ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Razboiul din Golf este inevitabil, insa consecintele vor fi devastatoare pentru zona, economia mondiala, Wall Street si intreg comertul mondial. Sauditii se joaca cu focul in ideea de a fi lideri regionali, incurajati de Trump.

Razboiul din Golf este inevitabil, insa consecintele vor fi devastatoare pentru zona, economia mondiala, Wall Street si intreg comertul mondial. Sauditii se joaca cu focul in ideea de a fi lideri regionali, incurajati de Trump.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

 

Cind un foarte bun prieten din Romania ma intreba ce cred despre vizita lui Trump in Orientul Mijlociu si planurile lui pacifiste pentru zona, am spus: Trump a pregatit un razboi si nu pacea in zona. El nu s-a dus in zona sa gaseasca solutii prin intermediul pacii ci odata cu plecarea lui, vom vedea pregatiri masive pentru un razboi regional.

Se pare ca am avut dreptate si razboiul in regiune este la distanta de zile, poate chiar ore.

Cine va intra in ecuatia acestei conflagratii? Cu siguranta actorul principal si generatorul conflictului si terorismului international de proportii, Arabia Saudita, in primul rind.

I se vor alatura aliatii lor din Golf, care inca mai cred ca zona va fi una a prosperitatii, daca va fi condusa de sauditi, ceea ce este foarte departe de adevar, dar evreilor le convine aceasta dezvoltare logica rupta total de realitate. 

Sauditii dovedesc ca au invatat un principiu chinezesc care spune:”Cind doresti sa invingi intr-o confruntare, mai ales militara, trebuie sa sti foarte bine sa iti alegi adversarul, care nici nu ar putea sa cistige si prin distrugerea lui sa iti realizezi obiectivul zonal si superioritatea in fata altora..”

De partea cealalta este Qatarul, care deocamdata are in spate forte care pot schimba fata geopolitica a zonei in totalitate. Qatarul este o tara minuscula, comparative cu Arabia Saudita si neinzestrata militar, ea avind “doar” 10.000 de soldati americani si o dotare tehnica militara americana foarte evoluata, dar se pare ca militarii americani vor sa fie spectatori si sa culeaga roadele unui Qatar in care va conduce Arabia Saudita. Qatarul a facut o politica foarte prosta in zona, declarindu-se aliati ai sauditilor impotriva Siriei si intereselor ruse in zona si dorind constructia alaturi de sauditi a unei coducte care sa treaca prin Siria, catre portul sirian Tartus. Qatarezi s-au pus intr-o pozitie dificila in fata Rusiei. Chiar asa?

De ieri, asistam la o blocada navala de proportii instituita de sauditi si aliatii lor din zona, impotriva Qatarului, iar terestru, blocada este totala si numai aerian se poate discuta de o legatura a Qataraului cu exteriorul.

Regele saudit a dat un ultimatum Qatarului de 24 de ore dupa cum pare sa anunte agentiile de stiri din zona. Evident, sauditii au pus si o lista de 10 conditii, daca Qatarul nu doreste sa fie ocupat de ei si aliatii lor, printre care interdictia de a colabora cu teroristii. Sigur, o sa intrebati: Deci in acest caz ar trebui sa rupa relatiile cu Arabia Saudita si America, in principal? Nu, sauditii vor sa aduca in ecuatie Iranul, pe care il presupune a fi o tara care alimenteaza terorismul, dar care nu a avut nici un terorist in evenimentele de la New York din 9/11 2001, in schimb sauditii au avut 17 din 19, dar pina la urma Qatarul si Iranul sint tari care alimenteaza terorismul... dar Iranul tace, deocamdata.

Conditiile puse Qatarului au fost inminate de Poarta Rhyadului catre seicii din Kuweit, care ar trebui sa duca mesajul qartarezilor, a caror suveranitate este incalcata flagrant.

Ma intreb: daca Sauditii vor ca, Qatarul sa interupa relatiile diplomatice cu Iranul, pentru ca este o tara terorista, de ce nu cer acest lucru si Rusiei sau Chinei, pentru ca in mod logic si ei ar fi implicati in terorism, favorizind relatii comerciale si militare cu Iranul? Ba mai mult, sauditii nu fac nici un embargo petrolier chinezilor, care importa masiv petrol de la iranieni si discuta cu Rusia in calitate de grajdari de camile.

 

 

Si atunci de ce Qatarul? Qatarul este unul dintre statele cele mai importante in aprovizionarea cu gaze naturale lichefiate la nivel mondial si de foarte buna calitate, iar o intrerupere a alimentarii cu aceste gaze, ar duce la un pret al gazelor la nivel mondial ce ar….. justifica un colaps generat de bancile americane si capitaliste in general si nu de Qatarezi, care ar fi o scuza a dezastrului generat de economiile capitaliste.

Sauditii au pus Qatarului 10 conditii, ca si cum sefia zonei este in mina lor si Qatarul este un protectorat saudit.

Fara discutie ca insasi considerarea Iranului ca fiind o tara terorista necesar a fi izolata zonal si diplomatic, este o eroare care va transforma pe sauditi in “soferi” de camile. Sauditii vor sa se apropie de zona navala iraniana si sa coordoneze traficul petrolier pe mare catre Europa, stiut fiind ca ar fi foarte greu sa “convinga” Rusia sa ii lase sa exporte petrol si gaze via Siria, catre Europa, DAR.. marea problema este ca iesirea din zona se va face prin Strimtoarea Hormuz, care apartine Iranului si care odata inchisa de iranieni, sauditii nu mai au decit sansa conflictului militar total cu iranienii, ceea ce evident ar insemna un conflict cu Rusia si China, chiar daca Trump le-a promis livrarea de echipament militar in valori astronomice.

In al doilea rind, sauditii si-au asigurat prin forta alianta Yemenului, a carei conducere este vasala Rhyadului, in acest moment, si care s-a aliat cu numai citeva ore in urma, fiind ultima tara aliata sauditilor in perspectiva conflictului cu Qatarul, insa rebelii Houti din Yemen sint mina militara iraniana in zona Strimtorii al Mandeb, care ar fi a doua mare problema a sauditilor, pentru a transporta petrolul catre Europa, Africa, SUA si nu numai...

Este interesanta adeziunea Egiptului la aceasta coalitie saudita, Egiptul fiind o tara extrem de dificila si cu armament in cantitati imense cumparate de la rusi, dar si cu pretentii teritoriale....

Evident, Qatarul nu recunoaste ca valabile nici una dintre acuzatiile aruncate voluntar in sensul escaladarii razboiului de catre sauditi.

http://www.aljazeera.com/news/2017/06/kuwait-ruler-meet-saudi-king-qatar-row-170606100203072.html

Consiliul Golfului este in bataie de joc chemat sa solutioneze potentialul conflict, insa sauditii stiu ca acest Consiliu este reprezentat de ei si mai stiu ca prin intermediul Americii, au fost numiti si conducatori ai Organizatie pentru Drepturile Omului de la ONU, o bataie de joc mai mare de aceste drepturi nici nu ar putea exista…iar ca bataia de joc sa fie totala si minciuna sa fie din nou atributul central al capitalismului, aceasi sauditi au fost numiti a conduce si promova drepturile femeilor in cadrul ONU… Ce rusine de proportii inimaginabile si ce a devenit acest ONU…!

https://www.unwatch.org/15032-2/

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/saudi-arabia-un-womens-right-commission-un-watch-middle-east-muslim-driving-clothes-a7698536.html

Ce urmeaza? Confruntarea militara, cu siguranta, care va avea o evolutie extrem de discontiua si cu implicatii asupra preturilor combustibililor la nivel mondial. Tari ca Romania vor fi cu siguranta intr-o situatie economica terminala.

La prima vedere, situatia poate conveni rusilor, pentru ca o crestere a pretului petrolului si gazelor, ar putea face ca economia rusa sa fie intr-o situatie economica pozitiva, ceea ce este de dorit pentru rusi, DAR...un prêt mai bun in contrabalans cu pierderea prioritatilor zonale, mai ales a exportului de gaze si petrol catre Europa, ar face ca agregat, situatia sa nu fie una dorita de rusi, nici in perspectiva imediata si nici indepartata.

In acelasi timp, Iranul si Siria nu pot fi neglijate de rusi sub nici o circumstanta. China are interese majore in Iran si nu se poate discuta de acceptarea unui conflict cu Teheranul...

Cel mai interesant aspect al acestei escaladari a confruntarii militare In zona il reprezinta amplasamentele militare americane din Qatar si cum vor reactiona militarii americani la o eventuala diversiune iraniana in derularea conflictului, dar mai ales cum vor reactiona americanii, daca trupele qatareze vor fi masate in jurul bazelor americane, facind imposibil un atac saudit in acea zona, insa foarte posibil un atac qatarez asupra invadatorului saudit...

Cuvintul de ordine pentru urmatoarele zile este... Confruntarea Militara in zona Golfului...care se poate extinde major, in plan economic global si dupa care militar.

 

Adrian Cosereanu

 

 

Last Updated on Sunday, 18 June 2017 10:26  

Comments  

 
0 #1 mehi 2017-06-07 03:35
in sustinerea a ceea ce deja ai spus:
en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13960316001529
en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13960316000496

rusia incearca aplanarea conflictului:
tass.com/politics/949935

intre timp, parlamentul iranian este atacat:
presstv.ir/Detail/2017/06/07/524450/Iran-Parliament

ceva se coace, vorba ta..
un furuncul care va puroia curand si va scoate raul la lumina.
iar cum raului nu-i place lumina, de aici si panica lui de-a coace doar ascuns si de a se extinde in tot corpul.
febra mare mon cher..
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!