ALTERNATIVA ROMANIEI

Este CAPITALISMUL o alternativa viabila pentru ROMANIA ?

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home ȘTIRI si ACTUALITĂȚI Va fi decisă soarta globului de întîlnirea dintre Trump şi Preşedintele Putin? Ce set de compromisuri ar trebui să facă fiecare dintre ei şi cum vor crea un nou echilibru geopolitic mondial? România va intră în ecuaţia întîlnirii dintre cei doi.

Va fi decisă soarta globului de întîlnirea dintre Trump şi Preşedintele Putin? Ce set de compromisuri ar trebui să facă fiecare dintre ei şi cum vor crea un nou echilibru geopolitic mondial? România va intră în ecuaţia întîlnirii dintre cei doi.

E-mail Print PDF
User Rating: / 0
PoorBest 
 
Trăim într-o lume a referendumurilor, a voturilor şi democraţiei, aşa cum doresc capitaliştii să ne definească libertatea, dar în acelaşi timp, într-o lume în care o singură persoană, fără să ne întrebe, poate apasă pe un buton şi decide soarta noastră, omorînd sute de milioane dintre noi şi lăsînd pe alţii în chinuri groaznice. Oamenii în general nu doresc să discute despre aşa ceva şi unii chiar nu vor sa se gîndească la aşa ceva. În cadrul acestei zone de refuz, Media îşi face jocul şi ne dezinformează cu ceea ce consideră că ne place sau ar trebui să ne placă. 
Orice am gîndi noi despre Trump sau Preşedintele Putin, ei deţin butonul nuclear care ne poate decide soarta…Dacă ei vor escalada conflictul actual între cele două puteri, posibilitatea unui conflict de proporţii devine din ce în ce mai posibilă… 
Întîlnirea de Vineri 7 Iulie 2017 de la Hamburg, este una în care nu poate prima cît de mulţi îl adoram pe vreunul dintre cei doi lideri ci în acest joc este viaţă planetei… 
Putem fi martorii unui cataclism de proporţii planetare, după cum doresc războinicii din Congresul American, care déjà au sute de buncare pregătite cu tot ce trebuie pentru ei si familiile lor, vizualizindu-ne pe ecrane cum ne chinuim printre ruinele localităţilor în care trăim…Un astfel de război ar lasă planetă noastră imposibil de locuit, indiferent cine va “cîştigă”…Agricultură ar fi imposibilă iar sursele de viaţă ar fi reduse la nivelul înfometării….Pentru ce toate acestea? 
Cu siguranţă, Preşedintele Puţin îl va întreba pe Trump, care sînt raţiunile pentru care a înconjurat Rusia cu rachete şi sisteme anti rachetă, uşor transformabile în echipamente de atac militar masiv împotriva Rusiei, într-o zona foarte apropiată de graniţa rusă. 
Dacă americanii vor încerca să convingă pe liderul de la Kremlin că toată aceasta cursa nebunească a înarmărilor din estul Europei şi Ţările Baltice, este îndreptată către Iran şi eventualele ţări teroriste din Orientul Mijlociu, cu siguranţă liderul rus îi va spune că în primul rînd arsenalul chimic al Siriei este sub control internaţional, iar arsenalul nuclear al Iranului, deasemenea este sub un control strict în urmă acordului semnat cu SUA şi marile puteri. 
În al doilea rînd, liderul rus îi va explică lui Trump că, dacă îngrijorarea lui este Iranul, atunci aceste rachete ar fi trebuit amplasate la prietenii şi aliaţii Americii din Orientul Mijlociu, cum ar fi Arabia Saudită sau Emiratele şi nu România sau Polonia. 
Cu siguranţă liderul de la Kremlin va pune problema retragerii voluntare a SUA, din Tratatul ABM (Anti Balistic Missle Treaty) în 2001, după care a urmat o exitindere a ”cuplării” la NATO a multor ţări europene şi amplasarea unei multitudini de echipamente militare în jurul Rusiei. Deci, americanii nu au vrut să respecte un tratat care impunea controlul armamentului strategic american şi rus şi au preferat o cacealma, prin care au adus armament la graniţe rusă incet dar sigur, punct care va fi cu siguranţă pe ordinea de zi a întîlnirii. 
Preşedintele Putin chiar spunea în interviul cu Oliver Stone, de curînd, că această mutare a SUA a fost “ o greşeală enormă” pentru pacea mondială, făcută de SUA. 
Rusia are o tradiţie în a purta razboaie de eliberare nimicitoare pe teritoriul ei şi încă mai trăiesc cei ce îşi pot aminti şi educa tînără generaţie în sensul evitării acestor dezastre, însă America, care nu a purtat războaie pe teritoriul ei, în ultimii 100 de ani, au o cultură a jocurilor pe calculatorul de-a războiul şi a Hollywoodului, ceea ce face mare diferenţa. 
Rusia nu a manifestat niciodată înclinaţia către acte “sinucigaşe” prin iniţierea unor atacuri sau ameninţări nucleare fara justificare, dar au încercat şi reuşit să descurajeze pe americani prin arsenalul detinut. 
Fără discuţie că generalii ruşi, că şi cei americani, vor profita în a cere fonduri pentru a se înarma în sensul descurajării forţei militare americane, atîta timp cît există intenţia americanilor de a instala echipamente de război în jurul Rusiei…şi americanii pot genera prima lovitură. 
Americanii nu joacă cinstit, ca întodeauna şi după cum am văzut şi în Orientul Mijlociu, chiar dacă au avut un acord cu Rusia pentru a nu survola teritoriul aerian al Siriei şi a lasă militarii ruşi să “trateze” cu ISIS, americanii au intervenit fără a notifica şi au torpilat două avioane de vînătoare ale armatei guvernamentale siriene…fără a informa Rusia aşa cum se convenise, prin intermediul comandamentului de la Doha. 
Rusia a demonostrat mai mult decît oricînd, în Ucraina, faptul că poate să îşi “încordeze muşchii” si sa descurajeze chiar o intervenţie solicitată de ucraineni către NATO de a interveni, în final, Rusia anexind Crimeea, care cu siguranţă ar fi fost încorporata în cercul militar avut în vedere de americani în jurul Rusiei, din care cu greu se mai putea ieşii. Deci Crimeea va fi un subiect în discuţie, ca şi Ţările Baltice. 
Fără discuţie, în urma întrevederii dintre Preşedintele Puţin si cel chinez, Xi, la Moscova, cu cîteva zile în urmă si caderii de acord asupra mai multor aspecte geopolitice, liderul rus îl va pune pe Trump în apărare, cerîndu-i să aducă dovezi credibile asupra atacului cu gaze asupra populaţiei civile siriene, de către trupele guvernamentale siriene. Cu siguranţă liderul rus ştie foarte bine că în politică, atunci alegi a pune o întrebare, trebuie să fi sigur că ai şi răspunsul documentat şi fără nici un dubiu, glumeţul “actor” Trump nu va putea ţine pasul cu strategii de acest fel. 
Preşedintele rus ştie că fanfaronul John Kerry, fost Secretar de Stat american a anunţat pe 30 August 2013, că are dovezi asupra faptului că guvernul sirian a atacat civilii cu gaz Sarin pe dată de 21 August 2013, dar nici pînă în ziua de astăzi nu a putut furniza nici un fel de evidente credibile, aşa cum se întîmplă mereu cu răspîndacii din politică americană, Media jewmericana mergînd în continuare pe principiul “buy hoax, sell news”. 
Preşedintele Puţin a iterat în interviul lui că este un oponent al excepţionalismului american, spunînd că “este extrem de periculos să încurajezi oamenii să se vadă pe ei însuşi excepţionali, deoarece sînt ţări mici şi ţări mari, bogate şi sărace, cu o democraţie veche şi care caută să găsească calea spre democraţie, iar noi toţi sîntem diferiţi, dar cînd ne rugăm la Dumnezeu să ne binecuvînteze, noi nu trebuie să uităm că Dumnezeu ne-a construit pe toţi la fel…”. 
Rusia a fost iniţiatoarea acordului care prevede un control internaţional, în ceea ce privesc capacităţile de producere a uraniului din Iran, fiind o realizare diplomatică de prima mînă. Dar Preşedintele Puţin s-a simtit, cum era şi normal, trădat de americani, care au organizat lovitura de stat din Ucraina, fără nici o discutie prealabilă cu ruşii, ignorindu-i total. 
Pe de altă parte, discuţia legată de sancţiunile economice impuse Rusiei va fi pe ordinea de zi, cu siguranţă. 
Media jewmericana nu are zi sau chiar ora, în care să nu discute critic la adresa Rusiei şi să facă subpozitii de natură să crească animozitatea americanilor faţă de ruşi, dar din fericire, poporul american priveşte acest spectacol de circ cu ruşii răi şi americanii buni, cu scepticism şi mai mult în glumă, după o perioada lungă în care nici o eventuală intervenţie a ruşilor nu a putut fi demonstrată faptic. 
Mai mult, Time Magazine, îl prezintă pe Preşedintele Puţin sub imaginea lui Hitler, fără ca vreo publicaţie rusă sau vreun lider rus să îşi bată joc de politicienii americani şi să creeze din ei subiecte tendenţioase… 
Serviciile de inteligenţă americane au devenit nişte trompete ale CNN şi se fac de rîs zilnic, angreinindu-se în scandaluri politice ieftine şi sucind subiectele funcţie de situaţia prezenta. 
Moscova va marja pe crearea unei lumii multipolare în respect faţă de toate naţiunile pe principii de respect reciproc al suveranităţii şi neintervenţiei în treburile interne, principii prevăzute de ONU şi total eludate de America…. 
Va fi interesant, mai ales că la întîlnirea în patru se va află Secretarul de Stat Rex Tillerson, pe lîngă Serghei Lavrov şi cei doi preşedinţi….. 
 
Adrian Coşereanu 
Last Updated on Friday, 07 July 2017 21:11  

Add comment


Security code
Refresh


Toamna - Tudor Ghe.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Cum ar putea exista o lume fara Romania?

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.


In urma cu citeva zile Mugur Isarescu,asa zisul Guvernator al BNR declara cu nonsalanta unui bolnav mental ca este ingrjorat de modul cum tinerii ii vor acoperii pensia lui de batrinete atunci cind va iesii din cimpul muncii.Poate ca era beat, dar pentru un Guvernator BNR, chiar si beat fiind nu este o scuza a spune asemena enormitati.Nu este nici prima si nici ultima prostie debitata de reputatul specialist bisnitar de la BNR ancorat la corabia chiorului.

Cum poate el crea imaginea muncii lui in cadrul BNR care a reprezentat si reprezinta o pirghie importanta in economia nationala,lovind in tineri?

Atit a facut el,incit sa nu aiba incredere in tineretul roman? Pai atunci de ce a stat acolo si de ce mai cere pensie daca nu crede in ei si in ceea ce a facut?

Merita el pensie dupa ca e a trimsi tineretul la cules capsuni pentru a acoperii gaurile produse in bugetele de familie de o guvernare a BNR falimentara?

Oare nu este el un produs al unui sistem(capitalist) care ne ignora si ne sfideaza chiar si prin declaratii de acest fel? Halal sistem !!