ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Alegerile din Franta au dovedit dezinteresul fata de politica si incapabilii care o practica, precum si dezinteresul tinerilor pentru gruparile politice traditionale. Ce a rezultat: Diviziunea la nivel national, dorita de liderii capitalisti.....

Alegerile din Franta au dovedit dezinteresul fata de politica si incapabilii care o practica, precum si dezinteresul tinerilor pentru gruparile politice traditionale. Ce a rezultat: Diviziunea la nivel national, dorita de liderii capitalisti.....

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Am vazut rezultatul alegerilor din Franta, unde se discuta de un candidat extremist, Le Pen si unul centrist, Macron, pe care il putem cataloga ca fiind extremist daca ne gindim ca dupa 60 de ani de rotatie a celor doua grupari politice, una de centru stinga si una de centru dreapta putem spune ca schimbarea vine de la opinii extremiste asteptate de poporul francez.

Hollande a devenit extrem de nepopular, dovedind incapacitate in toate directiile, chiar si in conducerea unei vieti de familie, scotind chiar el, partial, partidele de centru dreapta si centru stinga din functiune, in aceste alegeri prezidentiale, pentru prima data de la Al Doilea Razboi Mondial.

Fara discutie ca ambi candidati au dorit sa il intruchipeze pe Trump intr-o campanie cu iz american si sa aiba in final o victorie surpriza, blitz, avind in vedere ca Macron este in politica de un an, iar Le Pen stie ca extremismul si izolationismul politic si economic este cu doua taisuri.

Cartea mare in aceste alegeri este Macron, care a format miscarea lui politica in August 2016 si ca deobicei, Media incearca sa consolideze pe cel ce poate fi influentat major de grupurile de interese jewmericane, care conduc atit Media cit si sistemul bancar (de unde vine Macron), precum si ancorarea preferentiala la UE si multe alte aspecte greu verosimile.

Le Pen vine din zona istoriei nationaliste care acum iese din ce in ce mai mult la rampa si cu o platforma bine "sedimentata" de tatal ei, cei mai multi jewmericani stiind ca ea va avea un program pe care il va urma si care va fi greu de deturnat sau mult mai greu decit al lui Macron, deci Media jewmericana ii va oferi in continuare sustinere lui Macron, chiar prin falsificarea procentelor partiale publicate initial.

Macron nu spune nimic si prin asta crede ca va fi un al doilea Trump, venind cu generalitati fara nici o abordare in context global, regional sau UE. El vine din zona finantelor freanceze si europene, exact acolo unde raul este cel mai rau si unde se genereaza colapsul unei economii si am vazut rezultatele.

Am vazut coruptia enorma din bancile franceze, am vazut un Societe General care inseala si minte in orice face aceasta banca, care pierde in speculatii financiare internationale, care este amendata de institutiile financiare americane, pentru incalcarea legilor internationale din finante si asa mai departe. Dar seria bancilor franceze infractoare este mult mai mare si Macron este familiarizat cu fenomenul.

http://www.reuters.com/article/us-societegenerale-settlement-idUSKBN1542HS

Macron seamana cu Trump in exprimare, spunind nimic si promitind totul, fara nici o acoperire economica sau sistemica. Dar el este diferit de Trump in alta privinta, extrem de importanta pentru o figura publica si anume , Macron are 39 de ani si o nevasta in virsta de 63 de ani, poate ceva mai batrina decit mama lui, in timp ce Trump are 71 de ani si o nevasta cu 25 de ani mai tinara decit el. Macron nu are abilitatea de a vorbi in afara sedintelor de guvern sau in cerc restrins in fata finantistilor, deci nu este actor ca si Trump.

Ce se intimpla cu barbatii care se casatoresc cu femei mult mai batrine decit ei si ce se intimpla cu cei care o fac cu femei mult mai tinere, este relevat de studii elaborate de marile institutii sociologice si asta se vede clar la Macron si Trump, insa in politica imaginea conteaza. 

Platforma politica a lui Macron este tipica unui birocrat, adica cite ceva pentru fiecare dar nimic pentru toti... El spune ca doreste sa taie costul creat de sistemul birocratic francez, dar ne intrebam de ce nu a facut-o cind era la Economie. El vrea sa creasca numarul francezilor angajati, deci sa micsoreze somajul, promovind investitiile, dar nu ne spune de ce ele au stagnat si in ce domenii, el legind investitiile, dupa cum spune, de "economia viitorului", dar nu ne spune ce va face cu cei de virsta a treia si a doua...care sint adeptii economiei conservatoare. Deci totul este presarat de obiective irealizabile sau tratate ca o insiruire de minciuni.

Macron vine cu sase mari prioritati pe care le are in vedere: Educatia, ar fi prioritara, ceea ce este mai mult decit evident, dar despre ea vorbesc toti politicienii dupa care reduc fondurile pentru educatie si le maresc pe cele militare. Educatia este un domeniu atit de vast si complex, incit a spune ca aloci bani, este ca si cum ai arunca o galeata de apa in ocean asteptind sa vezi cum creste nivelul oceanului, deci Macron a spus nimic si pe acest subiect, pe care il vede prin prisma banilor alocati.

Modernizarea economica, ar fi o alta prioritate a lui. Pentru aceasta modernizare trebuiesc investitii private majore. Cine isi asuma riscul sa investeasca in conditiile in care fabrica mondiala este in China si comertul intre tarile UE este infim raportat la cel al tarilor componente cu exteriorul. Dupa ani de stagnare economica datorati politicilor falimentare ale UE, milioane de francezi s-a descalificat profesional, mai ales cei din manufacturing.

Altii, a fost debusolati de perspectiva, nevazind nici o sansa in a studia si mai mult, vazind mase de someri cu diplomele in mina. Ce inseamna pentru Macron "modernizarea economica" dupa ce Franta si corporatiile franceze au beneficiat de zeci de miliarde de euro si s-a ajuns la inapoiere tehnologica, deci banii nu au mers in directia modernizarii proceselor de productie.

Macron discuta de Securitatea Nationala, fara sa ne spuna cum va rezolva securitatea UE, pentru ca el se afla  intr o uniune fara granite, dar se grabeste sa ne spuna ca va duce politici interne constructive pentru  refugiati.... Mai mult, securitatea granitelor franceze a fost o problema minora raportat la faptul ca teroristii care au facut prapad in Franta, sint nascuti si educati in Hexagon si au dovedit ura chiar fata de tara lor,.

Macron vrea un nou tip de democratie, ca si cum ar fi mai multe defintii pentru democratie, dar capitalismul a dovedit ca asa stau lucrurile, este o democratie a celor ce nu mai stiu numarul banilor si una a celor multi si amariti. Macron vrea un angajament international major si cu mult mai mare decit pina acum. Alaturi de cine si in ce directie, nu ne spune, dar mai mult, nu ne spune ca angajamentul lui international in conditiile in care este legat strins de UE, este unul limitat.

Tot Macron ne spune ca aceste alegeri sint o lupta intre patrioti si nationalisti, dar nu ne spune cine a creat patrioti sau mai putin patriotii si ce atitudine trebuie sa aiba fata de Franta si cine a creat un asa mare numar de nationalisti alaturi de Le Pen si ce rol ar trebui sa aiba ei sau ce beneficii ar putea aduce tarii. Nu ne spune nici pe ce fond politic si economic se creaza premisele cresterii numarului de nationalisti intr-o tara. Macron vrea globalizare cu patrioti si fara nationalisti, de parca ar dori sa rupa un echilibru si sa creeze diviziune sociala in Franta.

Sa nu uitam ca BCE a oferit bail out bancilor franceze intr o situatie in care chiar ele creasera incertitudine in sistemul economic francez.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2009-03-14/german-and-french-banks-got-36-billion-from-aig-bailout

Ceea ce este sigur, este faptul ca o victorie a lui Le Pen, va aduce o iesire graduala din scena economica a acestei asa zise uniuni UE si va scoate in evidenta erorile facute in cadrul acestei uniuni economice.

O victorie a lui Macron va duce la un colaps rapid si a UE si o debalansare de proportii in cadrul economiilor tarilor componente, care este foarte posibil sa aiba loc la finalul acestui an sau in prima parte a lui 2018. Acest lucru este posibil, deoarece Bruxellesul va crede in sfirsitul politicilor pe care liderii UE le considera “populiste” si va continua nestingheriti aceasi panta negativ a reformei gindite de ei, care este foarte clar in ce directie merge.

Va fi extrem de interesant in runda finala, pentru ca dupa cum observam, ambi finalisti depind de Stinga politica. Deocamdata Benoit Hamon, care reprezinta Partidul Socialist a declarat ca il va sprijinii pe Macron, iar Fillon nu si-a prezentat optiunea. Piesa de baza ramine tot un reprezentant al Stingii franceze, Jean Luc Melenchon, care a iesit din cursa ”la mustata” si care va avea un cuvint greu de spus, pina acum neprezentindu-si propriului electorat optiunea lui fata de lupta finala.

 

Adrian Cosereanu

 

Comments  

 
0 #1 A.D. 2017-04-26 10:39
Bună ziua,

Aș fi vrut să ne spuneți un pic mai concret ce se întâmplă în școlile din Franța. Eu am găsit următoarele, care par să confirme zvonurile (anume că școala nord-americană - pentru mase - este implementată de Democrație peste tot în lume):

„More than four decades have passed, during which we have repeatedly fiddled around with the primary school’s mission to give all pupils intellectual formation and republican values. And what is the result? We have achieved an equality of ignorance: most students entering secondary school have lamentable levels of knowledge; they lack even the basics; they are culturally impoverished. As for republican values, here too we see an inverse correlation between the intention and the effect, as behaviour in the classroom has seriously deteriorated.”

Iată și link-ul:

https://thetraditionalteacher.wordpress.com/2016/12/17/denial-of-reality/

Mulțumesc.
----------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
America si canada sint tari cu mai multi Dumnezei si cu toate religiile posibile. Sint tari in care numarul avocatilor depaseste numarul doctorilor si profesorilor. Sint tari in care munca nu mai este valoare sociala ci specula este sursa imbogatorii. Sint tari in care elevii,studenti i si pacientii din spitale sint considerati "customers". Sint tari in care oamenii nu simt ca au tara lor ci sint in cantonament...Si atunci cine sa promiveze invatamintul si valorile?
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


ORA EXACTA

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?
The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.