ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Chiar asa? Romanii aplauda intilnirea “istorica” dintre Trump si Iohannis? De ce? Asta poate sa o spuna George Maior, fost SRI si actual Ambasador al Romaniei in SUA, dar ce impact are asupra poporului roman?

Chiar asa? Romanii aplauda intilnirea “istorica” dintre Trump si Iohannis? De ce? Asta poate sa o spuna George Maior, fost SRI si actual Ambasador al Romaniei in SUA, dar ce impact are asupra poporului roman?

Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Citesc articole din presa glumeata din Romania si ma gindesc ca este normal ca ei sa il aplaude pe Iohannis pentru “rezultatele” vizitei lui in SUA si intilnirea cu Trump, pentru ca acesti jurnalisti mameluci trimbitari ai vestului, au fost si sint generatorii dezastrului din Romania, in cea mai mare parte, ei “parfumind” o situatie economica care din ce devine mai precara, ei o zugravesc in cifre mincinoase, ca fiind una idilica, insa romanul intra in magazin ca in muzeu si pleaca cu o sacosa din ce in ce mai goala, insa cu sentimentul ca il iubeste America.

Am gasit pe youtube un link al unui roman, realizat cu efort, reliefind imagini, care merita vazute pina la capat si care pot fi un inceput in efortul de gindire national asupra unei realitati care distruge Romania de ani buni…

  

 

Surprinderea mea vine de la impactul fatal pe care aceasta Media din Romania l-a avut asupra societatii romanesti pe ansamblu, modul cum a putut sa induca saracia si umilinta ca stare de normalitate si mai mult, ca o necessitate a continuarii ei si ca un pas urias catre rezolvarea problemelor care confrunta societatea romaneasca.

Am fost stupefiat sa citesc pe retelele de socializare, cum multi romani aduc oda si cuvinte de lauda celui mai german presedinte dintre romani, un om care a facut nu numai figuratie la Washington, dar a fost in afara oricaror rezolvari diplomatice si comerciale intre cele doua tari. Un individ care a zimbit larg si a laudat ceea ce nu trebuia laudat insa a acceptat o umilinta care nu ar fi trebuita acceptata.

Romanii din tara nu stiu si nici nu sint informatii, de faptul ca vizita lui Iohannis nu a facut sub nici o forma prima pagina a ziarelor, deloc mediatizata, asa cum a fost cazul vizitelor lui Erdogan, Abbas, liderilor iordanieni, irakieni, afgani, sauditi si asa mai departe. Pur si smplu, Iohannis a fost privit ca o sluga care nu a cerut nimic si mai mult, a cerut sa fie luata demintatea romanilor, aratind indiferenta fata de ea.

Cum pot romanii sa gindeasca aceasta vizita ca favorabila, cu o tara care isi trimite cetatentii in Romania, fara viza, pentru a vizita tara noastra si dupa aceea a ponegri-o, insa cetatenii romani nu pot vizita America, decit daca au rude acolo care muncesc zi lumina si pot dovedii ca ii pot sustine pe cei ce ii viziteaza, si nu in toate cazurile.

Cum s-ar simti romanii, daca cineva ar veni mereu la ei in vizita si le-ar aduce un cornet de semnite, ar minca si bea pe saturate, ar fi primiti cu onoruri, iar cind ar trebui returnata vizita, acela ar spune ca nu le este permisa aceasta vizita?

Este prea mult pentru mine sa gindesc ca poporul roman poate fi atit de naiv in ospitalitatea lui si ar permite pina la capat ca niste someri falimentari americani sa isi bata joc de ei, care au asteptat schimbari si respect de peste 27 de ani…dar au primit bombardiere, dar nici acele cadou.

Cind Trump a fost intrebat de viza de turist pe care romanii nu ar trebui sa o aiba la intrarea in America si ea trebuia eliminata de mult, liderul american a spus: “Nu am discutat acest subiect cu Iohannis…”, dar a iterat ca a discutat despre NATO si flancul estic al aliantei, care trebuie inarmat pina in dinti, impotriva unui inamic imaginar, iar Romania, nu numai ca trebuie sa accepte o plata mai mare, dar trebuie sa se erijeze in depozitul de armament american, lucru neacceptat de nimeni dintre tarile NATO europene… Pai, este posibil ca o atitudine legata de cel mai elementar aspect bilateral si anume, respectul reciproc, sa fie ignorat de Iohannis in contextul in care a facut din Romania groapa de gunoi militar a americanilor????

Imi este imposibil sa cred ca romanii accepta cu “mindrie” romaneasca ca un presedinte clovn ca Trump, sa vorbeasca in cuvintarea de final a vizitei lui Iohannis, despre evrei si cit bine au facut Romaniei, ba mai mult, sa il elogieze pe Ellie Wiesel, fostul sef al comunitatii evreesti internationale, spunind ca a fost nascut in Romania……

 Ce legatura avea acest aspect cu Romania si cu colaborarea dintre SUA si Romania? Dar cel mai german presedinte al romanilor, Iohannis, a uitat sa ii spuna lui Trump, ca in timp ce Ellie Wiesel este de origine roman, dar nu stia nici un cuvint in limba romana, romanii au inteles ca trebuie sa colaboreze cu comunitatea evreiasca si din saracia lor sa le arate respectul, construind un Monument al Holocaustului in Bucuresti, aprobat si finalizat de Basescu, in valoare de peste 7,4 milioane de dolari, numai ce se stie…..

https://www.nytimes.com/2009/10/09/world/europe/09romania.html?smid=nytcore-ipad-share&smprod=nytcore-ipad

Acest monument nu a ajutat prea mult Romania in relatia praduitoare a FMI cu tara noastra, nici cu Banca Mondiala, nici cu Banca Centrala Eurpeana ci doar a ajutat pentru ca noi sa intelegem ca trebuie sa restituim proprietatile evereesti din Romania, celor carora le-am ridicat monument si care conduc aceste institutii  financiare.

Deci, dragi romani, vi se potriveste aceasta atitudine americana de deturnare a discutiei diplomatice dintre cei doi lideri, pe un fond ce nu are nimic comun cu o eventuala imbunatatire a vietii voastre de zi cu zi?

Cum simtiti voi ca acesti “supravietuitori” ai Holocaustului, care datorita “chinurilor” traite sint in virste de aproximativ 100 de ani, in timp ce voi muriti cu mult mai devreme si saraci, v-au ajutat in ultimii 27 de ani si prin ce?

Trump a adus discutia despre NATO, iar Iohannis a preferat sa rupa din nou in bucati personalitatea unui popor care a fost si este bataia de joc a americanilor, incepind de la crima comisa de soferul militar american beat asupra lui Teo Peter, de la farsa economica Microsoft si pina la izolarea economica voluntara, dar nu militara, a Romaniei de America, din toate punctele de vedere.

Trump a adus in discutie, ca o jignire de proportii pentru romani si Romania, o necesitate a cresterii contributiei fiecarei tari a NATO la bugetul aliantei, moment in care Iohannis nu numai ca a aprobat, dar a fost in situatia de mindrie ca poate participa cu mai multi banii la o organizatie militara fara relevanta, chiar Germania nefiind de acord sa dedice din PIB ul ei mai mult pentru aceasta organizatie. In acelasi timp Romania se angajeaza sa depoziteze gunoaiele militare americane si sa devina tinta in cazul unei conflagratii militare. Cum se poate ca cineva sa depoziteze gunoi in casa dumneavoastra, un gunoi radioactiv si periculos pentru cei din casa, iar aditional va pune sa si platiti pentru acest deposit infect din toate punctele de vedere si mai mult, sa fiti si bucurosi ca vi se da privilegiul de a avea acest gunoi pe care nimeni nu l-a dorit….??? Este un paradox pe care nu il inteleg si nici nu vreau sa il inteleg…

Dar Romania “poate” si chiar va participa cu fonduri suplimentare la NATO. De unde aceste fonduri, dragi romani? Cine le produce, cine le plateste, pentru ce le plateste?

Pai, sint fonduri care vor fi platite de catre voi, toti romanii contribuabili la taxele colectate de guvern si din care, in loc sa aveti facilitati, veti plati sume umflate artificial, pentru a acoperii cheltuielile celor din complexul industrial militar bancar american si a le umple buzunarele celor care au asistat cu mindrie la inaugurarea Monumentului Holocaustului din Bucuresti, pe care tot voi l-ati platit si poate chiar din datorii contractate tot de la ei, la care se adauga dobinzi usturatoare ca doar acesti “supravietuitori” trebuie sa “supravietuiasca” din acesti bani cistigati pe nici o investitie…asta fiind stilul lor de a obtine profit…

Iohannis a fost mindru ca va plati la NATO o crestere de la 1,4% din PIB la peste 2% din acest PIB al saraciei din Romania, care nu poate suporta defalcat nici sistemul de sanatate, nici cel de educatie, nici cel al asistentei sociale si mai nimic, in mod corespunzator.

Deci aceasta suma suplimentara este platita de la scolile in care invata, cit mai invata, copiii vostri, din salariile profesorilor in greva si care au transformat elevii si studentii in “customers”, de la la spitalele in care mergeti si nu primiti nici macar bunul simt, pe linga faptul ca trebuie sa va aduceti pansamente si alte consumabile de acasa, pentru ca banii trebuie sa merga la complexul industrial militar bancar american, condus de “supravietuitori”.

Cum puteti fratilor sa laudati asa ceva? Cine va ataca pe voi si cine doreste sa acapareze saracia din Romania, generata de aceasta gasca a Americii?

A venit vorba laudelor legate de “democratie” si crestere economica…. Trump a spus ca apreciaza in mod deosebit pasi mari ai Romaniei catre domocratie si democratizarea vietii sociale. Iohannis a sus ca Romania inregistreaza cea mai mare crestere economica dintre tarile UE si este o tara cu o democratie puternica…. Cum poate da indicatii economice Romaniei, o tara falimentara ca SUA, cu peste 49 de milioane de americani care primesc lunar cartele de alimente, cu peste 103 milioane de americani care sint inscrisi in cel putin un program social la nivel federal pentru a putea sa existe fizic, cu un somaj real de proportii de care voi discuta in articolul urmator, cu orase ca Flint si altele care nu au apa potabila, cu o infrastructura care se darima pe ei si multe altele...?

Cine minte aici? Voi poporul roman care il aplaudati pe Iohannis si iesiti in fiecare saptamina in strada arborind pancarde pe care sta scris “Jos Mafia politica”, “Vrem Democratie”, “Ati confiscat Democratia..” si multe altele care arata ca sinteti departe de a crede ca a fost facut vreun pas in sensul democratizarii vietii in Romania?

Mintiti voi, romanii de rind, care vedeti ca nu aveti nici un cuvint de spus in nici un domeniu si deciziile se iau in cadrul total nedemocratic, iar voi sinteti permament victime?

Mintiti voi romanii, care vedeti ca tinerii vostri copii fug din tara datorita lipsei de democratie?

Mintiti voi romanii, care sinteti izolati in decizii de catre o sleahta intretinuta de America si banii oferiti acestor capuse analfabete din politica din Romania, in timp ce voi va uitati la fiecare leu cheltuit la magazinele alimentare?

Mintiti voi. cei care sinteti sfidati de structruile de stat, incepind de la Administratiile Financiare si terminind cu toate ministerele unde apelati pentru o problema, vazind in aceasta un afront grav adus democratiei?

Poate minte Iohannis si nu v-ati dat seama. El minte cu siguranta, daca cele de mai sus sint traite real de voi, romanii din tara. Acest, cel mai german presedinte al romanilor, minte cu nerusinare, cu un tupeu ce ar fi trebuit infierat de romani si nu aplaudat, alaturi de gasca lui in frunte cu George Maior si alti magari care au distrus Romania prin deciziile lor.

Trump si-a batut joc de Iohannis printr-o formula clasica legat de dezvoltarea democratiei, stiind si el ca sistemul capitalist nu are nici o legatura cu democratia, dar in bataie de joc si fata de poporul roman, a facut-o.

Iohannis discuta cu nerusinare, la Casa Alba, despre cresterea economica fulminanta a Romaniei, practic cea mai mare dintre tarile UE.

Cine minte aici? Oare mintiti voi romanii, care umblati cu resumeul in mina din firma in firma si din chisoc in chiosc pentru a va gasi un loc de munca dupa ani de zile de studii prin universitati si colegii, in cele mai multe locuri spunindu-va ca sinteti prea calificati si nu va pot angaja si nici sa va ofere un loc de munca platit corespunzator pregatirii dumneavoastra?

Pai, cum poate exista o economie pe crestere economica masiva, in care oamenii educati si cu studii sa nu fie angajati si sa fie nevoiti sa plece din tara, si mai mult, sa nu li se ofere de catre firmele din tara un salariu decent?

Ce fel de economie pe crestere masiva isi alunga valorile si doreste sa continue cresterea economica cu oameni mediu si slab pregatiti si chiar sa devina competitiva in plan international?

Pentru mine, care nu sint atit de bine pregatit economic ca si Iohannis, este un paradox ceea ce spune el si torentul de minciuni proferate de el la Casa Alba, dar interpretate favorabil de o parte dintre romani.

Cum s-a repercutat cresterea economica fulminanta de care vorbea Iohannis la Casa Alba asupra bugetului dumneavoastra de familie si cum va simtiti la intrarea in magazine, in urma acestei cresteri economice?

Pentru mine, cresterea economica este legata indisolubil de productivitate. O crestere economica ar insemna o crestere majora a productivitatii. O crestere a productivitatii, in conditiile in care marile companiile si firmele beneficiaza de scutiri de taxe, de dobinzi din ce in ce mai mici, de acces la tehnologie din ce in ce mai performanta si de un fond de salarizare din ce in ce mai mic datorita automatizarii si eliminarii multor locuri de munca, numai acestea, in loc sa duca la o scadere de prêt la raft, aduc o crestere nefireasca a preturilor…

Si atunci despre ce crestere economica vorbim??? Cine o simte si cine sint victimele acestei “cresteri” economice? In buzunarul cui intra profitul din ce in ce mai mare rezultat? Cum pot privii cei ce ies in afara locurilor de munca si nu prea mai au nici o snasa de a fi angajati sau cei ce ies in strada pentru ca nu gasesc un loc de munca, preturile in crestere de la raft, din ce in ce mai multe produse neputind sa si le permita, dar Iohannis spunindu-le ca economia romanesca este pe crestere masiva?

Cine minte fratilor romani? Tot Iohannis, evident si privit cu zimbet, grimase si bataie de joc de Trump, dar aplaudat de o parte a romanilor din tara, care aplauda instinctiv la remarcile jurnalistilor care cistiga din amaraciunea acestui popor si minciunile pe care le pun in paginile Media...

Cei ce il aplauda pe Iohannis pentru batjocura adresata poporului roman, nu pot gindi inca statutul lor de victime, insa cind o vor face, va fi prea tirziu... Presedintele american Hoover, spunea cu zeci de ani in urma:”Cind vecinul nu mai are loc de munca, ti se pare ca este Recesiune. Cind tu nu vei mai avea loc de munca, vei considera ca este Depresiune...”. Va veni timpul in care acestia care il aplauda pe capitalistul, cel mai german presedinte al romanilor, sa se considere ei insusi victime ale opiniilor lor in afara realitatii... Nu mai este mult…

Dar pina atunci, sa aplaudam garniturile de tren pline cu tancuri, aidoma unei veniri triumfatoare dupa front, livrate de americani de pe teatrele lor de lupta, pentru a incasa bani pe ele si a le depozita in Romania, dupa care, voi cei ce il aplaudati pe Iohannis, nu veti sti de ce scolile copiilor vostri nu mai au profesori si se darima tavanele in salile de clasa, iar multe scoli din mediu rural trebuie sa cheme copiii cu lemne de acasa pentru a face foc in clasa si a incalzii elevii.

Nu veti sti de ce nu aveti un sistem medical corespunzator si veti primi medicamente din SUA, destinate incercarilor medicale, considerindu-va cobaii lor.

Nu veti sti de ce nu veti avea o pensie, realitatea fiind ca fondul dumneavoastra de pensii a fost jucat la cazinourile de pe Wall Street si de la Frankfurt.

Nu veti sti de ce nu veti avea niste servicii sociale corespunzatoare in urma stressului si muncii terminatoare si in final, il veti huiduii pe Iohannis, dupa ce l-ati aplaudat pentru ”realizarile” deosebite proferate in prezenta unui alt clovn al politicii mondiale, Donald Trump.

Iohannis a avut in finalul alocutiunii citeva cuvinte inutile care au dergradat si mai mult imaginea lui si a Romaniei. A incercat sa il puna pe Trump in postura unui sustinator al UE si mare sprijin pentru UE, ceea ce este total in contradictie cu intentiile lui Trump, care isi doreste un euro apreciat si controlat de dolar si o competitivitate cit mai mica pentru UE, pentru ca, corporatiile americane sa penetreze cu produsele lor pe piata UE, dar problema este alta, si mai mare, care arata cit de prost diplomat este Iohannis si cit de mult rau face romanilor.

In timp ce UE si conducerea de mascarici a Uniunii de la Bruxelles militeaza si chiar conditioneaza America de ridicarea vizelor de turist pentru Romania si Bulgaria si chiar doreste sa impuna masuri de retorsiune in cazul nerespectarii reciprocitatii, pentru tarile din UE, care in mod normal nu ar trebui sa aiba obligatia vizei, Iohannis nici macar nu discuta cu Trump aceasta masura si drept al romanilor de a se deplasa oricind in America, mai mult, Trump spunind la conferinta de presa de la Casa Alba, cu nonsalanta, ca “nici nu s-a discutat acest lucru”…

Ce asteapta Iohannis de Romania, sa discute problema romanilor Martin Schultz? Poate ca DA.

Iohannis vine dupa un alt tradator de tara servil si ascultator al vestului, Victor Ponta, care nici mai mult nici mai putin, a plecat de la Bruxelles cu o scrisoare in care i se dadeau 11 puncte pe care sa le respecte pentru a fi in asentimentul celor din UE…

O fi primit si Iohannis o scrisoare de la Trump, pentru a fortifica influenta americana si prezenta americana nociva in Romania, ambele in detrimentul poporului roman, asa cum a  facut Ponta? Se pare ca da si romanii vor vedea acest lucru foarte curind…

Trezeste-te Romania! Opreste-ti fii sa plece pe alte meleaguri, pentru ca in Romania este o “crestere economica” prea mare si nu o mai pot suporta. Iesi afara in strada Romania si cere ca revendicarile romanilor sa fie rezolvate si nu promisa rezolvarea lor! Iesi afara in strada Romania si cere ca democratia sa vina in zona strazii si nu un fenomen de grup capitalist, in care profitul si deciziile sint prvatizate, iar pierderile si urmarile jafului capitalist sint socializate...

Trezeste-te Romania, daca vrei ca cei de afara sa creada ca ai coloana vertebrala si cere ceea ce trebuie sa ceri, lasind pe romanii de afara sa doreasca sa revina in tara lor, care acum este denumita “prospera” in bataie de joc de cel mai german presedinte al Romaniei…

Iohannis este un politician de Cismigiu, pe care nu l-am auzit niciodata spunind si argumentind ca va apara locurile de munca ale romanilor si le va imbunatatii ci de cele mai multe ori ii anunta pe romani ca va lupta impotriva unei crize economice, pe care el si sistemul capitalist au generat-o, iar daca este vorba de lupta impotriva crizei si nu a sistemului, romanii vor avea de asteptat sute de ani pentru o eventuala refacere economica….

 

Adrian Cosereanu

 

Last Updated on Tuesday, 20 June 2017 22:04  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.