ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Economia americana depinde de sclavii datoriilor, dar ei incep sa ”cedeze”. Cine va mai putea intretine economiile capitaliste care sint bazate majoritar pe consum si credit?

Economia americana depinde de sclavii datoriilor, dar ei incep sa ”cedeze”. Cine va mai putea intretine economiile capitaliste care sint bazate majoritar pe consum si credit?

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Economia americana, ca de altfel toate economiile capitaliste, sint intretinute de creditul bancar oferit membrilor acestui sistem capitalist vestic. Americanii au inceput sa se transforme in sclavi ai datoriilor in numar din ce in ce mai mare.

Intr-un studiu de data recenta, furnizat de marea companie de asigurari de viata si furnizare de servicii financiare, Northwestern Mutual, ni se arata ca 45% dintre americani care au datorii, cheltuie aproximativ jumatate din venitul lor lunar pentru a plati datoriile contractate. Asta arata ca ei sint in realitate sclavi ai datoriilor....

https://www.northwesternmutual.com/about-us/studies/planning-and-progress-study-2017

Daca EXCLUDEM imprumutul pentru achizitionarea casei(mortgage-ul), pe care cei mai multi dintre americani si canadieni il au, constatam ca fiecare american are o datorie medie de 37.000$. Dintre ei, 47% au o datorie de 25.000 de dolari si peste 10% au o datorie de peste 100.000 de dolari, din nou, EXCLUZIND datoria la casa sau chiria, care sint enorme si ar arata un tablou al dezastrului terminator.

Cei mai multi dintre americani se asteapta sa termine datoriile pina vor murii, dar 14% dintre ei se asteapta ca aceste datorii sa le greveze viata pina cind vor murii si mai departe...

Fara discutie ca aceste datorii enorme induc un nivel al stresului de proportii inimaginabil, astfel ca, dupa cum observam in studiu,  40% dintre americani spun ca datoriile au un efect substantial in ceea ce priveste starea lor de stress. Ne miram de unde apar cancerele la nivelul la care cu ani in urma era gripa…

Imposibilitatea de a returna sumele, de catre cei ce imprumuta iresponsabil si care sint majoritatea, este din ce in ce mai mare si situatia devine din rau in mai rau.

Ce ar putea sa deturneze aceast dezastru prezent si colapsul iminent al finantelor de familie? In primul rind un eventual salariu mai mare, spun 29% dintre ei, pentru a plati o parte a datoriei, ceea ce in acest moment este o varianta imposibila, ba mai mult, cele mai multe corporatii isi inchid usile si se reinfiinteaza sub alta titulatura, angajind cu salarii mult mai mici si lasind in urma lor armate de someri.

Dar, ceea ce este cel mai interesant este modul cum vad americanii datoriile.Studiul, dupa cum vedeti, face un sondaj in care ii intreaba ce ar face ei daca ar avea la dispozitie 2.000 de dolari. 40% dintre ei spun ca ar plati cu acesti bani o parte a datoriei pe care o au. Aceasta este ironia financiara capitalista a Americii, ei platesc ceea ce au acumulat ca datorie la credit carduri, dar dupa citeva saptamini, datoria va fi aceasi, pentru ca ei vor consuma in continuare, pentru ca dupa cum gindesc ei, banii sint facuti sa fie cheltuiti si sa circule. Asta se intimpla nu pentru ca ei nu stiu despre efectele datoriilor. Peste 25% dintre americani sint inregistrati in studiu la categoria cheltuitorilor iresponsabili si abuzivi, pe credit.

Studiul arata ca 35% dintre americani platesc la datoriile contractate pe diferite instrumente de plata, cit pot de mult in fiecare luna.

In jur de 19% dintre ei, incearca sa plateasca instrumentele de plata de unde au imprumutat si care au cea mai mare dobinda si incearca sa faca cel putin o plata minima.

Aprox. 18% dintre americani si 25% dintre tinerii denumiti millennials, spun ca platesc ceea ce pot plati si cind pot plati, fara sa puna presiune pe ceea ce mai ramine...

Insa 17% dintre americani platesc minimum la datorie, practic numai dobinda, in fiecare luna si sint considerati de catre banci ca fiind cei mai valorosi clienti ai lor...cum este si normal, pentru ca sint cele mai bune gaini de jumulit si ramin cu aceasi datorie dar platesc lunar...

Studiul insa nu ne arata citi dintre acesti sclavi ai datoriilor si in ce dinamica, incep sa colapseze la nivel individual si de familie, cu toate ca stim foarte bine ca numarul lor este in crestere permanenta, datorita dobinzilor din ce in ce mai mari impuse de furnizorii de carti de credit... Ei nu realizeaza, pentru ca sint anesteziati de fuga dupa acumulari si nu inteleg faptul ca intrind in zona tentatiilor, te poti simti bine pentru scurt timp, dar circuitul permanent si amplificat de tipul ”buy and borrow” poate duce foarte usor la un colaps de proportii, de care cei mai multi nu mai pot scapa si se distrug si pe ei si familiile lor.

In acest moment, sistemul promovat de banci si care este ”inghitit” de doritorii de prosperitate, inlocuieste American Dream, practic acest American Dream fiind legat acum de banci si nu de economia reala.

Capitalistii stiu ca un lucrator se bucura cu mult mai tare daca stie ca are posibilitatea obtinerii unui credit mai mare, decit daca i se mareste salariul si uite asa s-a ajuns ca salariile sa fie de mizerie, oamenii sa munceasca la nebunie si datoriile sa fie posibile in volum cit mai mare.....

Le vor putea sustine acesti sclavi ai datoriilor pentru o perioada lunga? Se pare ca aparitia colapsului nu se lasa asteptata si au inceput deja marile probleme cu datoriile delicvente, iar economiile capitaliste incep sa se scufunde din ce in ce mai mult sub propria greutate. Coordonata otravita a sistemului capitalist, “buy more, borrow more…” incepe sa isi spuna cuvintul.

Este clar ca acesti sclavi ai economiei capitaliste, care acumuleaza datori, sint motorul principal al sistemului capitalist, ei pastrind economia capitalista si buzunarele politicienilor si mizeriilor de pe Wall Street in forma buna si din ce in ce mai buna.

Daca acesti sclavi ai datoriilor ar incepe sa traiasca din ceea ce produc ei si familiile lor si ar plati datoriile contractate, economiile capitaliste ar arata adevaratul tablou economic, un dezastru total generat de acest “mighty dollar..” dupa cum le place americanilor sa spuna, chiar stiind ca se duc la vale zilnic…

Dar, dupa cum vedem, cind nu se mai consuma, jewmericanii din Media, fie spun ca este de vina vremea, fie starea drumurilor, fie vinzarile online si asa mai departe, dar nici unul nu spune despre starea jalnica in care a ajuns economia capitalista, din pacate chiar pentru sclavii datoriilor, care se afunda din ce in ce mai mult si distrug totul in jurul lor…

Adrian Cosereanu

 

Comments  

 
0 #1 NWO 2017-05-03 03:25
Pe capitalisti nici nu-I mai intereseaza ca au facut dezastru peste tot. E faza finala parerea mea pentru ca e din ce in ce mai vizibil ca se incearca aprinderea unui conflict de proportii cu Coreea de N sau Siria sau amandoua si de aici distrugerea unei bune parti a omenirii. Capitalismul a ajuns sa secatuiasca toate tarile de resurse , oamenii alearga numai dupa bani si cumpara cu acesti bani iluzii de la mall. Si in ROmania e cam aceeasi situatie. Se vede de la o posta ca in afara de multinationale nu mai exista nimic in orase vezi numai farmacii banci case de pariuri si supermarketuri. Peisaj dezolant peste tot si o lume aflata in adormire. Sistemul e deja terminat si nu cred ca mai exista vreo iesire. Nici razboiul nu va rezolva nimic pentru ca distrugerile vor fi imense cu tehnologia existent acum. Nimeni nu mai are grija de resurse pentru generatiile viitoare , toti consuma ca si cum ar fi ultimii pe pamant.
----------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Razboaiele nu le genereaza populatia ci guvernele capitaliste iresponsabile. Aceste guverne nu mai sint interesate de taxele in volum din ce in ce mai mic colectate, datorita reducerii activitatii economice CI ACESTE GUVERNE SINT INTERESATE IN.... BANCILE NATIONALE, IN TIPARIREA DE BANI SI CAPACITATEA ACESTOR GUVERNE DE A IMPRUMTA BANI IEFTINI SI DE A ACCESA BONDURI LA UN NIVEL INIMAGINABIL. Acolo este problema majora, in zona bancilor si aceste mizerii fac tot jocul si impun guvernelor actiuni militare, pentru ca aceste guverne au gestionat in directia fraudei legaliizate capitaliste fonduri de mii de miliarde de dolari. Ce pot face guvernele capitaliste? Sa asculte complexul industrial militar bancar, care cistiga bani din arme si nu din produse casnice de larg consum care nus e mai cumpara sau alte produse a caror cerere a scazut masiv. Deci este un cerc vicios capitalist la baza caruia stau bancile nationale capitaliste si mai ales Rezervele Federale... Ignoranta nu va mai dura iar cit va dura depinde de noi si de capacitatea noastra de a spune adevarul si curajul nostru. Daca vom accepta sa tace, sa nu scriem, sa nu colaboram si sa fim mintiti, ne meritam soarta...
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!