ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI S-a trezit Isărescu sau a ajuns în acel moment cînd nu mai poate minţii un popor? Se anunţă inflaţie galopantă pentru economia extrem de fragilă a României. Din păcate, mulţi români vor trăi un calvar economic greu de imaginat.

S-a trezit Isărescu sau a ajuns în acel moment cînd nu mai poate minţii un popor? Se anunţă inflaţie galopantă pentru economia extrem de fragilă a României. Din păcate, mulţi români vor trăi un calvar economic greu de imaginat.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
Vedem ştirile din Media mizerabilă şi subordonată din România şi înţelegem că s-a ajuns la fundul sacului. Ni se pune în vedere de către BNR, că preţurile o vor lua razna şi ne întrebăm: De ce ele vor creşte cu procente astronomice, în timp ce RON ul încă stă la parităţi “rezonabile” faţă de euro? De ce cresc preţurile, în condiţiile în care Draghi de la BCE, se vaită că nu găseşte soluţiile pentru a crea inflaţie şi anunţă o inflaţie de sub 2% pe ansamblul economiilor UE? Cresc preţurile producatorilor si distribuitorilor de mărfuri? Ce mărfuri autonome se mai pot cumpără în România şi care este ponderea între mărfurile existenţiale cumpărate de români din afară economiei ţării noastre şi cele realizate în economia României? Cine dictează aceste preţuri şi creşterea lor alarmantă? Realizează producătorii din UE, produse în care sînt înmagazinate creşteri de costuri care se reflecta in prêt, de peste 15, 20, 25%, aşa cum se întîmplă pe piaţă românească, unde le desfac ei? Şi atunci de unde vin aceste creşteri? 
CREŞTERILE VIN DE LA POLITICĂ MONETARĂ FALIMENTARĂ ŞI SUBORDONATĂ INTERESELOR GRUPURILOR DE INVESTITORI STRĂINI, A BNR. Beţivul de Isărescu este nodul gordian al acestei avalanşe a preţurilor şi politica lui monetară, preluată de la Trilaterală, unde este membru marcant, pentru a chinui un popor şi a-l minţii în fel şi chip, simulînd o stabilitate monetară artificială, care în realitate este un dezechilibru creat chiar de el. 
http://www.ziare.com/economie/rată-inflaţiei/bnr-estimează-o-explozie-a-preţurilor-cu-pericole-majore-pentru-economie-1471478
 
 
Nu am auzit la nici o manifestare de stradă, la nici un protest al românilor, să se discute de numele acestui criminal al economiei româneşti, acest cioclu în simbria unor forţe finaciare străine şi grupurilor de acţionari ai marilor corporaţii bancare…. 
Mereu auzim de necesitatea schimbării unor maimuţoi politici, a unui guvern de măscărici ghidonati şi mincinoşi pentru a mai trage şi ei de un os cîteva luni şi de un Parlament al rîsului în care nu mai are nimeni încredere…. 
Dar, unde este Isărescu, care a creat un sistem fiscal şi o economie la îndemînă lui şi grupului de criminali financiari pe care îl patronează? 
Mişcările de stradă controlate de la Bruxelles şi revendicările politice ale românilor, sînt de natură să îi dea oxigen lui Isărescu, însă a venit momentul adevărului şi el trebuie să arate unde este RON ul, ce reprezintă şi ce încredere au pieţele financiare în această moneda moartă, într-o economie devastată chiar de acest Isărescu, care a profitat de prostii din politică românescă şi de o clasa de intelectuali care au înţeles că nu pot schimbă nimic, pentru că, din pacate cărţile se fac în altă parte şi toţi aceşti intelectuali nu au avut curajul să spună populaţiei, tinerilor pe care îi educa în şcoli şi facultăţi, adevărul si unde ne situam economic…. 
Dar uite că a venit momentul în care chiar cioclul Isărescu, începe să se pocăiască, anunţînd un val enorm al creşterilor de preţuri care va cădea peste capetele românilor, în paralel cu măscăreală pensiilor şi alte elemente de circ pentru deturnarea atenţiei şi ducerea fiecărui român în zona economică dorită de acest Isărescu. 
BNR vede o creştere a ratei inflaţiei de la 0,6% în Iunie 2017, la 3,05% în Iunie 2018…. 
Tristeţea vine de la mediul academic şi o pleiadă de economişti români, care ştiu adevărul şi mint continuu. Ei sînt vinovaţi pentru care acest cioclu al economiei româneşti, Isărescu, îşi face de cap şi zîmbeşte larg la orice intervenţie. Aceşti economişti prostituaţi ai României, sînt cei care prin nepăsarea lor şi automulţumirea de care dau dovadă, crează haos în economie, prin “predarea” fundamentalelor economice în mod trunchiat, în aşa fel încît omul de rînd să nu mai fie afectat psihic nici de săgeţile verzi de creştere înşirate pe ecrane şi nici de cele roşii ale deprecierilor…. 
În articolul glumeţ din ziar, vedeţi că se discuta de perioade din trecutul apropiat, în care economia României era sub o inflaţie negativă, dar foarte multă lume nu ştie ce înseamnă şi mulţi cred că este ceva favorabil, creat de Isărescu şi acum urmează un pas mai greu, dar tot Isărescu cu “priceperea” lui va scoate România din impas, dar hai să definim fenomenul. 
Inflaţia Negativă, se mai numeşte şi DEFLAŢIE, fenomen economic care se întîmplă cînd preţurile produselor de pe piaţă scad brusc, deoarece furnizarea de produse pe piaţă este la un nivel mai ridicat decît cererea pentru aceste produse. Acest lucru, în lumea capitalistă, se întîmplă datorită scăderii volumului de bani de pe piaţă, creditului acordat în sistem bancar mult mai restrictiv şi în final, datorită disponibilităţii din ce în cemai mici a populaţiei de a mai cheltui. 
Dar, cum se face că românii nu au avut parte de reduceri de preţuri în anii în discuţie, iar politică generală a UE şi a lui Draghi este de a tipării bani în sens “stimulativ” şi a-i aruncă pe piaţă, ştiut fiind că ei nu cad sau nu vor cădea niciodată în “grădina” celor ce muncesc şi pleacă dis de dimineaţă cu sacoşă la muncă. 
A retras Isărescu bani de pe piaţă? Imposibil să fi făcut aşa ceva, pentru că şi-ar fi omorît chiar scopul lui, şi anume că proprietari de case sau apartamente, datori vînduţi la bănci nu ar mai avea cum să plătească pe mizeriile de acţionari ai băncilor străine, de care Isărescu este legat “ombilical”. Deci el a preferat să arunce lei pe piaţă şi să cumpere euro, pentru a menţine stabilă balanţă de schimb dintre euro şi RON, pentru ca şacalii care l-au instalat să fie mulţumiţi. 
A încurajat Isărescu restricţii bancare legate de creditare? Poate că DA, însă nu putem spune cu exactitate, pentru că nu ştim ce s-a întîmplat la nivelul companiilor române de calibru european şi ce volum de credit au primit ele de la băncile româneşti(doar una, CEC) sau străine, însă dacă Isărescu a făcut aşa ceva, care ar genera deflaţie, ar însemna că el este duşmanul pe faţă al economiei româneşti şi mai mult, evoluează împotriva cursului “jocului” financiar la nivel european, ceea ce este şi mai rău, pentru acest trădător de ţară. 
Un al treilea element care ar putea influenţă DEFLAŢIA, ar fi reducerea consumului personal, pe familie şi al mediului de afaceri, care evident distruge producţia prin distrugerea cererii şi lasă zeci de mii de şomeri. Păi, întrebarea pentru criminalul financiar Isărescu, ar fi: De ce a fost redusă cererea şi la ce cerere se referă cînd discuta de deflaţie? Asta pentru faptul că cererea nu trebuie să fie legată de producţia internă, în mod special. De ce nu există cerere la nivel UE pentru produsele româneşti, dragă Isarescule? 
Ziarele româneşti arondate la jefuitorii ţării, spun că inflaţia este datorată intervenţiei administrative repetate ale guvernului capitalist român, deci a sectorului de stat. Chiar aşa să fie? În primul rînd să încercăm să nu facem o confuzie între INSTITUŢIILE STATULUI CAPITALIST ŞI EVENTUALELE INSTITUŢII ALE STATULUI SOCIALIST! Diferenţa enormă, pe care capitalişti se fac că nu o văd şi pun cordonatele statului socialist pe aceleaşi palier cu cel capitalist... 
Nimeni, absolut nimeni, nu la întrebat pe cioclul Isărescu, ce cuprinde coşul de produse comparate în calcularea ratei inflaţiei şi care este punctul de referinţă dorit de el în acest calcul. 
Este foarte simplu să iei în calculul ratei inflaţiei, în coşul comparativ, telefoane mobile, unde preţul pentru acelaşi tip de telefon scade constant sau televizoare, însă niciodată nu se discuta despre evoluţia ratei inflaţiei, numai funcţie de elementele existenţiale ale vieţii poporului român. 
De ce nu discuta capitaliştii despre rată inflaţiei calculată la un coş existenţial comparativ, adică evoluţia preţurilor pe o anumită perioada la alimente, gaze, apă, electricitate, haine, educaţie şi alte elemente strict necesare vieţii. Nimeni nu ştie, dintre oamenii de rînd, ce pun aceşti economişti şi politicieni în coşurile de comparaţie, care oferă rată inflaţiei. 
Dacă, în acest moment se anunţă o inflaţie de 5 ori mai mare în numai un an, adică pînă în 2018, după o sarabanda de minciuni care s-au dorit să dezinformeze românii şi să le spună că nu există inflaţie sau ea este fie negativă, fie foarte mică, va puteţi da seama ce înseamnă inflaţia reală şi cine mai crede că ea va fi de numai cinci ori mai mare, care este oricum o valoare uriaşă şi care arată lipsa totală de încredere a comunităţi economice internaţională, atît în economia României cît şi în leul românesc. 
Acest lucru nu îl spune beţivul de Isărescu şi anume faptul că preţurile internaţionale nu au crescut, furnizorii sînt din ce în ce mai mulţi pentru o gama din ce în ce mai mare de produse, ei fiind dispuşi să ducă preţurile mai jos pentru a-şi vinde marfă, ÎNSĂ leul românesc “confiscat” de Isărescu şi jonglat după dorinţa lui, nu mai prezintă nici o încredere pentru eventualii investitorii străini în România. 
Aici este marea problema pe care a generat-o Isărescu şi anume, scăderea încrederii în moneda romaneasca, iar de aici încolo, spirală preţurilor fiind ascendentă şi fără oprire, ceea ce va duce românii în stradă şi va crea haos în societatearomânească, datorită acestui măgar numit Guvernator al BNR.
Un aspect este fundamental si indubitabil in orice relatie, de la cea de familie si pina la cea financiara si anume INCREDEREA, fara de care nimic nu poate functiona si sistemul financiar nu face exceptie. 
Acest Isărescu, discuta de economie de piaţă, dar încorsetează leul românesc prin manevre finaciare la nivelul BNR, creînd un tip de capitalism care nu mai are nici o legătură nici cu piaţă şi nici cu piaţă liberă şi mai mult, a cărui valoare nu mai este dictată de mecanismele de cerere şi oferta ale unei pieţe normale….Acesta este capitalismul de grup promovat de Isărescu, în detrimentul românilor şi care va aduce în România o criză economică devastatoare. 
Isărescu şi guvernele vagaboande din România, au încercat prostirea populatei legat de menţinerea preţurilor la anumite valori, în timp ce reduceau TVA-ul, dar pînă la urmă am văzut că această pîrghie a minciunii financiare capitaliste nu a lucrat şi Isărescu este lipsit în acest moment de mecanisme mincinoase pe care să le pună în practică, iar căderea economică este inevitabilă… 
România se îndreaptă spre o direcţie economică terminatoare, dar comună actualei faze a capitalismului, în care clasa de mijloc, distrusă în totalitate, începe să se configureze din angajaţii publici, ai statului, că o ruşine de proporţii pentru o societate care se doreşte capitalistă, îngropînd sectorul privat mic şi mediu… 
Vom asista în România la o cădere de proporţii a finanţării departamentelor Educaţie, Sănătate, Asistenţă Socială şi o “subţiere” a fondurilor de pensii pînă la eliminarea lor… 
Cu o neruşinare demnă de lideri corupţi şi fără cunoştinţe de vreun fel, românii sînt mînjiţi cu informaţii favorabile, chiar de “mălai mare” Iohannis, legate de creşterea PIB-ului, fără să se spună conaţionalilor noştri care este formula PIB-ului şi fără să li se spună că el nu poate fi declarat în creştere, atîta timp cît unul dintre factorii lui, cheltuielile guvernamentale, sînt enorme, dar…pe datorie. 
Este că şi cum ai spune că ai creştere economică într-o gospodărie, în situaţia în care consumi pe credit carduri....iar rezultatul îl vedem cu ochiul liber...Prosteală cu creşterea PIB-ului, este una de care s-au cam săturat toate popoarele capitaliste ale lumii, dar încă arborată fără ruşine de “finanţişti” că Isărescu… 
PIB = CONSUMUL PRIVAT SAU CHELTUIELILE ÎN ECONOMIE + SUMA CHELTUIELILOR GUVERNULUI + SUMA TUTUROR INVESTIŢIILOR PE ÎNTREAGĂ ECONOMIE, INCLUZÎND MEDIUL DE AFACERI + (EXPORT – IMPORT). 
Dacă jonglăm elementele formulei, putem sesiza minciuna capitalistă în mişcare, care poate duce la o creştere a PIB-ului, prin creşterea cheltuielilor…guvernamentale, care la rîndul lor nu pot fi suportate de economia reală ci sînt menţinute la un anumit nivel de suportabilitate prin…împrumuturi externe şi mai ales obţinute de la corporaţii bancare private sau entităţi financiare cu tentă politică, de gen FMI . 
Dacă ne jucăm cu elementele formulei, ne putem da lesne seama că minciună este totală şi nivelul de trăi din ce în ce mai scăzut al poporului român este o rezultanta a minciunii proferate fără ruşine de Isărescu, Iohannis şi măscăricii de guvernanţi care se perindă la Palatul Victoria…. 
Este împotriva tuturor fundamentalelor economice, graficele oferite de BNR, legate de evoluţia inflaţiei. 
Cum se poate trece, economic vorbind, în mod agresiv, într-o perioada scurtă, de la deflaţie, sau inflaţie negativă, cum îi place lui Isărescusă spună, la o inflaţie pozitivă, fără a trece printr-un palier de stabilizare economică? 
Cu siguranţă, Isărescu nu a auzit de REFLAŢIE, care este un element de politică monetară, destinat a crea o creştere a producţiei şi volumului de produse realizate pus pe piaţă într-o economie şi eliminarea deflaţiei. Acest fenomen esenţial în refacerea economică, Reflaţia, poate include reduceri de taxe (ceea ce nu s-a întîmplat în România), tipărirea şi scoaterea pe piaţă a unui volum mai mare de bani(care nu se văd şi nu se repercutează în situaţia economică a românilor) şi reducerea ratei dobînzilor bancare(ceea ce nu poate intră în această ecuaţie a refacerii economice în cazul României). 
Isărescu, nu poate înţelege că această Reflaţie, crează un palier economic de stabilitate în vederea relansării economiei şi nu se poate trece brusc de la defaltie la inflaţie într-un mod agresiv….. 
 
Adrian Coşereanu 
Last Updated on Monday, 03 July 2017 18:18  

Comments  

 
0 #1 argos 2017-07-08 17:24
Excelent articol, de acord 100% si astept si altele de natura sfaturilor pentru clasa de mijloc si micii intreprinzatori (aia care mai sunt) in Romania si ce pot face la nivel orizontului lor.
-------------------------------------------------------------------------
Adrian Raspunde
Multumesc pentru aprecierile tale si te asigur de respect reciproc. Da, voi scrie despre clasa de mijloc mai multe articole si eu nu cred ca in acest sistem capitalist sau mai bine zis crony capitalist, clasa de mijloc va maia vea vreo sansa, dar cel mai mare dezastru mi se pare faptul ca ea a inceput sa fie formata din lucratorii...publici si vedem un capitalism al abgajatilor publici. Nu este un paradox? Eu cred ca s-ar intoarce in mormmint Adam Smith, Hayek, Friedman si toti cei de la scoala din Chicago.... Voi reveni...
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


Afacerile guvernului canadian cu indienii nativi din anumite provincii au scos la iveala sume fabuloase care sint platite sefilor de triburi pentru a acoperii o serie larga de matrapaslicuri ale guvernului.Seful tribului Peguis cistiga anual 220.000$ care nu sint taxabili.Un alt sef de trib,al Enoch Cree Nation cistiga 175.000$ pe an si asta comparabil cu salariul anual al unui rezident al zonei respective, care este de 15.000$ pe an.Seful tribului 543-person Piapot din Saskatchewan, este platit mai bine decit primul ministru al Provinciei.Trebuie spus ca, contribuabilii canadieni care platesc taxe uriase,ofera acestor triburi peste 7 miliarde de dolari pe an si nu au acces la nici o informatie pentru a vedea cum sint distribuiti bani lor.Canadieni s-au saturat de secretomania aceasta si au pus presiune pe guvern sa li se arate cum sint cheltuiti bani in acesta directie.Sa nu trezim in Romania cu sefii tiganilor ca li se acorda si lor salarii anuale de acest gen pentru a acoperii si vota un guvern uncapabil.