ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Admisitratia Trump beneficiaza de…comertul facut de Venezuela cu petrol sirian. Asta in timp ce multi politicieni si chiar membri ai partidului Republican infiereaza pe Maduro si Assad…

Admisitratia Trump beneficiaza de…comertul facut de Venezuela cu petrol sirian. Asta in timp ce multi politicieni si chiar membri ai partidului Republican infiereaza pe Maduro si Assad…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Cu foarte putin timp in urma, Bloomberg arata ca Administratia Trump realizeaza profituri si este in “business” cu dusmanii SUA, declarati prin intermediul Mediei jewmericane, iar in cazul de fata, este vorba de guvernul sirian al lui Bashar al Assad…via Venezuela lui Maduro, de care Media jewmericana are din cind in cind grija sa o dea ca un exemplu negativ si o tara cu un sistem socialist nefunctional…

https://www.bloomberg.com/politics/articles/2017-05-25/venezuela-s-secret-plot-to-sell-banned-syrian-oil-in-u-s-market

In raportul lui Bloomberg, publicat cu o saptamina in urma, compania CITGO, bratul american in cadrul marii companii petroliere Petroleos de Venezuela, este implicata prin oficialii ei intr-o actiune de comert international prin care ofera o alta “identitate” petrolului sirian si il vinde la…statiile de benzina din SUA…

CITGO a facut o donatie de 500.000 de dolari la inaugurarea in calitate de Presedinte al SUA a lui Donald Trump, donatie care a Bloomberg o considera ca fiind mai decit marea majoritate a corporatiilor americane.

Productia de petrol este in reala dificultate peste tot pe glob, iar tarile dependente de petrol la bugetele nationale, sint cele mai afectate, asa cum este cazul Venezuelei, care a intrat intr-un joc creat si intretinut de America, pentru a deturna identitatea petrolului sirian, mecanismul permitind Venezuelei sa vinda petrol sirian cu mult sub pretul pietei internationale si chiar sa faca profit.

Intregul mecanism, la nivel international, a fost conceput si derulat de un comerciant venezuelean al petrolului, dupa cum arata Bloomberg.  Numele lui este William Ruperti, care declara ca schema se deruleaza si in acest moment, dar declina participarea lui in acest moment, fiind iesit din mecanism, dupa cum spune el. Ruperti declara ca oficialii sirieni l-au contactat in 2012, in cadrul unui dineu al Clubului Sirian din Caracas.

Dupa cum am spus si intr-un articol trecut legat de Venezuela, este mai mult decit evident ca Rusia nu putea lipsi dintr-un joc de asemenea proportii, care a fost intors de rusi partial dar determinant, impotriva…intereselor americane.

Petroleos de Venezuela a fost sfatuita de rusi sa utilizeze mai mult de jumatate dintre actiunile pe care le detin americanii de la Citgo in compania venezueleana, pentru a primii bani imprumut de la compania petroliera rusa Rosneft, dupa cum arata o declaratie financiara din 30 Noiembrie 2016 eliberata in orasul american Delaware….

 

William Ruperti ghidona afacerea din…Aruba, unde detinea un sediu de firma, de unde a initiat cumpararea unei rafinarii de petrol uriase, afacere care se pare ca a fost agreata de Primul Ministru al Aruba, Mike Eman. Ceea ce se stie, este faptul ca rafinaria a fost “imprumutata” de la guvernul venezuelean, mai précis de la Petroleos de Venezuela. Ruperti a intretinut permanent contact cu ambasadorul sirian in Venezuela, Ghassan Abbas.

Ruperti arata in declaratiile lui, ca a format un grup de afaceri numit ”Sirius Venezuela” care a recomandat un contract de cinci ani pentru furnizarea intre 50.000 si 200.000 de barili de petrol pe zi din petrolul sirian, creind si o capacitate de stocare a petrolului de alti 6 milioane de barili. Sloganul lui Ruperti era:”Socialism, noi vom cistiga si vom supravietui...”

Dar, dupa cum arata Bloomberg, mecanismul acestei inselaciuni cu aviz american a implicat un lant de comunicare intre Siria si Venezuela la nivelul oficialilor din cele doua tari, care include mai multi ”executivi” de la compania CITGO, subsidiara a Petroleos de Venezuela, cu sediul la...Huston, Texas.

Ambasadorul sirian Abbas, a declarat la un moment dat, ca principalul scop al schemei, este de a evita boicotul care a fost implementat de guvernul SUA si cele din UE, dar in acelasi timp bagind bani in buzunarul americanilor via CITGO…pentru a mentine un nivel al “pacii” in Siria si a putea beneficia de sume de natura ca, guvernul sirian sa poata derula programele sociale si viata economica a Siriei…

Se pare din documente, ca afacerea a fost initiata de Chavez, fostul presedinte venezuelean, facind din Venezuela un aliat de prima mina al Cubei si Iranului, iar dupa vizita lui Ahmadinejad, fostul presedinte iranian, lucrurile au avut un parcurs favorabil financiar pentru Siria si Venezuela, sub obladuirea americana, executivii companiei americane cistigind numai prin asistarea procesului si vinzarea petrolului ieftin sirian la pompele statiilor de benzina din SUA....asta in timp ce naivii europeni inca mai cred in Fata Morgana care ar fi SUA si care ar trebui sa le aduca prosperitate si o colaborare economica corecta...

Europenii dovedesc o naivitate si o slugarnicie fara margini si de multe ori prostie, de neimaginat, in fata jongleriilor americane de proportii planetare.

Ne mai poate mira atitudinea lui Trump si aroganta lui in fata liderilor europeni si NATO? Eu cred ca nu...

 

Adrian Cosereanu

 

 

 

 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!