ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Care este adevarata rata a somajului in America? Aceleasi minciuni sint valabile in tot sistemul capitalist…

Care este adevarata rata a somajului in America? Aceleasi minciuni sint valabile in tot sistemul capitalist…

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 

Foarte putini americani stiu ca numarul concetatenilor lor, cu virsta potentiala pentru a fi incadrati in fortele de munca si care nu au un loc de munca, este de departe mult mai mare decit in cele mai dificile momente din istoria economica a SUA.

In Ianuarie 2009, numarul acestora era de 92,6 milioane de americani cu virsta legala de munca, care nu aveau un loc de munca, insa in statistici gasim ca numarul lor, in Mai 2017, era de…102 milioane….dar liderii capitalisti discuta de crearea ”neincetata” de locuri de munca...

https://www.bls.gov/news.release/archives/empsit_02062009.pdf

https://www.bls.gov/news.release/empsit.t01.htm

Daca ne luam dupa birocratii guvernului federal american, rata somajului in Mai 2017, a fost cea mai mica din ultimii 16 ani….care dupa mintea lor, inseamna 4,3% ceea ce inseamna in termeni economici capitalisti, “full employment”, si dupa cum spun ei, oricine doreste sa aiba un loc de munca, il poate avea oricind…

 

Nu trebuie sa fi economist ca sa iti dai seama ca este un non sens. In concordnata cu site-ul unuia dintre cei mai reputati analisti economici americani, John Williams, Shadowstats, somajul in America depaseste 22%, la o prima vedere mai amanuntita... Cam mare diferenta intre minciuna guvernului si realitatea aratata de John Williams, care este bazata pe modele matematice, cifre si calcule bine conduse.

http://www.shadowstats.com/alternate_data/unemployment-charts

Dar, ce duce la o asemenea diferenta intre numere? In primul rind, stim cu toti cit de manipulata este Media si cit de mincinosi sint cei ce promoveaza date in paginile ziarelor de specialitate ancorate la grupuri de interese....dar sa o luam pe rind.

In Mai 2017, americanilor li s–a spus ca economia lor a adaugat peste 138.000 de noi locuri de munca si frenezia acestei “realizari” a fost mediatizata de raspindacii din Media in mod constant…, dar, au uitat sa spuna ca aceasta cifra nu tine nici pe departe pasul cu cresterea numarului populatiei, care evident nu este luata in calcul, pentru ca ar strica pasenta raspindacilor mincinosi care isi iau banii functie de amplitudinea minciunilor...

Oricum, cind aruncam o privire mai in detaliu pe aceste numere, apar discrepante de proportii. Astfel, economia americana a pierdut in Mai 2017, peste 367.000 de locuri de munca, dupa cum arata ShadowStats, dar Media nici nu aduce vorba despre acest subiect. Este absolut revoltator, un adevarat cosmar pe care il scot in evidenta aceste numere si diferenta dintre ele....care arata in final o incetinire de proportii a activitatii economice. Dar, mincinosii spun ca rata somajului a scazut de la 4,4% la 4,3%... Cum poate fi vorba despre asa ceva? Este incredibil cum trunchiaza informatia pentru a arata o fata ”umana” a capitalismului si a arata oamenilor ceva care nu au cum sa vada in strada, in lumea reala.

Pentru ani de zile, guvernele mincinoase capitaliste au luat un numar mare de americani cu virsta de munca, recunoscuti ca intrind in categoria ”someri oficiali” si i-a trecut in categoria ”neregasiti in forta de munca potentiala”, pentru a arata un somaj cu mult mai mic decit realitatea, pentru ca multi dintre cei ”neregasiti”, fie au terminat perioada de somaj, fie au renuntat sa mai apeleze la statul capitalist in acest sens...

Acesti ”neregasiti”, nu figureaza si nu pot fi numarati in cresterea ratei somajului... Deci o simpla mutare a celor fara locuri de munca intr-o alta categorie, poate aduce statisticile la cifre uimitor de favorabile economiei, dar in realitate un dezastru...

In aceasi luna, Mai 2017, guvernul american a adaugat la categoria ”neregasiti in rindul fortelor de munca”(not in the labor force), peste 608.000 de americani ca sa le iasa pasenta, iar economsitii nerusinati capitalisti au oferit pe toate canalele prosperitatea si nenumaratele locuri de munca create…

Cei care nu mai sint in evidentele birourilor de somaj au atins cifra de 94,98 de milioane de americani. La o algebra simpla, daca audaugam la acest numar, pe cei ce sint someri oficiali, adica 6,86 de milioane de americani, rezulta...realitatea si anume ca SUA ”beneficiaza” de 102 milioane de americani care in acest moment nu au un loc de munca...Aceasta fiind realitatea si cauza saraciei si cererii de produse extrem de mici pe piata... 

Daca ne uitam pe grafice si mergem inapoi in Ianuarie 2009, gasim ca erau 81,02 milioane de americani care nu se regaseau in rindul fortelor de munca si 11,61 milioane de americani care erau considerati oficial someri, ceea ce insemna ca erau in realitate in afara fortelor de munca, oficial dar nedeclarat, un numar de 92,63 milioane de americani.

Cum este posibil ca la un numar cu 9,21 de milioane mai mare a celor ce nu au un loc de munca, daca comparam situatia din 2009 cu Mai 2017, sa avem o situatie economica mai ”favorabila”??? Ce legi economice si fundamentale ale economiei folosesc acesti praduitori si mincinosi?

Un alt indicator care arata minciuna sfruntata scoasa pe ecranele Mediei blatuite, este examinarea raportului dintre numarul angajatilor si populatia pe ansamblu societatii. Inainte de inceputul Recesiunii actuale, 63% din populatia apta si in virsta de munca, avea un loc de munca, dar in acest moment acest procent este in jurul a 58%...persisitind de mai mult timp. Ce refacere economica este aceasta si de unde vine cresterea numarului de angajati si scaderea somajului?

Multi americani si canadieni nu inteleg ce inseamna “cifre oficiale” si cit de mult minte guvernul capitalist si cit de speculate sint aceste numere. In acest moment, pentru America, nici nu se poate pune problema unui “full employment”, sub nici o forma…dar Media trimbiteaza ideea si numarul oamenilor care nu mai au unde pleca dimineata, este din ce in ce mai mare….

Dupa statistici bine intocmite si rapoarte de ultima ora, numarul taierilor de locuri de munca in Mai 2017 a fost cu 71% mai mare decit in Mai 2016….dar capitalistii americani discuta de o situatie in “reala imbunatatire…”. Asta in timp ce inainte de inceperea acestei recesiuni, existau “numai” 26 de milioane de americani care apelau lunar la cartele de alimente oferite de guvern, pentru a exista fizic, ei si familiile lor. In acest moment, numarul “cartelistilor” este de 49 de milioane de americani, dar Media spune ca situatia economica s-a “imbunatatit” vizibil.

Minciuni incredibile sau credibile pentru cei ce inteleg crizele capitaliste ca stare de normalitate, uitind ca acest sistem infect a trait numai si numai din definitia crizei si promovarea ideii de criza, care a fost mereu speculata, lasind oamenii sa creada ca este o stare de normalitate in curs de rezolvare.

Numarul persoanelor “homeless” din LA a cresut cu 23% in ultimele 12 luni, insa si acolo mincinosii din Media si economistii ancorati, spun ca lucrurile merg din bine in mai bine… Un sistem bazat in totalitate pe minciuna, cu o nerusinare de neimaginat si o contradictie flagranta intre cifrele vehiculate de guvern si realitatea din strada…..

 

Adrian Cosereanu

Last Updated on Tuesday, 20 June 2017 22:03  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Inchiderea Canalului Suez,care este probabila in urma a ceea ce se intimpla in Egipt,ar crea un dezechilbru mondial.Navigarea din Arabia Saudita pina in Texas ar dura cu 12 zile mai mult decit acum, pentru tancurile petroliere.Peste 8% din trasportul maritim mondial se desfasoara prin Canalul Suez.Parcurgearea lui, de catre petroliere in general,din Peninsula Aarabica pina la New York scuteste 30% din drum,la fel o reducere de 57% o pot realiza in cazul unui transport de petrol catre Franta si peste 42% pentru Olanda.In fiecare zi,prin Canalul de Suez trec peste 2,2 milioane de barili de petrol catre tarile lumii.In 2009,prin Canal au trecut 17.228 nave comerciale si tancuri petroliere.Impactul inchiderii lui il vom simti fiecare dintre noi in buzunar.