatea de gindire si actiune a omului in societate? 

Pentru a putea avea pace, trebuie sa ne gindim ca in general razboaiele au inceput de la un conflict economic, comercial, de la dorinta unuia dintre asa zisii parteneri de a domina pe celalalt si de a-l supune regulilor dorite de el.

Daca ne gindim la Revolutia Industriala, ca o consecinta a intelegerii sub o forma pozitiva a libertatii economice, putem extrapola si vedea de ce in zilele noastre, credem ca avem libertate si mai mult, credem ca cei ce ne conduc, vor pacea.

Tehnica si tehnologia au avut un avans fulminant in ultimii 20 de ani, insa ar trebui sa ne intrebam si chiar sa ne raspundem: Oare la asa un avans tehnologic, care ar fi trebuit sa ne ofere un grad mult mai ridicat de libertate economica, de ce nu inregistram un avans pe masura in sfera sociala, de ce nu a existat in capitalism, nici in timpul nostru si nici in timpul Revolutiei Industriale, o Revolutia Sociala reala si din care sa rezulte un avans social pe masura?

Am invatat sa construim lucruri minunate si sa ne crestem standardul de viata, sa ne alimentam mai sanatos, sa eficientizam activitatile, sa ne oferim uneori mai mult timp liber, sa tindem catre achizitionara unor bunuri care nu demult parea de lux, dar nu ne intrebam de ce nu putem sta departe de sentimentul care ne dicteaza sa ne ucidem unii pe altii?

De ce pe acest fond de efervescenta tehnica si crestere a nivelului de trai, ne dezvoltam mai mult sentimentul de ura si dorinta de a ne ucide unii pe altii?

Integistram recorduri istorice la persoanele impuscate in strada, la crimele abominabile de peste tot si la omoruri chiar in familie...pe un fond de avans tehnologic si Revolutie Industriala...

Omenirea a avut si perioade de stagnare dar mai ales perioade lungi in care multe popoare nu au simtit acest avans tehnologic, dar oamenii nu se omorau unii pe alti, se ajutau, se respectau, aveau principii pacifiste si credeau unii in alti. Oare stiinta si tehnica au adus libertatea si ura unora fata de ceilalti? Este libertate un cuvint nou sau unul perimat?

Pacea este un cuvint foarte popular, familiar tuturor, dar ne intrebam: De ce sint atitea razboaie? De ce dorim sa luam libertatea unora, inca nestiind daca ne-o putem consolida pe a noastra?

De ce inventam si folosim tehnologiie pentru a priva pe altii de libertate?

Ne place pacea, cel putin declarativ, insa acceptam "Turismul de Razboi" sau "Dark Tourism", prin care unii dintre noi platesc sume incredibil de mari pentru a beneficia de imagini reale din razboi, in buncare special construite, de unde vad cum unii asa zisi oameni ii omoara pe altii....

https://www.theatlantic.com/international/archive/2014/07/the-rise-of-dark-tourism/374432/

Nu ne putem amintii o singura piesa din legislatia unei tari, care sa faca referire la necesitatea razboiului, dar razboaiele continua si devasteaza zone intinse ale planetei, dictate de cei ce nu construiesc legislatii pro razboi...

Peste 95% dintre oamenii intilniti de mine pe parcursul vietii s-au declarat impotriva razboiului...si totusi razboaiele au pornit si milioane de morti au fost inregistrati... Atunci, unde este respectul democratic in capitalism, pentru ca acest sistem capitalist a pornit 98% dintre razboaiele si confruntarile militare planetare? De ce se continua razboaiele fara sa aiba loc un referendum? Avem referendumuri pentru tot felul de stupiditati, dar pentru acceptul sau interzicerea unui razboi, aspectul democratic dispare total... si atunci cum putem discuta de democratie in capitalism, cind exact viata si moartea nu fac obiectul acestui ideal sublim, PACEA???

Unde este democratia PACII? Putem avea o reala democratie in situatia in care nu avem pace? Nu, fara discutie, dar am putea avea democratie daca acceptam ideea de PACE. Cei mai multi dintre noi, ne complacem in a fi multumiti in zona achizitiilor, fara sa ne gindim de cele mai multe ori, la faptul ca putem achizitiona mai mult si de calitate si ca putem avea o viata sociala mult imbunatatita daca nu am avea pe Terra razboaie.

Cea mai mare problema insa, este faptul ca oamenii simpli, care sufera de pe urma razboiului, nu decid si nu pornesc razboaiele. Guvernele si politicile guvernamentale, sint principalii factori generatori ai razboaielor. Dezastrul este ca acceptam cu mare usurinta si chiar ii votam pe niste psihopati agresivi, care ne spun ce sa facem si ne imping in viltoarea razboaielor. Ei ne spun cum sa traim si eludeaza cele mai simple elemente ale democratiei. Practic, noi oferim putere guvernelor capitaliste, aceastea folosind-o impotriva noastra.

Auzim in politica mare, de centru stinga, centru dreapta si tot felul de grupari politice care se doresc a oferi aspectul “moderat in politica”, echilibru. Exista echilibru, atita timp cit se apeleaza la razboaie? Asa ceva nu se poate…

Exista tari cu guverne de stinga, tari sarace, tari fara resurse materiale, dar nici una dintre ele nu doresc razboiul, insa sint devastate de dorinta de razboi a celor ”mari si puternici”

Cind oamenii si mai ales liderii politici, devin imorali, sistemul nu mai poate functiona si este mai mult decit evident in acest moment.

Dar si aici avem o mare problema si anume ca persoanele imorale ajung in guverne, iar valoarea nu mai reprezinta un criteriu ci lipsa de moralitate, direct proportionala cu nivelul la care poate ajunge un politician capitalist.

Care este rolul sau ar trebui sa fie rolul unui guvern? Sa protejeze libertatea si pacea! Exact asta nu fac guvernele razboinice capitaliste, in special din tarile dezvoltate.

Acceptarea razboiului si trimeterii de trupe in razboaie inutile, este sau ar trebui sa fie considerate incalcari flagrante ale Constitutiilor, iar aceste decizii ar trebui sa fie anulate de Constitutie in general.

Capitalistii vorbesc de Razboiul Impotriva Drogurilor, dar consumul de droguri creste exponential, ba mai mult, el face din ce in ce mai multe victime si in tarile capitaliste dezvoltate intra din ce in ce mai mari cantitati de droguri…si politicienii decid sa legalizeze prima faza a “acomodarii” cu drogurile, care se numeste marijuana, ca in cazul Canadei…

Guvernele capitaliste spun ca noi nu putem falsifica bani si ne lasa sa intelegem ca valoarea banilor in circulatie este datorata volumului de aur la dispozitia acestor guverne, dar in final aceste guverne capitaliste tiparesc fara acoperire sume impresionante si eludeaza orice lege economica si chiar Constitutia.

Aceste guverne capitaliste ne ajusteaza valoarea banilor chiar daca noi muncim sa mentinem valoarea lor la un nivel acceptabil. Oare, nu aceasta inseamna incalcare a Constitutiei.

Daca noi nu putem face ceva, daca noua nu ni se permite sa furam de la alti oameni din societate, daca noi nu putem devaloriza moneda dupa preferinta, daca noi nu putem omori si sparge banci si multe altele, de ce permitem guvernelor sa le faca?

Daca noi nu avem voie sa omorim oamenii care ne deranjeaza, pentru ca este immoral si impotriva legii, de ce acceptam ca aceste guverne capitaliste ale noastre sa omoare si sa jefuiasca alti oameni?

Aceste guverne, ameninta cu bombe, boicoteaza, arunca rachete si fac tot ce este mai rau, iar noi le alegem, insa nu putem face ceea ce guvernele fac, pentru ca este impotriva literei Constitutiei capitaliste…

Datoria noastra, a celor ce intelegem aceasta anomalie a democratiei capitaliste, este sa renuntam categoric la votul dat acestor criminali si sa ne ridicam impotriva lor, sa cream unitate impotriva acestor magari care isi umplu buzunarele de pe urma milioanelor de morti lasati pe cimpurile de lupta, generate de setea lor de imbogatire, milioanelor de morti care sint asteptati acasa de familie, dar ei nu vor mai reveni niciodata…

Nu putem discuta de responsabilitate individuala, la nivelul nostru, in fata societatii, dar in acelasi timp sa acceptam iresponsabilitatea unor guverne capitaliste de criminali.

 

Adrian Cosereanu

 

Comments  

 
0 #3 argos 2017-04-29 05:15
Intrebarea mea, ar fi de ce tinerii trebuie sa-si doreasca tinerii lideri extremi ? Nu considerati ca ei sunt de fapt pericolul ? Nu sustin sub nicio forma politicienii cumparati de clanurile bancare, dar am o teama ca presedinti ca Marine LePenn si prim-ministri ca Boris Johnson ar putea apasa butonul nuclear sau declansa conflicte nedorite si dezastruoase. Aici, in Marea Britanie, dupa Brexit exista un puternic curent popular de a arata lumii ca ei sunt inca o putere mondiala si ca pot invada ce tara doresc dupa bunul plac. Au trimis nave de razboi in Gibraltar pentru a avertiza Spania, desi nu era necesar, au mobilizat flota pentru a gatui manevrele militare ale rusilor in Marea Nordului sustinand ca Dumnezeu insusi le-a lasat marea lor s.a.m.d. Personal solutia o consider, iesirea din sistem a oamenilor si concentrarea pe dezvoltarea economiei de tip cooperatist si hub-uri regionale. V-as ruga sa completati dumneavoastra cu o concluzie.
-----------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Da George sint de acord cu tine, dar dupa opinia mea s-a ajuns la o situatie extrema in politica mondiala si evident europeana, iar eu consider ca situatiile extreme care treneaza de foarte mult timp si ale caror consecinte sint din ce in ce mai grave si putin probabil de contracarat prin metode simpliste, din acest motiv, singura solutie sint masurile extreme la situatii extreme. Eu cred ca viitorii lideri mondiali, actualii tineri, vor duce o politica izolationista si extrema in cele mai multe cazuri, eliminind stabilimentul politic. In primul rind ca tinerilor nu le place si nu se implica in politica "mare". In al doilea rind ca ei nu respecta autoritate si nici nu doresc sa creeze autoritate din rindul lor. stabilitatea si butonul nuclear sint doua elemente foarte delicate si greu de dus intr-o singura directie cu aceste subiecte. Dupa cum bine sti, instabilitatea este generata de o situatie economica defectoasa si decizii in plan economic si social care lasa loc acestei destabilizari, DAR sint si cazuri in care crearea de confuzie, instabilitate si "ceata" politica sint elemente create artificial pentrua se ajunge la un punct dorit de la care sa se restarteze un tip de sistem dorit. Oricum, eu cred ca indiferent cit de extremisti par unii dintre lideri, nue ste posibil ca ei sa nu isi dea seama ca un atac nuclear poate duce inevitabil la un dezastru planetar de proportii... Multumesc pentru comentariul tau si apreciez ca deobicei interventiile tale. Cu respect si sa ai o zi minunata. Relativ la sentimentul de "entitled" al anglosaxonilor, cred ca datorita lui s-a ajuns aici unde sintem si sufera chiar ei batindu-se cu caramida in piept...
Quote
 
 
0 #2 mehi 2017-04-21 04:11
Istoria pamantului ne-a demonstrat clar ca toate imperiile razboinice au decazut si disparut in cele din urma, altii venind din urma sa repete greselile.
Si observ sfortariile astora de acum de a-i trage pe toti intr-un razboi global, bun doar pt banciile lor falite si deturnarea atentiei de la faptul ca orice sfortare a lor de a controla lumea e doar un esec dupa alt esec.. singurile lor victorii existand doar in manipulatoarele mass medii, si ele doar niste penibile instrumente de razboi.
Se pare ca Cineva doreste ca lumea sa treaca la nivelul urmator.. Si asa va fi!
----------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Da, ai dreptate dar de data asta vom vedea o implozie a sistemului capitalist detonata de propria lui putere de distrugere. indiferent dragul meu, cine va veni in control, schimbarile radicale sint necesare si dupa cum vezi, la nivel mondial, involuntar sau voluntar, oamenii aleg "extremisti" pentru ca cei ce voteaza considera in subconstient ca situatiile extreme de care "beneficiem" acum si care au fost create, nu pot fi nici rezolvate si nici controlate decit prin oameni care gindesc in extrem, dar dupa mine, ei inca nu au aparut, insa tinerii incep sa ii doreasca, fiind satui de circ si foame, insa va trebui sa inceapa sa dispara din generatia celor care acum au in jur de 55 de ani, pentru ca acesti tineri sa devina agresivi si adepti ai schimbarii in extremis...
Multumesc pentru comentariu si te astept in continuare cu remarci si comentarii la fel de pertinente. Sa ai o zi buna.
Quote
 
 
0 #1 mehi 2017-04-21 04:10
Miscator articol.
Miscator pt gradul de Adevar pe care-l contine si dupa care sufletul nostru tanjeste sa-l atingem in viata asta de Om, viata in care, pe aceasta planeta, se pare ca singura cale de a atinge Pacea este doar trecand prin ororile razboaielor, din pacate razboiul altora, catorva.
Acesti caini ai razboiului vor sa ne aduca in punctul in care sa fie clar pt toata lumea ca, razboiul inseamna pace iar minciuna, adevar.
--------------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Da, dragul meu,in 1984 George Orwell spunea: Razboiul va devenii pace, Libertatea va fi sclavie si ignoranta forta societatii.... De aici trebuie sa plecam sa vedem daca ne avantajeaza, pentru ca involuntar si tacit ne indreptam catre un dezastru major dictat de niste nemernici si psihopati. sa ai o zi buna cu sanatate si multumesc pentru comentariu, pe care il apreciez in mod deosebit.
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.