ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Ce “filozofie” economică se află în spatele acestui război împotriva banilor cash? Ne ajută pe noi, oamenii de rînd aceste măsuri de eliminarea cash-ului?

Ce “filozofie” economică se află în spatele acestui război împotriva banilor cash? Ne ajută pe noi, oamenii de rînd aceste măsuri de eliminarea cash-ului?

Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
Asistăm la atacuri zilnice împotriva cash-ului, din partea unei pleiade de economişti, guvernatori ai băncilor centrale, băncile comerciale şi evident, politicieni... 
Se invocă din ce în ce mai mult creşterea atacurilor teroriste, în Europa şi nu numai, atacuri care pun din ce în ce mai mare presiune pe bugetele naţionale, iar în acest context internaţional, este scoasă din nou la lumina dorinţa acestor “inteligenţi” de a elimina cash-ul. 
Pentru cine este bine că presiunea pe bugetele naţionale să fie din ce în ce mai mare şi mulţi politicieni să militeze pentru creşterea fondurilor destinate siguranţei naţionale? 
Evident, nu pentru omul de rînd, care a plătit pentru a avea siguranţă, însă a devenit şi mai sărac şi i se cere să plătească şi mai mult, proporţional cu o insecuritate controlată şi cu volumul de bani tipăriţi care trebuie să ajungă în zona speculanţilor financiari, bancari şi politici… 
Hai să facem nişte presupuneri legate de acest atac împotriva banilor cash. 
Fără aceste sume cash, este evident că nu ar mai fi atacuri cu mînă armata la bănci şi eventualii spărgători de bănci nu ar mai avea ce fura, DAR….în acest moment asistăm la “spargeri” de bănci electronic, la fraude majore prin intermediul credit cardurilor, la spargerea ATM urilor care deţin cash şi care poate fi accesat de populaţie şi alte modalităţi electronice de fraudare a sistemului bancar. 
În Suedia, ţară care a militat în premieră şi militează pentru interzicerea cash-ului pe piaţă, numărul fraudelor bancare a crescut exponenţial de cînd s-a luat această decizie. 
Asistăm pe toate canalele Media, la o ofensivă împotriva cash-ului datorită presupunerii politicienilor că, grupările teroriste ar beneficia de acest cash, iar pentru a lupta împotriva terorismului, este strict necesară eliminarea cash-ului…
 
În ceea ce priveşte terorismul, cu, care nu sîntem de acord nici unul dintre noi, la o analiză a celor 40 de atacuri teroriste ale jihadiştilor, în Europa, în ultimii 20 de ani, sesizăm că aceste atacuri au costat în medie în jurul a 10.000 de dolari şi în multe cazuri, cu mult mai puţin, suma care nu ar crea nici o suspiciune băncilor, în cazul transferului ei electronic de la o entitate la altă, ba chiar poate fi plătită cu credit card sau alte instrumente de plata bancară. 
Deci, cei mai mulţi dintre terorişti sînt pregătiţi să îşi ia riscul de a murii şi nu pot fi descurajaţi de astfel de măsuri financiare, aşa cum nici legile legate de arme şi deţinerea lor, în SUA, nu au descurajat crimele zilnice care se petrec în America, multe dintre aceste arme fiind procurate illegal… 
În ultima perioada, sesizăm că politicienii lupta pentru desfinţarea bancnotelor mari cash, cum ar fi cele de 500 de euro şi de 100 de dolari şi tot aceaşi politicieni şi bancheri, militează pentru mişcări limitate de cash prin bănci şi transferuri în sume maxim stabilite, fără că acele persoane să fie “luate la ochi”. 
Cu toate că tehnologic vorbind, există modalităţi cu mult mai ieftine de transfer a banilor, un număr mare de persoane preferă transferul cash în locul celor transferaţi electronic sub diferite forme şi din diferite conturi. 
În Suedia, un App, numit “Swish”, introdus de bancheri, a revoluţionat şi încurajat plăţile fără cash. Acest App a fost încărcat pe dispozitivele electronice personale de peste 5,5 milioane de ori, ceea ce arată dispoziţia suedezilor către o societate “cashless”. În Suedia, numai 2% din plăti se fac cash şi se aşteaptă ca în 1-2 ani să se ajungă la 0,5%. În acest moment, peste 900 de bănci din cele 1600, din Suedia, nu au la dispoziţia lor absolut deloc cash.... 
Un studiu interesant, este cel al lui Alexei Kireyev(FMI), care analizează efectele macro economice ale desfintarii cash-ului în societate. Acest aspect a creat dezbateri aprinse la nivelul FMI, după cum vedem mai jos. 
Care ar fi concluziile acestei analize de mai sus, făcută de maleficul FMI? 
1. Plăţile fără cash, ar face mecanismele de politică monetară mult mai eficiente şi ar fi mult mai rapid posibil să fie implementată DOBÎNDĂ NEGATIVĂ, pentru a…stimula consumul, în opinia FMI. Chiar aşa să fie? Păi, cine are nevoie de dobîndă negativă şi cine beneficiază de o astfel de decizie? Crează dobînda negativă o dorinţa de consum sau o panică în rîndul celor ce au economist? Au cei mai mulţi vestici, atîţia bani pentru a se gîndi că sumele economisite să le investească în ţările occidentale sau vor pleca cu banii în ţările emergente, unde banii lor au valoare şi pot trăii din investiţii acolo şi chiar pot transformă investiţiile în bani cash în acele zone, unde sistemul bancar este încă neiniţiat şi poate nu va fi niciodată? Ce se va întîmplă cu paradisurile financiare, unde îşi ţin banii cash toate mizeriile din bănci, politicieni şi cei ce conduc corporaţiile? 
2. FMI concluzionează că un declin în volumul de cash, ar duce la creşterea depozitelor bancare, iar băncile vor fi în capacitate de a oferii mai multe împrumuturi şi mai avantajoase, iar creşterea economică ar fi vizibilă…Chiar aşa? Citi bani pot depune, în vederea circulării lor electronice, populaţia de rînd din lumea capitalistă? Mai nimic, comparativ cu stimulentele oferite acestor bănci de către guvernele capitaliste şi băncile centrale, cu sumele astronomice tipărite de băncile centrale şi aruncate cu largheţe acestor bănci comericiale, care la rîndul lor, au crescut dobînzile la împrumuturi, au restricţionat împrumuturile, cerînd condiţii draconice şi oferind bonsuri incredibile celor ce trag sforile în bănci… Băncile au primit sute de miliarde de dolari în depozitele lor pentru a stimula economiile capitaliste şi în final, sîntem martorii unui colaps economic de proporţii… Deci vedem şi aici făţărnicia şi perversitatea FMI.. Înainte de falimentul lui Lehman Brothers, în 2008, şi declanşarea crizei economice de proporţii la nivel mondial, cererea pentru cash a populaţiei şi nu numai, crescuse enorm, ceea ce semnifică faptul că, clienţii băncilor nu mai aveau încredere în sistemul bancar şi în solventa băncilor, ceea ce a făcut că multe mizerii din finanţele capitaliste, speculanţii, să piardă sume imense. O măsură de eliminarea cash-ului ar fi făcut că aceşti sforari şi cămătari financiari să doarmă cu mult mai bine şi să îşi înmulţească sumele fără să mai fie nevoie de funcţionarea excesivă a tiparniţei… 
3. O economie fără cash, face posibilă colectarea mult mai uşoară a taxelor, în opinia FMI. DAR, în acest moment, foarte mulţi cetăţeni ai ţărilor dezvoltate, nu pot face faţă condiţiilor economice extrem de tensionate, chiar dacă nu plătesc deloc taxe pe veniturile obţinute, însă colectarea abuzivă a taxelor de către guvernele capitaliste face ca ei să fie cu mult sub pragul sărăciei. Indiferent cît de mare ar fi volumul taxelor colectate de statele capitaliste, guverenele în cîrdăşie cu corporaţiile, vor merge cu mînă întinsă la bănci şi vor împrumută şi mai mult, pentru că este foarte bine ştiut că aceşti bani de la bănci nu vor mai fi daţi înapoi, iar dobînzile care grevează aceste imprumturi, vor fi plătite de contribuabilii şi mereu va fi un “gol” în plăti, un deficit, pentru a justifică mărirea de taxe, care în final nu duce la sume acoperitoare ci la controlul consumului populaţiei şi liniştii sociale, dorită de infractorii politici, pentru a-şi regla conturile din bănci. 
4. Dacă toată lumea ar depune banii în bănci şi ar accepta o mişcare electronică controlată a lor, această măsură ar reduce semnificativ…EMIGRAŢIA ILEGALĂ, în opinia FMI şi evident munca la negru, mulţi ilegali nemaiputînd să mişte banii cash şi în acest fel ar fi protejat mediul de afaceri. Ba mai mult, ar fi protejat chiar mediul înconjurător, datorită lipsei consumului hîrtiei pentru bancnote şi al polimerilor consumaţi în procesul de plastifiere a banilor. Chiar aşa? Dacă emigraţia ilegală nu ar există în SUA, toate preţurile ar sări în aer, fără să conteze că sînt sau nu bani cash pe piaţă. Ar putea face americanii faţă unei explozii a preţurilor, în situaţia economică actuală? Cu siguranţă NU. Şi-ar putea menţine mizeriile politice capitaliste standardul şi poziţiile politice, în cazul unei sărăciri din ce în ce mai mari a populaţiei? Cu siguranţă NU. Ar putea lucra băştinaşii în sectoarele economiei unde acum activează acum emigranţi ilegali? Cu siguranţă NU. Ce se va întîmplă în ţările care furnizează aceşti emigranţi ilegali, care trimit bani acasă, iar regimurile politice de acolo, aşa cum se întîmplă şi în România, supravieţuiesc făcînd NIMIC? Ce s-ar întîmplă în Mexic, dacă ilegalii veniţi în America la muncile agricole, nu ar trimite bani acasă? Păi, foarte simplu… cei mai mulţi dintre ei ar risca în zona drogurilor şi ar avea un contact cu America prin intermediul acestor droguri şi cu siguranţă ar fi plătiţi prin bănci, aşa cum se face şi acum, cînd în America, atît traficanţii cît şi prostituatele au maşini electronice în miniatură pentru încasarea banilor negri din cardurile clienţilor, după care mută sume mici, dar des, în alte conturi. 
 
Este foarte clar că aceste măsuri sînt menite să ducă la un control mult mai mare al populaţiei vestice şi să creeze sume enorme în buzunarele electronice ale mizeriilor corporatiste, politice şi din bănci. Mai mult, aceste mizerii nu ar da foc banilor deţinuţi pînă acum în cash şi nu îi vor depune niciodată în bănci ci ei vor sta în paradisurile financiare şi de acolo vor face diferenţa dintre ei şi noi, care ne mulţumim să facem tranzacţii prin calculator, în timp ce ei vor livra sume mari în cash traficanţilor de droguri şi vor poză în incoruptibili în faţă unei populaţii sleite de puteri şi care va plăti drogurile consummate cu credit card, în sume mici, ce nu pot fi suspicioase, la nivel personal, pentru bănci. Eliminarea cash-ului face parte din distrugerea personalităţii şi drepturilor noastre, iar decizia nu va fi luată în mod democratic, prin consultarea noastră în cadrul unui referendum, ci a unui grup de infractori, care doresc să îşi întărească puterea de control asupra noastră… 
 
Adrian Coşereanu 
Last Updated on Monday, 03 July 2017 18:29  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.