ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Admisitratia Trump beneficiaza de…comertul facut de Venezuela cu petrol sirian. Asta in timp ce multi politicieni si chiar membri ai partidului Republican infiereaza pe Maduro si Assad…

Admisitratia Trump beneficiaza de…comertul facut de Venezuela cu petrol sirian. Asta in timp ce multi politicieni si chiar membri ai partidului Republican infiereaza pe Maduro si Assad…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Cu foarte putin timp in urma, Bloomberg arata ca Administratia Trump realizeaza profituri si este in “business” cu dusmanii SUA, declarati prin intermediul Mediei jewmericane, iar in cazul de fata, este vorba de guvernul sirian al lui Bashar al Assad…via Venezuela lui Maduro, de care Media jewmericana are din cind in cind grija sa o dea ca un exemplu negativ si o tara cu un sistem socialist nefunctional…

https://www.bloomberg.com/politics/articles/2017-05-25/venezuela-s-secret-plot-to-sell-banned-syrian-oil-in-u-s-market

In raportul lui Bloomberg, publicat cu o saptamina in urma, compania CITGO, bratul american in cadrul marii companii petroliere Petroleos de Venezuela, este implicata prin oficialii ei intr-o actiune de comert international prin care ofera o alta “identitate” petrolului sirian si il vinde la…statiile de benzina din SUA…

CITGO a facut o donatie de 500.000 de dolari la inaugurarea in calitate de Presedinte al SUA a lui Donald Trump, donatie care a Bloomberg o considera ca fiind mai decit marea majoritate a corporatiilor americane.

Productia de petrol este in reala dificultate peste tot pe glob, iar tarile dependente de petrol la bugetele nationale, sint cele mai afectate, asa cum este cazul Venezuelei, care a intrat intr-un joc creat si intretinut de America, pentru a deturna identitatea petrolului sirian, mecanismul permitind Venezuelei sa vinda petrol sirian cu mult sub pretul pietei internationale si chiar sa faca profit.

Intregul mecanism, la nivel international, a fost conceput si derulat de un comerciant venezuelean al petrolului, dupa cum arata Bloomberg.  Numele lui este William Ruperti, care declara ca schema se deruleaza si in acest moment, dar declina participarea lui in acest moment, fiind iesit din mecanism, dupa cum spune el. Ruperti declara ca oficialii sirieni l-au contactat in 2012, in cadrul unui dineu al Clubului Sirian din Caracas.

Dupa cum am spus si intr-un articol trecut legat de Venezuela, este mai mult decit evident ca Rusia nu putea lipsi dintr-un joc de asemenea proportii, care a fost intors de rusi partial dar determinant, impotriva…intereselor americane.

Petroleos de Venezuela a fost sfatuita de rusi sa utilizeze mai mult de jumatate dintre actiunile pe care le detin americanii de la Citgo in compania venezueleana, pentru a primii bani imprumut de la compania petroliera rusa Rosneft, dupa cum arata o declaratie financiara din 30 Noiembrie 2016 eliberata in orasul american Delaware….

 

William Ruperti ghidona afacerea din…Aruba, unde detinea un sediu de firma, de unde a initiat cumpararea unei rafinarii de petrol uriase, afacere care se pare ca a fost agreata de Primul Ministru al Aruba, Mike Eman. Ceea ce se stie, este faptul ca rafinaria a fost “imprumutata” de la guvernul venezuelean, mai précis de la Petroleos de Venezuela. Ruperti a intretinut permanent contact cu ambasadorul sirian in Venezuela, Ghassan Abbas.

Ruperti arata in declaratiile lui, ca a format un grup de afaceri numit ”Sirius Venezuela” care a recomandat un contract de cinci ani pentru furnizarea intre 50.000 si 200.000 de barili de petrol pe zi din petrolul sirian, creind si o capacitate de stocare a petrolului de alti 6 milioane de barili. Sloganul lui Ruperti era:”Socialism, noi vom cistiga si vom supravietui...”

Dar, dupa cum arata Bloomberg, mecanismul acestei inselaciuni cu aviz american a implicat un lant de comunicare intre Siria si Venezuela la nivelul oficialilor din cele doua tari, care include mai multi ”executivi” de la compania CITGO, subsidiara a Petroleos de Venezuela, cu sediul la...Huston, Texas.

Ambasadorul sirian Abbas, a declarat la un moment dat, ca principalul scop al schemei, este de a evita boicotul care a fost implementat de guvernul SUA si cele din UE, dar in acelasi timp bagind bani in buzunarul americanilor via CITGO…pentru a mentine un nivel al “pacii” in Siria si a putea beneficia de sume de natura ca, guvernul sirian sa poata derula programele sociale si viata economica a Siriei…

Se pare din documente, ca afacerea a fost initiata de Chavez, fostul presedinte venezuelean, facind din Venezuela un aliat de prima mina al Cubei si Iranului, iar dupa vizita lui Ahmadinejad, fostul presedinte iranian, lucrurile au avut un parcurs favorabil financiar pentru Siria si Venezuela, sub obladuirea americana, executivii companiei americane cistigind numai prin asistarea procesului si vinzarea petrolului ieftin sirian la pompele statiilor de benzina din SUA....asta in timp ce naivii europeni inca mai cred in Fata Morgana care ar fi SUA si care ar trebui sa le aduca prosperitate si o colaborare economica corecta...

Europenii dovedesc o naivitate si o slugarnicie fara margini si de multe ori prostie, de neimaginat, in fata jongleriilor americane de proportii planetare.

Ne mai poate mira atitudinea lui Trump si aroganta lui in fata liderilor europeni si NATO? Eu cred ca nu...

 

Adrian Cosereanu

 

 

 

 

Add comment


Security code
Refresh


ORA EXACTA

Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea sa existe o lume fara Romania?
The New York Times din 4 Septembrie 2010 prezinta in pagina "International" un articol in care se arata ca autoritatile italiene urmeaza exemplu Sarkozy si evacueaza tiganii din orasele peninsulare.Dar ceea ce este cel mai rau este ca se titreaza cu litere mari - "Actiunea de Reducere a Emigrantilor Romani se Imprastie in Toata Europa".Am crezut ca vor sa limiteze emigrarea doctorilor,specialistilor,tehnicienilor si inginerilor romani,dar nu a fost vorba despre aceste categorii care au umplut golurile lasate de prostia occidentala.In articol  trateaza ceea ce inseamna acesti tigani pentru Europa si provenienta lor,adica sint considerati ca fiind in totalitate romani.Se ofera chiar si o fotografie si multe detalii la modul cum traiesc si cit de saraci sint ei.Ceea ce nu se vede si nu se titreaza in paginile ziarului este de ce acesti tigani care nu pot fi nici pe departe confundati cu poporul roman,au ales ca destinatii preferate pe francezi si pe italieni.Oare nu sint aceste doua tari de destinatie a tiganilor cele mai apropiate din punct de vedere al caracterului,de acesti tigani? Oare faptul ca ei se simt bine, fura,violeaza,maninca din gunoaie si nu muncesc, sint atribute ale vietii franceze si italiene cotidiene? De fapt am vazut ce fac italieni in Romania,cit de infractori sint,caracterul lor "constructiv" si la fel francezii cu tiganii lor care se pare ca sint mai multi decit albii in acest moment in Franta.Deci spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti,iar pentru zeci de ani prietenia franco-tiganeasca si italo-tiganeasca a dainuit in pace si prosperitate reciproca.